Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Niesamowicie precyzyjny i wyczerpujący opis aukcji. Brać w ciemno! :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mnie to zawsze trochę dziwi, dlaczego ludzie się tych wybitnych konstrukcji pozbywają. Prawie każdy zaznacza, że przechodzi na wyższą półkę. Po 8 latach czytania tego forum, można dojść do wniosku że ludzie mają w domu zestawy za ogromne pieniądze lub na tej samej półce cenowej szukają cudu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

namiętny dźwięk ? Cena też namiętna .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo nagminne jest robienie z ludzi idiotów, gdy ktoś sprzedaje paczki z wduszonymi tweeterami i twierdzi, że nie ma to wpływu na brzmienie...

No tak - przecież każdy, kto choć trochę orientuje się w budowie głośników wie, że tweetery grają frontem, a nie jakąś tam kopułką i jej stan absolutnie nie ma znaczenia :D

Najgorsze jest to, że w UK (i chyba nie tylko tutaj) twierdzenie, że nie ma to wpływu na jakość dźwięku ma ogromną siłę przebicia. Sprowadza się do tego, że skoro sopran "cyka" to działa. Świadomość ludzi jest naprawdę słaba w tej kwestii...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo nagminne jest robienie z ludzi idiotów, gdy ktoś sprzedaje paczki z wduszonymi tweeterami i twierdzi, że nie ma to wpływu na brzmienie...

No tak - przecież każdy, kto choć trochę orientuje się w budowie głośników wie, że tweetery grają frontem, a nie jakąś tam kopułką i jej stan absolutnie nie ma znaczenia :D

Najgorsze jest to, że w UK (i chyba nie tylko tutaj) twierdzenie, że nie ma to wpływu na jakość dźwięku ma ogromną siłę przebicia. Sprowadza się do tego, że skoro sopran "cyka" to działa. Świadomość ludzi jest naprawdę słaba w tej kwestii...

Prawda jest taka że gość prawdopodobnie może mieć rację i może w ogóle nie słychać różnicy. Co nie znaczy że jakiejś drobnej różnicy nie ma (być może w dokładnych pomiarach coś by wyszło). Nie chciałbym brać udziału w takim ślepym teście bo już wiele takich kolumn z pogniecionymi kopułkami słyszałem i osobiście nie byłbym w stanie powiedzieć czy coś było nie tak czy grało perfekcyjnie. Natomiast w głowach tych, którzy kupują kolumny wszystko musi być dopieszczone i czasem nawet drobny ślad na kopułce czy jakaś ryska na basowcu dyskwalifikuje całkowicie takie kolumny. Jest to oczywiście bzdura ale jednak można ludzi zrozumieć, bo nikt nie chciałby mieć kolumn, które choćby mogą coś mieć nie do końca w porządku, choćby dla spokojnego sumienia, żeby się nie zastanawiać nad tym. Bo sam fakt skazy jednak gryzie. Słychać czy nie słychać, to jednak w głowie gdzieś tam siedzi. Dlatego ja pewnie również wolałbym nieco dopłacić żeby mieć idealne kolumny, ale głównie właśnie dla świętego spokoju a nie w wielkiej obawie, że coś tam mógłbym jednak usłyszeć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

namiętny dźwięk ? Cena też namiętna .

Namiętny, nienamiętny, z nówka to ok. 14k.

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Mnie to zawsze trochę dziwi, dlaczego ludzie się tych wybitnych konstrukcji pozbywają. Prawie każdy zaznacza, że przechodzi na wyższą półkę. Po 8 latach czytania tego forum, można dojść do wniosku że ludzie mają w domu zestawy za ogromne pieniądze lub na tej samej półce cenowej szukają cudu.

A grać jak nie grało tak nie gra...sceny nie ma, lokalizacji nie ma...dźwięk z głośników...i zmiana goni zmianę...

Pozdrawiam :-)

Masakra

Ukryta Zawartość

To są kolumny kolegi Amnes z tego forum, chłopak zdecydowanie wie co robi. Same Radiany 950Pb nie są tanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S

To są kolumny kolegi Amnes z tego forum, chłopak zdecydowanie wie co robi. Same Radiany 950Pb nie są tanie.

