Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

który dbał o niego i nie sprzedałby, ale pies mu zjadł pilota.

E co?? Ja mam system bez pilotów i żyje

A jakiś Vlad moderator zagroził , ze wylecę z hukiem bo to w końcu " klub miłośników"

Bo nam maluczkim nie wolno krytykować w klubach miłośników. Za to ten sam mod bez problemu jechał po podstawce Asura w ich klubie . Co wolno wojewodzie....;))

a teraz u nich nikt nic nie pisze :)

E tam czubsi gada sam ze sobą

Może zamiast "kluby", powinien być dział "sekty"?

Miałem tu wstawić aluzje do sekt i masowych samobójstw....ale się powstrzymam ;)

dostęp do oryginalnych części jest zerowy więc pcha się chińskie zamienniki i później gra beznadziejnie. Te topowe 30 letnie wzmacniacze z tymi elitarnymi częściami wielkie kondensatory "for audio", tranzystory itd jak coś tam padnie to kaplica.

Kolejny raz udowadniasz ze nie masz pojecia o czym piszesz

Jestem obecny na wszystkich zagranicznych forach, nikt nigdzie nie prowadzi takich dyskusji jak tutaj.

Ceny sprzetu ida w gore na calym swiecie nie tylko w Polsce.

Tylko Polacy maja taka mentalnosc, chcieli by jak najwiecej za jak najnizsza cene.

Z jednej strony płaczecie ze handlarze pchają szrot w okazyjnych cenach a zaraz za nim, że sprzet zadbany z pewnego zrodla jest za drogi to czego wy chcecie? dokladnie tego o czym wspomniałem wyzej, aby sprzet byl idealny trzymany pod kocem i sprzedany za polowe ceny bo dla Janusza z Grazyna jest za drogo

Jestem obecny na wszystkich zagranicznych forach, nikt nigdzie nie prowadzi takich dyskusji jak tutaj.

Tylko Polacy maja taka mentalnosc, chcieli by jak najwiecej za jak najnizsza cene.

Z jednej strony płaczecie ze handlarze pchają szrot w okazyjnych cenach a zaraz za nim, że sprzet zadbany z pewnego zrodla jest za drogi to czego wy chcecie? dokladnie tego o czym wspomniałem wyzej, aby sprzet byl idealny trzymany pod kocem i sprzedany za polowe ceny bo dla Janusza z Grazyna jest za drogo

Zgadza się niestety

To samo jest z samochodami przeciez, za 15tys przykładowo kupujesz golfa 4 trzymanego pod kocem, malkontenci na forum popukaja sie w glowe ze za tyle mozna miec juz 5, ale o tym ze ta 5 w tej cenie to bedzie szrot to juz nikt nie wspomni, zreszta tak Janusze z Grażyna kupuje te samochody zeby sasiad widzial a pozniej rodza sie mity na forach o awaryjnosci danych silnikow jak auto trzeci raz przekracza 200tys

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Zgadza się niestety

Nie zgadza się. Rzecz w tym że nikt tu nie neguje że dobry sprzęt kosztuje sporo tylko że kilku januszy od tjuningu albo paru nawiedzonych którzy myślą że mają haj endy dyktują chore ceny .

Handlarze są i tu i na zagranicznych forach . To nie powód by iść za dyktowanymi przez handlarzy i kolesi cenami jak baran . Taka jest sprawa. Wystawienie niskiego modelu z cena 10 razy większa jak 14 lat temu, z dopiskiem "legenda" nie znaczy że oto mamy świętego Graala trzymanego pod kocem z przebiegiem 10 godzin.

Jak nic idę kupować legendę! Sansui 30dziestoletnie warte realnie parę stówek, a co mi tam dam te 5tyś klub pisze, że okazja, Caspian, Creek, Baltlab przecież to naleśniki to nie może grać przy tym :P może jeszcze kupię CD Sony nic, że przechodzony po 10 właścicielach wali już starością i laser na wykończeniu, dźwięk zmulony biorę bo ciężki i w ogóle top maszyna :) jeszcze wyrzucę moje Ushery za 12tyś kupię budżetowe kolumny od Jamo czy innego Sony wywale głośniki i wsadzę tam coś lepszego :P

To nie powód by iść za dyktowanymi przez handlarzy i kolesi cenami jak baran

Oczywiscie ze nie, czego przykladem jest to ze sprzet w chorych cenach w dalszym ciagu stoi na allegro jak np sansui au-x901 za 5k

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Caspian, Creek, Baltlab przecież to naleśniki to nie może grać przy tym :P może jeszcze kupię CD Sony nic, że przechodzony po 10 właścicielach wali już starością i laser na wykończeniu, dźwięk zmulony

Pamiętaj im więcej waży tym lepszy sprzęt haha .

