Skocz do zawartości
IGNORED

Zamach w Norwegii.

muls

Rekomendowane odpowiedzi

jesli sama chce oplacac wszystko, to po cholere jej ubezpieczenie.

sama chce oplacac wszystko :) to wiekszosc naszych emigrantów odda dorobek zycia za by-pasy na stare lata

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Do il Dottore, zapoznaj się z tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Dotyczy to GB, nie wiem czy tak się da w Irlandii, jeżeli tak to nie będzie Cię już obchodzić czy lewacy to czy tamto. Nie w tym rzecz:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Nasz doktor pierdzieli jak otruty, chyba mu się eter wylał. Jestem skłonny zgodzić się na jazdę bez pasów pod warunkiem, że osobnik płaci za leczenie z własnej kieszeni, a jak kasa się skończy to go usypiają alby wywalają ze szpitala na bruk (no bo chałupę już mu zlicytowali). I nie ma żadnych zbiórek pieniędzy, żadnego żebrania, nic. Koniec kasy - przeprowadzka na wysypisko (bo na pochówek przecież kasy już nie ma). Niech każdy podpisze papier i voilà!

Mimo wszystko - w przytaczanych przeze mnie 98% przypadków broń amerykańskim cywilom bardzo się przydaje. BTW - większość przypadków jej użycia kończy się bez jednego strzału, wystarczy samo postraszenie. To trochę jak z bronią jądrową w relacjach międzypaństwowych - równowaga strachu zapewniła nam rzecz bez precedensu - 2/3 wieku bez dużej wojny.

Znany jest przypadek japońskiego turysty który szukając drogi zabłądził na podwórko jakiegoś amerykańskiego buraka. Burak nie zrozumiał o co turysta pyta i na wszelki wypadek go zastrzelił. Po zastrzeleniu Japończyk przestał pytać o drogę, znaczy się burak postraszył go skutecznie.

Jestem Europejczykiem.

Wolność do robienia ze sobą co się chce. Znam osoby które za nic nie zapną pasów w samochodzie - bo mają przykre z nimi doświaczenia. Co ciekawe - w Polsce jest możliwość bezkarnego nie-zapinania pasów, wystarczy uzyskać pozwoleństwo od lekarza. Tym niemniej coś takiego z wolnością wiele wspólnego nie ma. Pozwolenie na wolność...

Znany jest przypadek japońskiego turysty który szukając drogi zabłądził na podwórko jakiegoś amerykańskiego buraka. Burak nie zrozumiał o co turysta pyta i na wszelki wypadek go zastrzelił. Po zastrzeleniu Japończyk przestał pytać o drogę, znaczy się burak postraszył go skutecznie.

Systemów idealnych nie ma bo człowiek nie jest idealny. Londyńskie nożownictwo i chuligaństwo w odróżnieniu od tego przypadku jest jednak powszechne a nie jednostkowe.

Il Dottore

To Ty niczego nie rozumiesz.Nie ważne,że za Twoje leczenie i rehabilitację płaci firma w której się ubezpieczyłeś.

Nie o to chodzi.Każdy człowiek,który zginął w wypadku,został ranny lub jest inwalidą jest nieproduktywny,nie wytwarza i w tym sensie dla kraju to ewidentna strata.To są rocznie miliardy euro.

A nie uważasz że lepiej być nieproduktywnym inwalidą, który ostatecznie nie szkodzi nikomu, a nawet generuje pewien pozytywny ruch w krajowej ekonomii (lekarstwa, personel do karmienia przez słomkę i podcierania tyłka itp.) niż członkiem lewackiego rządu, który przez swoją działalność ewidentnie SZKODZI krajowi i społeczeństwu, generując wielokroć WIĘKSZE straty, niż tych kilku inwalidów? :) To jest dopiero problem i to są dopiero szkodniki! :)

Do il Dottore, zapoznaj się z tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Dotyczy to GB, nie wiem czy tak się da w Irlandii, jeżeli tak to nie będzie Cię już obchodzić czy lewacy to czy tamto. Nie w tym rzecz:)

Genialne! :)

Il Dottore

Twoja ostatnia wypowiedż dowodzi,że absolutnie nie powinieneś dostać pozwolenia na broń.

W 100% się z Tobą zgadzam. Bo nie powinno być żadnych pozwoleń! :)

Zresztą cały ten faszystowski system pozwoleń jest o kant itp. co pokazuje nam przykład omawianej masakry. Gość rozwalił tyle osób z LEGALNIE posiadanej broni. I nie było NIKOGO uzbrojonego by mu się przeciwstawić.

Lewak powie: "powinno się zaostrzyć kryteria przyznawania pozwoleń". Człowiek myślący logicznie powie: "broń legalna czy nielegalna zabija równie skutecznie".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

IlDottore

Ad.1 Nie uważam

Ad.2Sam się pogrążasz pisząc,że "gość rozwalił tyle osób z LEGALNIE posiadanej broni i nie było NIKOGO uzbrojonego".Psychol miał broń LEGALNIE! Co do tych nieuzbrojonych dzieci to już pisałem wcześniej i nie będę się powtarzać.

