Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  101 członków

Exposure Klub
IGNORED

Klub miłośników marki Exposure

Rekomendowane odpowiedzi

witam ponownie, bardzo powoli przymierzam a raczej zastanawiam sie nad przesiadką ze wzmacniacza exposure 2010 na mundorfach na model 3010. Zapytam od razu czy warto, koleżanka meczy mnie o mojego 2010 wiec pomyslalem o 3010 + mundorfy.

Prosze o pomocne porownanie 2010 mundorf vs 3010. Oraz jakie modyfikacje nalezaloby wykonac w 3010 :-) bo napewno ktos juz to robil :-)

Sprzet towarzyszacy to Linn Genki i Audiovector c2. Muzyka glownie smooth jazz.

• 1 miesiąc później...

witam ponownie, bardzo powoli przymierzam a raczej zastanawiam sie nad przesiadką ze wzmacniacza exposure 2010 na mundorfach na model 3010. Zapytam od razu czy warto, koleżanka meczy mnie o mojego 2010 wiec pomyslalem o 3010 + mundorfy.

Prosze o pomocne porownanie 2010 mundorf vs 3010. Oraz jakie modyfikacje nalezaloby wykonac w 3010 :-) bo napewno ktos juz to robil :-)

Sprzet towarzyszacy to Linn Genki i Audiovector c2. Muzyka glownie smooth jazz.

Jeżeli to smooth Jazz to poszukałbym innego sprzętu:) Cieplejszego nieco i mniej natarczywego od Exposure choć Mundorfy w zasilaniu znacznie poprawiają brzmienie. Miałem 2010 i szybko się go pozbyłem i myślałem krótko nad 3010 ale w tej kasie jest masa fajniej brzmiących klocków m.in. Vincent SV237:)

juz zmienilem.

3010 gra od tygodnia.

Swietna ciepla barwa, mily przyjemny. Moze brakowac charakteru przy malo wyrazistych kolumnach.

Rodowane gniazdo furutecha wpasuje sie idealnie.

Szukam inspiracji na zmiane kolumn z audiovector c2 na cos lepszego.

juz zmienilem.

3010 gra od tygodnia.

Swietna ciepla barwa, mily przyjemny. Moze brakowac charakteru przy malo wyrazistych kolumnach.

Rodowane gniazdo furutecha wpasuje sie idealnie.

Szukam inspiracji na zmiane kolumn z audiovector c2 na cos lepszego.

Ciepła barwa?:):):)

Ciepła barwa?:):):)

tak, 3010 gra milo, przyjemnie, lampowo, cieplo rowniez do niego pasuje

odsylam do testu w ktorym rowniez to poruszono a ja sie pod tym podpisuje

http://audio.com.pl/testy/exposure-3010s:2

PS. Od wczoraj gram na Eposach m22. Ale ciezko jeszcze powiedziec cos wiecej czy to byl dobry ruch.

Edytowane przez mateuszpce

tak, 3010 gra milo, przyjemnie, lampowo, cieplo rowniez do niego pasuje

odsylam do testu w ktorym rowniez to poruszono a ja sie pod tym podpisuje

http://audio.com.pl/testy/exposure-3010s:2

PS. Od wczoraj gram na Eposach m22. Ale ciezko jeszcze powiedziec cos wiecej czy to byl dobry ruch.

Dla mnie do lampy mu sporo brakuje. Vincent SV237 w bezpośrednim pojedynku z 3010, zmiótł strasznie. Analogowe brzmienie środka, wyko na basie, prawdziwa ściana dźwiękowa. Przy Vicku, Exposure zabrzmiało conajmniej klasę niżej sucho z ujadającą górą. Tak czy siak - to moje odczucia tylko i mojego taty z którym byliśmy razem w salonie. Myślałem długo nad zakupem 3010, później czaiłem sie na tego Vincenta aż w końcu po kilkunastu odsłuchach padło na starą szkołe grania - Onkyo 5060R:):):) Póki co, ani myślę zmieniać.