A co do rosnących cen... Mój obecny odtwarzacz kupiłem za śmieszna cenę 1900 zł. Kosztował w latach 90ych 10 średnich krajowych płac. Do dziś wymieniany jest jako jeden z najlepszych transportów CD . Co więcej zbudowany jest na dacu i filtrze cyfrowym który stosował accuphase!! Co więcej!!! Laser jest ciągle dostępny!!! I co?? Mniej niż 1/4 ceny???

Tymczasem graty Sony i to nie topowe , wystawiane są czasem drożej niż kosztowały w swoim czasie. Części brak ale jeden handlarz z drugim nawiedzonym twierdzą że ceny idą w górę ma to kosztować więcej !!! Co więcej!! Sony koło Accuphase nawet nie stał a jest do niego porównywany!

To coś tu jest nie tak. Czemu tak dobry CD jak cec kosztuje 1/4 ceny zamiast kosztować drożej niż w 1996 czyli np 11 tysięcy?? Czyżby był gorszy niż Sony ?? Nie! Po prostu nie ma klubu gdzie handlarze i kolesie handlarzy wypisywali by peany i bajki dla podbicia cen.

Wszystkim kupującym Sony za chora kasę życzę miłego marnowania pieniędzy:)

Jak nic idę kupować legendę! Sansui 30dziestoletnie warte realnie parę stówek, a co mi tam dam te 5tyś klub pisze, że okazja, Caspian, Creek, Baltlab przecież to naleśniki to nie może grać przy tym :P może jeszcze kupię CD Sony nic, że przechodzony po 10 właścicielach wali już starością i laser na wykończeniu, dźwięk zmulony biorę bo ciężki i w ogóle top maszyna :) jeszcze wyrzucę moje Ushery za 12tyś kupię budżetowe kolumny od Jamo czy innego Sony wywale głośniki i wsadzę tam coś lepszego :P

Accuphase E-305 powiedzmy ze srednia wartosc to 7tys, ile wiecej zapłacisz za ten sam wzmacniacz ale od 1 właściciela z całym fabrycznym wyposazeniem? pytam powaznie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Bo Polacy sa na calym swiecie i Polacy w kraju o tym wiedza...

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Bo Polacy sa na calym swiecie i Polacy w kraju o tym wiedza...

Ale Polacy maja moc, caly swiat ruszyli zeby zarobic pare stowek ;p

Jak nic idę kupować legendę! Sansui 30dziestoletnie warte realnie parę stówek,

Dopoki widzisz te sansui tylko na zdjeciach to moga byc warte i 20zł :)

Co więcej zbudowany jest na dacu i filtrze cyfrowym który stosował accuphase!! Co więcej!!! Laser jest ciągle dostępny!!! I co?? Mniej niż 1/4 ceny???

Sony koło Accuphase nawet nie stał a jest do niego porównywany!

Każdy odtwarzacz Accuphase bazuje na transporcie Sonego ale po co o tym wspominac nie? :)

Każdy odtwarzacz Accuphase bazuje na transporcie Sonego ale po co o tym wspominac nie? :)

Co ma piernik do wiatraka?

