Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz doszedlem po komentarzach ze tez u nich kupowalem-nazwa nic mi nie mowila

Sprzet faktycznie w najlepszej cenie -byl

Potem byla zmiana kuriera bo ta firma co im wozila to zniszczyc moze...

Wiec musialem zaplacic drozej za przesylke

Zgodzilem sie

I zaplacilem kurierowi przy odbiorze za przesylke czyli w sumie 2 razy

Potem byly ze 2 telefony zeby na meile z allegro nie odpowiadac bo costam costam i ze beda chcieli prowizje z powrotem

Drugim uchem mi wypadlo...

U mnie też było coś z przesyłką, musiałem dopłacić ale nie wiele coś koło 10zł.

Ale za to kupiłem u nich JBL LOFT za 960zł, PARA!!! a wszędzie coś koło tego za sztukę.

Strach ma wielkie oczy !

Opis zasługuje na wyróżnienie roku ! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lol! mistrzostwo świata! :))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nigdy nie słyszałem, a naczytałem się dość pozytywnych opinii. Więc, jako że jesień nadchodzi i audiofilizm się nasila, kuszą. Zastanawiam się tylko, na ile ta cena jest ok, w sensie późniejszej odsprzedaży jakby co. Trochę już je widzę na allegro...

Ukryta Zawartość

Cena nie jest jakaś przesadnie wysoka, biorąc pod uwagę idealny stan i to, że nowe kosztują jakieś 7.000zł

Myślę że spokojnie da się zejść do 3.500zł i za tyle można je kupić, a później ewentualnie odsprzedać.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Jak ktos by chcial kupic (firme) Grundiga:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak ktos by chcial kupic (firme) Grundiga:

Ukryta Zawartość

kolpak fiata tez mozna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nowy w sklepie kosztuje 9995kr czyli +-5000zl ;P

Ukryta Zawartość

Żal, żal...

Niektóre aukcje na allegro mnie porażają. Przy takich okazjach to nawet potencjalnemu jeleniowi rogi odpadają.

Stan kolekcjonerski - brakuje jednego przycisku ;]

Kiedyś, na podparyskim "jarmarku" widziałem zestaw: wzmacniacz,magnetofon, radio i gramofon - firmy ....- właśnie polskiej!!! Stan był naprawdę - kolekcjonerski a cena - 200 euro. Kupiłbym, gdyby nie brak miejsca i skrzecząca żona:)

Panowie antyki kosztują .Nie wiem w czym problem?

Panowie antyki kosztują .Nie wiem w czym problem?

W niczym, a co, masz do sprzedania jakieś antyki?

Bo z tych radmorów takie antyki jak z przerdzewiałego poloneza oldtimer.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Powiedzcie mi, ile warte są poniższe kolumny? I druga sprawa, w sieci są dwa rodzaje Micro Utopii. Foto poniżej. Czym one się różnia i które są lepsze?

Ukryta Zawartość

post-42516-0-38375800-1380739824_thumb.jpg

post-42516-0-13871400-1380739834_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te pierwsze są "pierwsze" a te drugie są "drugie" już na berylowym tweeterze i lekko zmienionym sandwichu.

Dzieli je jakieś 10 lat, a czym się różnią, to trza by postawić jedne obok drugich i porównać.

Te starsze (pierwsze) widziałem w ogłoszeniach stały za ok. 6-7 tysięcy, ale stały i stały chyba z dwa lata.

W sumie nic dziwnego, bo w tym samym czasie widziałem cztery pary Mini Utopii (sam miałem dwie)

które schodziły po 8-9 tysięcy w komplecie ze standami i w stanie jak ze sklepu.

Do tych twoich Marantzów mogę Mini Utopie polecić w ciemno, bo miałem podobnie (PM-11s1 + SA-11s1)

no i różnica w cenie niewielka, a co dwa midbasy to nie jeden :) Micro nie miałem okazji posłuchać,

ale jak z Mini było u mnie "na styk" czyli wszystkiego w sam raz, to w Micro może być już krucho z basem

i jeszcze ta cena jak dla mnie idiotyczna, no chyba że możesz je kupić za pięć kawałków, bo więcej to szkoda.

