Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

To może nie we wtorek, tylko w weekend, też bym z chęcią posłuchał - jeśli mogę się Vector wprosić :)

W weekend mozemy ewentualnie w niedziele.

We wtorek i tak robimy bo zaproszenia wyslane.

W niedziele mozemy zrobic dogrywke. No problemo.

Mozemy tez w niedziele obalac inne mity bo sprawa kabli i taniego hi-endu bedzie juz przecwiczona.

Jakie mity mozemy jeszcze obalic...?

Np. Sprzet vintage nie gra, tuby są be, teraz robią lepsze glośniki, szerokopasmowki sa be, .......... No nie wiem poddajcie jeszcze kilka.....!.......

Choć nic nie napisałem negatywnego to zaszczekam serenadę gdy szanowna komisja potwierdzi High End samochwały

To radze, juz cwicz! ;-)

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

Nie cykor tylko pragmatyk :) chętnie bym wpadł, ale jadę jutro z całą rodzinką na kilka dni odpoczynku, dlatego będę ciekaw opinii szanownego grona zaproszonych. Tak czy tak, życzę udanej zabawy i ciekawych rozmów nt "istoty hajenda" :) a jak będę musiał zaszczekać ... to wtedy poproszę o odsłuch :))) pozdrawiam

To radze zarezerwuj sobie niedziele.....:-))

Ok, może i będę we wtorek :) Rozumiem, że chodzi o najbliższy wtorek? :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

fachową diagnozę bredni.

Jestem prawie sześć lat na forum, nie stawiaj mnie w takiej sytuacji, aby wszystko z tematu kabli zaczynać od początku..

Po prostu nie radzę brać do siebie ani jednego słowa z tego artykułu, pomimo że są tam jakiegoś rodzaju elementarne wybiórczo stwierdzenia, które mogą odpowiadać stanowi faktycznemu na gruncie popularnym, lecz na wyższym poziomie wnikliwości w przeważającej większości przypadków, też nie utrzymałyby się jako fakty.

Za mało wiemy o transmisji, przekazywaniu energii, żeby odpowiedzialnie stwierdzać.

Natomiast na gruncie hi end, liczy się tylko pole elekromagnetyczne z jego właściwościami, - tam na temat taki lub podobny, nie ma ani słowa, dlatego jest to bezużyteczny gniot, całe to opracowanie czy tekst.

Są firmy, które potrafią przygotować przewodnik do wymagań w hi end i są takie podmioty, którym to wychodzi średnio, lub gorzej, a przecież wszyscy oni dysponują wiedzą i możliwościami, efekty są jednak bardzo różne.

Srebro posiada wymagania, jeden błąd w aplikacji, środowisku i już po zaletach srebra..

Miedź jest bardziej uniwersalna, ta najlepsza jest na prawdę bardzo dobrym szeroko pasmowym przewodnikiem, srebro trzeba chcieć zastosować, trzeba rozumieć jak będzie pracowało.

We wtorek i tak robimy bo zaproszenia wyslane.

W niedziele mozemy zrobic dogrywke. No problemo.

Mozemy tez w niedziele obalac inne mity bo sprawa kabli i taniego hi-endu bedzie juz przecwiczona.

Jakie mity mozemy jeszcze obalic...?

Np. Sprzet vintage nie gra, tuby są be, teraz robią lepsze glośniki, szerokopasmowki sa be, .......... No nie wiem poddajcie jeszcze kilka.....!.......

To radze, juz cwicz! ;-)

To jest oczywiscie Twoja sprawa, ze zapraszasz kolegow z forum ,aby posluchali Twojego systemu.

To co mnie w tym dziwi , to fakt ,ze robisz to , aby ich przekonac, ze ich krytyczne opinie o Twoim sprzecie sa bezpodstawne.

Oczywiscie wkladasz kij w mrowisko piszac, ze kable nie maja wplywu na dzwiek i to w tym watku , ale nie wiem czy bedziesz zadowolony , jak Cie potem obsmaruja na forum.

