Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedam swojego Sharpa GF5757 za 2000 zł. Okazja ! Legenda PRL-u !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zainteresowanych proszę o PW.

Ukryta Zawartość

TO '' HOLY GRAAL '' małych boom-boxów dlatego cena okazyjna mimo wszystko :-) Kolekcjonerzy ! Szable w dłoń, taka okazja się nie powtórzy !

Edytowane przez zyzio

A tutaj proszę jakie atrakcyjne ceny :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kogoś chyba ostro przewiało na flohmarkcie :-))))

Ukryta Zawartość

Nookie+Discomaniac, macie rację.Ale ja nie wiedziałem że samemu można wypromować swuj produkt przez sztuczne aukcje, zapytania na forach, sprzedawanie samemu sobie i w ten sposób zawyżanie ceny produktu, i pobyt.

Nie wiedziałeś?

To przejrzyj sobie zakładkę KLUBY, wybierz pięć dowolnych urządzeń i prześledź sobie ich ceny na przestrzeni ostatnich 5 lat.

Albo odszukaj w zakładce HIEND wątek o kolumnach SF Extrema, pomimo tego, że nie raz i nie dwa był dokumentnie wyczyszczony,

to nadal może służyć jako podręcznik do nauki popychania przez znajomych królika na forum starych grzmotów w cenach z kosmosu.

uderz w stol...

Buehehe :D

Ukryta Zawartość

I wszystko z domowej kolekcji pasjonata, za którym stoi jakaś rodzina, ple ple ple...

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Parantulla, z ciekawości to zrobię, chociaż nie zamieżam nic kupować.Dzięki za oświecenie, nawet tutaj biznes gra główną rolę??

Całe szczęście nie wszyscy tu siedzą dla pieniędzy.Pozd.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Całe szczęście nie wszyscy tu siedzą dla pieniędzy.Pozd.

He he, zdziwiłbyś się ;)

Może i nie wszyscy, może i nie dla pieniędzy, ale jak coś jest dzisiaj o 100 czy 200 procent droższe niż było kilka lat temu,

to wystarczy symbol tego czegoś wrzucić w forumową wyszukiwarkę i wszystkie tajemnice wszechświata stają się jasne jak słońce.

Tym bardziej jeśli jest to jakaś totalna padaczka typu prehistoryczny odtwarzacz DVD warty z 50zł o ile jest sprawny technicznie

"zakupiony przypadkiem" albo "znaleziony na strychu" i "podłączony z ciekawości" nagle się okazuje ósmym cudem świata,

który gra jak "accuphase i wiele wiele innych za kilkanaście tysięcy" (cytaty w cudzysłowach przytoczone dosłownie)

a takich odkryć tylko w tym roku mieliśmy tutaj przynajmniej kilkanaście jak nie kilkadziesiąt w samej zakładce STEREO

Zakładanie klubów miłośników czegoś tam, tylko po to, żeby po miesiącu puścić swoje graty na allegro, to też jest normalka.

Wystawianie rupieci na zagranicznych portalach w cenach z kosmosu, żeby to samo wystawić u nas trochę taniej z dopiskiem OKAZJA

to też żadna nowość, podobnie jak kupowanie od siebie samego tylko po to, żeby mieć podkładkę w postaci linków do lipnych aukcji.

Przykładowo ten rzęch z poprzedniej strony co to u Niemców stoi drożej niż u nas, bo taki to rarytas, a Niemcy się znają i go cenią...

skoro taki to rarytas i tak go wszyscy cenią, to co stoi na przeszkodzie, żeby taki dajmy na to Niemiec sobie go kupił taniej w Polsce?

