Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

I pyta się niewiniatko gdzie naganianie. Polecam przypomnieć sobie tematy jak Giganty sansui lub CD do sansui i YB. Tam aż nadto jest bajek które pokrycia nie mają w rzeczywistości. Najlepszy dowód to porównanie hegla i sansui 907 mr . Wyszło jaki ten sansui wydmuszka i cienias za gruba kase. A tak miał walcowac kilkukrotnie droższy sprzęt haha to jest dobre!!

20 minut temu, don111 napisał:

Jesteś oszustem - świadomie ponownie wprowadzasz w błąd forumowiczów.. moderacja powinna wywalać takich strugających głupa trolli

pisze jak jest!!! i tego nie możecie znieść - wiadomo dlaczego!  ja nie troluje że to powinno kosztować 10 000 tyś minimum a gra jak  sprzęt za 100 000 tyś, a żeby poczuć sie wyjątkowo to kup sprzęt który nie dział z gniazdka tylko przez dodatkowe trafo 

13 minut temu, rochu napisał:

A konfabulacje o rzekomych "walorach muzycznych sansui" i o "zjadaniu konkurencji do 10kzł, 20kzł, 30kzł (....) na śniadanie"to niby co?

Szalbierstwo i manipulacja.

Czy Wy żyjecie w dżungli? 

Jak czytam niektórych, to mam pewność, że ... 30-lat tzw. "wolnego rynku" poszło się rypać! 

Za wolnym rynkiem stoją takie figury, jak Balcerowicz, Lewandowski, Tusk, Belka i .... wielu, wielu innych tenorów polskiej polityki. 

NeoPRL wraca ze wzmożona mocą, za sprawa nowej lewicy.  

Edytowane przez LJ3
31 minut temu, Fashi napisał:

Wygraj aukcje kup i sprowadź za tyle ile zapłacisz na aukcji. Ty się obnosisz z tym jak tanio można kupić i to Ty powinieneś udowodnić , że się tak da. Nikt inny. Jeśli nie potrafisz tego zrobić to nie wprowadzaj ludzi w błąd. 

wiesz jak jest ale musisz tak pisać spoko należysz do klubu i tą co masz 907XR tanio nie sprzedaż bez obaw, ktoś doceni ten wkład i za ta kasę kupisz sobie co najmniej au-07 anniversary

Walory muzyczne Sansui zostały potwierdzone na podstawie wielu testów przeprowadzonych w znakomitych warunkach akustycznych przez wiele osób. Spostrzeżenia odnośnie brzmienia są podparte wieloletnim doświadczeniem ludzi z branży audio video, nie mających nic wspólnego z handlem marką Sansui. 

Dźwięk Sansui to mieszanka lekkości swobody w połączeniu z niczym nieskrepowaną mocą pochodząca wprost z znakomitego zasilacza najwyższej klasy jaki dotąd został użyty w branży audio. Unikalna budowa urządzeń Sansui jest kwintesencją dziedziny audio jaka jest sfera stereo. W połączeniu z odpowiednio wysokimi elementami zestawu stereo nie mamy poczucia braków i niedosytu brzmienia. 

Sansui to marka , która jak żadna inna postawiła na realizm przekazu informacji zawartych na płytach cd i vinyl.

?

Nie sprzedaje swojego wzmacniacza.

Model Mr został przygotowany jako tranzystor grający jak lampa. Stąd odejście od linii dr/xr w nieco inny kierunek. Wyrabianie opinie na podstawie modelu Mr jest niedopuszczalne i pozbawione sensu. Każdy model jest inny.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

A teraz uczcijmy minutą ciszy markę Sansui. Zmarła w czerwcu 1998 roku wraz siostrą Akai na azjatycką grypę giełdową. 

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Audiofilek, kup i sprzedaj za 3k zł .

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

11 minut temu, LJ3 napisał:

Czy Wy żyjecie w dżungli? 

Jak czytam niektórych, to mam pewność, że ... 30-lat tzw. "wolnego rynku" poszło się rypać! 

Za wolnym rynkiem stoją takie figury, jak Balcerowicz, Lewandowski, Tusk, Belka i .... wielu, wielu innych tenorów polskiej polityki. 

Nie podpieraj się wielkimi tego swiata.

Kilku sansujowców poznałem osobiście.

O  ile pomnę to praca na taryfie była w tym towarzystwie szczytem kariery.

Zatem ględzenie o zawiłościach ekonomii ma się tu nijak do rzeczywistości. 

W interesie audio-vintage-sansui idzie o to kto głośniej i częściej krzyczy, że jego jest lepsze i że zamiata na śniadanie wszystkie wytwory rynku audio jakie powstały od czasów Edisona.

