Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

manioslawa, 11 Kwi 2010, 15:11

>Niby pisze że wszystko przemyl przeczyścił ustawił a transformatora już mu się nie chciało

>przetrzeć- dziwne...

maniosława czego się czepiasz??? Popatrz na swoje wystawiane klocki! Qrwa złośliwości i nic więcej... nie podoba się to nie patrz i nie kupuj.

Muzg, 11 Kwi 2010, 16:37

>Staram się nie wpisywać w tej części forum, ale czuje się zobowiązany.

>Transformator jest czysty, został wyczyszczony jak cała reszta - nie ma wyjątków. To co widać to

>zabezpieczenie które jest fabrycznie na nim i nie wygląda za pięknie.

>Możecie nie szanować mojej pracy, możecie dyskutować - takie Wasze prawo, ale zastanówcie się czasem

>o czym piszecie. Staram się bezinteresownie pomagać użytkownikom z działu DIY i Lampa, ale czasami

>trzeba podjąć jakieś działania komercyjne. Wzmacniacz kosztuje mnie ok 600zł i porównywanie jego

>stanu do innych używanych przez 20 lat jest moim zdaniem nie na miejscu.

>Ostatnio poszedł taki na allegro za 850zł, na ebayu jeszcze widoczna aukcja która skończyła się z

>kwotą 820zł.

W twoim ogloszeniu widnieje kwota 1000zl, sam zwracasz uwage na handlarzy ktorzy sa nielubiani z racji zawyzania cen a sam sprzedajesz klocka drozej niz oni... Twoja zabawka, Twoja cena tylko po co ta uwaga o handlarzach?

discomaniac71 i iwanicki

Pogratulować Wam kultury osobistej, cały kraj w nastroju co najmniej refleksyjnym, a Wy obaj daliście popis niezłego chams...a

Ehhh, szkoda słów, żenada....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Shrek777 zauwaz ze nie uzylem ani jednego niecenzuralnego slowa. Zwracalem sie do iwanickiego piszac zaimki osobowe duza litera. Dziwi mnie kretynska ingerencja moderatora ktory usunal wybrane wpisy. Powinien faktycznie usunac cala polemike.

Tench, 11 Kwi 2010, 17:43

Zwracam uwagę nie na ceny które owi handlarze wystawiają, a na stan klocków które sprzedają. Przeglądam często allegro i widzę klocki w złym stanie technicznym z typowymi dla danych modeli wadami, ukrywanymi przez sprzedających lub bagatelizujących je. Nieświadomi kupujący, licytują dając spore kwoty zachęceni napisem Hi-End w opisie, a później płaczą, że nie działa to, czy tamto, muszą ponosić zazwyczaj niemałe koszty odsyłek lub po prostu sprzedać ze sporą stratą. Sam kupiłem kiedyś wzmacniacz od audioclassic i miał być nie tykany, a miał wymienione wszystkie elektrolity w końcówce na chińskie!, i cały był zalany kontaktem. Czy to profesjonalne podejście? Remont tego wzmacniacza pochłonął ok 20-30 godzin pracy i muszę powiedzieć, że opłacało się! Wzmacniacz zastąpił mojego lampowca.

Potraktujcie moja cenę jako 800zł + 200zł za pracę jaką w niego włożyłem. To nie była godzina czy dwie, trwało to grubo ponad 10 godzin (ok. 15). Ile mi na godzinę wychodzi? Opłacało się tak bardzo? Jestem elektronikiem i z czegoś muszę żyć.

Aukcje użytkowników z Legnicy zazwyczaj traktuje z dystansem, bo widzę, że jedna spora firma z tego miasta ma chyba kilka kont.

Nie wnikam kto kogo kopnął w kostkę pierwszy.

Dni są szczególne, obaj Koledzy, czy Panowie (jak wolicie) nie muszą się polubić z tego powodu.