Zna ktoś odpowiedź na to pytanie? Bo ja znam, ale co ja tam wiem, skoro żadnej wiedzy i pojęcia nie mam...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Na temat cen wzmacniaczy Denon PMA-1560 jakiś czas z Parantullą dyskutowałem, ale widzę on dalej swoje. Nieprawdą jest, że 4 lata temu te wzmacniacze schodziły średnio w cenie 600zł. W tamtym okresie sprzedawałem swój egzemplarz zachowany w idealnym stanie, poszedł za 1300 w opcji KT i pamiętam dokładnie, że była to normalna cena za ten wzmacniacz. Zawsze przed sprzedażą jakiegoś klocka przeglądam allegro, po to żeby wycenić swój egzemplarz. Pamiętam, że zdarzały się także oferty nawet za 1700zł. Więc nie dajcie sobie wmówić jednej osobie, dla tego, że na pewno tak było. Ja wam mówię, że tak nie było i teraz macie słowo przeciwko słowu, oceniajcie sami. A teraz radzę spojrzeć na stronę www.hifi-preise.com, która przedstawia jak kształtują się ceny na niemieckim ebayu. I co my tu mamy. PMA-1560 schodzą średnio w cenie 500 euro.

A teraz weźmy na tapetę Grundiga A-9000. Średnia cena ok. 180 euro. Ostatnio ktoś w klubie Sony ES podawał aukcję do szampańskiego wzmacniacza Sony 707ES w drewnie, który w licytacji poszedł za bodajże ok. 1400 euro. Niepojęte, prawda?

A jednak różne absurdalne sytuacje się zdarzają.

Pewnie niemcy zapatrzyli się na allegro, zorientowali się, że nie wiedzą co mają, albo nie chcieli być gorsi i teraz ceny są jakie są. A przecież kiedyś to był złom z vollmarków i wystawek ;-)

A prawda jest taka, że ceny nie zmieniły się zbytnio u naszych sąsiadów, u nas wbrew pozorom także. Nie podzielam też opinii, że prawie wszystko na allegro jest właśnie takim szajsem z wystawek, przerzucanym jak kartofle i naprawianym tak, że każdy tranzystor ma inny symbol ;-)

Za dużo używanych rzeczy kupiłem aby tak myśleć, oczywiście nikogo nie przekonam, każdy ma swoje zdanie na ten temat i niech tak będzie. Ja wiem swoje, bo mam swoje doświadczenie w tym temacie. Innym także radzę polegać na większej ilości opinii a nie tylko jednej osoby, która się zapętliła w pisaniu bzdur. Oczywiście nie wszystko o czym mówi kolega to muszą być historie wyssane z palca, na pewno sporo przewałów z podbijaniem cen, robieniem tzw. hype na dany klocek itp. ma miejsce, widzę, że takie coś ma miejsce, ale to nie powód do tego, żeby robić krucjatę przeciw wszystkim i wszystkiemu.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Gość StaryM

(Konto usunięte)

ale to nie powód do tego, żeby robić krucjatę przeciw wszystkim i wszystkiemu.

Ja nie odnoszę wrażenia, że parantulla jakąś krucjatę robi. Wiele osób podsyła tu linki do śmiesznych i żenujących aukcji. Warto o tym pisać, żeby uczulić ludzi na to, że nie każdy okaz ze śmietnika to vintage. Takich prawdziwych vintage, wartych spore pieniądze, jest mało.

Też kupuję na Allegro i kupiłem wiele wartościowych towarów, ale uważać trzeba.

Na temat cen wzmacniaczy Denon PMA-1560 jakiś czas z Parantullą dyskutowałem, ale widzę on dalej swoje. Nieprawdą jest, że 4 lata temu te wzmacniacze schodziły średnio w cenie 600zł.

Jakoś sobie nie przypominam takiej dyskusji, za to doskonale pamiętam ceny PMA-1560 sprzed kilku lat,

nie wiem czy dokładnie 4 czy może 5 albo 6, ale fakt jest faktem, że w tamtych czasach kiedy robił on furorę na audiostereo.pl,

ceny oscylowały w granicach 600-800 polskich złotych w zależności od stanu konkretnego egzemplarza.

