Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

To był jedyny Sansui który miałem u siebie nie żeby grało to tragicznie, ale głębia, szczegółowość słabiutko budżetówka, ciemne brzmienie, wydajność prądowa też nie powala ten wzmacniacz miał problem napędzić Ushera Be-718DMD, a przecież z tyłu dumne 720Watts...

Popatrzcie jak był oceniany taki AUX-901 w jakim towarzystwie... Fine-Arts A-9000, Dual CV5670 oba te wzmacniacze miałem u siebie warte to z parę stówek i po tyle są wystawiane w ogólnej skali są to piece raczej przeciętne, mające problemy z napędzeniem kolumn 4ohm brzmienie tamtych lat analogowe, ciepłe ze słabą przestrzenią i szczegółowością, teraz proszę się zastanowić czy warto wydać 5tyś na takie 30 letnie Sansui...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Klasa Denka PMA-10160. A na powaz ie te całe stereoplay to o kamnt d... rozbić też. Im droższy tym więcej pkt miało dane urządzenie. Wystraczy spojrzec na noty Marantza PM-68,78, 7000, 7200, 8000. To te same piece, a pkt całkiem rózne.

Tutaj tez ząb korozji napoczął :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

To nie zmienia faktu, że taki AUX-701 parę lat temu był wystawiany za 800zł, a 901 za 1500zł, wiecie jaka była różnica cenowa między tymi wzmacniaczami prawie żadna! 1600DM 701 i 2000DM 901 a teraz popatrzcie sobie za ile naganiacze (klubowicze) i handlarzyny to wystawiają.

To był jedyny Sansui który miałem u siebie nie żeby grało to tragicznie, ale głębia, szczegółowość słabiutko budżetówka, ciemne brzmienie, wydajność prądowa też nie powala ten wzmacniacz miał problem napędzić Ushera Be-718DMD, a przecież z tyłu dumne 720Watts...

Popatrzcie jak był oceniany taki AUX-901 w jakim towarzystwie... Fine-Arts A-9000, Dual CV5670 oba te wzmacniacze miałem u siebie warte to z parę stówek i po tyle są wystawiane w ogólnej skali są to piece raczej przeciętne, mające problemy z napędzeniem kolumn 4ohm brzmienie tamtych lat analogowe, ciepłe ze słabą przestrzenią i szczegółowością, teraz proszę się zastanowić czy warto wydać 5tyś na takie 30 letnie Sansui...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Absolutnie nie . 5000 zł to chora cena ja uważam że 2500 -3000 zł jak najbardziej jak ktoś lubi Sansui czemu nie .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale aux901 nie jest warty 5 tys, pomimo tego ze za tyle stoi na allegro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale aux901 nie jest warty 5 tys, pomimo tego ze za tyle stoi na allegro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W Japonii już za 2000 zł można kupić. Tu szukanie jelonka :)

Osobiście uważam iż ceny tych wzmacniaczy powinny oscylować w granicach 4-5 tyś max mowa oczywiście o serię Alpha . no może limited 7-8 tyś. Ale cóż to rynek kreuje ceny .

W Japonii już za 2000 zł można kupić. Tu szukanie jelonka :)

Chyba na głowę upadłeś z ta cena.

Najtańsza 907nra na yahoo 113tys jenow czyli 1027 dolarów + wysylka z yahoo 600 dolarow + clo i podatek x 1.3 = 7600zl...tylko ze nikt besposrednio nie sprzeda sprzetu do europy, musisz wynajac posrednika ktoremu zaplacisz za transakcję.

Jaki masz sens w pisaniu o czyms o czym nie masz pojecia?

Prawdę mówiąc przygarnąłbym jakieś fajne sansui, ale za takie ceny to ja dziękuję... Kogoś naprawdę nieźle porypało. Za takie pieniądze można wyszukać coś znacznie lepszego. Za cenę tego 901 to ja już mam dzieloną Yamahę z lat 80-tych i do tego z porządnymi firmowymi kolumnami... I nie wiem czy ten wyraźnie "zmęczony życiem" 907 jest warty połowy ceny, za którą ją wystawiono, dla mnie na pewno nie...