A co czytac ze zrozumieniem nie potrafisz?

potrafie, dlatego zapytalem, ale widze jest problem z odpowiedzia

Ale Polacy maja moc, caly swiat ruszyli zeby zarobic pare stowek ;p

Dopoki widzisz te sansui tylko na zdjeciach to moga byc warte i 20zł :)

Nie muszę słuchać tego AUX-901 żeby wiedzieć, że jest to poziom starych Luxmanów L430, Grundiga A-9000, Denona PMA-860, HK 6500 wszystkie te wzmacniacze były podobnie wycenione i ich brzmienie delikatnie mówiąc d*py nie urywa, zresztą to jak zagrała niewiele niższa AUX-701 nie będę tego komentował, bajki o nadzwyczajnym brzmieniu wzmacniaczy z przedziału cenowego 1000-2000DM ustalonego 30 lat temu to możecie sobie wciskać początkującym dla których szary NAD gra dobrze...

potrafie, dlatego zapytalem, ale widze jest problem z odpowiedzia

gosc sie cieszy ze CEC ma dac z Accuphase, a nie jest swiadomy ze Accuphase w kazdym swoim odtwarzaczu mialo kompletny transport i automatyke Sonego, zresztae

Nie muszę słuchać tego AUX-901 żeby wiedzieć, że jest to poziom starych Luxmanów L430, Grundiga A-9000, Denona PMA-860, HK 6500 wszystkie te wzmacniacze były podobnie wycenione i ich brzmienie delikatnie mówiąc d*py nie urywa, zresztą to jak zagrała niewiele niższa AUX-701 nie będę tego komentował, bajki o nadzwyczajnym brzmieniu wzmacniaczy z przedziału cenowego 1000-2000DM ustalonego 30 lat temu to możecie sobie wciskać początkującym dla których szary NAD gra dobrze...

Oj kolego , w torze zbalansowanym 901- to bardzo dobre granie do 3500 zł , a po rca no cóż takie barwne podkolorowane granie . Nie ma co równać 901 do 701

zresztą to właśnie cechuje Sansui . dwa bliskie modele a ,jak dalekie.

Ale jak to? według miszcza czubsi ten AUX-701 miał być tym już dobrze grającym Sansui przecież sam tak pisał w klubie więc o co chodzi? testy i klasa "Oberklasse" dla AUX-901 to też ściema, wszyscy kłamią tylko klub naganiaczy wie najlepiej? To że ten wzmacniacz przed powstaniem tego waszego klubu był wystawiany za 1500zł to też ściema?? za 3tyś kupi się już kilku letniego Caspiana czy Creeka Destny 2 ale nic to lepiej 30letnią legendę która ma problem z napędzeniem cięższych kolumn, a pobór ma 820Watt hahha

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Accuphase E-305 powiedzmy ze srednia wartosc to 7tys, ile wiecej zapłacisz za ten sam wzmacniacz ale od 1 właściciela z całym fabrycznym wyposazeniem? pytam powaznie

Ukryta Zawartość

8 tys. Masz ten wzmak?

Ukryta Zawartość

?👈

W tej cenie to musiałbys szukac kogos z E-303X, również świetny wzmacniacz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem i potwierdzam ze to bardzo dobry wzmak. Jak przyjechał do mnie kupiec na Ti 1000 z e-350 to wielkiej różnicy nie stwierdziliśmy ( grały bardzo podobnie, może 350 odrobine ciemniej )

Tylko znowu te ceny ( przypomnę ze za swojego dałem ok. 10 lat temu 2500 pln)

Ale biorąc pod uwagę upływ czasu, inflacje i ogólnoświatowa tendencje wzrostu cen na vintage i fakt ze z racji na wiek może wymagać wkładu finansowego ( choć wcale nie musi ) akceptowalna cena to max 5-6 tys

Kurde , chociaż to było tyle lat temu ze głowy nie dam czy to było e-350 czy e-305

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

Może i świetny pewnie lepszy od E-206, ale ten wygląd i wiek :) czy naprawdę warto wydawać 7tyś na taki staroć? ja bym dołożył i celował w te nowsze używane serie z pominięciem tej najniższej E21X

Gdybym to ja miał go dziś kupić

Wziawszy pod uwagę ze w tej naszej audiofilskie chorobie jest tak ze co jakiś czas potrzebujemy zmiany nawet jak coś fajnie gra, to zawsze trzeba kupować tak żeby później moc odsprzedać bez straty

To za stan idealny dałbym max .5000 płn ( choć brzmieniowo może i wart jest większych pieniędzy )

Ale mówię o mojej kasie i moim podejściu do sprawy

Natomiast co do AU-X 901, sonicznie mnie nie zachwycił ( w porównaniu do AU-X1) i uważam ze max cena za niego w zł to tyle ile kosztował w DM czyli z tego co widziałem wyżej 2000 pln

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.