Później faktycznie wystrzeliły na 1.200-1.400 polskich złotych (w końcu forum czyni cuda) i spokojnie za tyle mogłeś go sprzedać,

chociaż gdybyś poczekał jeszcze trochę, to myślę, że za zachowaną w przyzwoitym stanie sztukę mógłbyś dostać 2.000zł

z pocałowaniem w rękę, bo sam na własne oczy widziałem tego rzędu ceny transakcyjne (zakładając, że aukcja nie była ustawiana)

No więc skoro takie były ceny, to nie wiem co w tym takiego dziwnego, że Niemiec (zakładając, że nie jest to Polak handlujący szrotem)

przed wystawieniem na sprzedaż klamota znalezionego w szopie, wpisuje jego symbol w google, żeby się w cenach zorientować.

Chyba każdy normalny człowiek tak robi, nie tylko Niemiec, a jeśli już tak zrobi, no to takie a nie inne ceny tam widzi,

wcale nie musi wiedzieć o istnieniu tego czy jakiegokolwiek innego forum, a już na pewno czytać pierdół, ceny zna i to mu wystarczy.

Wyobraź sobie, że robisz porządki w garażu po dziadku i znajdujesz tam amplituner typu Radmor w dodatku na chodzie.

Wyrzucić szkoda, a sprzedawać za grosze nie każdemu się chce pierdzielić, ale z czystej ciekawości wpisujesz model w google i co widzisz?

Że przy odrobinie szczęścia może za niego dostać nawet 1.000zł podczas gdy 3-4 lata temu całe tony tego złomu zalegały allegro,

a ceny wywoławcze zaczynały się od 40 złotych i pies z kulawą nogą nie chciał tego nawet obeszczać, spróbuj dzisiaj kupić za mniej niż 400zł

Ale jasne, wymyślam sobie i w błąd wprowadzam, bo nie mam akurat ciekawszych rzeczy do roboty...

Oczywiście nie wszystko o czym mówi kolega to muszą być historie wyssane z palca, na pewno sporo przewałów z podbijaniem cen, robieniem tzw. hype na dany klocek itp. ma miejsce, widzę, że takie coś ma miejsce, ale to nie powód do tego, żeby robić krucjatę przeciw wszystkim i wszystkiemu.

Ale jakich wszystkim i jakiemu wszystkiemu? Na allegro masz chyba z milion aukcji, a "krucjatę" prowadzę przeciwko jednej,

to o czym Ty do mnie człowieku rozmawiasz, jakie wszystko i jacy wszyscy? Ci co trzeba już dobrze wiedzą o kim jest mowa ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Teraz już wiem dlaczego płyty AMJ są tak źle nagrane.

Źle nagrane? W/g mnie jedne z lepiej nagranych płyt w naszym zapyziałym kraju. Oczywiście nie każdemu odpowiada głos Anki i te jej quasi-folkowe pojękiwania i achy, ochy ale technicznie i realizacyjnie przyczepić się nie mogę.

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Bryston w dobrej cenie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kolumny studyjne BRAUN moc i dźwięk super (bardzo ciężkie monitory z rączką aby przenosić ze studia do studia, no w końcu studyjne)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) + kolumny (małe mebelki z ciekawym br )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość rochu

(Konto usunięte)

Mam takie wrażenie, iż określenie "studyjny" to taki fetysz dla pewnej grupy użytkowników tego forum.

Ten Braun nigdy żadnego studia nie oglądał, tak samo z resztą jak i wszystkie inne klocki tej firmy.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=11933630

Kogoś chyba ostro przewiało na flohmarkcie :-))))

Ten gostek już był w tym wątku, jakieś tunery Kenwooda sprzedawał po 7,5k PLN, przytoczyłem pare maili od niego, gdzie przekonywał jaki z niego czysty i niewinny sprzedawca.