A tu masz małą egzemplifikacje tego o czym piszę :

8 minut temu, Fashi napisał:
8 minut temu, Fashi napisał:

Walory muzyczne Sansui zostały potwierdzone na podstawie wielu testów przeprowadzonych w znakomitych warunkach akustycznych przez wiele osób. Spostrzeżenia odnośnie brzmienia są podparte wieloletnim doświadczeniem ludzi z branży audio video, nie mających nic wspólnego z handlem marką Sansui. 

-----------

(bla, bla, bla).

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

7 minut temu, audiofilek4 napisał:

wiesz jak jest ale musisz tak pisać spoko należysz do klubu i tą co masz 907XR tanio nie sprzedaż bez obaw, ktoś doceni ten wkład i za ta kasę kupisz sobie co najmniej au-07 anniversary

W czasach prosperity sansui 907 xr pchali za 12600 zł! Teraz niewiele drożej pchają au07. Jakoś nie chcą doceniać tych sansui bo sporo wisi

11 minut temu, rochu napisał:

Ta wielkimi, Balcerowicz i wyprzedaż majątku narodowego. Tusk?... jego udział w Nocnej Zmianie...Lot trzeba sprzedać...

9 minut temu, Audio.Japan napisał:

Jakoś nie chcą doceniać tych sansui bo sporo wisi

Gdzie? 

Edytowane przez Fashi

Fajne kolumny, tylko cena nie wiem czy nie za wysoka ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

6 minut temu, rochu napisał:

Kilku sansujowców poznałem osobiście.

O  ile pomnę to praca na taryfie była w tym towarzystwie szczytem kariery.

Zatem ględzenie o zawiłościach ekonomii ma się tu nijak do rzeczywistości. 

W interesie audio-vintage-sansui idzie o to kto głośniej i częściej krzyczy, że jego jest lepsze i że zamiata na śniadanie wszystkie wytwory rynku audio jakie powstały od czasów Edisona.

A tu masz małą egzemplifikacje tego o czym piszę :

Ale trzeba przyznać laurkę niezła wypocił . To nic że na audiokarmie robili porównania niższych i wyższych sansui alpha i nie mogli rozróżnić. Tylko na naszym forum tacy fachowcy 

10 minut temu, marek-1969 napisał:

A teraz uczcijmy minutą ciszy markę Sansui. Zmarła w czerwcu 1998 roku wraz siostrą Akai na azjatycką grypę giełdową. 

Słaba wiedza. Model AU-α607NRAII i SANSUI B-2105 MOS VINTAGE produkowano od 1999 r.

18 minut temu, Audio.Japan napisał:

Ale trzeba przyznać laurkę niezła wypocił . 

Mam lekkie pióro o ile wiesz co to znaczy. Poza tym nie napisałem niczego co byłoby nie prawdą. W przeciwieństwie do Ciebie Bartoszu znam markę Sansui i możliwości różnych modeli. 

Edit

607mos limited również 1999r

Edytowane przez Fashi

17 minut temu, rochu napisał:

Brawo. 

- "Wolność słowa dla nas sansujowców, dla innych kaganiec na łeb."

Czyż nie tak myślisz?

Brawo.

A piszcie sobie do woli, byle bez manipulacji i kłamstw. 

8 minut temu, Audio.Japan napisał:

I pyta się niewiniatko gdzie naganianie. Polecam przypomnieć sobie tematy jak Giganty sansui lub CD do sansui i YB. Tam aż nadto jest bajek które pokrycia nie mają w rzeczywistości. Najlepszy dowód to porównanie hegla i sansui 907 mr . Wyszło jaki ten sansui wydmuszka i cienias za gruba kase. A tak miał walcowac kilkukrotnie droższy sprzęt haha to jest dobre!!

Kłamczuch, wcale tak nie wyszło, wzmacniacze grały w innym stylu 

4 minuty temu, Fashi napisał:

Dźwięk Sansui to mieszanka lekkości swobody w połączeniu z niczym nieskrepowaną mocą pochodząca wprost z znakomitego zasilacza najwyższej klasy jaki dotąd został użyty w branży audio. Unikalna budowa urządzeń Sansui jest kwintesencją dziedziny audio jaka jest sfera stereo. W połączeniu z odpowiednio wysokimi elementami zestawu stereo nie mamy poczucia braków i niedosytu brzmienia. 

Sansui to marka , która jak żadna inna postawiła na realizm przekazu informacji zawartych na płytach cd i vinyl.

?

Nie sprzedaje swojego wzmacniacza.

Model Mr został przygotowany jako tranzystor grający jak lampa. Stąd odejście od linii dr/xr w nieco inny kierunek. Wyrabianie opinie na podstawie modelu Mr jest niedopuszczalne i pozbawione sensu. Każdy model jest inny.