Lewak powie "nie dawać żadnych pozwoleń, zero broni w prywatnych rękach". Co zwłaszcza w kraju takim jak Norwegia musi skończyć się szczerym śmiechem - z racji małej gęstości zaludnienia, odległości od najbliższej jednostki policji (i zademonstrowanej 22.07 sprawności operacyjnej tejże) oraz występowania pokaźnej ilości dużych drapieżników. Do tego stopnia że na takim Archipelagu Svalbard władze zniechęcają turystów do poruszania się bez broni palnej zdolnej powalić niedźwiedzia polarnego. Było ostatnio zresztą kilka przypadków śmiertelnych ataków niedźwiedzi na bezbronnych miłośników zwierzątek i przyrody w ogóle.

Znajomy jak był w Kanadzie to zatrzymał się na poboczu leśnej drogi odcedzić kartofelki.

Chwilę później wyrywał z krzaków w panice z interesem na wierzchu a za nim niedźwiedź! :)

Oczywiście zdaniem lewackich ekoterrorystów niedźwiedź ma większe prawo do życia niż człowiek. Ludzi wszak jest dużo a populacja niedźwiedzi maleje...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jak podaje SRONET oraz POTV24

"PE chce wprowadzić w na terenie UE obowiązek wyposażania dzieci i młodzieży wyjeżdżającej na kolonie letnie, obozy, zloty, pielgrzymki itp. w broń pólautomatyczną oraz noktowizory. Na razie obowiązek ograniczono tylko do wszystkich wysp istniejących w granicach UE.

Pierwsze treningi z ostrą amunicją z udziałem zaintersowanych odbędą się pod patronatem CIA na terenia bazy Guantánamo, ćwiczenia będą się odbywały z udziałem żywych pomarańczowych celów. Dostawy nowych celów po zuzyciu zapasów charytatywnie ma zapewnić dowódctwo marines."

ENDE

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jestem skłonny zgodzić się na jazdę bez pasów pod warunkiem, że osobnik płaci za leczenie z własnej kieszeni, a jak kasa się skończy to go usypiają alby wywalają ze szpitala na bruk (no bo chałupę już mu zlicytowali). I nie ma żadnych zbiórek pieniędzy, żadnego żebrania, nic. Koniec kasy - przeprowadzka na wysypisko (bo na pochówek przecież kasy już nie ma). Niech każdy podpisze papier i voilà!

Kara śmierci za aspołeczną jazdę bez pasów. Za to za zabójstwo ze szczególnym okrucieństwem luksusowe więzienie i resocjalizacja z apetyczna panią psycholog. Fajna hierarchia wartości...

Kara śmierci za aspołeczną jazdę bez pasów. Za to za zabójstwo ze szczególnym okrucieństwem luksusowe więzienie i resocjalizacja z apetyczna panią psycholog. Fajna hierarchia wartości...

Jaka eutanazja? Facet sam zrobił sobie krzywdę to dlaczego ja mam płacić za jego fanaberie? Przecież to czystej wody lewactwo - jak to piszecie. Niech się leczy za swoje a jak mu się skończą to jego problem a nie mój - przecież sam tak cały czas twierdzisz.

Jestem Europejczykiem.

Za oprycha siedzącego 20 lat w luksusowym pierdlu też płacisz. Nawet za leczenie - jak np. sobie z nudów przyprawi wbitkę albo połyk.

Ale za tego akurat chcę płacić a za tego drugiego nie chcę.

Jestem Europejczykiem.

Teraz co do pasów.Znowu ten idiotyczny argument Korwina.Jestem wolny i mogę jeździć bez pasów,jak zginę to na swoją odpowiedzialność!Oczywiście giń sobie.Tylko,że nie chodzi tu o Twoje życie( które dla Ciebie jest tak niewiele warte) tylko o sytuację gdy przezyjesz wypadek i będziesz ciężko ranny lub będziesz inwalidą.Bo wtedy to okaże się,że to my tzw. społeczeństwo będziemy musieli łożyć z podatków na Twoje leczenie,rehabilitację czy rentę bo bez pasów odniesiesz większe obrażenia!Tak więc jeżdzijcie sobie bez pasów tylko w razie wypadku gińcie najlepiej na miejscu.

Na leczenie grubasów, alkoholików i palaczy też idzie wspólna kasa. Takie to już sprawiedliwy system. Akurat JKM postuluje zrezygnowanie z ZUSu i wydawanie pieniędzy według własnego rozsądku.

Muzyka muzyka muzyka!

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Wasze wpisy sa warte tyle co nic....kto z was dzis pamięta o Fukushimie....?????

Lepiej sobie "postrzelajcie", w grach to się robi tak łatwo jeszcze lepiej ogląda w kinie....wszystko jest "broken " jak śpiewał Dylan....wszystko....

Wasze wpisy sa warte tyle co nic....kto z was dzis pamięta o Fukushimie....?????

Lepiej sobie "postrzelajcie", w grach to się robi tak łatwo jeszcze lepiej ogląda w kinie....wszystko jest "broken " jak śpiewał Dylan....wszystko....

Ja pamiętam co stało się w Japonii.

Na leczenie grubasów, alkoholików i palaczy też idzie wspólna kasa. Takie to już sprawiedliwy system. Akurat JKM postuluje zrezygnowanie z ZUSu i wydawanie pieniędzy według własnego rozsądku.

Co z tego jak Polak jest niczym dziecko,potrzebuje za rączke przez uliczke..sam nie przejdzie a Słoneczko Peruwianskie prowadzi na manowce.Tylko ślepi nie widzą,to skąd mają wiedzieć?

Co to za kraj?To dlatego JKM postuluje i postuluje a oni za rączke i za rączke a cwaniacy tylko na takich czekają.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.