Wszedłem na tą stronę i widzę tam dużo sprzętu vintage ale ceny z kosmosu!!

Większość tego sprzętu ma dziś symboliczną wartość 200-500zł a tam ceny 2000-10000zł!!

Ktoś sobie jaja robi albo szuka niezłych jeleni.

A sprzęt w dziupli albo wynajmuje boxa.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Chyba go trzeba zgłosić do Allegro. Ostatnim razem szybko go zdjęli, nazywał się wtedy Audioextasa, teraz jest Audio-Extasa.

Wszystkie jego aukcje mają tylko jedną, ale za to wygrywającą ofertę. Dziwne, ludzie tak od razu kupują za taką kasę.

Edytowane przez Tubatoon

To jakaś zbrodnia?

W pewnym sensie tak, z jednej strony ma prawie za friko chatę od państwa, a z drugiej dorabia na lewo handlując sprzętem.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Wszedłem na tą stronę i widzę tam dużo sprzętu vintage ale ceny z kosmosu!!

Większość tego sprzętu ma dziś symboliczną wartość 200-500zł a tam ceny 2000-10000zł!!

Ktoś sobie jaja robi albo szuka niezłych jeleni.

Chyba go trzeba zgłosić do Allegro. Ostatnim razem szybko go zdjęli, nazywał się wtedy Audioextasa, teraz jest Audio-Extasa.

Wszystkie jego aukcje mają tylko jedną, ale za to wygrywającą ofertę. Dziwne, ludzie tak od razu kupują za taką kasę.

Nie no co Wy, pomawiacie niewinnego człowieka, za którym stoi jakaś rodzina, toż to sk***ysyństwo jest, tak nie można.

To znaczy ja nie mogę, bo wiedzy i pojęcia nie mam. Wszyscy są uczciwi i same niebywałe okazje w ogłoszeniach,

tylko ja mam jakąś paranoję, psychozę i manię prześladowczą, wszędzie widzę tylko same przekręty...

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Nie no co Wy, pomawiacie niewinnego człowieka, za którym stoi jakaś rodzina, toż to sk***ysyństwo jest, tak nie można.

To znaczy ja nie mogę, bo wiedzy i pojęcia nie mam. Wszyscy są uczciwi i same niebywałe okazje w ogłoszeniach,

tylko ja mam jakąś paranoję, psychozę i manię prześladowczą, wszędzie widzę tylko same przekręty...

Dokładnie tak, na dodatek zarażasz innych.

Off top ale powiązany: moją Żonę właśnie oszukano na wypłacie, a raczej jej braku. Nie, to nie szara strefa, tylko branża dość mocno regulowana i nadzorowana przez państwo. Nikomu już qrwa nie można ufać.

Fajne kolumny, szkoda tylko że droższe ( jak zwykle ) niż chociażby 5 lat temu i w "super stanie" - widziały tylko raz wkrętak z przodu, no może dwa razy ( o czym świadczą wgniecenia ) oraz coś kombinowane terminale i kto wie co jeszcze ...

"OD NOWOŚCI WSZYSTKO W 100 % ORYGINAŁ - NIGDY NIKT NIC NIE GRZEBAŁ" - tego to już nie byłbym taki pewien... kto wie czy nie grzebał, ale po śladach widać że usiłował.

Jeśli ktoś zamierza to kupić ( a na pewno napaleńców będzie co niemiara ) to niech się zastanowi kilka razy i dokładnie obejrzy zdjęcia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parantulla ma wiele racji w tym co pisze. Mnie bardzo wq...wia zalew cwaniaczków którzy usiłują wcisnąć szrot, żądając za jakieś koszmarne pieniądze, robiąc przy tym ludzi za kretynów. Jak widzę coś takiego krew mnie zalewa:

Ukryta Zawartość

stan techniczny bardzo dobry, wizualny dobry, normalne ślady użytkowania :))))

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.