Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, plastik1989 napisał:

Jak to jest...? W pierwszym akapicie piszesz, że nawet 1000 serwisantów jakby było to roboty dla każdego starczy, a w drugim, że Sansui jes tak rzadki, że nawet Ty jeden nie wyżyłbyś z tego... Czyli jednak trochę trzeba powalczyć na forach, żeby taki wpadł do serwisu

Rafalku chyba musisz wrocic do szkoly bo czytanie ze zrozumieniem sie klania. Serwis jest Audio a nie tylko Sansui, czego w tym nie zrozumiales?

Jesli w miesiacy zrobie 10 urzadzen roznych marek i jednego sansui to sansui stamnowi moje zrodlo utrzymania? serio? to jest twoj poziom myslenia?

12 minut temu, Audio.Japan napisał:

No i wydało się. Handlarzyny z klubiku sansui posiłkują się multikontami. Szkoda tych wszystkich wszystkich którzy wpadli w ich sidła...

A może tak Pan moderator się ustosunkować do tego ? Potwarz jest tolerowany?  Masz Pan dostęp do IP to do dzieła. Później jeden z drugim będzie wypisywać głupoty .

9 minut temu, plastik1989 napisał:

Panie moderator dawaj Pan te IP. Bartuś rzucił oskarżenia a ja czuje się dotknięty i wypraszam sobie. Bądź Pan facet i pokaż , że masz jaja i te IP. . 

Edytowane przez Fashi

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Moderatorzy
Teraz, Fashi napisał:

A może tak Pan moderator się ustosunkować do tego ? Potwarz jest tolerowany?  Masz Pan dostęp do IP to do dzieła. Później jeden z drugim będzie wypisywać głupoty .

Panie moderator dawaj Pan te IP. Bartuś rzucił oskarżenia a ja czuje się dotknięty i wypraszam sobie. Bądź Pan facet i pokaż , że masz jaja i te IP. . .

Chyba nie piszesz tego poważnie, żebym wrzucał tu publicznie czyjeś IP...?

W ogóle za kogo się uważasz, że ja będę tu jakieś polecenia Twoje, czy żądania wykonywał?

Opanuj się człowieku. 

-----------------

Jesli nie masz zadnych dowodow to sa to zwykle pomowienia, nie wiem czy zdajesz sobie wgl sprawe z tego co robisz

Edytowane przez Bumpalump
11 minut temu, plastik1989 napisał:

Chyba nie piszesz tego poważnie, żebym wrzucał tu publicznie czyjeś IP...?

W ogóle za kogo się uważasz, że ja będę tu jakieś polecenia Twoje, czy żądania wykonywał?

Opanuj się człowieku. 

Oczywiście, że nie polecenia ale oskarżenie poszło publicznie i liczę na Pana fachowość i bezstronność. Jako moderator proszę napisać , że ja i Mariusz nie jesteśmy klonami. Chyba tyle Pan możesz zrobić? 

W przeciwnym razie taka moderacja nie powinna w ogóle się zajmować moderowaniem forum. Jak można tolerować publiczne oskarżenia?  Do tego przymykać oczy na wybryki niektórych osób itp. 

To się Pan popisał...

Edytowane przez Fashi

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Moderatorzy
1 minutę temu, Bumpalump napisał:

Jesli nie masz zadnych dowodow to sa to zwykle pomowienia, nie wiem czy zdajesz sobie wgl sprawe z tego co robisz

Przecieram, oczy ze zdumienia... Wrócę tu jutro i zobaczę czy wrócił wam rozum do głowy. 

Tak na koniec, czy to przypadkiem Twój kompan, parę minut temu nie oskarżał sprzedającego na OLX, że jest oszustem? A wnioski wyciągał po tym, że hajendowy Śansui stoi wg. Niego za tanio i to był jedyny "dowód"... Wtedy dowodów nie potrzebował.

Kont klonów w klubie Sansui jest i bylo sporo. Bumpalump serwisuje Sansui i bierze za to pieniądze. Jest w Polsce grupa ludzi promującą i handlujące starocie Sansui, na skalę nie widoczną, w żadnym innym cywilizowanym kraju. To są fakty. 

-----------------

10 minut temu, plastik1989 napisał:

Tak na koniec, czy to przypadkiem Twój kompan, parę minut temu nie oskarżał sprzedającego na OLX, że jest oszustem? A wnioski wyciągał po tym, że hajendowy Śansui stoi wg. Niego za tanio i to był jedyny "dowód"... Wtedy dowodów nie potrzebował.

Do tego brak możliwości kontaktu, jedno zdjęcie wątpliwe . Konto świeże na OLX... wcale bym się nie zdziwił gdyby jeden z chłopców założył konto i wystawił tak dla poparcia swojej tezy. Nie dziwi Was ten zbieg okoliczności? 

