Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  178 członków

Klub DACków
IGNORED

Klub uzytkownikow DACkow;)

Rekomendowane odpowiedzi

A ja od wczoraj takie coś testuję. Podoba mi się sonicznie, ale: 1. Przerywa mi po coax. Jakby gubi sygnał na ułamek sek. Nizależnie od formatu pliku. Gram z blu ray sony taniego jako transportu dla pendrive'a. 2. Nie ma sterownika dla win 8!?

post-22050-0-16754700-1417367631_thumb.jpg

????

Zrób sobie Daphile na bezgłośnej miniPC stacji za grosze. Ciekawe ile ma ze starej Wadii?

Nieee nie będę kupował nowego kompa do muzyk, no way ;) Do tej pory słuchałem z pendrive'a, spotify i radia z vtuner na właśnie oddanym streamerze. Jestem z grupy unikającej kompa do słuchania muzyki. Szukam w sumie czegoś do czasu zdobycia kasy na naim'a nd5. Ale z ciekawości mogę też inne opcej rozważyć np. jakiś dac z średniej półki i dokupić coś w rodzaju m-net audiolaba. Albo aurendera (ale to chyba nawet radia nie ma). Czy są jakieś inne niewielkie odtwarzacze plików bez dac'a na pokładzie? A ile jest wadii w wadii to niestety nie powiem - nie znam tych legendarnych produktów. Powiem tylko, że 121 gra bardzo dużą ilością szczegółów i wydaje się mieć dosyć bogatą barwę. Stereo jest szerokie i całkiem głębokie. Na uszy rzuca się też ewidentna szybkość. Mój naim był cieplejszy, mniej detaliczny. Równie szybki i chyba bardzie tłusty na basie. Było też lepsze wypełnienie. Ale dopiero zaczynam się wczuwać w odsłuchy więc kto wie. Moje pierwsze głośniki to były ALR Entry3M (albo bez M?) to było w '90. Teraz mam też na aluminium głośniki - zatoczyłem koło. Ale się rozpisałem. Pozdro.

jest potrzeba dopisania: odpaliłem genialną płytę (plik?) Ricardo Villalobos and Max Loderbauer Re:ECM i jakość oddania wybrzmień/pogłosów oraz podanie drobnych mikro dźwięków może się podobać! Wadia ok.

Edytowane przez dekoracja

????

1. Naimowski strimer, hmm, też bym PC wyrzucił do kosza :)

2. Łodia - szybkość = coś z legendy pozostało. Ale kiedyś bez perfekcyjnie nagranych płyt grania nie było ;) Fajne pewnie klubowo-koncertowe granie.

3. Mam entry5m czyli też metalowe. Sprzedaje je od paru ładnych lat i sprzedać nie mogę, ciekawe dlaczego.

Edytowane przez pierote

ciągłe zmiany ...

• 2 tygodnie później...

Jako ciekawostka

Fajne, cienko z wyjściami analogowymi. Twierdzą, że 1x RCA a ja i tego nie widzę :)

Jeżeli ktoś ma rodzinę w Stanach to warto:

Grace Design m920 za 1400$.

Warto bo obniżka, czy warto bo jest dobry ?

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Ma 2xRCA nie ma XLR :-)

Strona producenta :

http://smsl-audio.com/index.php?c=msg&id=1193&

Plus - można podłączyć lepszy zasilacz !

Pozdrawiam

Pygar

P.s.

Jak dla mnie to za mała obudowa - nie da się wstawić lepszych podzespołów i nici z tuningu :-)

Edytowane przez Pygar

...a takie dwa niezależne dwa analogowe wyjścia kompletne RCA to co ma?

Nie musi być 2x Rca, najczęściej jest 1xRCA + 1xXLR. Ja potrzebuję dwóch wyjść analogowych bo do jednego potrzebuję podłączyć "duży" system a do drugiego wzmak słuchawkowy.

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Ja stosowałem takie rozgałęziacze :

http://www.ostoja.com.pl/pl/p/XS-RCA-Y/386

Gdy z jednego źródła wychodziłem jednocześnie na dwa wzmacniacze robiąc bi-amping.

Działało jak ta lala i śmiało z jedne pary wyjść masz dwa.

Pozdrawiam

Krzysiek

Edytowane przez Pygar

Chyba tylko arcam d33.

Nie musi być 2x Rca, najczęściej jest 1xRCA + 1xXLR. Ja potrzebuję dwóch wyjść analogowych bo do jednego potrzebuję podłączyć "duży" system a do drugiego wzmak słuchawkowy.

Jeżeli nie chcesz grać jednocześnie to możesz pociągnąć sygnał z pinu xlr.

Marantz HD-DAC1 ma dwa wyjścia RCA jedno jest z regulacją drugie stałe. Zdjęcie parę postów wyżej. Dodatkowo nie wiem czy miałbyś po co podpinać wzmak słuchawkowy. Ten wbudowany w Marantza gra jak wzmacniacze słuchawkowe za 2000zł.

A to dla tych co szukają dużo wejść i wyjść:

Pioneer U-05

Dodatkowo 3 wyjścia słuchawkowe z przodu i pilot w zestawie. Niestety brak jeszcze testów i opinii.

u05_2.jpg

Przy tym Chinolu to marne szanse IMO mają te DACi.

Yulong wreszcie się posluchal i dołoży pilota. Jednak warto było do niego pisać i tłumaczyć jak dziecku, że nowoczesne DACi z regulacją głośności mają piloty:-)

Nowsza wersja ma mieć crysteca, pilot i separację galwaniczna - pisałem mu o tym, pomiary zniekształceń bez separacji tez najwyraźniej pomogły;-)

Czy D200 DAC to może to cudo uwzględniające wszystkie uwagi dotyczące DA8?http://yulongaudio.com/en/product_detail.asp?pid=37

na stronie piszą:

This ultra high performance to cost ratio, 32bit 384KHZ DSD DAC is developed based on our highly acclaimed Sabre DA8.

Niestety nie widzę pilota, a separacji galwanicznej nie da się zobaczyć :)

p.s. - w najnowszym AV jest test: Hegel D12, Marantz HD-DAC1 i Pioneer U-05

p.s. - w najnowszym AV jest test: Hegel D12, Marantz HD-DAC1 i Pioneer U-05

Audio nr 1/2015

a czy ktoś czytał kiedyś recenzję, w której zjechano jakiś wynalazek? Przecież z tego żyją. Trzeba umieć czytać recenzje ale dobrze zrobiona już nie daje możliwości wykrycia wad. DUża część wpisów na forach to też ukryta reklama. I pozostaje stara zasada - posłuchać samemu...

http://headmania.org/2014/04/02/rockna-wavedream-dac-review/

Wygląda przecudnie i pewnie tak gra. Muszę zbierać kasę bo coraz fajniejsze te daci. Jestem ciekawy czy do dostania u nas w kraju.

http://www.rockna-audio.com/products/wavedream-dac

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.