Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

może być zbyt wolny

Dlatego koledze Marcinowi zalecam ostrożność :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

W drugą z kolei stronę; najbardziej hardcorowe zestawienie które w życiu widziałem to był właśnie kompletny system Marka Levinsona spięty całością okablowania (od sieciówek po głośnikowe) Nordost Valhalla;-) Wielki szacunek dla tego melomana, sądzę, że nawet ja ze swoim zamiłowaniem do szybkiego, czystego i przejrzystego dźwięku miałbym kłopot żeby to wytrzymać;-)

Tak jak piszesz, do lampy 300B która jest z natury jasna i przejrzysta cieplutki i nasycony Harmonix będzie pasował. Ale już do takich słodkich i misiowatych, jak choćby EL84 może być zbyt wolny. Generalnie są to bardzo dobre sieciówki, zwłaszcza na listwach oraz końcówkach mocy. Jedne z moich ulubionych, przy czym zawsze najlepiej wypadały w podłączeniu do tranzystorów. Potrafiły ucywilizować (czytaj uszlachetnić) Marka Levinsona czy Chorda;-)

U mnie sa 6CA7.

I ja bym nic nie ruszał :)

Im droższy Hamornix,tym "gęściej" gra,szczególnie najdroższy,i to się sprawdza w firmowym systemie,który jest bardzo rozdzielczy.

Juz jest na tyle gesto, ze mam wrazenie jakby scena sie zawezila. Dlatego jestem ciekaw czy taki studio master oprocz tego ze gra gesciej to ze scena by mi tak nie szalal.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

U mnie sa 6CA7.

Marcin, niestety nie znam brzmienia tych lamp. To co zaobserwowałeś, czyli zwężanie się sceny patrząc wgłąb jest wynikiem dużej ilości miedzi w okablowaniu. Problem ten rozwiąże zastosowanie srebrnego kabla w tym elemencie który w Twojej ocenie gra najcieplej. U mnie jest to końcówka mocy... W preampie zdecydowanie wolę miedź.

Edytowane przez tomkly

Dlatego jestem ciekaw czy taki studio master oprocz tego ze gra gesciej to ze scena by mi tak nie szalal.

Myślę,że w tym aspekcie niewiele już zmieni,ale nie znam Twojego systemu,więc póki nie sprawdzisz to sam wiesz :)

Kiedys mialem taki sam efekt z glosnikowym harmonixem cs-120 improved, sluchanie jak w tunelu. Bardzo fajne rzeczy wyciaga z muzy ten xdc2, nie uszczuplajac niczego z basu i gory, ale nie jestem w stanie sie pogodzic z tym zawezeniem sceny.

Probowalem tez samo srebro, niestety tak mi wygladzil gore ze zniknely pewne detale, a bas byl za krotki. Czlowiek chcial by miec juz ten ostatni szlif za soba. Z Acoustic Zen jeszcze ta Krakatoa jest w takiej cenie do przelkniecia, reszta pozycji to troche juz budzet wzmaka.

Kiedys mialem taki sam efekt z glosnikowym harmonixem cs-120 improved, sluchanie jak w tunelu. Bardzo fajne rzeczy wyciaga z muzy ten xdc2, nie uszczuplajac niczego z basu i gory, ale nie jestem w stanie sie pogodzic z tym zawezeniem sceny.

Probowalem tez samo srebro, niestety tak mi wygladzil gore ze zniknely pewne detale, a bas byl za krotki. Czlowiek chcial by miec juz ten ostatni szlif za soba. Z Acoustic Zen jeszcze ta Krakatoa jest w takiej cenie do przelkniecia, reszta pozycji to troche juz budzet wzmaka.

Jeśli to jest nówka , musisz dać mu sporo czasu na ułożenie się. Wyższe modele dają obszerniejszą scenę, nie bałbym się spróbować do 6CA7, o ile masz szansę na wypożyczenie.

Edytowane przez pit66

Electraglide Genghis Khan po modyfikacjach...

To jest ten co to chłopaki z Lublina go "zmajstrowali" ?

Nie wiem.. to mój kabel kupiony nie w kraju.....ale działa nieźle;-)

pozdr!

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

:-)

Nie, to jest oryginalny Genghis Khan. Lublin dostarcza Epiphany X, X.2 oraz X.3. W moje ręce nie wpadł żaden z tych egzemplarzy, więc trudno mi ocenić czy to oryginały. Możliwe, że w Niemczech lub USA ktoś wpadł na pomysł żeby w bardziej lub mniej legalny sposób ożywić markę;-) Ale ilość oferowanych po kilku latach przerwy kabli (zwłaszcza w pierwotnej specyfikacji X) doprawdy zadziwia.

