Skocz do zawartości
IGNORED

Musi być głośno, membrany mają się ruszać na maksa!

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

DawidM w filmiku jest grany

najlepszy kawałek Techno z 2009 roku. Miecie na parkietach po dziś dzień. Rzeczonego Adventa można było posłuchać na jesieni gdy grał liveact w M25 - sprawdziłem. Paradoks tego wszystkiego jest taki, że to świetnie wyprodukowane techno. Podobnie jak przekozak David Moleon - ostatnio co numer to lepszy. Jeszcze lepsze w tym wszystkim jest to, że np. grajkowie na imprezie poprzedzający gwiazdę pokroju Adventa walą przesterami jak świnie w błoto. Natomiast prawdziwy dj artysta zasiadając za sterami technostatku kontroluje sytuację niczym afrykański szaman w dżungli który ma pieczę nad plemieniem - nie dopuszczając do zniekształceń dźwięku.

Neomammucie nikt nie wrzuca filmów z odtwarzanym jazzem? Rozumiem, że to był żart. Zapoznaj się choćby z kanałem JBLsovereign i obejrzyj losowo 5 filmów. Wyszukaj nazwę jakichkolwiek dużych monitorów JBL cyz Pioneera w YT i sprawdź czego na nich słuchają.

Sam mam zamiar nagrać kilka filmów, tylko mikrofon w aparacie reaguje alergicznie na duże natężenia basu i generuje okropne zniekształcenia. Celem zresztą moim jest właśnie nagranie filmików na których zarówno idą ogniem Micheal Jackson - Thriller z winyla jak i sroga technopompa również z placka by pokazać uniwersalność posiadanego sprzętu.

Zupełnie nie rozumiem krucjaty skierowanej w kierunku ludzi którzy lubią bujające membrany. Są gatunki muzyki w których mają się bujać i już. Są ludzie, którzy zupełnie nie czają bazy o co chodzi w odtwarzaniu dźwięku - jak słusznie zauważono praktycznie wszyscy moi rówieśnicy z miłością i żarem w oczach zasłuchują się w fale stojące generowane z 500watowych surałdt sauntowych wooferów najlepiej w pokoju 2x1m^2. Mi też to kiedyś imponowało w pewien dziwny sposób. Sam zresztą nie wiem dlaczego. Tajemnicą poliszynela pozostaje fakt, że realizatorzy dźwięku obsługujący estradę najczęściej pasują do zajmowanego stanowiska jak świni siodło i powinni udać się świńskim truchtem albo do szkoły albo do laryngologa.

Prawdę powiedziawszy większość techno należy słuchać głośno tak samo zresztą jak całą muzykę tzw. klubową i dyskotekową, bo ma takowa dynamikę kilku decybeli. Wszyscy wiemy, że muzyka nie lubi kompromisów. Choć wyjątki zdarzają się wszędzie i tacy Dj'e z obrębu minimal techno potrafią wykorzystać ogromny zakres dynamiki podlegający ich władaniu dlaczego też podejrzewam gatunek ten znalazł tak wielu fanów w krótkim czasie.

Polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie bójcie się Techno! ;)

Ukryta Zawartość

W obydwu klipach ten sam błąd - przewód gitarowy jest podłączany na końcu i jakoś bez żadnego szmeru. To powinno spowodować zabójczy trzask. We włoskim dubbingu jest "super stereo", a jak jest w oryginale? Bo żadnego stereo z jednego głośnika nie ma:-)))

Nieprawda - to może być jednak super stereo. Klasyczny system 2 + 1 czyli małe satelitki i duży subwoofer. A satelitki są akurat tak małe, że ich kamera nie objęła ... :-)

DawidM w filmiku jest grany

najlepszy kawałek Techno z 2009 roku. Miecie na parkietach po dziś dzień.

Zawsze lubowalem sie w elektronice, jeszcze kila lat temu sluchalem podobnego lomotu ze to tak ujme. Ale fakt faktem ze nigdy nie moglem strawic takiego klimatu. Trzeba miec do tego nerwy zeby tego sluchac w domu.

Do dzis mam T-Shirt "QLIMAX - MASTERS OF HARDSTYTLE", a jak mi "odbije" to w niej chodze czasem.

Pamietam ze kiedys sluchalem tego:

Ukryta Zawartość

Ale zazwyczaj lubowalem sie w mózgotrzepach typu Hardstyle. Zatox, Blutonium Boy, Technoboy albo jakis inny Hunter czy cos takiego. Juz nie pamietam.

