Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzet mial dobry i wystarczajacy prawdopodobnie, ale dobre klocki to jedynie warunek konieczny, nie wystarczajacy dobrego grania. Trzeba jeszcze miec podstawy voodoo do tego, zeby to rozruszac.

No wlasnie ,kolumny rozstawione na 3,5 w pomieszczeniu szer. cirka 5m,od razu zwrocilem uwage .zeby zwezic i to sporo bo dziura w scenie,ale twierdzil ,ze czeka na akustyka, no coz jak sie ma kase, to sie mysli ze wszystko za ciebie zrobia fachowcy,

zapraszam do siebie:)a potem ja poslucham u ciebie ,wtedy bedziesz mogl powiedziec gdzie jestem:))

masz blisko do Łodzi 1,5 godz ,jazdy :))

Jesli ta zabawa polega u ciebie na jasniej ciemniej,plyciej glebiej,mniej powietrza wiecej powietrza,itd. itp.to faktycznie mozna do konca zycia:))

Drogi Kolego więcej pokory. Na tym forum są osoby które posiadają o wiele lepszy sprzęt i całe dziesiątki lat doświadczeń, ciągle się uczą i cyzelują nadal dźwięk. Kolegę pycha rozpiera a tu takie nikłe doświadczenie.

Drogi Kolego więcej pokory. Na tym forum są osoby które posiadają o wiele lepszy sprzęt i całe dziesiątki lat doświadczeń, ciągle się uczą i cyzelują nadal dźwięk. Kolegę pycha rozpiera a tu takie nikłe doświadczenie.

Drogi kolego,nie jestem gosciem ktory kupil sobie pare lat temu jakies klocuszki:)

na poczatku lat 80,mialem juz Radmora,daniela ,arie,potem ,brandty,edisony ,spaykery i inne badziewia,wielu w tych czasach te klocki moglo tylko polizac przez wystawe,takze nie pitol mi tu piaskownicy,a argument o latach skladania systemu ,to wiesz co to znaczy o takich audiofilach?zaproszenie jest caly czas aktualne,a potem ja ciebie odwiedze i wtedy bedziemy sobie mogli dyskutowac:))Łódz ul.Gorkiego28m12,zachodz killer,moze udzielisz mi paru wskazowek,lubie sie uczyc,madrego chetnie poslucham:)

nie doluj kolegi

:-)

niedziela jest...

Mateuszek nie swiruj:)jestes na etapie zabawy z sieciowkami,ja juz dobralem:))nie jestem podatny na dolowanie,tak jak pisaalem slyszalem wiele drogich systemow w domach,:) Edytowane przez piotr112
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Każdy z nas eksperymentuje całe audiofilskie życie. Mnie się wydawało do niedawna, że temat sieciówek mam zamknięty. Jednakże okazało się, że byłem w błędzie;-)

zmienilem koncowke ostatnio i to jest w sumie zmiana od ktorej sporo zalezy. sieciowki sa poniekad uzaleznione od klockow. nie odwrotnie. wiec jesli ty zamknales temat sieciowek a nie zamknales tematu klockow to ja juz nic nie rozumiem

Edytowane przez mateuszek
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Temat klocków mam już od przeszło 5 lat zamknięty. Wydawało mi się, że kombinacja sieciówek w tym systemie jest optymalna. Ale okazało się, że można lepiej...

Temat klocków mam już od przeszło 5 lat zamknięty. Wydawało mi się, że kombinacja sieciówek w tym systemie jest optymalna. Ale okazało się, że można lepiej...

moze inaczej ale czy lepiej:))tzn.do pewnego momentu jest lepiej a potem inaczej,tak mialo byc:) Edytowane przez piotr112

nie pitol mi tu piaskownicy,a argument o latach skladania systemu ,to wiesz co to znaczy o takich audiofilach?

Nie nie wiem, wytłumacz Waść.