Ale możecie to załatwić pm, albo odłożyć o dni kilka, kilka dni upłynie i odtworzy się z powrotem tzw. "polskie piekiełko"

Ale ja jestem tylko prostym ogrem........

discomaniac - nie obrażaj inteligencji admina/moda pierniczeniem o zaimkach. Intencje i treśc były jasne - coś ci nie poszło w tygodniu i chciałeś się na mnie wyżyć - nie tłumacz się. wyciął i miał rację

Marantz CD-16

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?👈

iwanicki, 11 Kwi 2010, 18:15

>discomaniac - nie obrażaj inteligencji admina/moda pierniczeniem o zaimkach. Intencje i treśc były

>jasne - coś ci nie poszło w tygodniu i chciałeś się na mnie wyżyć - nie tłumacz się. wyciął i miał

>rację

To ty nie obrażasz czytających wiecznie linkując tu swoje aukcje. Próbujesz z nas robić debili, moderacja usuwa, a ty na bezszczela znowu linki i tak w kółko. Dział ogłoszeń jest na te Twoje propozycje kolego i nie rób z siebie teraz ofiary. Miej kręgosłup - już Ci to pisałem ale posprzątali.

widać efekty ukrycia nicków na allegro:

Ukryta Zawartość

kupujcie! audiofilski, warto przepłacić!

Ukryta Zawartość

" widać efekty ukrycia nicków na allegro:

Ukryta Zawartość

kupujcie! audiofilski, warto przepłacić! "

no mnie juz od dawna zastanawia co jest z tym allegro bo raz sprzet idzie 2xdrozej od wartosci rynkowej a innym razem za wartosc rynkowa nikt nie chce kupic?

tutaj sprzedajacy ma szczescie juz osiagnal wartosc rynkowa wiec pojdzie pewnie w cenie pm-17

tak bylo kiedys w przypadku denon pma1500 i luxmana l-530

wystawil jeden opisal ze audiofilski denona i ponad 2000 wzial a miesiac wczesniej za 1500 nie poszedl

to samo luxmana za grubo ponad 2000 wyzbyl sie jeden osobnik a drugi 2 m-ce pozniej wystawil za 2200 i zero chetnych - no ciekawy ten trend - ale mysle ze tutaj troche wspolpracy jest ze znajomymi i sztuczne podbijanie ofert

Ukryta Zawartość

Gość Prog70

(Konto usunięte)

Myślę, że tu chyba kłania się psychologia. Pamiętam jak kiedyś sam wystawiałem na Allegro głośniki i cenę początkową ustawiłem o ile pamiętam na 500,- zł i okazało się, że jest zero chętnych a obserwujących aukcję ponad 20. Tydzień później wystawiłem je jeszcze raz ale od 1,- zł i ostatecznie poszły wtedy chyba za 1200,-. Zdaje się, że jednak człowiek to takie stworzenie lubiące się targować... Wystarczy dać mu taką możliwość.

Prog70 coś w tym jest ile to razy na ostatnią chwilę, tuż przed zakończeniem aukcji daje się swoje maximum i jak się nie wskoczy na pozycje wygrywającą nagle jesteśmy w stanie dać więcej a może i jeszcze więcej... ale to nic no

no tak natura czlowieka zwyciezac i nawet na aukcjach kierujac sie emocjami mozemy dzialac zgodnie z ta natura i slono przeplacic,

ale czlowiek zostal wyposarzony w jedna rzecz ktora pozwala zwyciezac pomimo emocji - rozum - a wiec emocje moga podpowiedziec trzeba wylicytowac a rozum... przeciez jest za drogo jak nie kupie to wkrotce kupie cos lepszego za mniejsza kase,

koniec teorii dla zainteresowanych PM-75 podaje alternatywe podobnej klasy wzmacniacz (albo i lepszej) w nizszej cenie:

Ukryta Zawartość

oczywiscie nie jestem zwiazany z ta aukcja ani sprzedajacym tylko polecam alternatywe - w koncu po co przeplacac

Ukryta Zawartość

Czy to Krell czy to Krrell?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawy tuner wystwiony z ceną blisko dwukrotnie wyższą niż występuje na eBayu. Głównym argumentem za kupnem jest fakt, że świecą wszystkie żaróweczki i są orginlne.

O upływie 32 lat już sprzedający nie wspomina tylko oczekuje od razu z grubej rury 2000 złotych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.