Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Grutka napisał:

Oczywiście że by nie było co zbierać po tym mf 

Uwaga brać i nie wybrzydzać, bo wykupią, kolejna audiofilska gwiazda,  naim nait 5si, tylko 6499,ma tyle miejsca w środku, że może robić jako schowek na pierścionki, żaden złodziej nie znajdzie! 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Słuchałeś? Czy tylko mądrujesz?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Prewwit napisał:

Straszne to jest!!! Po prostu słów brak.

Teraz, Jacchusia napisał:

Mądruje, a co? Pustaków nie słucham, ludzkich pustaków także 

16 minut temu, Grutka napisał:

A tak wygląda w środku, a gdzie radiatory?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Grutka napisał:

Straszne to jest!!! Po prostu słów brak.

Mądruje, a co? Pustaków nie słucham, ludzkich pustaków także 

To widać.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Ja słuchałem i porównywałem z YBA Heritage A100 na monitorach Impuls Audio Alize. 

Szczerze pod względem budowy i brzmienia YBA pozamiatała tego Naima. 
Cena YBA A100 to 6000 zł więc równorzędne. 

Gość

(Konto usunięte)

Obrońcy audiofilskich pustaków mnie zaatakowali, kolejnym będą wciskać ściemy i puste blachy po 6 i 11 tysięcy, rzygać się chce, tak po ludzku po prostu z przyzwoitości, rzygać się chce.

3 minuty temu, Grutka napisał:

Przecież  napisałem że po bokach, wyjąłeś z kontekstu i głupa udajesz

Jak to jest blacha po bokach, to se kup okulary, bo głupa to Ty z siebie robisz. Masz tam aluminiowe radiatory. I coś Pan taki agresor, lewą nogą z łóżka wstałeś.

A już przechodząc serio do tematu to w przypadku budowy wewnętrznej nie ma co do tego zbytnio przywiązywać dużej wagi, ponieważ na przestrzeni lat technologia się zmienia i to nie są czasy gdy każde urządzenie wyglądało jak radziecki moduł sterowniczy z rakiety Sojuz 2. 
Dziś dąży się do upraszczania toru audio. 
Większym problemem jest jakoś wykonania tych elementów i żywotność a nie ilość. 
Jeżeli coś gra dobrze i radzi sobie w tym aspekcie to nie ma znaczenia z ilu elementów jest zbudowany. 
Tak jak wspomniałem - bardziej martwi jakość elementów (kondensatory, płytki PCB, jakość lutów). 

P.S. Co do MF trochę się pośpieszyłem, nie wiedziałem, że radiatory umieszczono na zewnątrz. Dziwnie to wyglądało, że klasa AB i brak radiatorów. 
Pochwała dla MF za umieszczenie ich na zewnątrz, w końcu ktoś niespodziewanie poszedł po rozum do głowy. 

Edytowane przez robert19091990

Obecnie chodzi tylko o zysk, minimum wkladu, maksimum zysku

niektore elementy budowy nie maja wplywu zadnego ale sa latwo dostrzegalne jako elementy obnizajace koszt produkcji

W przypadku tego MF'a wcale nie chodzilo o zadne skrocenie sciezek, gdyby tak bylo potencjometr znajdowalby sie z tylu wzmacniacza z przedluzka.

Selektor wejsc elektroniczny bo najtanszy
Trafo toroidalne bo najtansze, w dodatku bez ekranu aby jeszcze przyciac koszty
kondensatory jamicon zeby bylo jak najtaniej
Obudowa w wiekszosci wykonana z gietej blachy, podloga, tyl, boki to 1 blacha znaczenia dla dzwieku nie ma zadnego ale pokazuje ze producent oszczedzil na wszystkim, kiedys takie wzmacniacze zajmowaly najnizsze miejsca w katalogu producentow a ich cena w latach 90 to bylo kilkaset marek niemieckich, dzis rzada sie za to grubych tysiecy

44 minuty temu, Grutka napisał:

Ukryta Zawartość

Promocja!!! Z 14995zl na 10995zl ,brać bo wykupią!!! A tak wygląda w środku, a gdzie radiatory? Oj tam ,będzie taniej, ciepło idzie do góry, wyjdzie przez blachę, z blachy po bokach zrobimy, może ktoś będzie chciał jajko usmażyć, plus połowa to powietrze, to jakoś się ochłodzi, tylko jaką  cenę krzyknąć ludziom? No krzykniemy 15koła, potem zjedziemy na 11, a że nasza w połowie pusta blacha, kosztuje 1500, to i tak mamy 10krotne bicie,a frajerzy i tak kupią, bo jesteśmy audiofilscy 

dz0xMTAwJmg9OTkw_src_40908-musical-fidelity-m6si-fot2 (1).jpg

potencjometr glosnosci za zlotowke w sprzecie za 15 patykow :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

46 minut temu, Grutka napisał:

Ukryta Zawartość

Promocja!!! Z 14995zl na 10995zl ,brać bo wykupią!!! A tak wygląda w środku, a gdzie radiatory? Oj tam ,będzie taniej, ciepło idzie do góry, wyjdzie przez blachę, z blachy po bokach zrobimy, może ktoś będzie chciał jajko usmażyć, plus połowa to powietrze, to jakoś się ochłodzi, tylko jaką  cenę krzyknąć ludziom? No krzykniemy 15koła, potem zjedziemy na 11, a że nasza w połowie pusta blacha, kosztuje 1500, to i tak mamy 10krotne bicie,a frajerzy i tak kupią, bo jesteśmy audiofilscy 

dz0xMTAwJmg9OTkw_src_40908-musical-fidelity-m6si-fot2 (1).jpg

I gdzie to ma jakiś start do a907? ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

28 minut temu, Grutka napisał:

Obrońcy audiofilskich pustaków mnie zaatakowali

Dobre , podoba mi się ! ☺

Bumpalump, już Cię lubię chłopie, wreszcie jakiś szczery niezakłamany człowiek na forum, szacunek masz u mnie ?