Miłego delektowania się muzyczką.

P.S. O ile brzmienie Expo mnie nie powala to o tyle design... CUDOWNE są-po prostu. Minimalizm mnie urzeka niesłychanie.

Edytowane przez szczypior88

Dla mnie do lampy mu sporo brakuje. Vincent SV237 w bezpośrednim pojedynku z 3010, zmiótł strasznie. Analogowe brzmienie środka, wyko na basie, prawdziwa ściana dźwiękowa. Przy Vicku, Exposure zabrzmiało conajmniej klasę niżej sucho z ujadającą górą. Tak czy siak - to moje odczucia tylko i mojego taty z którym byliśmy razem w salonie. Myślałem długo nad zakupem 3010, później czaiłem sie na tego Vincenta aż w końcu po kilkunastu odsłuchach padło na starą szkołe grania - Onkyo 5060R:):):) Póki co, ani myślę zmieniać.

Miłego delektowania się muzyczką.

P.S. O ile brzmienie Expo mnie nie powala to o tyle design... CUDOWNE są-po prostu. Minimalizm mnie urzeka niesłychanie.

Mam nie odparte wrażenie że w sklepie w którym miałeś okazję słuchać 3010 nie potrafili zestawić systemu albo zrobili to celowo aby pokazać jaki genialny jest Vicek.Następną sprawą jest to że

każdy ma inny gust i lubi inny dzwięk.Wiele błędów jest także popełnianych przez zbyt szybkie wydanie opinii, Exposure po włączeniu trzeba dać pograć ok 40 min i dopiero wtedy oceniać,znam ten sprzęt bo używam go od kilku lat i nawet cd gra po rozgrzaniu zupełnie inaczej,sucha średnica to typowy objaw zimnego sprzętu natomiast ujadająca jak to opisałeś góra to kolejny dowód na to że w salonie sprzęt był zle zestawiony.Przy okazji zapraszam Cię do siebie i przekonasz się że mówiąc delikatnie nie masz racji.

Ha o wilku mowa właśnie wstawiłem cudne gniazdka WBT do końcówki mocy EXPO3010 i gra u mnie z dobre 4 godziny! Expo to wzmaki które na zimno rzeczywiście grają trochę chłodnawo i z osuszoną górą..ale nawet na zimno bas urywa jaja.

Po niecałej godzinie grania tak na godzinie 10 wzmacniacz jakby się transformuje i całkiem zmienia swój charakter grania jest cieplej znikają wszelakie suchoty, a bas tylko się dodatkowo porządkuje. Obecnie jest miło i przyjemnie z dokładnym dokopem..nawet nie grzej się mocno co z 2,6ohmowymi phonarami jest tylko świadectwem dobrego zasilania które nie kwęka.

P.S minimalizm końcówki jest już całkiem odlotowy:) jest tylko dioda i przycisk "power"

post-798-0-13840100-1426100283_thumb.jpg

Ha o wilku mowa właśnie wstawiłem cudne gniazdka WBT do końcówki mocy EXPO3010 i gra u mnie z dobre 4 godziny! Expo to wzmaki które na zimno rzeczywiście grają trochę chłodnawo i z osuszoną górą..ale nawet na zimno bas urywa jaja.

Po niecałej godzinie grania tak na godzinie 10 wzmacniacz jakby się transformuje i całkiem zmienia swój charakter grania jest cieplej znikają wszelakie suchoty, a bas tylko się dodatkowo porządkuje. Obecnie jest miło i przyjemnie z dokładnym dokopem..nawet nie grzej się mocno co z 2,6ohmowymi phonarami jest tylko świadectwem dobrego zasilania które nie kwęka.

P.S minimalizm końcówki jest już całkiem odlotowy:) jest tylko dioda i przycisk "power"

Piotruś piłeś coś że to zdjęcie takie ruszone?