Yamaha CX-1000, Yamaha MX-1, Yamaha CDX-1030, Yamaha T-80, Yamaha PF-800 (Yamaha MC-5), Yamaha NS-690II, Yamaha HP-3, Bluesound Node 2, Helion 1750 XP, okablowanie: 2x AudioQuest Quartz, AudioQuest Topaz, AudioQuest Indigo Blue, Nordost Moonglo

No i po co to komu? samo sprowadzenie kosztuje tyle ile wzmacniacz...później zaczyna się wychwalanie bo jak się wydało kupę siana to tak trzeba w efekcie później ceny rosną również tych przeciętnych Sansui co są warte realnie z parę stówek.

Nie wypowiem sie o 907NRA bo go nie słuchałem, ale 907MR jest wart spokojnie 10tyś, ciezko bedzie znalezc lepiej brzmiacy i zbudowany wzmacniacz, no i wyglądający.

No i po co to komu? samo sprowadzenie kosztuje tyle ile wzmacniacz...później zaczyna się wychwalanie bo jak się wydało kupę siana to tak trzeba w efekcie później ceny rosną również tych przeciętnych Sansui co są warte realnie z parę stówek.

Jak bys mial wieksze wymagania to bys zrozumiał

Edytowane przez Bumpalump

Nie wypowiem sie o 907NRA bo go nie słuchałem, ale 907MR jest wart spokojnie 10tyś, ciezko bedzie znalezc lepiej brzmiacy i zbudowany wzmacniacz, no i wyglądający.

Jak bys mial wieksze wymagania to bys zrozumiał

Nie żartuj sobie ze mnie ten cały 907... człowieku to jest sprzęt o wartości kolekcjonerskiej, ciekawostka nic więcej ta firma dawno nie istnieje po co to wyciągać z grobu? Mam ok 10-12tyś na wzmacniacz i na pewno nie zamierzam tego wydać na Sansui proszę Cię nie rób z siebie nie wiadomo kogo bo jak na razie to Ty te "legendy" tylko serwisujesz, a sam jedziesz na Sonym i kolumnach DIY i będziesz jeszcze pouczać wszystkich.

Nie żartuj sobie ze mnie ten cały 907... człowieku to jest sprzęt o wartości kolekcjonerskiej, ciekawostka nic więcej ta firma dawno nie istnieje po co to wyciągać z grobu?

Wiele firm nie istnieje i co z tego?

Mam ok 10-12tyś na wzmacniacz i na pewno nie zamierzam tego wydać na Sansui

No i spoko, celuj w E-405 już Ci to pisałem, to rowniez swietny wzmacniacz swietnej firmy na ktorej tez zęby zjadłem

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Mam ok 10-12tyś na wzmacniacz i na pewno nie zamierzam tego wydać na Sansui proszę Cię nie rób z siebie nie wiadomo kogo bo jak na razie to Ty te "legendy" tylko serwisujesz, a sam jedziesz na Sonym i kolumnach DIY i będziesz jeszcze pouczać wszystkich.

Tymbardziej nie zmarnuj na Sony. Nie daj handlarzynom zarobić.

To niby drobiazgi ale zlap za galke onkyo czy denona a pozniej za gałkę sansui albo accuphase

Pisałem dziś w klubie Denona. Wykonanie to nie wszystko. Też kiedys jarałem się tymi bzdetami. Dziś mam wzmacniacz, który w środku jest biedny, a goni te mega zbudowane klocki gdzie pieprz rosnie.

?👈

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

później zaczyna się wychwalanie bo jak się wydało kupę siana to tak trzeba w efekcie później ceny rosną również tych przeciętnych Sansui co są warte realnie z parę stówek.