Szukaj używki wśród polskich kabli. Zachodnie w tej cenie to często kicha choć, może uda się wyrwać np MIT ZIII.

To nie przypadkiem twój kabel ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli tak to super auto promocja ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez hifi nowy

Tak, to mój kabel. Dziś robiłem porządki i sprawdzałem co mam wolne. Nie zajmuje się handlem audio i nie napędzam nic na forum, a wpis który cytujesz ma już 2 miesiące. Zresztą mój ZIII to nie jest zwykły ZIII i nie pasuje do twojej tezy. Bo szukałeś czegoś taniego, a ten jest z drogimi wtykami, więc tego raczej nie szukasz. Gdyby było tak jak sądzisz to nie można by nic na forum pisać bo co jakiś czas każdy z nas robi porządki i coś tam sprzedaje. Tego kabla tobie nie polecam bo rozumiem, że szukasz czegoś tańszego. Ale może znajdziesz normalny ZIII. To dobry kabel w swojej klasie cenowej.

Edytowane przez sly30

Topowe kable zasilające ?

Zastanawiam się o czym jest ta zakładka? chyba tylko o topowych kablach wybranych producentów?. Bo o topowych kablach zasilających HI END raczej nie ;)

Pozdrawiam

Tak, to mój kabel. Dziś robiłem porządki i sprawdzałem co mam wolne. Nie zajmuje się handlem audio i nie napędzam nic na forum, a wpis który cytujesz ma już 2 miesiące. Zresztą mój ZIII to nie jest zwykły ZIII i nie pasuje do twojej tezy. Bo szukałeś czegoś taniego, a ten jest z drogimi wtykami, więc tego raczej nie szukasz. Gdyby było tak jak sądzisz to nie można by nic na forum pisać bo co jakiś czas każdy z nas robi porządki i coś tam sprzedaje. Tego kabla tobie nie polecam bo rozumiem, że szukasz czegoś tańszego. Ale może znajdziesz normalny ZIII. To dobry kabel w swojej klasie cenowej.

Spoko-nie mówię ze jest zły. Tylko chciałem wiedzieć czy to Twój i już. JAK MA LEŻEĆ TO NIECH IDZIE DO LUDZI.

Jeśli ZIII nie jest dla ciebie wystarczajaco dobry to mogę tobie odstąpić Acrolinka PC 9500... :-)

Jaka długość i za ile :)

To nie temat na ten wątek. Masz wszysto w ogłoszeniu. Ktoś tam ma też zwykłego ZIII. Na pewno jest tańszy. Zapytaj go. A jak masz konkretne pytania do mnie to priv lub mail.

Edytowane przez sly30

To nie temat na ten wątek. Masz wszysto w ogłoszeniu. Ktoś tam ma też zwykłego ZIII. Na pewno jest tańszy. Zapytaj go. A jak masz konkretne pytania do mnie to priv lub mail.

Pytałem o Acrolinka 9500 a nie o MIT-czekam na info na priva

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Przyzwoite kable, ale w tym przedziale cenowym kupisz np. VELUM, Acoustic Zen, Harmonixa

Co Pan powiesz ?! ;)

Ktoś zna Siltech Ruby Hill II?

A o co konkretnie pytasz?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Noooo hmmmm o brzmienie.

Jak wiadomo wszystko zależy od tego do czego ten kabel chcesz podłączyć.

Jeżeli do tranzystorowej końcówki mocy to zapomnij , będzie po prostu za chudo na średnicy.

Ale już z lampą może się wpasować.

Natomiast , jeżeli chodzi o źródło lub pre to nie miałem nic lepszego ( do pre. możesz ew. spróbować jeszcze Acrolinka ).

Siltech Ruby Hill gra trochę mniej dociążonym dźwiękiem niż wyższe modele tej firmy.

Tendencja jest taka ,że im wyższy model tym lepsze wypełnienie średnicy ( tzn. mniejsze odchudzenie typowe dla kabli ze srebra ) oraz generalnie lepszy przekaz całości ( bardziej zrównoważony tonalnie).

Tak jak napisałem , wszystko zależy do czego chcesz użyć tego kabla.

Czasami lepiej jest kupić używany kabel z poprzedniej serii (G6) ale wyższy model.Jak będzie używany to raczej powinien być to kabel SATT.

pozdr.

Edytowane przez jarek&ania
  • Pokaż nowe odpowiedzi