Exposure 3010 słuchałem kilka razy w kilku konfiguracjach:) Trochę na siłe chciałem się przekonać do wartości tego wzmaka. To dobry piec, ale nie za te pieniądze-zdecydowanie. Nie słuchałem tylko końcówki. Miałem przez 2 tygodnie u siebie integre 3010 razem z CD 3010 i no nie przekonało mnie. Widocznie nie podchodzi mi jego brzmienie.

w 100% sie zgadzam:):):) Exposure designersko wymiatają.

• 4 tygodnie później...

W moim 2010s2 krótkie naciśnięcie przycisku głośności na pilocie to od razu spora zmiana poziomu głośności, co doprowadza mnie do szału - ktoś próbował coś z tym zrobić, zmodyfikować coś itp.?

Miałem dwa razy expo 3010 jest to wzmak do okreslonej grupy kolumn, harbeth, spendor, starze dali grają z nim jak z niczym innym w tej kasie, jak ktoś podlaczyl do niego b&w audio physic ( o zgrozo ) itp to sie nie dziwie ze padaja opinie o jazgotaniu... Pamietajmy ze graja cale systemy, vicka mialem u siebie chwile owszem pieknie zagral z ap ale ze spendorem buła jakich malo.

• 1 miesiąc później...

Koledzy mam problem ze swoim cd może ktoś spotkał się z podobną usterką.Coraz częściej po wsunięciu szuflady z płytą cd nie czyta płyty

tylko wysuwa szufladę , parę miesięcy temu tak się działo i wtedy został wymieniony laser,od tamtej pory zdarzało się to

bardzo rzadko ale nie ustało całkiem.W ostatnich kilku dniach jest to nie do zniesienia,czasami po 20 razy szuflada wysuwa się

zanim zostanie w środku i następnie nawet jak wczyta płytę to po wciśnięciu play nie widzi dysku.Czasami natomiast przez kilka dni czyta szybko i sprawnie bez jakiegoś najmniejszego

problemu.

Spróbuj wyciągnąć tasiemke łączącą napęd z płytką i wsadz ją z powrotem ale delikatnie i dokładnie.Sprawdz też czy nie masz zimnych lutów.Jakii laser wsadziłeś? Powodzenia

Spróbuj wyciągnąć tasiemke łączącą napęd z płytką i wsadz ją z powrotem ale delikatnie i dokładnie.Sprawdz też czy nie masz zimnych lutów.Jakii laser wsadziłeś? Powodzenia

Mam nową taśmę i sprawdzę ją na pewno.Laser wsadziłem Sony KSS 213B niby Japoński.

Edytowane przez JARO 66
  • 1 miesiąc później...

miałem exposure 2010s2... niestety kompletna porażka, szkoda bo firma ma potencjał

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

miałem exposure 2010s2... niestety kompletna porażka, szkoda bo firma ma potencjał

Co mają na celu takie wpisy - bo nie rozumiem dlaczego to napisałeś?

Nie ma w tym żadnej wartości, informacji, wpis dla wpisu.

Nawet nie wiem czy piszesz o cd czy o wzmacniaczu?

Nie twierdzę że Exposure to ósmy cud świata - ale to dobre, rzetelne urządzenia.

Jeśli urzadzenie tej firmy nie wpasowało się Tobie w system to napisz z czego składał się ów system i co było nie tak z dźwiękiem - to będzie wartościowy wpis.

Dokładnie..podpinałem 3010 do moich Phonarów 20S jest fajnie..Jaro 66 zapina ten sam wzmacniacz u siebie do 9700+2xUsher....jest bosko. W tym momencie ja mógłbym napisać łee cienki wzmak. Takie wpisy nie mają sensu.

