Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  178 członków

Klub DACków
IGNORED

Klub uzytkownikow DACkow;)

Rekomendowane odpowiedzi

Narazie widze 2 na allegro, w norwegi sie pokazuja od czasu do czasu ale zaraz znikaja. Tak wiec tutaj gdzie mieszkam, nie mam sie o co martwic. Zastanawia mnie natomiast dziwnie negatywne nastawienie do Hegla, przeciez to naprawde fajny sprzet a co lepsze stosunkowo niedrogi jak na swoje mozliwosci. Z pewnoscia uczciwiej wycenione niz wszelkie Krelle, Accu czy Linny.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Witam !

Nie to że mi się juz nie podoba HD10 ....

tylko chcę HD20 :) ... bo jest jeszcze lepszy

Słucham na wzmaku Hegel H100 i uważam że to jeden z najlepszych wzmaków w swoim przedziale cenowym

Pozdrawiam

Hegle są za słabo wykonane jak na swoja cenę - chociażby gniazda RCA w HD20 są niskiej jakości...podnosi się też buczące trafa we wzmacniaczach, ale nastawienie jest dobre, ludzie mają jedynie przesyt tego cukrowania Heglowi i stąd wynika pewne zemdlenie ;-)

pierwszy raz slysze o buczacych trafach w integrach. Poprosze o jakies wiarygodne zrodlo.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Od wczoraj mam na testach M2Tech Young, póki co ze standardowym zasilaczem.

Po wypakowaniu nowego egzemplarza prosto z kartonu, jego podłączeniu i 2-3 godzinnym odsłuchu miałem mieszane uczucia, a mianowicie:

1. Od razu słychać mocno podkreślone wysokie tony. Nie syczą, nie eksponują sybilantów, grają natomiast z chirurgiczną precyzją.

2. Dobitnie wyeksponowana średnica, moim zdaniem trochę przesadnie.

3. Bas? Jakby mniej, nie dominuje, bardzo zróżnicowany. Jego szybkość daje się zauważyć.

4. Scena - napompowana jakby do systemu wrzucił dwa opakowania sterydów.

Zostawiłem go włączonego na noc i praktycznie cały dzisiejszy dzień z zapętlonym odtwarzaniem. Co teraz słyszę?

1. Bez zmian.

2. Średnica jakby złagodniała ale też wyraźnie zaznaczona.

3. Bas nabrał jeszcze większej szybkości i dynamiki.

4. Bez zmian.

Dźwięk przyznam jest wciągający. Z godziny na godzinę bardziej.

DAC jest podłączony pod coaxial i gra ze strumieniowcem CA NP-30.

Ile powinien pracować ten przetwornik do pełnego wygrzania?

masza1968 - napisz coś więcej jak dłużej posłuchasz tego M2Tech 'a (z czym to u Ciebie gra transport, wzmak, kolumny ? )

Zaciekawił mnie ten DAC, wszyscy piszą że super dynamiczny i z werwą.

Pozdrawiam

azis_light,

napisz, jak jest różnica pomiędzy brzmieniem cd Caspiana M1, a Heglem HD10 z wpiętym po coaxie cd M1 jako transportem.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

azis_light,

napisz, jak jest różnica pomiędzy brzmieniem cd Caspiana M1, a Heglem HD10 z wpiętym po coaxie cd M1 jako transportem.

Według mnie różnica nie jest jakas ogromna...no ale jest

Na moje ucho troche lepsza dynamika, troche niżej schodzący bas (bardziej "punktowy" ) no i przede wszystkim scena - w/g mnie zarówno szersza jak i zdecydowanie bardziej klarowna w głąb (Roksan -wiadomo nie jest mistrzem głębi). Jeśli chodzi o muzykalność to bardzo podobnie gra do Roksana ( na poczatku słuchania miałem wrażenie że jest prawie identycznie "gładko" )

Generalnie różnice są delikatne i Roksan nie ma się czego wstydzić

ale w/g mnie jest na plus HD10.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

masza1968 - napisz coś więcej jak dłużej posłuchasz tego M2Tech 'a (z czym to u Ciebie gra transport, wzmak, kolumny ? )

Zaciekawił mnie ten DAC, wszyscy piszą że super dynamiczny i z werwą.

Pozdrawiam

Jasne, że opiszę. Po to jest to forum. Czego jak czego ale rzeczywiście, werwy i dynamiki mu nie brakuje.

Sprzęt opisany w moim profilu.

Również pozdrawiam.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Panowie,

macie jakieś propozycje na lampowego DACa o muskularnym brzmieniu, dobrą lokalizacją i dużą, nawet napompowaną sceną?

Kwota do 5k i możliwość wypożyczenia do posłuchania u siebie.

I będą szły. Tak, jak rok temu Audiolaby ;)

wyroczni gratulujemy......

do chwili obecnej na allegro pojawiły się tylko 2 DAC'i Helgel (HD10, który sprzedano po 24h i HD20) - sam poluje na okazję.....jeżeli kiedykolwiek pozbędę się HD2 to raczej na rzecz wyższego modelu..

masza1968 sluchales moze MHDT Havana? Ja niestety nie ale ma dobre opinie, SA ma rowniez fajnego DACa.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Wojtek,

myślę tez o tej Havanie ale... nie widzę jej nigdzie u nas, Chciałbym najpierw posłuchać tego u siebie.

Z Piotrkiem się umawiam już od dwóch miesięcy i ciągle mi coś wyskakuje. Teraz znowu muszę na tydzień wyjechać.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

http://www.ebay.pl/i...=item2eb501d5b8

Tu jest bez CD. Sam DAC i PS. Z transportem, cłem i podatkiem wychodzi ok 13k. Trochę poza budżetem :)

Ale fakt, sam wygląd to milion $

Edytowane przez masza1968

Do użytkowników Audiolaba 8200CD, z poniższego linku dowiecie się jak odblokować regulację głośności w swoich DACach (coś na kształt CDQ):

http://www.pinkfishmedia.net/forum/showthread.php?t=115603

nic tylko podpiąć końcówkę i enjoy;)

Ps. Po odblokowaniu regulacji głośności można również podpiąć słuchawki do gniazd RCA. W tym przypadku potrzeba tylko przejściówki RCA --> Jack.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.