PS

Zapomniałem dodać w moim poprzednim wpisie nt tej końcówki , że "może to być oszustwo" to fakt nie powinienem stwierdzać. Popełniłem błąd. Mea culpa.

Teraz który pójdzie za moim przykładem i się przyzna do błędu? 

Jednak nadal proszę o potwierdzenie mojego i Mariusza konta.  Tego też Pan zrobić nie możesz w imię zasady hura na Józia ? 

Edytowane przez Fashi

• Moderatorzy
1 minutę temu, Fashi napisał:

Jednak nadal proszę o potwierdzenie mojego i Mariusza konta.  Tego teżPan zrobić nie możesz w imię zasady hura na Józia ?

Pisałem i to podtrzymuję, w klubie Sansui jest i było sporo klonów. Gdzie w tym twierdzeniu zawiera się fakt, że Pan i jakiś Mariusz są klonami? Sam takie wnioski wyciągnąłeś, a teraz próbujesz wcisnąć, że ja jestem autorem tej tezy. 

-----------------

12 minut temu, plastik1989 napisał:

Jest w Polsce grupa ludzi promującą i handlujące starocie Sansui, na skalę nie widoczną, w żadnym innym cywilizowanym kraju. To są fakty.

1000 razy powtorzone klamstwo stanie sie prawda, manipulowac to wy potraficie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

drugi co do wielkosci watek tematyczny na najwiekszym anglojezycznym forum na swiecie dotyczy SANSUI, ale grupka hejterow mysli ze zachwyt nad sansui to jest tylko w polsce...

Te dyskusje to jak kopanie sie z koniem

po jednej stronie ludzie nie majacy zadnego doswiadczenia z firma sansui jednak wypowiadajacy sie w kazdym temacie i dyskredytujacy firme obecnie na czele z moderatorem ktory pojawil sie z nikad i nagle slyszal kilka wysokich modeli, widzacy multikonta rzekomych handlarzy a nie widzacy multikont przeciwnikow sansui, gdzie po sposobie pisanie od razu widac kto jest kim

po drugiej stronie milosnicy sansui wypowiadajacy sie o sprzecie ktory fizycznie posiadaja i testowali wiele modeli

to moj ostatni wpis w temacie sansui, zadne logiczne argumenty do was nie przemawiaja a w kolko powtarzacie tylko oszczerstwa, ludzie postronni sami widza gdzie lezy racja, jesli dzwonia do mnie ludzie i mowia ze szkoda mojego czasu na kopanie sie z kilkoma dzieciakami to chyba faktycznie warto ich posluchac

i taka jest prawda jestescie teoretykami nie majacymi zadnego doswiadczenia z sansui a jedynie opluwacie ta firme z zazdrosci, bo jak inaczej nazwac pisanie kilku osobh ktore wypowiadaja sie o sprzecie widzac go tylko na obrazku? EOT

Mądrzejsi musza ustapic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bumpalump

Moderator słuchał sansui modele alpha i hohoho topu sansui czubsiego. Wg moderatora, po odsłuchu, te sansuje nczym nie różnią się od Pioneera , sony czy marantza w cenie 2-3 tys. Zarzucasz mu kłamstwo ?? Masz tupet!!!

10 minut temu, plastik1989 napisał:

Pisałem i to podtrzymuję, w klubie Sansui jest i było sporo klonów. Gdzie w tym twierdzeniu zawiera się fakt, że Pan i jakiś Mariusz są klonami? Sam takie wnioski wyciągnąłeś, a teraz próbujesz wcisnąć, że ja jestem autorem tej tezy. 

Nie Pan Panie moderator tylko Bartosz .

A władza jaką Panu powierzono może raz na zawsze uciąć spekulacje. Można napisać ten i ten jest ok i byłoby po sprawie bez niedomówień.  Nie można byłoby zrobić tak od samego początku tylko ciągniemy ten temat nadal?

a tak : "Pisałem i to podtrzymuję, w klubie Sansui jest i było sporo klonów." Nie wiadomo w końcu o kogo chodzi i pod tą enigmatyczną wypowiedzią może kryć się w zasadzie wszystko o wszystkich. ..

Edytowane przez Fashi

Teraz, Fashi napisał:

Nie Pan Panie moderator tylko Bartosz .

Masz zwidy. Nigdzie nie napisałem że ty i bump macie klony. Weź leki i przeczytaj jeszcze raz. Może złapiesz 

• Moderatorzy
12 minut temu, Audio.Japan napisał:

Moderator słuchał sansui modele alpha i hohoho topu sansui czubsiego. Wg moderatora, po odsłuchu, te sansuje nczym nie różnią się od Pioneera , sony czy marantza w cenie 2-3 tys. Zarzucasz mu kłamstwo ?? Masz tupet!!!

