Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda mi czasu

Rownie dobrze mozna jezdzic po Polsce i szukac lepszego pradu lub subtelnych zmian pola magnetycznego ziemi

To po co się tu wpisujesz? Nie umiesz czytać tytułów wątków?To nie jest wątek którym jesteś zainteresowany.

aczkolwiek zajrzyjcie kiedys do dzialu PC Audio.

ot, chociazby dla odrobiny swiezego powiewu co do posiadanych aktualnie doswiadczen badz wiedzy ;)

Forum PC audio i wiedza, hehehe zarty ....:D

Bezsensowne bo pojde kupie i uslysze roznice tzn moj mozg uslyszy

I bedzie sie to klocilo z prawami fizyki i zdrowym rozsadkiem

Dlatego nie kupuj, daj sobie spokój, idź na spacer albo na piwo z kumplami.

Uwazam ze odwieczny spor ludzi ktorzy slysza kable i ich nie slysza jest bezsensowny w watkach takich jak ten. Uwazam ze ludzie ktorzy ich nie slysza z uwagi na to ze jest to forum High-endowe nie powinni ciagle wracac do tego sporu i nie pisac w takich watkach ktore sa bardzo specjalistyczne jak przykladowo ten watek. Mysle ze powinien byc zalozony odrebny watek gdzie ten spor bedzie dyskutowany. Spowodowalo by to porzadek na forum i poszanowanie dla wypowiadajacych sie z dwoch stron barykady.

Ale jest wątek kto słyszy kable AC a kto nie. I tak takie spory można ciągnąć.Nie wiem po co tu wpisują się ci którzy na siłę próbują nawracać innych.

Jutro niedziela, można iść przed kościół i tam nawracać. Znaczna część osób, która tam chodzi i tak jest niewierząca więc takie nawracanie może mieć sens.

Nie chce zaogniac konfliktu ale jest jeszcze drugi istotny aspekt. Jak mozna pisac na forum High-endowym nie slyszac wplywu kabli w mojej glowie sie to zupelnie nie miesci! ;)

Można bo nie ma się sprzętu a opinie opiera się na podstawie takiego sprzętu jaki się ma lub na podstawie założeń, że coś nie powinno mieć miejsca, nie powinno istnieć więc pewnie nie istnieje. A, że ma się dużo czasu i odczuwa się nudę to wchodzi się na różne przypadkowe fora by coś tam napisać.Tak to działa.

Ale jest wątek kto słyszy kable AC a kto nie. I tak takie spory można ciągnąć.Nie wiem po co tu wpisują się ci którzy na siłę próbują nawracać innych.

Mowiac krotko osoby te, pisza nie w temacie i powinne byc banowane, jesli sa to uporczywe wpisy. Inaczej zawsze bedzie awantura.

pawelec,

Nie dość, ze wpieprzasz się tam, gdzie Cię nie chcą, to do tego jesteś ślepcem lub głupcem jak wolisz.

bo jakim trzeba być ŚLEPYM, aby nie dostrzec, że tytuł wątku brzmi TOPOWE KABLE ZASILAJĄCE" a głupcem, bo kto normalny pcha się w temat w którym na starcie jest spalony.

pawelec,

Nie dość, ze wpieprzasz się tam, gdzie Cię nie chcą, to do tego jesteś ślepcem lub głupcem jak wolisz.

bo jakim trzeba być ŚLEPYM, aby nie dostrzec, że tytuł wątku brzmi TOPOWE KABLE ZASILAJĄCE" a głupcem, bo kto normalny pcha się w temat w którym na starcie jest spalony.

Dobrze to ująłeś ale podejrzewam że do pawelace i tak to nie dotrze i zaraz zacznie wypisywać bzdury dalej, jedynie rozsądne rozwiązanie to banować takich delikwentów

falek,

Niestety nie mam narzędzi.

Na poprzedniej str, podobna sytuacja i wniosek jest m.in. taki, ze gdy ktoś chce poczytać o topowych, to wpierw musi się przebijać przez gąszcz sceptycznych, bezczelnych postów.

Nie mam nic przeciw innym spojrzeniom, jednak to jest watek Topowo konkretny, a nie czy słychać czy też nie.Są inne wątki do swoich przekonań i w nich można rodzić 24h.

pawelec,

ostra i zdecydowana reakcja takie coś lubię:) kolega Maciek... rzadko ale jak się wk***i to niema co zbierać:)

Bezsensowne bo pojde kupie i uslysze roznice tzn moj mozg uslyszy

I bedzie sie to klocilo z prawami fizyki i zdrowym rozsadkiem

Tak podchodząc do sprawy, nie zeszlibyśmy jeszcze z drzew;-)

Maćku, pięknie to ująłeś!

P.S.

Jak Wam mija weekend;-)

jeśli ktoś ma Synergistic Research Powercell

to świetny efekt daje zasilenie go przez dużo lepszy kabel niż fabrycznie dostarczony T3

system dostaje więcej powietrza, lepszą definicję poszczególnych dźwięków

oczywiście kłóci się to z prawami fizyki i zdrowym rozsądkiem :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Nie koniecznie. Zauważyłem, że kabel od ściany do kondycjonera narzuca pewne cechy całemu systemowi i kolejnym kablom które idą od kondycjonera do poszczególnych sprzętów. Dzieje się tak zarówno przy pasywkach Shunyaty jak i Gigawatta. Ty potwierdzasz, że to samo występuje u Synergistica, więc można przypuszczać, że tak jest przy każdym takim podłączeniu.

Edytowane przez sly30

Potwierdzam dokładnie tak jest. Kabel podpięty do kondycjonera wpływa na całość. Ostatnio przeprowadziłem trochę eksperymentów z kablami. U mnie największe różnice są zauważalne po zmianie kabla zasilającego na urządzeniach nisko prądowych - DAC, CD, konwerter. Oczywiście monobloki i pre też potrzebują dobrych kabli lecz tutaj nie ma już takich spektakularnych różnic.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Kabel od ściany do listwy,kondycjonera pasywnego bardzo mocno wpływa na dźwięk całego systemu.

Nowych Shunyat jeszcze nie słyszałem, pewnie bardziej nasycone i barwne.

Warto również stosować od listwy, kondycjonera do sprzętu kable zasilające tego samego producenta.

dlatego wspomniałem o sprawie :). Ciekawe jest to, że producenci zalecają do kondycjonerów raczej tylko "mocowe" kable - bez specjalnego wgłębiania się w aspekty jakościowe. A jak widać - mają one pierwszorzędne znaczenie dla całości reakcji systemu.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Nic sie nie kloci ;)

kolegi pawelace12 :) . Ale nie zabraniamy różnorodności :)

zainwestowac w kilka zestawow UPS do zasilania domowej instalacji audio, aby calkowicie zlikwidowac element nieczystosci zasilajacej lini elektrycznej?

No właśnie, czy to zły pomysł ?

Pomysł najlepszy ale w praktyce kiepsko działa. Jest taki PS Audio który sam produkuje idealny prąd, super czysty i stabilny. I niestety nie wpływa tak dobrze na systemy audio jak pasywki Shunyaty czy Gigawatta. Być może coś w nim jest niedopracowane ale założenia super a realizacja mizerna.

aha, czyli życie weryfikuje teorię

hmm, tak z ciekawości przytargam na weekend z roboty ze 2 czy 3 UPSy - zobaczymy czy to w ogóle zadziała.

• Pokaż nowe odpowiedzi