Ja również lubię kolegę @Bumpalump ?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

We wzmacniaczach mocy nic nowego nikt juz nie wymyslil i takie naimy brzmia bardzo przecietnie, postep widac w odtwarzaczach, taki naim c5 to bardzo dobrej klasy odtwarzacz

9 minut temu, Bumpalump napisał:

Obecnie chodzi tylko o zysk, minimum wkladu, maksimum zysku

niektore elementy budowy nie maja wplywu zadnego ale sa latwo dostrzegalne jako elementy obnizajace koszt produkcji

W przypadku tego MF'a wcale nie chodzilo o zadne skrocenie sciezek, gdyby tak bylo potencjometr znajdowalby sie z tylu wzmacniacza z przedluzka.

Selektor wejsc elektroniczny bo najtanszy
Trafo toroidalne bo najtansze, w dodatku bez ekranu aby jeszcze przyciac koszty
kondensatory jamicon zeby bylo jak najtaniej
Obudowa w wiekszosci wykonana z gietej blachy, podloga, tyl, boki to 1 blacha znaczenia dla dzwieku nie ma zadnego ale pokazuje ze producent oszczedzil na wszystkim, kiedys takie wzmacniacze zajmowaly najnizsze miejsca w katalogu producentow a ich cena w latach 90 to bylo kilkaset marek niemieckich, dzis rzada sie za to grubych tysiecy

potencjometr glosnosci za zlotowke w sprzecie za 15 patykow :)

To się nazywa odwrócenie systemu wartości . Teraz za nic żądają kroci a klient ma mieć przeświadczenie, że tak jest ok i tak ma być. 

Moim zdaniem MF to najlepszy przykład robienia z ludzi głupców. No ale , skoro płacą? 

To jest audiofilski sprzęt :

Ukryta Zawartość

A do tego mój ?

Ukryta Zawartość

Teraz, Grutka napisał:

Piękny,  co to za Sansui? 

Sansui Au - a907Xr

3 minuty temu, Grutka napisał:

Z wyglądu z wierzchu też bardzo ładny, spojrzałem w Google, taki jakby złoty  kolor, ile kilo waży? 25? 

Taki jakby złoty , bez regulacji barwy, pure audio AMP.  Waży ponad 33kg. Samo trafo wnosi na wagę 13kg.

I z tego jest wydajność prądowa. Całą robotę robi trafo Sansui i Tamura .

? to mój najnowszy zakup 

Ukryta Zawartość

Widać duże trafo w puszcze , dzielona obudowa , do tego ekrany robią za wzmocnienie . Wygląda porządnie ten Pioneer .

4 minuty temu, Grutka napisał:

ja mniej zamożny jestem, ale robię  co mogę, ku chwale dogonienia króliczka ?

Eee tam , ja zamożny nie jestem . Takiego Sansui w Polsce można kupić w cenie trochę ponad Twój Pioneer.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Fashi napisał:

Patrz Sansui Au - a907 , nie kupisz dzisiaj nowego tak zbudowanego sprzętu za kilkanaście tysięcy złotych , czy nawet za 25k...

Jak doliczysz karton do niego, to już tak różowo nie jest!

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

8 minut temu, Tadeiro napisał:

Jak doliczysz karton do niego, to tak już tak różowo nie jest!

Tadziu, co zrobić?  Nigdy nie jest tak różowo jak wydawałoby się , że może być...

Do mnie jedzie właśnie taki dziadek Pioneer a-88x czy to  też jest dobrze zbudowane?  :-) póki co słuchałem modelu 77x u znajomego i zrobił bardzo pozytywne wrażenie swoim dźwiękiem, zwłaszcza barwa i krystaliczne wysokie tony zupełnie inna jakość niż Pioneer a-878 który miał mdły nijaki dźwięk

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 minut temu, Dune napisał:

Do mnie jedzie właśnie taki dziadek Pioneer a-88x czy to  też jest dobrze zbudowane?  :-) póki co słuchałem modelu 77x u znajomego i zrobił bardzo pozytywne wrażenie swoim dźwiękiem, zwłaszcza barwa i krystaliczne wysokie tony zupełnie inna jakość niż Pioneer a-878 który miał mdły nijaki dźwięk

Ukryta Zawartość

Bdb dobry wzmacniacz.  Modele z serii reference np 858 dużo gorsze brzmieniowo i nie mają startu do a88x . Moim zdaniem. 

Ukryta Zawartość

21 minut temu, Dune napisał:

Do mnie jedzie właśnie taki dziadek Pioneer a-88x czy to  też jest dobrze zbudowane?  ? póki co słuchałem modelu 77x u znajomego i zrobił bardzo pozytywne wrażenie swoim dźwiękiem, zwłaszcza barwa i krystaliczne wysokie tony zupełnie inna jakość niż Pioneer a-878 który miał mdły nijaki dźwięk

Ukryta Zawartość

Jeden z najlepiej wykonanych i brzmiących wzmacniaczy Pioneera ? 

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Fashi napisał:

Taki jakby złoty , bez regulacji barwy, pure audio AMP.  Waży ponad 33kg. Samo trafo wnosi na wagę 13kg.

Całe szczęście na skupie trochę odzyskasz. 

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.