Słuchałem znacznie więcej Sansui, te Alphy i super Sansui Czubsiego wymieniłem dlatego, że zauważyłem iż każda osoba mającą wątpliwości co dźwięku Sansui (po weryfikacji na własne uszy), jest dyskredytowana za to, że nie słyszała Mitycznej Alphy. 

Żaden z tych wzmacniaczy niczym szczególnym się w moich oczach nie wydawał - to tylko moja opinia, w pełni subiektywna. Fashi, Mariusz i każdy inny może twierdzić, że to najlepsze sprzęty w ich mniemaniu - mają do tego prawo.

Tylko, niech obędzie się to bez rozdmuchanego wątku (a w zasadzie kilku wątkach) z klonami i twierdzeniami, że jest to sprzęt Hi-end mogący konkurować z obecnym topem - bo to nie prawda.  

Edytowane przez plastik1989

-----------------

7 minut temu, Audio.Japan napisał:

A Ty po raz kolejny lecisz na cudzej opinii. 

Masz tupet!

49 minut temu, Audio.Japan napisał:

No i wydało się. Handlarzyny z klubiku sansui posiłkują się multikontami. Szkoda tych wszystkich wszystkich którzy wpadli w ich sidła...

3 minuty temu, plastik1989 napisał:

Słuchałem znacznie więcej Sansui, te Alphy i super Sansui Czubsiego wymieniłem dlatego, że zauważyłem iż każda osoba mającą wątpliwości co dźwięku Sansui (po weryfikacji na własne uszy), obywa się za to, że nie słyszała Mitycznej Alphy. 

Żaden z tych wzmacniaczy niczym szczególnym się w moich oczach nie wydawał - to tylko moja opinia, w pełni subiektywna. Fashi, Mariusz i każdy inny może twierdzić, że to najlepsze sprzęty w ich mniemaniu - mają do tego prawo.

Tylko, niech obędzie się to bez rozdmuchanego wątku (a w zasadzie kilku wątkach) z klonami i twierdzeniami, że jest to sprzęt Hi-end mogący konkurować z obecnym topem - bo to nie prawda.  

Przecież nikt im nie zabrania wypisywać co tylko im się podoba. Mają klubik. 

Godzinę temu, Audio.Japan napisał:

Bumpalump wstydu nie miał kiedyś, jak wszędzie polecał syf sony es i wstydu nie ma teraz . Tu się nic nie zmieniło. A że handlarze sansui piszą z kont klonów to się nie dziwię. 

Taki przypadek , jak zwykle Bartek jesteś święty nic nie robisz i w ogóle co ludzie chcą . A leki to już mówiłem , słabe i poniżej poziomu 

1 godzinę temu, Fashi napisał:

Kilka razy wystawiana

Możliwe. Generalnie wygląda to oczywiście na wałek, choćby z powodu ceny. Ona sobie może być nawet i realna, ale jest sporo niższa od rynkowej, więc taki sprzęt po prostu od razu znika. 

38 minut temu, plastik1989 napisał:

Kont klonów w klubie Sansui jest i bylo sporo.

"Użytkownik może korzystać wyłącznie z jednego konta. W przypadku, gdy Użytkownik będzie posiadał kilka aktywnych kont, konta te zostaną zablokowane lub całkowicie usunięte." 

Czy ja żyję w matrixie? Moderator forum pisze otwartym tekstem, że klonów jest sporo? Przecież jak widać wyżej" konta zostaną zablokowane"... Jaja sobie robicie? 

nagrywamy.com

17 minut temu, Bumpalump napisał:

Ukryta Zawartość

drugi co do wielkosci watek tematyczny na najwiekszym anglojezycznym forum na swiecie dotyczy SANSUI, ale grupka hejterow mysli ze zachwyt nad sansui to jest tylko w polsce...

Po pierwsze nie wątek, tylko dział i nikt tam nie obwieszcza na siłę, że to Hi-End jest. I Forum AudioKarma jest daleko w tyle za np.  diyaudio.com, w ilości postów, wątków i Użytkowników, wiec wyolbrzymiłeś.
Po drugie dział o Sansui to tylko jeden z jedenastu w ogóle - owe sub-Forum to enklawa w świecie patrząc na ilość producentów Audio i tyle w temacie.
Po trzecie większość wątków tam występujących dotyczy licznych awarii i prób upgrade - czyli z tą wszech-opisywaną jakością to chyba nie tak do końca...

Ukryta Zawartość

Przemak. Fajnie , że w końcu ktoś napisał co chodzi ? a Bartek jak zwykle , kulą w płot...