Fajne określenia: "piaskownica", "nie pitol" Jakiś narwany Waść, typowy parweniusz:) Waść już dorwał króliczka? Gratuluję zdolności w tak krótkim czasie. Może jakąś gotową receptą Waść się podzieli z nami byśmy nie trwonili dalszych lat życia. Audiofilia dla Waści to bułka z masłem jak słyszę i sprawa doboru sprzętu, kabli, zasilania, akustyki, materiałów na których stoi sprzęt już zakończona definitywnie. Tylko czerpać garściami z tej bogatej wiedzy, liczę, że nie będzie ona tajemnicą i gotowe recepty zostaną nam objawione. Niewielu tu geniuszy jak Ty. A nuż pojawił się audiofilski mesjasz w twojej osobie i dzięki niemu wszystko będzie proste, tyle zmiennych w audiofilii zniknie. Prowadź nas Mesjaszu ku audiofilskiej jasności gdyż my ciągle błąkamy się po tej ciemnej stronie audiofilskiego świata.

przez lata bylo tu takich geniuszy dosc...

przy probie weryfikacji geniuszu zazwyczaj znikali lub nagle okazywalo sie ze tego dnia akurat prund jest kiepski

wszyscy sa zawadiakami na poczatku

W polskich realiach tego typu biznes się nie domknie. To by musiała być rzeczywiście produkcja na rynek globalny, a tu konkurencja jest spora. Z drugiej strony przykład Acrolinka pokazuje, że wkładając duże pieniądze w promocje da się wylansować markę, która gdzie indziej poza Polską jest; co tu dużo mówić; słabo rozpoznawalna.

A u nas ludzie w skarpetkach zrobili robotę

????

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A u nas ludzie w skarpetkach zrobili robotę

To prawda, KTS ma duże zasługi w promocji tej marki. Kable są dość specyficzne, na pewno są systemy w których zagrają dobrze, aczkolwiek uważam, że w ich przypadku cena jest nieadekwatnie wysoka w porównaniu do klasy dźwięku i zastosowanych materiałów. W ofercie Nautilusa zdecydowanie lepszymi kablami są Siltechy, przy czym one są jeszcze dużo droższe... Ale jednak istotnie lepsze.

Drogi kolego,nie jestem gosciem ktory kupil sobie pare lat temu jakies klocuszki:)

na poczatku lat 80,mialem juz Radmora,daniela ,arie,potem ,brandty,edisony ,spaykery i inne badziewia,wielu w tych czasach te klocki moglo tylko polizac przez wystawe,takze nie pitol mi tu piaskownicy,a argument o latach skladania systemu ,to wiesz co to znaczy o takich audiofilach?zaproszenie jest caly czas aktualne,a potem ja ciebie odwiedze i wtedy bedziemy sobie mogli dyskutowac:))Łódz ul.Gorkiego28m12,zachodz killer,moze udzielisz mi paru wskazowek,lubie sie uczyc,madrego chetnie poslucham:)

Mateuszek nie swiruj:)jestes na etapie zabawy z sieciowkami,ja juz dobralem:))nie jestem podatny na dolowanie,tak jak pisaalem slyszalem wiele drogich systemow w domach,:)

Wszystko ch*j.

Ale, że w Łodzi jest ulica Gorkiego?

To jest kurna - miodzio.

Tomkly - szurasz?:-)))

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

To prawda, KTS ma duże zasługi w promocji tej marki. Kable są dość specyficzne, na pewno są systemy w których zagrają dobrze, aczkolwiek uważam, że w ich przypadku cena jest nieadekwatnie wysoka w porównaniu do klasy dźwięku i zastosowanych materiałów. W ofercie Nautilusa zdecydowanie lepszymi kablami są Siltechy, przy czym one są jeszcze dużo droższe... Ale jednak istotnie lepsze.

Trudno się z tym co napisałeś nie zgodzić ;)

Wszystko ch*j.

Ale, że w Łodzi jest ulica Gorkiego?

To jest kurna - miodzio.

Tomkly - szurasz?:-)))

Niusia do Widzewa szurasz :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Ukryta Zawartość

Kurna - w życiu! Nie wierzę!:)

Jak jeszcze "Matki" - zrobita , to okej!:)

Pozdrawiam i winszuję poczucia humoru.

O.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Ukryta Zawartość

Ladne zdjecie mojej miejscowki:)

Witam,

Jaka jest cena kolumn. W jakim systemie grają kolumny. Proszę o przesłanie zdjęć wysokiej rozdzielczości. Jeśli jest możliwość to proszę o zmierzenie rezystancji kolumn, na zaciskach.