Ukryta Zawartość

?👈

Elegancko. Tuneboya i Technoboya oraz całą scenę Hardcore zaczynam dopiero odkrywać za pomocą Dj'a Kutski. Gra jak ośmiornica, bardzo mi się podobają opowieści z jego i innych HC setów.

• 1 miesiąc później...

Stało się! Ulubiony sport narodowy polaków wg. neomammuta został zauważony za granicami naszego kraju. Pewien utalentowany i zapewne młody człowiek zdołał zbudować system audio który najzwyczajniej budzi podziw i zazdrość. Świadczą o tym niewątpliwie DWA MILIONY wyświetleń zdobyte w tydzień. Do tego znalazło się dla niego miejsce w programie =3 emitowanym na najczęściej subskrybowanym kanale youtube w tej chwili prowadzonym przez

Ukryta Zawartość

Panowie i panie oto surałnt saunt system użytkownika Lewy141414:

Czapki z głów

Ukryta Zawartość

A tu trochę od kuchni:

Ukryta Zawartość

Lewy141414 - kimkolwiek jesteś - szacunek dla Ciebie!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O boże! Lewy prowadzi, daję mu maksa!

PS: Rączki opadają...., ciężko będzie ten rekord pobić....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

No, ja mam faworyta na pierwsze miejsce! Bass w kabinie ciągnika! O przepraszam, Traktorka!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Jak rany, nic tylko zostać laryngologiem! Robota zapewniona na dziesięciolecia!

A co do wspomnianej wyżej mody na łażenie z grającą komórką bez słuchawek, to jest niestety wszędzie. Idzie sobie taki ulicą, z kieszeni mu coś "bzzzzyk, puuuuk, puuuk, bzyyyyk" a ten dumny i blady, że "taką muzę zapodaje"

A tam komórka w kieszeni.

Ja mam takiego po drugiej stronie ulicy. Całe lato ma otwarte okna. Zapodaje muzę tak głośno, że ja wymiękam. Aby posłuchać czegoś trzeba zamknąć okna…

Szacuję, że musi mieć dobre zespoły głośnikowe; daje czadu i nie charczy.

Muza średnia do złej ;(.

Zastanawiam się nad jego sąsiadami. Żona już nie mówi, że ja daję czadu…

Co mam zrobić?

Ja mam takiego po drugiej stronie ulicy. Całe lato ma otwarte okna. Zapodaje muzę tak głośno, że ja wymiękam. Aby posłuchać czegoś trzeba zamknąć okna…

Muza średnia do złej ;(.

Co mam zrobić?

Kup wiatrkowe i zrob mu dziury w membranach.

?👈

Nie widzę tych głośników ;)

Myślałem nad jakimś tubowym gwizdkiem estradowym. 5kHz z kilkanaście W... Tylko nie da rady ukierunkować wiązki ;).

To impulsem elektromagnetycznym go..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Nie widzę tych głośników ;)

Myślałem nad jakimś tubowym gwizdkiem estradowym. 5kHz z kilkanaście W... Tylko nie da rady ukierunkować wiązki ;).

Talerz od satelity powinien pomóc. A najlepiej pożycz od policji ich nową zabawkę

http://fakty.interia.pl/fakty-dnia/news/polska-policja-nie-bedzie-obezwladniala-obywateli,1657580

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9906583,Decybele_jednak_beda_nowa_bronia_policji_.html?v=1&obxx=9906583&order=najnowsze&page=2

http://www.youtube.com/watch?v=QSMyY3_dmrM

O tym pisaliby w gazetach co bym zrobił jakbym kogoś przyłapał na takim traktowaniu Sonus Faberów!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Wogole mnie to smieszy te wklejanie filmikow z ruszajacymi sie membranami. Jakby nikt tego nie widzial nigdy. Przeciez glosnik drga zawsze tak samo i nie wazne czy kosztuje 50zl czy 5000zl. Czy to wierza Sony czy Sonus Faber. Mnie tez to fascynowalo, jak mialem 12lat.

