Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

...niestety nie ma takiego słowa w polskim słowniku, potrzebne tłumaczenie obcokrajowcu :)

W każdym bądż razie mała intelektualna prowokacja nigdy nie zaszkodzi.

Edytowane przez elektroboy

Szaleństwo, to ile wtedy kosztuje wzmacniacz i inne sprzety :D

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Ludzie za kable zasilające płacą po 40 000 PLN więc nie ma co narzekać;-)

Naiwność i głupota nie zna granic

>kivlov

Śp. SA, po którym masz - zdaje się - trochę sprzętu, często podłączał tanie "klocki" 10-krotnie droższymi od nich kablami. ;)

Ta szkoła widać miała tylko jednego zwolennika. To nie jest dobre rozwiązanie.

Dlaczego? Ostatnio Jarka plikograj podpięty sieciówką Furutech Nanoflux zagrał bardzo ładnie. ;) SA akurat miał "na stanie" drogie kable, więc co? Miał specjalnie kupować tańsze, żeby podłączać nimi tańsze urządzenia? ;)

Jak już ma się najlepsze triodowce na planecie Ziemia to dlaczego nie podłączyć ich mimo wszystko kilkukrotnie tańszymi kablami? Oprócz tego żaden DIY-owiec takich kabli sam nie wykona. Więc jeśli chcemy mieć wisienkę,... wisienkę? Nie, nie bądźmy skromni, wiśnię na torcie to o takich kablach należy pomyśleć. Za najwyższą jakość płaci się słono jeśli nie można jej uzyskać taniej.

Edytowane przez jello

...niestety nie ma takiego słowa w polskim słowniku, potrzebne tłumaczenie obcokrajowcu :)

Słowo "wypróżność" użyłem jako określenie (humorystyczne) zdolności do "wypróżnienia", która to jest jedną z podstawowych czynności fizjologicznych w funkcjonowania człowieka ;)

Edytowane przez jar1

...branża kablowa napewno uwelbia takie opinie! :)

W sumie można się i trzeba posmiać ze wszystkiego, nawet z własnej "próżności" :)

Inaczej ludzie się pozabijają.

Słowo "wypróżność" użyłem jako określenie (humorystyczne) zdolności do "wypróżnienia", która to jest jedną z podstawowych czynności fizjologicznych w funkcjonowania człowieka ;)

...wciąż kontekstu nie bardzo rozumiem. ale rozumiem przynajmniej, że to Twoje poczucie humoru...

...wciąż kontekstu nie bardzo rozumiem. ale rozumiem przynajmniej, że to Twoje poczucie humoru...

To ja pomoge, nawiazal do slowa proznosc i uzyl wyproznosc(wyproznianie), czyli robienie kupy, tak sie zabawil tym slowem:)

Wszystko w kontekscie ceny, chodzi o to zeby nie wydawac za duzo kasy, czyli nie robic kupy kasa:)

Czyli za wyproznosc cena jest wysoka:)

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Aby być totalnie bezstronnym w wydawaniu opinii o kablach z kablarskiej stratosfery należy najpierw mieć wiele wiele lat audiofilskiego doświadczenia oraz kilka milionów na koncie. Zbyt wiele opinii jest podyktowanych tym, że NAS nie stać i dlatego patrzymy na ultra hajend z pewnej, określonej i negatywnej perspektywy.

Ja najlepsze brzmienie systemu w KAiM usłyszałem na klubowych kablach głośnikowych, które nie kosztują chyba wiele ale chętnie bym usłyszał co mają do zaoferowania Transparenty za 160 000 PLN, które Umka testował w swojej rezydencji.

To ja pomoge, nawiazal do slowa proznosc i uzyl wyproznosc(wyproznianie), czyli robienie kupy, tak sie zabawil tym slowem:)

Wszystko w kontekscie ceny, chodzi o to zeby nie wydawac za duzo kasy, czyli nie robic kupy kasa:)

Jeźeli tak jak piszesz, lepiej bym to nawet po słowacku nie określił :)

W takim razie trzeba mocno uważać na tzw. biegunkę highendową :)

Edytowane przez elektroboy

Świetna analiza :)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Szaleństwo, to ile wtedy kosztuje wzmacniacz i inne sprzety :D

Normalnie ..30% ceny kabla zasilającego , wtedy jest gitara ...;)

Oprócz tego żaden DIY-owiec takich kabli sam nie wykona

Przecież wszystkie manufaktury kablowe to komercyjne DIY - patrz Velum , Sułek , Verictum i wiele innych ...

Chyba zdajecie sobie sprawę, że po części rozprawiacie o mojej skromnej osobie. Nie, żebym chciał błysnąć - jestem daleki od takich praktyk, ale uwierzcie mi, gdy życie przy ciężkiej pracy pozwala na trochę więcej, punkt widzenia zmienia się diametralnie. I nie rozpatrujcie tego w domenie '"mam coś drogiego" - choć tak postępuje większość mających jeden drogi komponent forumowych guru, tylko "ile dzięki trafieniu w punkt oczekiwań brzmieniowych mam z tego przyjemności". ;-)

Ps. "Możecie jechać po temacie ile chcecie, nauczyłem się z tym żyć. Mało tego, mam z tego polewkę. Proszę tylko o unikanie wycieczek do sprzętu, który przynoszę. On zawsze jest drogi i hejt spowoduje zablokowanie przesłanek sensu jego wizyt w klubie. ;-)

Edytowane przez umka

Najdroższe kable jakie miałem u siebie gościnnie to Wojtek76 do mnie przywiózł swoje Audioquesty K2. Super zabawki, ale nie na moja kieszen, ale do moich GMek zapewne trzeba szukać właśnie takich produktów.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Kable Audio Nota jakie przywiózł kolega Jello naprawdę zrobiły dobrą robotę. To się dało usłyszeć i to bardzo wyraźnie, dopiero w trakcie dotarło do mnie ile one kosztują.

Jedynie co mnie zaskakuje to trend w tym sektorze by skosić klientów do gołej skóry, mam na myśli marże, wiadomo że sami tych drucików nie ciągną i nie zaplatają a zamawiają w dużych specjalistycznych firmach które robią to na kilometry.

Umka ma jednak racje jak by mnie było stać na takie zakupy to kupił bym sobie taki sprzęt jaki dał by mi zadowolenie z jego odsłuchu, a tak to muszę jeszcze zakrzywić te oczekiwania przez przepustowość portfela. Ot i tyle w tym temacie.

Piotrek, dzięki pracy zespołowej nasz wątek wypłynął na szersze wody. Dystrybutor YA podlinkował nas na swoim "fejsie". ;-)

https://www.facebook.com/YG.Acoustics.Poland/?ref=page_internal

Na następne odsłuchy mogę mogę przytargać listwę KBL Sound + okablowanie. Piszę przytargać bo waży tonę. Jest wytoczona z jednego bloku aluminium i wyposażona w najlepsze gniazda Furutecha, SDS. Mocna rzecz, chętnie porównałbym ją z Verictum. ;-)

Spoko, dzisiaj co prawda nie moje zabawki, z pewnością jak zwykle będzie bida.

Za bardzo rozpieszczasz klubowiczów i grymaszą;-)

a tak na poważnie to gratuluje Klubu i wątku, to taka perełka na tym forum, zawsze czekam na relacje

pozdrawiam!

Spoko, dzisiaj co prawda nie moje zabawki, z pewnością jak zwykle będzie bida. ��

No cóż, trudno się z fachowcem nie zgodzić :)

I jak zwykle mało się nie pobilismy o to z której strony ma być faza i neutral. Kazdy wie lepiej :)

Edytowane przez jar1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.