Dzięki za wyjaśnienie, to ich na pewno przekona i będą zachowywali się już normalnie.... :))) 

18 minut temu, rochu napisał:

A konfabulacje o rzekomych "walorach muzycznych sansui" i o "zjadaniu konkurencji do 10kzł, 20kzł, 30kzł (....) na śniadanie"to niby co?

Szalbierstwo i manipulacja.

To co piszesz to właśnie manipulacja, sugerujesz, bez żadnych dowodów, że ktoś celowo fałszywie tak dobrze a nie inaczej ocenia brzmienie Sansui, a swoją tezę że to oszuści/naganiacze/handlarze traktujesz jako aksjomat. Każdego kto śmie powiedzieć coś dobrze o Sansui traktujesz z góry w ten sposób. Było wielu takich najmądrzejszych, co wszystko wiedzieli lepiej od innych. Żenada dalej w to brnąć mimo nikłego doświadczenia z tą marką. Pamiętam jak bez słuchania przekonywałeś mnie że kolumny Sansui jakie mam to gówno, a inne są super, mimo że słuchałem kilkudziesięciu różnych (w tym drogich) kolumn i nic ich nie pobiło. Gówno i już. Więc taki to jesteś obiektywny. Skończ waść, wstydu oszczędź. 

Najlepszy fragment jest o pilocie ?

Sprzedam Akai GX 95 mk II

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

19 minut temu, don111 napisał:

To co piszesz to właśnie manipulacja, sugerujesz, bez żadnych dowodów, że ktoś celowo fałszywie tak dobrze a nie inaczej ocenia brzmienie Sansui, a swoją tezę że to oszuści/naganiacze/handlarze traktujesz jako aksjomat. Każdego kto śmie powiedzieć coś dobrze o Sansui traktujesz z góry w ten sposób. Było wielu takich najmądrzejszych, co wszystko wiedzieli lepiej od innych. Żenada dalej w to brnąć mimo nikłego doświadczenia z tą marką. Pamiętam jak bez słuchania przekonywałeś mnie że kolumny Sansui jakie mam to gówno, a inne są super, mimo że słuchałem kilkudziesięciu różnych (w tym drogich) kolumn i nic ich nie pobiło. Gówno i już. Więc taki to jesteś obiektywny. Skończ waść, wstydu oszczędź. 

Kolumny Sansui, które miałem okazję słuchać, zawsze były b. szczegółowe, z b.rozbudowaną górą i średnicą. Wszystkie cierpiały na brak b. niskich. Niskie tylko punktowe. Wydaje się, że "tam" nie schodzą. Ale znam takich którzy właśnie tego oczekują, szczególnie, gdy wzmak gra nisko, ciemno ..... czy z tzw. "dudniacym basem". 

Zależy czego się słucha i czego oczekuje.

Mnie aż "taka" szczegółowa góra i średnica po pewnym czasie męczy. Pewnie i innych, którzy dużo słuchają też. Dlatego tak wielu uwielbia granie tzw. "lampowe" - płynne i lekkie w przekazie. Podobnie gra np. Sansui starsze modele i nowsze jak. alpha MR-ki i niektóre końcówki, także różnych firm ale na MosFetach i grające w kl. A. 

Edytowane przez LJ3
4 minuty temu, LJ3 napisał:

Kolumny Sansui, które miałem okazję słuchać, zawsze były b. szczegółowe, z b.rozbudowaną górą i średnicą. Wszystkie cierpiały na brak b. niskich. Niskie tylko punktowe. Wydaje się, że "tam" nie schodzą. Ale znam takich którzy właśnie tego oczekują. 

Mnie aż "taka" szczegółowa góra i średnica po pewnym czasie męczy. Pewnie i innych, którzy dużo słuchają też. Dlatego tak wielu uwielbia granie tzw. "lampowe" - płynne i lekkie w przekazie. Podobnie gra np. Sansui starsze i nowsze alpha MR-ki i niektóre końcówki, także różnych firm ale na MosFetach, grające w kl. A. 

Bo to kwintesencja grania z tuby.

To są kolumny Złotej Ery Disco. 

Bum, cyk, cyk, bum.

Eruption, BoneyM, Afric Simone i takie tam.

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

2 minuty temu, rochu napisał:

Kwintesencja stylu fanboja sansui.

Nie, sam tak określiłeś bez słuchania moje kolumny, to wasz styl. Nakłamać lub zmanipulować. 

2 minuty temu, LJ3 napisał:

Kolumny Sansui, które miałem okazję słuchać, zawsze były b. szczegółowe, z b.rozbudowaną górą i średnicą. Wszystkie cierpiały na brak b. niskich. Niskie tylko punktowe. Wydaje się, że "tam" nie schodzą. Ale znam takich którzy właśnie tego oczekują. 