Sytuacja odwrotna .Sony TA-F808ES istna elektrownia potwór prawie 24kG ciała, u mnie miodzio, bosko, u Jarka ..klękajcie narody. Jakbym nie słyszał to bym nie wierzył, ale sam kloca dźwigałem na piętro:-)

taki wpis jak mój powyżej ma na celu zobrazowanie, iz w moim systemie jakikolwiek by on nie był marka Exposure nie odniosła sukcesu...(model o którym wspomniałem - 2010s2 dotyczy wzmacniacza) - w moim systemie (był to dac i komputer wowczas... jak zaczynałem zabawę z plikami, do tego kolumny audio academy phoebe). W porównaniu do dużo tańszego systemu opartego na leciwym, vintage'owym JVC grało to fatalnie po prostu....wpis nalezy traktowac jako subiektywne wrażenia i absolutnie nie przejmować się moja negatywną opinią... bo byc może komuś gra super - ja jedynie podaje swoje odczucia - sucho, beznamiętnie i bez mocy niestety.... taki wpis przydać się jednak może jakiemuś forumowiczowi planującemu zakup Exposure i myślę warto poznac jak najszerszy krąg opinii...

pozdrawiam

Edytowane przez slaaawek

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Są różne gusta zależy co komu w dzwięku odpowiada i jak zestawiony jest cały system,

tylko nie powinno się wyrażać opinii w stylu ,,miałem exposure 2010s2... niestety kompletna porażka".

Edytowane przez JARO 66

Następna modyfikacja mojego cd stała się faktem,dzięki namowie kolegi Pygara kupiłem dyskretne op-ampy

firmy Dexa i zastąpiłem siedzące w moim cd NE5534.Dam pograć kilka dni i napiszę jakie nastąpiły zmiany,

a to co słyszę po jakiś 5 godzinach gania jest bardzo obiecujące.

http://www.newclassd.com/index.php?page=55&hv=1

post-8728-0-24063600-1433886658_thumb.jpg

post-8728-0-75910800-1433886668_thumb.jpg

post-8728-0-54046200-1433886687_thumb.jpg

post-8728-0-90267300-1433886697_thumb.jpg

Edytowane przez JARO 66

Witam Forumowiczow

Posiadam wzmacniacz Exposure 2010s. Od jakiegoś czasu szwankuje w nim włącznik - tzn nie zaskakuje przy załączaniu. Musze próbować kilka razy zanim zostanie w pozycji załączonej.

Czy ktoś z użytkowników miał podobny problem, jeżeli tak to jak go rozwiązał.

z góry dziękuje za pomoc

.

Następna modyfikacja mojego cd stała się faktem,dzięki namowie kolegi Pygara kupiłem dyskretne op-ampy

firmy Dexa i zastąpiłem siedzące w moim cd NE5534.Dam pograć kilka dni i napiszę jakie nastąpiły zmiany,

a to co słyszę po jakiś 5 godzinach gania jest bardzo obiecujące.

http://www.newclassd.com/index.php?page=55&hv=1

Zobaczysz Jarku, że za parę dni będziesz wniebowzięty !

Te "kostki" zamiatają wszystkimi opamami i przemieniają każdego CDka, DACa, pre jaki i wszelkiej maści wzmacniacze słuchawkowe w sprzęt do słuchania muzyki przez "M" z ostrym zacięciem w kierunku prawdziwego Hi-Endu.

Jak skończę najnowszy projekt, to zapraszam Cię na inauguracyjny odsłuch.

Pozdrawiam

Pygar

Witam forumowiczów.

Parę dni temu zakupiłem Exposure 2010 i mam mam nadzieję nie problem. Otóż po dostarczeniu przez kuriera expo w środku coś latało. Po konsultacji ze sprzedającym zdjąłem pokrywę i latała mała płytka która pokazuję na zdjęciu. Moje pytanie jest następujące, czy coś się stało poważnego czy to nic takiego ponieważ na zdjęciu w internecie widziałem że w większości ta płytka jest wyłamana. Pomóżcie panowie.

http://s2.ifotos.pl/img/201506101_wseaaaa.jpg

Edytowane przez lexusiatko
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.