Skocz do zawartości
IGNORED

Nowości na winylu

Rekomendowane odpowiedzi

To Allegro nie pobiera prowizji w momencie sprzedaży?

za samo wystawienie tez jest prowizja, o ile pamietam, chyba niezaleznie czy sie sprzedalo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Takie coś przywiozłem w zeszły tygodniu z Italii. Ciekawa muzyka - Włosi pogrywają " po kubańsku" :)

Ukryta Zawartość

post-30447-0-85595100-1460209273_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To wypuszczają takie cudo i frajerzy robią picture disc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla fanow , obie plyty brzmia super ......Polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-26629-0-45735200-1460655341_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Świetne pytanie, Dominiku.

Ja już nawet nie pytam, jak się ma Santana, chociażem - fan wielki.

Pogubiłem się w ilości płyt tego jegomościa.

Wiesz :Antka - w pietę!:)

Pozdro.

Jacek.

Ps - jako, że generalnie płyt na naszym ziemskim padole jest za dużo, zamierzam przeprowadzić na moich półkach "depłytyzację".

Ino - ni ma casu, kruca bomba...

Nowe od kilku miesięcy czekają na umycie...

Eeech; ta cholerna robota.

Może nie w tym temacie ale może ktoś podpowie jak brzmieniowo "wygląda" Smolik2? Kupiłem ostatniego Smolika i jestem rozczarowany..... Czy Smolik2 jest również taki "płaski"?

Szału nie ma. Ciężko trafić na egzemplarz bez wad - ja dwa razy wymieniałem (płyty były strasznie porysowane).

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Nowa płyta M83 - Junk w bardzo dobrej cenie. 2 płyty 180g, a właściwie 1,5 :) + kupon na wersję cyfrową za 59,99 w Saturnie w Gdańsku. Album zajmuje 3 strony winyli, na czwartej jest ciekawostka: wytłoczony zarys ludzików z okładki.

Płyty są w tekturowych kopertach, po wyjęciu są naelektryzowane i trochę jakby przykurzone. Przed odsłuchem poszły do myjki.

Dźwięk jest dynamiczny, przejrzysty z solidnym basem i na mój gust z ciut za dużą ilością wysokich. Mógłby być gładszy, bardziej analogowy, Tłoczenie nie jest idealne, płyty szumią między utworami, na szczęście są płaskie i w ogóle nie zarejestrowałem trzasków. Podsumowując: solidne 4+.

Uwaga dla miłośników M83; przed zakupem warto zapoznać się z płytą gdyż jest inna niż dotychczasowa twórczość.

Pozdrawiam

Ptyś

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

W ramach RSD 2016 wyszło 500szt. Andy Summers "Metal Dog". Chyba zapoluję bo uwielbiam solowe płyty Andy'ego.

andy_summers_metal_dog_a__13497.1461934228.1280.1280.jpg?c=2

andy_summers_metal_dog_b__35186.1461934230.1280.1280.jpg?c=2

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• 2 tygodnie później...

Empik przewiduje dostawę z przedsprzedaży (zamówienie złożone dwa tygodnie temu) na jutro. Jak na razie nie ma info o zmianie terminu dostawy. Mam nadzieję że jutro będę słuchał z winylu i coś więcej mógł napisać.

Udało się dorwać ten Megadeth nowy? Winyl dobrze wydany pod względem dźwięku czy zj...li i jest piach? CD skompresowane jak pasztetowa, strach słuchać bo krew z uszu pójdzie.

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ihsahn "Arktis" - jestem zniszczony!!! :-) Mam wszystkie jego płyty na winylu i tę też dziabnę :-) musowo!

4_Ihsahn_Arktis_Vinyl_small.jpg

Ukryta Zawartość

Dziś przesłuchałem strony A,B i C jestem pod dużym wrażeniem, tym bardziej że to mój pierwszy kontakt z artystą.

Choć wydanie skromne to muzyka zacna

Ukryta Zawartość

Dziś przesłuchałem strony A,B i C jestem pod dużym wrażeniem, tym bardziej że to mój pierwszy kontakt z artystą.

Choć wydanie skromne to muzyka zacna

Mi jego macierzysta kapela Emperor nie do końca leży, te wokale wrzaskliwe blackowe to chyba nie moja estetyka - aczkolwiek growl Akerfelda z Opeth pasuje mi jak ulał do ich muzyki w sensie Opetha ale krzyk krzykowi nie równy- z kolei Ihsahn wprowadził w swojej muzyce tyle progresji i dziwnych łamańców że to jest to co lubię, dodatkowo saksofon w black-metal-prog-jazzie? ;-))) genialne :-) Mam wszystkie jego winyle od 1 do Das Selenbrehen, włącznie z After wydanej na białym winylu w 500 egz. ze specjalnym certyfikatem potwierdzającym autentyczność :-) Widziałem jeszcze w dobrych cenach kilka poprzednich płyt - na pewno Selenbrehen na przezroczystym winylu, gatefold bo sam kupiłem za 50 pln :-) wydanie bardzo zacne pod względem dźwięku i jakości Back On Black nie mylić z Back To Black chu...wymi - bo pewnie za wielu wariatów się na to nie rzuca i zalegają chyba w hurtowniach ;-)

Ukryta Zawartość

To z Selenbrehen, swego czasu miałem obsesję na punkcie tego numeru i leciał u mnie na wciąż.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

Prawie wszystkie miałem z przed lat, ale teraz cała kolekcja odnowiona i z podpisem autora. Na razie przesłuchałem 1 szt. i jest naprawdę OK.