?👈

Grzegorz7

Pożycz od kogoś gitarę elektryczną i dobry piecyk. Ustaw piec na parapecie w otwartym oknie oczywiście głośnikiem wycelowanym w jego okno. Załóż słuchawki takie do młota pneumatycznego dla ochrony słuchu. Na solidnym gęstym przesterze zapodawaj co Ci tam do głowy przyjdzie. Do takiego zastosowania piec gitarowy 50W wystarczy chyba w zupełności, idzie to w srogich zniekształceniach, przez co odczuwalna głośność jest naprawdę wysoka. Jeśli nie umiesz grać, tym gorzej dla niego...

Wogole mnie to smieszy te wklejanie filmikow z ruszajacymi sie membranami. Jakby nikt tego nie widzial nigdy. Przeciez glosnik drga zawsze tak samo i nie wazne czy kosztuje 50zl czy 5000zl. Czy to wierza Sony czy Sonus Faber. Mnie tez to fascynowalo, jak mialem 12lat.

Rafale wkleiłem ten filmik bo mi się w głowie nie mieści jak można na ten przykład Sonus Faberami Cremona M "WIETRZYĆ NOGAWKI"!!!. Mimo tego że są tak jak inne głośniki stworzone do tego aby grać muzykę, to na pewno nie w tak ekstremalny i plebejski sposób, to nie są Altusy w sobotnią noc w remizie!

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Grzegorz7

Pożycz od kogoś gitarę elektryczną i dobry piecyk. Ustaw piec na parapecie w otwartym oknie oczywiście głośnikiem wycelowanym w jego okno. Załóż słuchawki takie do młota pneumatycznego dla ochrony słuchu. Na solidnym gęstym przesterze zapodawaj co Ci tam do głowy przyjdzie. Do takiego zastosowania piec gitarowy 50W wystarczy chyba w zupełności, idzie to w srogich zniekształceniach, przez co odczuwalna głośność jest naprawdę wysoka. Jeśli nie umiesz grać, tym gorzej dla niego...

Sam grałem na basie w kapeli...

A i na gitarze coś się pociągnęło, właśnie w tym stylu :0

Tylko szkoda mi mieszkańców...

Rafale wkleiłem ten filmik bo mi się w głowie nie mieści jak można na ten przykład Sonus Faberami Cremona M "WIETRZYĆ NOGAWKI"!!!.

Może je wygrzewa...?

Podobno audiofilskie trzeba wygrzewać...

Muza średnia do złej ;(.

Co mam zrobić?

SPOSÓB SPRAWDZONY I SKUTECZNY:

Jak tylko drań zacznie "zapodawać muze" rodzinę i lubianych sąsiadów wysłać na piwko do knajpy tak minimum 3 przecznice dalej, młodocianych do kina lub na lody, a jak już sobie wszyscy pójdą, to zaprosić ze trzech - czterech kumpli, każdy ochronniki słuchu na uszy (takie do 115 dB, z atestem BHP, bo słuch dla audiofila podstawa)i ... i WUWUZELAMI drania, WUWUZELAMI! W przerwach na zaczerpnięcie oddechu należy wznosić okrzyki wychwalające biało-czerwonych w ogóle lub lokalnie najpopularniejszy klub piłkarski w szczególe. To daje gwarancję, że żaden patrol policyjny się do Was nie zbliży, nawet ja wszystkie bloki dookoła zadzwonią po policję! Jeżeli znasz personalia osobnika katującego Cię złą muzyką, to dodatkowo w razie pojawienia się w zasięgu wzroku pomstujących sąsiadów należy wrzeszczeć chóralnie: spadać ciule [buce, żłoby czy inny epitet w lokalnym języku stojący o stopien niżej od ch...a], XY (tu wstawić dane delikwenta) do was mówi!

Efekt gwarantowany.

och panowie, co się tak podniecacie, że szczyle głośno bas puszczają. Wystarczy zajrzeć do Sobieskiego o stosownej porze roku, by zobaczyć dokładnie tak samo zachowujących się poważnych panów, dealerów, konstruktorów...

Ale się ubawiłem tymi Waszymi ekstremalnymi filmikami :-))Po prostu ludzie nie znają granic.:-))Mi sie wydaje, że po to umieszczają takie filmiki by pokazać ekstremum i sprzętu i basu że to już taki MAX ! :-)Nic tylko sprzedawać "subwufy" - rynek zapewniony :-)

och panowie, co się tak podniecacie, że szczyle głośno bas puszczają. Wystarczy zajrzeć do Sobieskiego o stosownej porze roku, by zobaczyć dokładnie tak samo zachowujących się poważnych panów, dealerów, konstruktorów...

Tam tez tylko basem buczą?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.