Pozdrawiam,

Takiego maila dostalem wsprawie moich kolumn,tak pisze ramach przerywnika:)jacy ci nasi audiofile sa dociekliwi:)

rece opadaja,zycze owocnych poszukiwan swojej nirwany,to do kilku kolegow ,co mnie w piaskownicy umiejscowili:))

Ukryta Zawartość

No coz panowie bijecie piane i tyle ,konczmy ten nie rowny pojedynek,szukajcie dalej swojej nirwany do konca zycia:)

EOT

Co za okrutne jest to życie audiofilskie. Żadnych gotowych recept.:) Liczyłem na Ciebie, że będziesz tym właśnie oczekiwanym audiofilskim mesjaszem i wypunktujesz błędy jakie popełniają(te psychologiczne również) ci ciągle grzebiący w swoich systemach. Śmiało wal, krytyka jest wskazana. Świadomy audiofil z dużym nawet stażem wie, że nauki nigdy za wiele i zawsze będzie pokorny a buta w tym hobby to pewna zguba. Zawsze podkreślam, że forum powinno mieć przede wszystkim walor edukacyjny, więc jedź ostro po gnatach by aż kości zatrzeszczały:)

Co za okrutne jest to życie audiofilskie. Żadnych gotowych recept.:) Liczyłem na Ciebie, że będziesz tym właśnie oczekiwanym audiofilskim mesjaszem i wypunktujesz błędy jakie popełniają(te psychologiczne również) ci ciągle grzebiący w swoich systemach. Śmiało wal, krytyka jest wskazana. Świadomy audiofil z dużym nawet stażem wie, że nauki nigdy za wiele i zawsze będzie pokorny a buta w tym hobby to pewna zguba. Zawsze podkreślam, że forum powinno mieć przede wszystkim walor edukacyjny, więc jedź ostro po gnatach by aż kości zatrzeszczały:)

Podaj adres to ja chetnie sie pofatyguje do Ciebie ,walniemy po browarku i posluchamy muzy,chetnie sie bede edukuowal:)

Sorry Sylwek za smiecenie:)

Edytowane przez piotr112

Spoko. Audiofile zawsze mają prawo do spokojnego, czasem refleksyjnego offtopa. Nie ma w tym nic złego. Wręcz przeciwnie. Co innego trolle. Oni nie mają tych praw.

Drogi Kolego,

Nie mam zamiaru edukować kogokolwiek gdyż ja zdaję sobie doskonale sprawę jak dużo jeszcze nie wiem mimo wielu lat doświadczeń.

nie pitol mi tu piaskownicy,a argument o latach skladania systemu ,to wiesz co to znaczy o takich audiofilach?

Ten wpis mnie zaintrygował. Kolega złapał króliczka w bardzo krótkim czasie bodajże, a to udaje się niewielu i to najczęściej tym z dużym wieloletnim doświadczeniem, zdobytym podczas posiadania systemów o różnej konfiguracji.Chciałem tylko poznać to zdanie Kolegi o tych audiofilach. Jakie merytoryczne i psychologiczne błędy popełniają audiofile których Kolega w tak krótkim czasie uniknął . Ot i wszystko, nie podczas spotkania w 4 oczy ale na forum, nich uczą się wszyscy ci niedorozwinięci składający satysfakcjonujący system latami.

Drogi Kolego,

Nie mam zamiaru edukować kogokolwiek gdyż ja zdaję sobie doskonale sprawę jak dużo jeszcze nie wiem mimo wielu lat doświadczeń.

Ten wpis mnie zaintrygował. Kolega złapał króliczka w bardzo krótkim czasie bodajże, a to udaje się niewielu i to najczęściej tym z dużym wieloletnim doświadczeniem, zdobytym podczas posiadania systemów o różnej konfiguracji.Chciałem tylko poznać to zdanie Kolegi o tych audiofilach. Jakie merytoryczne i psychologiczne błędy popełniają audiofile których Kolega w tak krótkim czasie uniknął . Ot i wszystko, nie podczas spotkania w 4 oczy ale na forum, nich uczą się wszyscy ci niedorozwinięci składający satysfakcjonujący system latami.

Drogi Kolego,

Juz nie badz taki skromny:) ja nie twierdze ,ze mam najlepszy system na swiecie,tylko podzielilem sie refleksja, ze juz trudno cos wyciagnac wiecej z tego systemu w tych warunkach lokalowych,mam teraz mozliwosc sluchania dobrego systemu na co dzien,o wiele drozszego, i wiem ze w czrnej dupi...nie jestem,podaj mi numer tel,to Ci podesle zdjecie na szybko,zeby niebyc goloslownym,byc moze powiesz ze ten system to kicha,w takim razie chetnie poslucham innej kichy:))

Ja tam lubię usłyszeć że z kichy da radę jeszcze coś wyciągnąć na plus i nie chodzi tu o wiejski tuning :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi