Skocz do zawartości
IGNORED

Zamach w Norwegii.

muls

Rekomendowane odpowiedzi

Wojciechu

Analogia Pałac v Narutowicz - nie tu i nie teraz ale obyśmy o takich sprawach nie musieli przekonywać się w przyszłości.

Póki co przed parlamentem nikt na posłów z obozu przeciwnego z kijami i laskami nie czeka.

Chociaż może i zasłużyli jedni i drudzy, a może Ci trzeci też.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Analogia z Narutowiczem dotyczyła sytaucji na Krakowskim Przedmieściu a nie w Norwegii.

Uważam po prostu,że politycy tacy jak Prezio czy Ojciec Dyrektor nawołujący do nienawiści powinni liczyć sie i z takimi konsekwencjami swoich wypowiedzi.

Jasne! Źle wczytałem się w Twój wpis. Mój bład - przepraszam!

wladz

Zmień nastawienie to może się doczekasz. Bądź jak przeciętny Norweg przepełniony życzliwością i miłościa do każdego bezkrytycznie.

Nie mówię tu o naiwności bo byłoby to nadużycie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Po drugie: Zawsze znajda się jakieś psychole, w każdej nacji!

O czym tu dyskutować?

Jutro usłyszymy jak jakiś zajeb zastrzeli kilku amerykańskich uczniów. I tak co jakiś czas...

Nie ma na to żadnego lekarstwa...

Nie musimy czekac do jutra: "Pięć osób zginęło, a trzy zostały ranne, gdy w sobotę wieczorem czasu lokalnego (w niedzielę rano czasu polskiego) w Grand Prairie, w Teksasie. Mężczyzna otworzył ogień do uczestników przyjęcia urodzinowego, a następnie popełnił samobójstwo"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

wladz

Zmień nastawienie to może się doczekasz. Bądź jak przeciętny Norweg przepełniony życzliwością i miłościa do każdego bezkrytycznie.

Nie mówię tu o naiwności bo byłoby to nadużycie.

pozbieraj ogórki,wszak sezon na nie

kumpel pracował kilka lat w Norwegii w knajpie z drogim menu , nie spotykał przepełnionych miłością Norwegów.Wspominał o ukrytym rasizmie i wyniosłości połączonej z pogardą wobec innych.Ja spotkałem norweskich dziwaków ,którzy właśnie wrócili do cywilizacji z dalekiej północy Kanady..

Ale wątek poszedł...!

Przekrój przez historię, socjologię, preferencje polityczne...

Ręczę, że w każdym w nas może być lub jest tyle nienawiści, iż mała iskra wystarczy...

Dowody?

Norwegia, wcześniej Niemcy, USA niemal codziennie. Popatrzmy na taką Jugosławię i to co z niej zostało. Pamiętacie?

Było tak, że sąsiedzi, nawet rodziny po takiej iskrze znaleźli w sobie tyle różnic...

Nie mówię o masowych mordach. W tej samej nacji sąsiad zabijał sąsiada za to, że tamten zwrócił mu kiedyś uwagę na psa... Tak było! Tak jest i pewnie będzie, oby coraz mniej.

Nie trzeba cofać się do czasów Polski przedwojennej, do faszyzmu. To tacy sami Niemcy jak teraz... Komunizm...

Jednak wierzę w ogólny postęp cywilizacyjny...

Coraz większy dostęp do wiedzy, informacji,...

Wydaje się, że ludzie zaczynają myśleć...

A jednak są wciąż rozmaite Rydzyki, prezesi,... mącący w umysłach...

Ci po drugiej stronie nie są lepsi.

Hmmm, teraz na Posat news oglądałem wywiad z psychologiem i powiedział on taką ciekawą rzecz, a mianowiecie powiedział że zamachowiec miał zaburzenie wzwane osobowością antysocjalną no i tak sobie też teraz skojarzyłem że przecież stwierdzono że ten zamach miał u niego w dużym stopniu podłoże antysocjalistyczne. Co myślicie o tym powiązaniu ?.

OSOBOWOŚĆ ANTYSOCJALNA :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Hmmm, teraz na Posat news oglądałem wywiad z psychologiem i powiedział on taką ciekawą rzecz, a mianowiecie powiedział że zamachowiec miał zaburzenie wzwane osobowością antysocjalną no i tak sobie też teraz skojarzyłem że przecież stwierdzono że ten zamach miał u niego w dużym stopniu podłoże antysocjalistyczne. Co myślicie o tym powiązaniu ?.

OSOBOWOŚĆ ANTYSOCJALNA :

http://www.pijmnie.pl/slowniczek,o,OSOBOWOSC-ANTYSOCJALNA.html

Socjopatia z antysocjalizmem nie ma nic wspolnego. Socjopatia to zaburzenie osobowosci. Antysocjalizm to poglady polityczne.

Bądź jak przeciętny Norweg przepełniony życzliwością i miłościa do każdego bezkrytycznie.

Obawiam się że mylisz życzliwość i miłość z wysoką kulturą osobistą. To tylko maska, która przy ogólnym dość niskim poziomie kultury osobistej Polaków może wydawać się prawdziwa i przez to nadzwyczajna.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Chyba że tak. A co nie jest ironią? Bo poszukiwanie karabinu w Pradze to też ironia.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Oczywiście rodzi się pytanie jakie reperkusje dla Norwegii i dla Europy będzie miał ten zamach?

jako, że mieszkam od kilku lat w UK powiem krótko, żadne.

tego się po prostu nie da uniknąć - niestety.

gdyby dało się uniknąć, to nie byłoby chociażby zamachu na Glasgow International Airport, 30 czerwca 2007.

bo czy jest jakimś problemem zaatakowanie bezbronnych ludzi w supermarkecie?! nie. k... nie jest, ponieważ (w przeciwieństwie do przestępcy/terrorysty) my podatnicy i obywatele nie mamy prawa do posiadania broni. przykre jest to, że nie dość, że Rząd nie jest nas w stanie obronić to lekką ręką odbiera nam prawo do samoobrony.

jak dla mnie to jest chore, ponieważ tego gnoja w Norwegii można byłoby zastrzelić gdyby zwykli obywatele mieli broń.

tyle ze dzieci raczej nie maja broni przy nodze.

generalnie to spojrzmy na to inaczej.jakis pierdolniety musi dac sobie upust.i niewazne czy to muzułmani ,kelnerzy czy geje.Tak sie ukrywa PRAWDZIWY powod.Takze samo jest w przypadku zydow ,socjalistow,obcych.powod to my.czyli jednostki debilne.Nie trzeba siegac daleko.Rydzyk,korwin,kurdupel,bruzdzinski,ziobro.Czasami to socjopaci.. bez swiadomosci tego.A nazywaja to polityką.

Stawianie problemu w ten sposób jest relatywizowaniem terroryzmu. A gdyby okazało się, że 49 śmiertelnych ofiar warszawskiej Rotundy PKO to dzieło opozycji wobec władz PRL-u, a nie przypadkowy wybuch gazu - no wówczas co?! Moim zdaniem każdy terroryzm należy zwalczać w bezwzględny sposób i z całą mocą, a nie rozpatrywać z jakich pobudek jest czyniony.

Absolutnie nie masz racji!

Gdyby jakiś patriota wywalił za komuny bombę na zjeździe PZPR to dziś byłby w gronie czczonych przez historię największych polskich bohaterów a jego imieniem by nazywano szkoły i skwery. A przecież to by było działanie czysto terrorystyczne.

Jednak terroryzm w dobrej sprawie jest jak najbardziej działaniem godnym pochwały i polecenia! I taką np. dobrą sprawą jest posłanie jak największej ilości komuchów do piekła.

Jakie inne wyjście mają uciemiężeni i masowo mordowani przez żydów Palestyńczycy? Jak inaczej mają się bronić przed (niestety - również i polskimi) okupantami mieszkańcy Iraku czy Afganistanu? Oni nie mają lotniskowców i bombowców B-2... A muszą jakoś walczyć o swoją ziemię, swój honor i swoje rodziny.

Czy bohaterskich polskich partyzantów wysadzających niemieckie pociągi też nazwiesz terrorystami?

Niemcy ich nazywali "Polnische Banditen" - bez relatywizmu, jak Ty.

Zatem polscy patrioci wysadzający tory kolejowe i wrzucający bomby do kawiarni pełnej hitlerowców i kolaborantów byli Twoim zdaniem "be"?

To jest dopiero relatywizm!!!

Jeszcze raz: słuszna sprawa dopuszcza każde, absolutnie każde działanie. Cel uświęca środki.

mieszkam tutaj i gdy czytam o szaleńcu który w imię dobra nobilituje zło z znanymi skutkami od razu przypominam sobie wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego nobilitujące podobne poglądy.Może dla ciebie to nie jest problem.Dla mnie tak.

Mówmy o faktach a nie o tym, co się komu roi... a FAKTY są takie że to PO-wski szaleniec, poddany praniu mózgu w partyjnej jaczejce, zamordował działacza PiS.

Takie są fakty, jeśli już mamy konkretnie rozmawiać.

Jak patrzę na Niesiołowskiego, to nic mnie nie dziwi. Nawet mordowanie przeciwników politycznych.

/.../Z muzułmanami są kłopoty ale z Hindusami,Ormianami,Wietnamczykami nie( azjaci w USA są bardzo prężni i mocno awansują).Ograniczyć imigrację tak ale nie powstrzymać bo wyszłoby na to,że przyznajemy terroryście rację.Co do kary śmierci,to nie tędy droga.Kara śmierci zupełnie nie działa na terrorystów.To ich nie powstrzyma,ponieważ oni się poświęcają.Oni są męczennikami.

Mieszkam w Irlandii i należy Ci się sprostowanie: otóż z muzułmanami nie ma tu najmniejszych problemów. To są bardzo porządni ludzie, ciężko pracują i nie szukają łatwego chleba jak Murzyni.

Murzyni to jest największa tragedia - lenie, nieroby, nie chcą pracować, tylko żyć z zasiłku. Taka prawda, zapraszam do Irlandii, pokażę Ci Balbriggan gdzie biali są obecnie MNIEJSZOŚCIĄ. W normalnych miejscowościach osiedla są puste rano gdyż każdy jedzie do pracy - w Balbriggan na ulicach rano jest czarno! A biali mają na nich pracować! Fajny sposób na życie - co?

Faktycznie z Azjatami nie ma problemu - bardzo pracowici, nie wyciągają łap po socjal, gdyby ich wyrzucono to Irlandia by za tydzień z głodu zdechła, bo tu się żyje tylko na chińszczyźnie a możliwości intelektualne przeciętnego tubylca nie pozwalają na samodzielne ugotowanie jajka. Ludzie płacą 20-25 tys euro za kuchnię wyposażoną jak prom kosmiczny a potem używają tylko mikrofalówk do odgrzewania chińszczyzny. :)

Ale Hindusi - to osobna sprawa. Ludzie strasznie leniwi - stereotyp pracowitego Hindusa to bajki - a do tego bezczelni. Totalnie nieprofesjonalni, jednak zawsze z ogromnym mniemaniem o sobie.

Hinduskie pielęgniarki są najgorsze na świecie. Najlepsze są polskie :) i filipińskie.

Przypuszczam, że połowa z tych pielęgniarek w hinduskich w Irlandii nigdy nie ukończyła szkoły podstawowej a co dopiero pielęgniarskiej.

Prawdopodobnie dyplomy kupiły na targu w Karaczi.

Ostatnio jedna mi demonstrowała guzowatość potyliczną u pacjenta jako rzekomy skutek urazu głowy. Zapytałem ją czy zna ludzką anatomię, bo to niemożliwie aby pielęgniarka opowiadała takie bzdury. Zaraportowałem to do dyrekcji, pewnie to guzik da. Ale niech wiedzą kogo zatrudniają.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

il Doktore

Absolutnie nie ma zgody na to co tu wypisujesz!Terroryzm należy potępić niezależnie od motywacji i ideologii i zwalczać go wszelkimi sposobami.Nie jest prawdą,że cel uświęca środki!Akcje AK w czasie okupacji to nie był terroryzm.Wysadzane pociągi nie były pociągami z dziećmi jadącymi na kolonie ale transporty wojska lub uzbrojenia.Ataki na niemieckie kawiarnie to też były ataki na wojskowych lub gestapowców( wywiad to sprawdzał).Nie jest też prawdą,że Palestyńczycy są masowo mordowani przez Żydów a jedynie dajesz się nabrać arabskiej propagandzie!Zresztą nawet gdyby to było prawdą to co temu winni są Europejczycy zabijani bombami w zamachach w metrze.Nie ma wytłumaczenie dla terroryzmu i terrorystów bo skutki mogą dotknąć każdego z nas.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 25 Lipca 2011 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 25 Lipca 2011 - brak kultury

il Dottore --wstęp do nawiedzonych.Norweski szaleniec też pisał i mówił o faktach.Na szczęście twoje szaleństwo co najwyżej podobnie się skończy

"Jestem Bogiem! Mieszkaniec kamienicy przy ul. Krakowskiej w Opolu rzucał w przechodniów doniczkami, szklankami, puszkami i żelastwem. Musiała interweniować policja i straż pożarna "

Nie wiem jaki był skład populacji na owej wyspie ale przerażające jest jedno - że nie znalazło się 3 - 5 facetów z jajami zdolnych do wymyślenia jakiegokolwiek planu obrony - choćby wlezienia na drzewa i zaatakowania desantem powietrznym z braku broni, czy zaczajenia się za skałą i ataku nożem od tyłu, albo rzut improwizowaną dzidą czy nawet kamieniem, w ostateczności banzaj w kilka osób na raz - lepsze to niż dać się zarżnąć jak wieprz w rzeźni. Tylko paniczne telefony na policję i pełne do onej zaufanie, co zemściło się po dwakroć - raz że zamachowiec był przebrany za policjanta, dwa - sama policja rozłożyła łapki i stwierdziła że motorówka się jej popsuła. Te 0.5 km wody to w kajakach mogli przepłynąć w 5 minut jakby im zależało.

wladz - nie rozmawiam z tobą, tylko dodaję do ignorowanych. Nie dyskutujesz tylko obrażasz, nie mój poziom. Wracaj do piaskownicy.

Doktore

Absolutnie nie ma zgody na to co tu wypisujesz!Terroryzm należy potępić niezależnie od motywacji i ideologii i zwalczać go wszelkimi sposobami.Nie jest prawdą,że cel uświęca środki!Akcje AK w czasie okupacji to nie był terroryzm.Wysadzane pociągi nie były pociągami z dziećmi jadącymi na kolonie ale transporty wojska lub uzbrojenia.Ataki na niemieckie kawiarnie to też były ataki na wojskowych lub gestapowców( wywiad to sprawdzał).Nie jest też prawdą,że Palestyńczycy są masowo mordowani przez Żydów a jedynie dajesz się nabrać arabskiej propagandzie!Zresztą nawet gdyby to było prawdą to co temu winni są Europejczycy zabijani bombami w zamachach w metrze.Nie ma wytłumaczenie dla terroryzmu i terrorystów bo skutki mogą dotknąć każdego z nas.

Wywiad mógł sobie sprawdzać do upojenia, ale co, jeśli ów gestapowiec zabrał do kawiarni żonę i dzieci?

Otóż - nic! Kolejnych paru szwabów mniej. :) Myślisz, że AK-owcy przejmowali się takimi bzdetami?

Czy w ogóle masz pojęcie o historii Polski? Czy wiesz jak wyglądała II Wojna? Otóż szprengmaszynki to było senne marzenie dla partyzantów, zapalniki odpalane radiowo czy przez komórkę, żeby sprawdzić, czy to pociąg z dziećmi czy z amunicją? Nie te czasy! Zapomnij! Poczytaj sobie trochę: w najprostszej wersji brało się w tamtych czasach pociski artyleryjskie i podkopywało szyny, żeby pociąg zdetonował zapalnik przez nacisk. Jeśli przed pociągiem z zaopatrzeniem wojskowym puszczono osobowy, to myślisz, że partyzanci w pośpiechu wyciągali pociski spod szyn? Błąd! :) Ich już dawno tam nie było...

Bojownicy w Iraku czy w Afganistanie, odpalając miny-pułapki, robią dziś dokładnie to samo, z dokładnie taką samą motywacją, jak nasi leśni w czasach II Wojny. I nazywając ich terrorystami stawiasz się w jednym szeregu z hitlerowcami i ich "Polnische Banditen". Taka prawda. Smutne, że ludzie ogłupieni przez TV tego nie pojmują.

Jeśli walczę o wolność dla swego narodu to tylko historia może mnie osądzać. Historia - nie propaganda Hitlera czy Obamy.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie wiem jaki był skład populacji na owej wyspie ale przerażające jest jedno - że nie znalazło się 3 - 5 facetów z jajami zdolnych do wymyślenia jakiegokolwiek planu obrony - choćby wlezienia na drzewa i zaatakowania desantem powietrznym z braku broni, czy zaczajenia się za skałą i ataku nożem od tyłu, albo rzut improwizowaną dzidą czy nawet kamieniem, w ostateczności banzaj w kilka osób na raz - lepsze to niż dać się zarżnąć jak wieprz w rzeźni. Tylko paniczne telefony na policję i pełne do onej zaufanie, co zemściło się po dwakroć - raz że zamachowiec był przebrany za policjanta, dwa - sama policja rozłożyła łapki i stwierdziła że motorówka się jej popsuła. Te 0.5 km wody to w kajakach mogli przepłynąć w 5 minut jakby im zależało.

A widziałeś kiedyś wycelowaną w siebie lufę karabinka automatycznego? Tzw. dobre rady każdy może dawać...

łatwo mówić o bohaterstwie nie mając kałacha przy głowie.

Pomijając ich reakcję dla mnie szokiem jest akcji policji.

"Szybką akcję uniemożliwiła niesprawna policyjna łódź. - Gdy znalazło się w niej tak dużo ludzi i sprzętu, łódź zaczęła nabierać wody tak, że motor przestał pracować. Łódź była zbyt mała i zbyt niesprawna - powiedział Erik Berga, szef operacji policyjnych w okręgu Buskerud. Miał na myśli łódź, którą trzeba było dowieźć nad jezioro Tyrifjord z pobliskiego miasta Hoenefoss.

Jak relacjonował na konferencji prasowej przedstawiciel lokalnej policji, informację o strzelaninie na wyspie dostała ona o godzinie 17.25. Jazda oddziału specjalnego Delta z Oslo nad jezioro trwała 20 minut. Kolejne 20 zeszło funkcjonariuszom na szukaniu łodzi. Oddział dotarł na wyspę o godzinie 18.25."

Ukryta Zawartość

Oni żyją na innej planecie

Ukryta Zawartość

A widziałeś kiedyś wycelowaną w siebie lufę karabinka automatycznego? Tzw. dobre rady każdy może dawać...

Akurat w tym przypadku wycelowanej lufy nie było, celem zamachowca nie było wzięcie zakładników tylko ustrzelenie jak najwięcej ludzi. Wycelowana lufa = strzał. Na trzeźwy umysł zrobienie czegokolwiek jest lepsze niż czekanie na śmierć. A jaja u faceta oznaczają trzeźwy umysł w sytuacji zagrożenia. Wcale zresztą nie twierdzę że jestem 100% pewny swojego zachowania w takiej sytuacji. Jednak brak w tak dużej grupie choćby jednego człowieka zdolnego do jakiejkolwiek akcji marnie wróży takiemu wykastrowanemu społeczeństwu. No powiedzmy że ten wniosek nie jest pewny, bo i grupa nie była reprezentatywna, młodzieżówka partii socjalistycznej to nie przekrój społeczeństwa.

il Doktore

Historię to ja akurat znam bardzo dobrze i nie musisz mnie pouczać.Zacznij od siebie!Ci opiewani przez ciebie bojownicy bardzo często wykorzystują cywili jako ochronę a później krzyczą na cały świat o zabijaniu kobiet i dzieci( bardzo częste przypadki organizowania stanowisk ogniowych w szpitalach,szkołach czy meczetach).Nie życzę Ci abyś kiedyś w czasie urlopu w którymś z państw arabskich stał się celem ataku terrorystycznego dokonanego przez uciśnionych,romantycznych "bojowników" a dla mnie terrorystów.No ale wtedy będzie za późno na zmianę poglądów!

Ale co jest ciekawe: wbrew prośbom sprawcy o obecność mediów na pierwszej rozprawie - będą go sądzić za drzwiami zamkniętymi.

Czyli to rząd Norwegii, a nie sprawca, ma coś do ukrycia!!!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Akurat w tym przypadku wycelowanej lufy nie było, celem zamachowca nie było wzięcie zakładników tylko ustrzelenie jak najwięcej ludzi. Wycelowana lufa = strzał. Na trzeźwy umysł zrobienie czegokolwiek jest lepsze niż czekanie na śmierć. A jaja u faceta oznaczają trzeźwy umysł w sytuacji zagrożenia. Wcale zresztą nie twierdzę że jestem 100% pewny swojego zachowania w takiej sytuacji. Jednak brak w tak dużej grupie choćby jednego człowieka zdolnego do jakiejkolwiek akcji marnie wróży takiemu wykastrowanemu społeczeństwu. No powiedzmy że ten wniosek nie jest pewny, bo i grupa nie była reprezentatywna, młodzieżówka partii socjalistycznej to nie przekrój społeczeństwa.

No właśnie. A celowanie jednak chyba było - bo świadkowie twierdzą, ze strzelał oszczędzając amunicję. Miał on też niezłe wyszkolenie strzeleckie. I jeszcze jedno. W 1987 roku w Miami kilkudziesięciu agentów FBI podjęło próbę zatrzymania dwóch bandytów uzbrojonych w broń długą i krótka, z których jeden miał przeszkolenie wojskowe. Zakończyło się to jatką agentów największą w historii FBI. Do dzisiaj na jej przebiegu szkolą się służby - wzorcowy przykład jak nie należy tego robić. A to byli przecież profesjonaliści jakby nie był. Nakręcono też o tyn film fabularny o polskim tytule: "Zabójstwo w w FBI" (jak dobrze pamiętam).

il Doktore

Znowu jakieś teorie spiskowe!Wytłumaczenie jest bardzo proste.On chciał wystąpić na przesłuchaniu w mundurze i wygłosić oświadczenie.Słusznie mu tego odmówiono aby nie robić mu niepotrzebnej reklamy.

il Doktore

Historię to ja akurat znam bardzo dobrze i nie musisz mnie pouczać.Zacznij od siebie!Ci opiewani przez ciebie bojownicy bardzo często wykorzystują cywili jako ochronę a później krzyczą na cały świat o zabijaniu kobiet i dzieci( bardzo częste przypadki organizowania stanowisk ogniowych w szpitalach,szkołach czy meczetach).Nie życzę Ci abyś kiedyś w czasie urlopu w którymś z państw arabskich stał się celem ataku terrorystycznego dokonanego przez uciśnionych,romantycznych "bojowników" a dla mnie terrorystów.No ale wtedy będzie za późno na zmianę poglądów!

Nie terrorystów, tylko partyzantów. Co do rzekomych brudnych ich sztuczek, to przecież masz internet... to naprawdę jest takie trudne: zajrzeć na odpowiednie strony i dowiedzieć się, ilu cywili straciło życie w Iraku i Afgaistanie od początku agresji na te kraje?

To naprawdę takie trudne poszukać sobie o BESTIALSTWACH US-manów popełnianych na ludności cywilnej w tych krajach?

Opowiadasz o wysadzonych pociągach czy autobusach, a co powiesz na to?

"Grupa pięciu żołnierzy amerykańskich mordowała afgańskich cywilów dla sportu i odcinała im palce jako trofeum. Zbrodni dokonywali żołnierze jednostki Stryker stacjonującej w Kandaharze na południu Afganistanu.

Według żołnierzy z tej jednostki, o zabijaniu cywilów zaczęto mówić, gdy do otwieranej bazy Ramrod w pobliżu miejsca stacjonowania jednostki Stryker, przyjechał w listopadzie odpowiedzialny za szkolenie personelu sierżant Calvin Gibbs. Według świadków, przechwalał się on rzeczami, które miał na sumieniu gdy służył w Iraku. Opowiadał między innymi jak łatwo jest rzucać na nich granaty i ich zabijać. Gibbs wymyślił plan utworzenia tzw. "Kill Teamu" i zachęcił kilku innych żołnierzy do przyłączenia się.

W czasie swoich patroli zabijali afgańskich cywilów. Niektórych z nich zabito poprzez rzucenie granatu rozpryskowego, innych poprzez strzał z karabinu. Mordercy traktowali swoje czyny jako zabawę. W lutym, obok ciała jednej z ofiar, sierżant Gibbs położył Kałasznikowa, żeby usprawiedliwić "wymianę ognia". Żołnierze odcinali i zabierali palce zabitych jako trofeum oraz robili sobie zdjęcia z trupami."

Albo jak bohaterscy żołnierze Kraju Wolności walczą w terroryzmem w Iraku:

"Dowództwo wojsk USA w Iraku podało, że postawi przed sądem wojennym czterech żołnierzy, winnych zgwałcenia i zamordowania irackiej dziewczynki oraz zabicia jej siostry i rodziców w ich domu w Mahmudii.

"Generał Thomas Turner przekazał sprawę czterech oskarżonych żołnierzy do rozpatrzenia przez sąd wojskowy" - oświadczył przedstawiciel dowództwa. Dwóm oskarżonym o morderstwo z premedytacją, gwałt, włamanie i podpalenie grozi kara śmierci, pozostałym dożywotnie więzienie.

Wszyscy oskarżeni należą do drugiej brygady elitarnej 101. dywizji powietrzno-desantowej. Według ustaleń prokuratury, żołnierze pomagali wydalonemu już ze służby szeregowcowi, który zastrzelił irackie małżeństwo oraz ich dwie córki - 6-letnią i 14-letnią. Co najmniej trzech żołnierzy zgwałciło starszą z dziewczynek, zanim została zabita."

Fajne, nie?

A wiesz ilu cywili zamordowały wojska NATO od początku inwazji na Libię?

Jednocześnie ostatni prawdziwy reżim na tej planecie - Korea Północna, nie musi obawiać się US-manów. Nieważne że komunistyczny reżim morduje tam własnych obywateli na milionową skalę. Ważne, że nie ma tam ropy ani innych bogactw...

il Doktore

Znowu jakieś teorie spiskowe!Wytłumaczenie jest bardzo proste.On chciał wystąpić na przesłuchaniu w mundurze i wygłosić oświadczenie.Słusznie mu tego odmówiono aby nie robić mu niepotrzebnej reklamy.

Ale jakiej reklamy? Przecież to psychol. Widziałeś te jego fotki w necie? Kto normalny robi sobie takie? Niech więc występuje w mundurze, fartuchu kucharza albo nawet w skafandrze kosmicznym. Kogo to obchodzi?

A może więc chodzi o to oświadczenie? Może TEGO się boją? Może to, co on ma do powiedzenia ma jakiś sens i władza obawia się. by jego słowa nie dotarły do społeczeństwa?

A może doskonale wiedzą, że gość ma nie po kolei? Przecież ten jego bełkot w necie to przepisane tezy Unabombera. Więc cokolwiek chciałby powiedzieć, to jest bez znaczenia. Bełkot psychola.

A kozioł ofiarny jest potrzebny! Nieważne że gośc może być chory psychicznie - po zamordowaniu tylu osób społeczeństwo żąda krwi! I dostanie ją! Facet pójdzie do pierdla, choćby był pokręcony jak Szalony Kapelusznik.

A swoją drogą, kolejny fajny pomysł lewaków: brak kary śmierci... Można zamordować z zimną krwią 90 osób, dostać 21 lat i wyjść po 10 za dobre sprawowanie. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.