Oczywiście, Radiany to koszt około 3500 zł, do tego B&O i cała reszta. Ile razy był ten temat poruszany na tym forum ? Jednym głosem zawsze, że ciężko w takich projektach odzyskać włożone pieniądze. Cena z kosmosu. No chyba że inny kolega z forum to kupi. Jak ktokolwiek to kupi za tą cenę to koledze Amnes wysyłam dobrą flachę, bo się nie znam i krytykuję.

A grać jak nie grało tak nie gra...sceny nie ma, lokalizacji nie ma...dźwięk z głośników...i zmiana goni zmianę...

Pozdrawiam :-)

Niestety życie proste nie jest. Żeby się w tym wszystkim połapać i mieć dobry system za 10k, trzeba często po drodze stracić 2x tyle. ;)

Pozdrawiam ;-)

Niestety życie proste nie jest. Żeby się w tym wszystkim połapać i mieć dobry system za 10k, trzeba często po drodze stracić 2x tyle. ;)

He he... przez grzeczność, nie zaprzeczam... ;))

Chyba wątek jest o Januszach z alle co to chcą jak za złoto za to co wygrzebali na niemieckim śmietniku, a nie o jakichś sierotach co to topią kasę rodziców w mundorfach ze sklepu :)

Modyfikacja na wysokim poziomie, wszystko zaklejone glutem na pale i dobra:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Modyfikacja na wysokim poziomie, wszystko zaklejone glutem na pale i dobra:

Gdzie można kupić takiego glutoroba ?

Muszę cenę podnieść ha ha ...

A tak poważnie to jakaś kpina . Ktoś się naczytał o Elna Silmic i Panas FC i nawstawiał ...

Zostawiając to co wymiany wymaga i nie są to OP ampy :)

Firma jest b.szanowana w Holandii, a szczególnie ich Sonos Magna Ultimo. Nie czytałem jeszcze żeby ktoś narzekał na klej.

Niemniej tak się tam robi modyfikacje, cieszcie się że nie jest cały od środka obklejony albo korkiem albo matami bitumicznymi ;-)

Nie ma się z czego cieszyć jak ktoś woła tyle kasy za modyfikacje pakując drogie opampy a zostawia choćby fabryczne elektrolity na wyjściu.

Reszta części też wymieniana na zasadzie wymiany .

Jakość montażu to już kpina .

Dziś rozkręciłem sm6 modyfikowanego przez Mudę, żeby sprawdzić co tam jest narobione :) Wygląda to normalnie tak jak powinno być zrobione. Kleju brak.

Chciałem przykleić matę tłumiącą na obudowę ale obudowa jest spasowana na mm i nie da rady.

Edytowane przez daris666

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

A znasz się na tym, że wiesz jak powinno być? ;)

Jak byś zobaczył mój serwis elektroniki to stwierdziłbyś, że jednak się znam :)

Wiem jak się lutuje powierzchniowo, przewlekane, bga ....

Edytowane przez daris666

Reszta części też wymieniana na zasadzie wymiany .

Celne spostrzeżenie. Ileż w nim precyzji ;)

Już bez żartów: jedyna modyfikacja warta uwagi to .... mudyfikacja!

Już bez żartów: jedyna modyfikacja warta uwagi to .... mudyfikacja!

No wiesz, 1/4 ceny jakby nie patrzeć :)

Jak byś zobaczył mój serwis elektroniki to stwierdziłbyś, że jednak się znam :)

Wiem jak się lutuje powierzchniowo, przewlekane, bga ....

Masz serwis i wysylasz sprzęt ludziom?

?👈

Masz serwis i wysylasz sprzęt ludziom?

To nie chodzi o umiejętności. Nie wiedziałem co ( na co ) i gdzie pozmieniać. A na próby czasu nie mam. Mam nadzieję, że rozumiesz.

Nie mam serwisu audio, żeby nie było :)

Edytowane przez daris666

Nie, chyba nie. Myślę, że dasz mi wiarę ?

Ale do firmy osobiście zapraszam.

Edytowane przez daris666

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.