Mnie aż "taka" szczegółowa góra i średnica po pewnym czasie męczy. Pewnie i innych, którzy dużo słuchają też. Dlatego tak wielu uwielbia granie tzw. "lampowe" - płynne i lekkie w przekazie. Podobnie gra np. Sansui starsze i nowsze alpha MR-ki i niektóre końcówki, także różnych firm ale na MosFetach, grające w kl. A. 

Mnie męczą B&W lub Focal itp. W moich Sansui jest barwa, super przejrzystość, przestrzeń, szczegóły, gładkość i faktura mikrodetali. Nic nie męczy a angażuje. Twój opis pasuje bardziej do nowszych serii SPX

49 minut temu, audiofilek4 napisał:

kup sprzęt który nie dział z gniazdka tylko przez dodatkowe trafo 

Jak zwykle dookoła komina. Trafo przeszkadza , napis przeszkadza . Każdy argument dobry żeby się doczepić i szukać dziury w całym. Kompletnie bez sensu.

Kup lepiej za te 3k i mi sprzedaj i nie trać sił ☺

1 minutę temu, rochu napisał:

Bum, cyk, cyk, bum.

Poważnie? Mylisz się.

Jak grają - Po prostu posłuchaj ..... 

1 minutę temu, rochu napisał:

Bum, cyk, cyk, bum.

Znawca Sansui się odezwał, tuby to masz w głowie. Śmiechu warte. Nie wiesz o czym piszesz a się mądrujesz

4 minuty temu, don111 napisał:

Nie, sam tak określiłeś bez słuchania moje kolumny, to wasz styl. Nakłamać lub zmanipulować. 

Mnie męczą B&W lub Focal itp. W moich Sansui jest barwa, super przejrzystość, przestrzeń, szczegóły, gładkość i faktura mikrodetali. Nic nie męczy a angażuje. Twój opis pasuje bardziej do nowszych serii SPX

Zgadza się piszę o SPX. Starsze modele jadą, dopiero teraz ....

Na jakim wzmaku słuchasz? 

Edytowane przez LJ3

Do czego jeszcze będzie porównanie motoryzacja nie wystarczy? Dobrze już macie super sprzęt new hend vintage a że 99 % forum się śmieje to pal licho. Sprzedawajcie te swoje zabawki nawet i za bańkę tylko między sobą. 

1 minutę temu, margaryna85 napisał:

Sprzedawajcie te swoje zabawki nawet i za bańkę tylko między sobą. 

Kto teraz sprzedaje ? O czym Ty piszesz? Nie ma żadnych ofert na integry o których była mowa. Skąd w ogóle takie podejście? Pokaż aukcje a nie...

2 minuty temu, don111 napisał:

Znawca Sansui się odezwał, tuby to masz w głowie. Śmiechu warte. Nie wiesz o czym piszesz a się mądrujesz

Tak grały kolumny sansuja należące do pewnego forumowicza z Krakowa. Kilka lat temu gościłem u niego parę razy z rzędu więc posłuchałem.

A to co zapamiętałem z odsłuchów opisałem.

Tak więc - kula w płot, Misiu.

15 minut temu, margaryna85 napisał:

Do czego jeszcze będzie porównanie motoryzacja nie wystarczy? Dobrze już macie super sprzęt new hend vintage a że 99 % forum się śmieje to pal licho. Sprzedawajcie te swoje zabawki nawet i za bańkę tylko między sobą. 

Gdybyś czytał wpisy dokładnie, to byś o tym wiedział już dawno, że ponad 3/4 *) wszystkich transakcji jest tylko między sobą oraz kierunek Jappan. Przez portale handlowe "przechodzi" raptem 20%. 

*) Dotyczy wyższych modeli. 

Edytowane przez LJ3

Odpisał baks1001 z Auction.ru

"witam! jak odkupisz i gdzie wysłać?"

Odpisałem, że niestety rezygnuję.

Ukryta Zawartość

Teraz dopiero zobaczyłem, że transakcja na pewnym etapie była w $.

Ciekawe ile by zdjął z konta? ?

ru_LI.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

20 minut temu, LJ3 napisał:

Gdybyś czytał wpisy dokładnie, to byś o tym wiedział już dawno, że ponad 3/4 *) wszystkich transakcji jest tylko między sobą oraz kierunek Jappan. Przez portale handlowe "przechodzi" raptem 20%. 

*) Dotyczy wyższych modeli. 

Nie czytam dokładnie jak mam chwilę to odpalę  z kompa. W większości z telefonu. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.