Edytowane przez Fashi

18 minut temu, Fashi napisał:

Taki przypadek , jak zwykle Bartek jesteś święty nic nie robisz i w ogóle co ludzie chcą . A leki to już mówiłem , słabe i poniżej poziomu 

A ty co się mnie czepiasz?? Czy to ja piszę z kilku kont i naganiam na sansuje? Nie. Robią to kloniki z klubiku sansui.Czy to ja odpowiadam bajki ze sansuj za 3tys kosi wszystko do 40 tys?? Takich bajek nie odpowiadam na tylko wy. 

Jak zwykle czepiasz sie nie tego co trzeba :) spojrz na kogoś innego

Edytowane przez Audio.Japan
6 minut temu, przemak napisał:

• Moderatorzy
5 minut temu, przemak napisał:

"Użytkownik może korzystać wyłącznie z jednego konta. W przypadku, gdy Użytkownik będzie posiadał kilka aktywnych kont, konta te zostaną zablokowane lub całkowicie usunięte." 

Czy ja żyję w matrixie? Moderator forum pisze otwartym tekstem, że klonów jest sporo? Przecież jak widać wyżej" konta zostaną zablokowane"... Jaja sobie robicie? 

Czasem zweryfikowanie i potwierdzenie 100% zajmuje trochę czasu. W klubie Sansui kilka kont zostało już zamkniętych na przestrzeni ostatnich lat.

-----------------

Godzinę temu, rafal735r napisał:

To czemu sansui zbankrutowalo? ? Wybitne wzmaki robili, ale dwóch cyfr nie potrafili dodać ani odjąć. 

W sumie bankructwo potwierdza niejako jakość firmy. Gdzie jest Fender, Gibson, Emu, Alesis, Kurzweil, Midas, KlarkTeknik, z pamięci pisząc? 

nagrywamy.com

Przemak, o to właśnie chodzi . Upadają wybitni którzy jakość stawiają ponad zysk i nie idą na kompromis. W dzisiejszym świecie taka postawa to prosta droga do bankructwa. 

13 minut temu, plastik1989 napisał:

Czasem zweryfikowanie i potwierdzenie 100% zajmuje trochę czasu. W klubie Sansui kilka kont zostało już zamkniętych na przestrzeni ostatnich lat.

Oczywiście. Ale uważam, że pisanie o klonach przez moderację jest nie w porządku - albo to są klony i wtedy znikają albo to nie są klony. Proste. 

nagrywamy.com

• Moderatorzy
9 minut temu, Fashi napisał:

Przemak, o to właśnie chodzi . Upadają wybitni którzy jakość stawiają ponad zysk i nie idą na kompromis. W dzisiejszym świecie taka postawa to prosta droga do bankructwa. 

W takim wypadku dziwnie, że Sansui upadł. Bo przecież wszystkie niższe modele (co zgodnie w klubie gigantów znajduje potwierdzenie) grają słabo. Tylko wysokie modele, Alphy grają ponoć zjawiskowo. 

Więc, akurat jeśli chodzi o "kompromisy" to Sansui na nie szedł - więc tu bym przyczyn upadku firmy nie widział.  

9 minut temu, Fashi napisał:

wybitni którzy jakość stawiają ponad zysk

Serio? Serio uważasz, że jakakolwiek japońska korporacja zyski stawiała na którymś miejscu, a liczyło się dla nich by robić "dobre" wzmacniacze i to był ich cel? 

-----------------

Niższe nie będące serią Alpha. 

Alpha to osobny projekt wybitnych urządzeń nie mających nic wspólnego z dołem oferty , która nota bene była kierowana na Europę a Alpha na Japonię. Rodziny rynek był ważniejszy. 

I tak , uważam Sansui za firmę , która ponad zysk cenią jakość serii Alpha... co zresztą widać po budowie o użytych komponentach. 

2 minuty temu, Audio.Japan napisał:

Fashi nie ustaje. Wciska swój kit dalej na przekór wszystkim. Musi być dobry na imprezach, taki opowiadacz bajek ;)))

Przynajmniej chodzę na imprezy i bywam w towarzystwie w przeciwieństwie do Ciebie Bartku ? 

Na prawdę nie chce mi się grzebać na sąsiednim forum. Tam to odchodzily dopiero historie o upadłości sansui. Film można kręcić... komediowy. 

Ludzie którzy zarabiali na tych wynalazkach przescigali się w festiwalu głupoty żeby tylko złapać kolejnego chętnego. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

Teraz, rafal735r napisał:

Na prawdę nie chce mi się grzebać na sąsiednim forum. Tam to odchodzily dopiero historie o upadłości sansui. Film można kręcić... komediowy. 

Zdaje się , że za etykietę z tamtego forum Cię wyproszono...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.