Ukryta Zawartość

post-30447-0-61296600-1464971580_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za link, zamówienie zostało złożone

Na pewno się nie zawiedziesz, generalnie od 2 płyty "AngL" jest taki klimat, a na "After" wprowadził saksofon sax.gifPierwsza The Adversary to unikat na winylu bo wydana przez szaleńca winylowego z Finlandii z Blood Music w mikroskopijnym nakładzie po 100-300 sztuk zależnie od koloru winyla ale to jeszcze trochę takie Emperorowe chociaż black metalu tam już jakby mnie a progres się dopiero przebija nieśmiało ale weź i nie weź i kup człowieku Zork-Metal-Smiley.gif

Ukryta Zawartość

Dopiero teraz odkryłem, że wyszło na winylu.

Świetnie zrealizowana płyta i sporo materiałów demo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dopiero teraz odkryłem, że wyszło na winylu.

Świetnie zrealizowana płyta i sporo materiałów demo.

Kupiłeś u karrota komanda z autografami? Cholerka cenią się 90 pln.

Ukryta Zawartość

Kupiłeś u karrota komanda z autografami? Cholerka cenią się 90 pln.

Kupiłem na serpent.pl razem z innymi pozycjami. Niby nakład limitowany 500szt., ale album jest bez numeru.

• Redaktorzy

(...) Widziałem jeszcze w dobrych cenach kilka poprzednich płyt - na pewno Selenbrehen na przezroczystym winylu, gatefold bo sam kupiłem za 50 pln :-) wydanie bardzo zacne pod względem dźwięku i jakości Back On Black nie mylić z Back To Black chu...wymi - bo pewnie za wielu wariatów się na to nie rzuca i zalegają chyba w hurtowniach ;-)

Ukryta Zawartość

To z Selenbrehen, swego czasu miałem obsesję na punkcie tego numeru i leciał u mnie na wciąż.

Ukryta Zawartość

Wielkie dzięki za link - to ewidentnie moje klimaty, więc i LP "Das Seelenbrechen" powinna lada moment do mnie dotrzeć. Ciekawy jestem jakości nagrania i po cichu liczę, że zachowana została równowaga pomiędzy selektywnością i potęgą brzmienia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Wielkie dzięki za link - to ewidentnie moje klimaty, więc i LP "Das Seelenbrechen" powinna lada moment do mnie dotrzeć. Ciekawy jestem jakości nagrania i po cichu liczę, że zachowana została równowaga pomiędzy selektywnością i potęgą brzmienia.

Hehe :-) Myślałem że wrzucam te Ihsahny w próżnię bo muza ciężkawa i momentami ostre darcie mordy tam jest blackowe ale jednak kilku amatorów się znalazło. Podobny i w miarę tani (są ceny 47 pln ale statusy zazwyczaj "brak produktu") na winylu był Eremita ale teraz to już powyżej 100 chodzi. Tłoczenia bardzo fajne i dobra realizacja, ciche winyle bez szmerów i trzasków. W/g mnie jedne z lepszych bić te Back On Black. Selenbrechen to przezroczysty winyl ale niczym nie ustępuje czarnym.

Edytowane przez thrak

• Redaktorzy

Hehe :-) Myślałem że wrzucam te Ihsahny w próżnię bo muza ciężkawa i momentami ostre darcie mordy tam jest blackowe ale jednak kilku amatorów się znalazło. Podobny i w miarę tani (są ceny 47 pln ale statusy zazwyczaj "brak produktu") na winylu był Eremita ale teraz to już powyżej 100 chodzi. Tłoczenia bardzo fajne i dobra realizacja, ciche winyle bez szmerów i trzasków. W/g mnie jedne z lepszych bić te Back On Black. Selenbrechen to przezroczysty winyl ale niczym nie ustępuje czarnym.

Ja tam do przezroczystych winyli nic nie mam - najlepiej grającą płyta jaką mam jest Louis Armstrong ‎"Satchmo Plays King Oliver" (200g Quiex Clarity SV-P II) ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ja tam do przezroczystych winyli nic nie mam - najlepiej grającą płyta jaką mam jest Louis Armstrong ‎"Satchmo Plays King Oliver" (200g Quiex Clarity SV-P II) ;-)

Słusznie, gdzieś na stronie którejś tłoczni widziałem zestawienie winyli kolor vs jakość dźwięku, czarne i przezroczyste praktycznie na tym samym poziomie, potem jakieś wymysły typu dziwne kształty i PD. Minus przezroczystych jest taki że trudniej wyłapać ryski i inne ubytki, pyłki bo nic na nich nie widać :-)

e

Płyta dojechała wczoraj do mnie, przesłuchałem wieczorową porą "na szybko" i ponownie się nie zawiodłem. Kawał super-muzy za śmieszny pieniądz. Na kolejny album czekam z rockserwisu, ciekawe ile im to zajmie?

e

Płyta dojechała wczoraj do mnie, przesłuchałem wieczorową porą "na szybko" i ponownie się nie zawiodłem. Kawał super-muzy za śmieszny pieniądz. Na kolejny album czekam z rockserwisu, ciekawe ile im to zajmie?

Uff :-) A co zamówiłeś z rockserwis? Ja czekam na Leprous "Coal"już chyba 2 miechy i raczej mi tego nie zrealizują.

• Pokaż nowe odpowiedzi