Z kolei berylowej kopułki Focala miałem okazję posłuchać w Electrach 1027Be (również z tymi Marantzami)

i jak na moje ucho, to szału raczej nie było i gdybym miał wybierać, to wolałbym straszą wersję tweetra.

Pewnie cena za te nowsze micro też z kosmosu, to już w ogóle jak dla mnie bezsens finansowy taki zakup.

Na twoim miejscu bym się wstrzymał i zapolował na Mini, tym bardziej że ich ceny ostatnio mocno spadły.

Te pierwsze są "pierwsze" a te drugie są "drugie" już na berylowym tweeterze i lekko zmienionym sandwichu.

Dzieli je jakieś 10 lat, a czym się różnią, to trza by postawić jedne obok drugich i porównać.

Te starsze (pierwsze) widziałem w ogłoszeniach stały za ok. 6-7 tysięcy, ale stały i stały chyba z dwa lata.

W sumie nic dziwnego, bo w tym samym czasie widziałem cztery pary Mini Utopii (sam miałem dwie)

które schodziły po 8-9 tysięcy w komplecie ze standami i w stanie jak ze sklepu.

Do tych twoich Marantzów mogę Mini Utopie polecić w ciemno, bo miałem podobnie (PM-11s1 + SA-11s1)

no i różnica w cenie niewielka, a co dwa midbasy to nie jeden :) Micro nie miałem okazji posłuchać,

ale jak z Mini było u mnie "na styk" czyli wszystkiego w sam raz, to w Micro może być już krucho z basem

i jeszcze ta cena jak dla mnie idiotyczna, no chyba że możesz je kupić za pięć kawałków, bo więcej to szkoda.

Z kolei berylowej kopułki Focala miałem okazję posłuchać w Electrach 1027Be (również z tymi Marantzami)

i jak na moje ucho, to szału raczej nie było i gdybym miał wybierać, to wolałbym straszą wersję tweetra.

Pewnie cena za te nowsze micro też z kosmosu, to już w ogóle jak dla mnie bezsens finansowy taki zakup.

Na twoim miejscu bym się wstrzymał i zapolował na Mini, tym bardziej że ich ceny ostatnio mocno spadły.

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Trochę mnie nakierowałeś. Powiedz mi tylko w jakim powierzchniowo pokoju miałeś Mini Utopie? U mnie jest jakieś 16m2. Nie będą za duże?

Pozdr.

U mnie jest jakieś 16m2.

No a u mnie jest aż 17 i to chyba nawet niecałe :) Bez obaw, nie będą za duże.

Ukryta Zawartość

Padłem:

Mam na sprzedaż amplituner sony jest prosto przywieziony z Niemiec w raz z samochodem, ja nie unię go sprawdzić i po prosty boje sie go włączyć.

Ukryta Zawartość

Chyba w drodze powrotnej pozbierał trochę śmieci z trawników, żeby za paliwo mu się zwróciło.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A teraz pozytywne znalezisko:

Ukryta Zawartość

Concert 8 za 2600 zł to naprawdę dobra okazja.

Ukryta Zawartość

Rzeczywiście w tej cenie, to nawet nie ma nad czym się zastanawiać,

pod warunkiem że stan fabryczny czyli niegrzebane i niezniszczone.

To są moje byłe paczki. Gdy je sprzedawałem, były w idealnym stanie. Niestety dźwięk bardzo specyficzny, narzucają swój charakter grania. Delikatnie mówiąc - niekoniecznie będzie Tobie takie granie odpowiadało.

Edytowane przez Sz@tynbury

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Co sądzicie o poniższych kolumnach?

Ukryta Zawartość

Pozdr.

post-42516-0-72846600-1381340687_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powiedzcie mi, ile warte są poniższe kolumny?

Ukryta Zawartość

Widzę, że poszły za jakieś pięć koła czyli tak jak mówiłem i tyle jeszcze można za nie dać,

ale sześć czy siedem, to jest gruba przesada, a po tyle je u nas wystawiają pacjenci.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.