Tak to wygląda . W Japonii te graty są tanie jak barszcz. Ale jak polaczyna sprowadzi , zacznie naganiać jaki to haj end i będzie następne 150 lat działać bezawaryjnie to i cena poszybuje. Jelonki łapią

Dziś mam wzmacniacz, który w środku jest biedny, a goni te mega zbudowane klocki gdzie pieprz rosnie.

No Ty to spartoliles sprawę....zamiast kupić 30 kilowe Sony to taką bidę kupić...ani kilogramów ani ogromnych kondow....toż ta bida nie gra :) guru potwierdzi

Edytowane przez bartosz_55239

Pisałem dziś w klubie Denona. Wykonanie to nie wszystko. Też kiedys jarałem się tymi bzdetami. Dziś mam wzmacniacz, który w środku jest biedny, a goni te mega zbudowane klocki gdzie pieprz rosnie.

Ale odpowiedz tak szczerze ile tych mega zbudowanych klocków miales

A ja na przekór powiem ze Sansui ( wysokie modele ) to dobre wzmaki, poziom zbliżony do Accuphase

Ale ceny ( m in dzięki temu forum ) w ostatnich latach mocno odjechały

Co prawda miałem Sansui jakieś 10 lat temu i dziś pewnie nikt w to nie uwierzy ale

Za Sansui AU- X1 ( wg niektórych najlepsza ich integra w historii ) dałem 2200 pln

Zestaw BA 2000 + CA 2000 + TU 9900 kompletowałem osobno z E- bay a całość sprzedałem za 6000 pln

Teraz nawet Niemcy odjechali bo AU- X1 widziałem na e- bay za 8000pln

Ilu ludzi tyle opinii

Teraz nawet Niemcy odjechali bo AU- X1 widziałem na e- bay za 8000pln

Teraz wszyscy odjechali, nacja bez znaczenia-to globalny zajob..

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Tu sie zgodze bo masz racje. Odnosnie dzwieku wole jednak wsolczesniejsze konstrukcje, choc ich ceny sa min o 40% zawyzone na wejsciu. Jestem wierny Zrodlom z tunerow, CD i LP. Tidal i reszta plikow wspolczesnej doby, gra mi poprostu niezadowalajaco i slabiej jak zrodla powyzej wymienione.

Mialem tuner Nakamishi ST-7E, o tej konstrukcji pisza ze jest wybitna. Tuner Creeka go sprzata dzwiekiem. Wiec nie jest to wszystko takie 0 jedynkowe.

Edytowane przez jimmi

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Miałem kiedyś okazje posłuchać Creeka Destiny 2 z Usher V-602 ten skromny wzmacniacz grał z taką energią i szczegółowością nie jedna 30letnia legenda nie ma startu do tego Creeka, mając ok 5tyś można kupić dobrze grający kilku letni wzmacniacz.

Edytowane przez zeta-j

Kazdy ma subiektywna ocene, nie jestem calkowicie anty nowemu sprzetowi, tylko ze sprzet nowy ktory "gra" kosztuje i nie jest to Creek czy Musical Fidelity / Arcam, tzreba celowac znacznie wyzej w chocby Mac, ML czy Accu, Leema

Edytowane przez Bumpalump

Moze Cie zaskocze dzwiekowo to podobna klasa, aby wybrac na podstawie dzwieku tzreba posluchac, chyba oczywiste. wgl serio ktos mysli ze na podstawie opisów ludzi na forum ktos kupuje wzmacniacz za dyche bez odsluchu? nie ma opcji.

Wiec w kwestii dzwieku trzeba posluchac, ale jest jeszcze jeden aspekt, awaryjnosc i dostepnsoc czesci, schematow, delikatnie sklanialbym sie ku Sansui bo nawet w przypadku powaznej awarii bede w stanie go naprawic, a jak padnie procesor w Leemie a za 5 lat nie bedzie firmy?

Wgl im mniej elektroniki cyfrowej tym lepiej

Ciekawa opcja do 10tys jest też krell KST-100, do tego odtwarzacz z regulowanym wyjsciem i mamy hi-end

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.