W gronie kilku osob bedzie sie liczyc socjotechnika i prawa grupy , a nie jakosc dzwieku mz. Szczegolnie ,ze czesc gosci z gory nastawia sie na nie.

Mi sie to w glowie nie miesci, zeby trzeba bylo zapraszac do domu , aby liczyc na wywazone i pozbawione uprzedzen opinie o swoim sprzecie.

Czy to jest hobby czy jakas wojna agresywnych samcow o wybujalym ego?

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

To jest oczywiscie Twoja sprawa, ze zapraszasz kolegow z forum ,aby posluchali Twojego systemu.

To co mnie w tym dziwi , to fakt ,ze robisz to , aby ich przekonac, ze ich krytyczne opinie o Twoim sprzecie sa bezpodstawne.

Oczywiscie wkladasz kij w mrowisko piszac, ze kable nie maja wplywu na dzwiek i to w tym watku , ale nie wiem czy bedziesz zadowolony , jak Cie potem obsmaruja na forum.

W gronie kilku osob bedzie sie liczyc socjotechnika i prawa grupy , a nie jakosc dzwieku mz. Szczegolnie ,ze czesc gosci z gory nastawia sie na nie.

Mi sie to w glowie nie miesci, zeby trzeba bylo zapraszac do domu , aby liczyc na wywazone i pozbawione uprzedzen opinie o swoim sprzecie.

Tematem spotkania nie bedzie moj sprzet tylko czy jest konieczne posiadanie drogich kabli i komponentow. Odlsuchy moich sprzteow to gratisy i wisienka na torcie. Nie mam problemu zeby zaprosic do domu w celach edukacyjno towarzyskich. Juz to kiedys zrobilem, bylo fajnie i zyskalem nowych kolegow...:-)))

No i mam pewnosc, ze prawda zatrumfuje...!....;-))

A jak obsmaruja tzn, ze mi sie nalezalo..!

Tutaj marslo masz 100% racji, pisalem juz o tym wczesniej, ale vector chce dostac po pupie, jego sprawa, nawet jezeliby gralo b. dobrze, forma przekazania i obwieszczania o tym jest po prostu smieszna, tak jakby ktos chcial sie mocno dowartosciowac, wisienki pizdenki, tylko jajka ogolic i do piaskownicy

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Tematem spotkania nie bedzie moj sprzet tylko czy jest konieczne posiadanie drogich kabli i komponentow. Odlsuchy moich sprzteow to gratisy i wisienka na torcie. Nie mam problemu zeby zaprosic do domu w celach edukacyjno towarzyskich. Juz to kiedys zrobilem, bylo fajnie i zyskalem nowych kolegow...:-)))

No i mam pewnosc, ze prawda zatrumfuje...!....;-))

A jak obsmaruja tzn, ze mi sie nalezalo..!

Vector, podziwiam twoją otwartość i pozytywne nastawienie do spotkania w gronie nowych kolegów z AS.

Jest jednak dużo prawdy w tym co napisał Marslo , ale mozliwe że masz świadomość tego że nie wszystkim musi

przypaść do gustu system jaki posiadasz. Też lubię vintage'owe klocki bo są niezwykle muzykalne czego nie można

powiedzieć o większości współczesnych konstrukcji a jeśli już to muszą być naprawdę wybitne rzeczy.

Jestem bardzo ciekaw jak wypadnie ocena brzmienia systemu i samo spotkanie. W każdym bądź razie życzę

abyś zatriumfował swoimi przekonującymi zapowiedziami. Martwi mnie tylko ten super cdp za 1000 zł - chyba że to

jest Philips 960 kupiony wiele lat temu.

W każdym bądź razie życzę

abyś zatriumfował swoimi przekonującymi zapowiedziami. Martwi mnie tylko ten super cdp za 1000 zł - chyba że to

Bardzo ładnie się się wypowiedziałeś. Bądż pochwalony.

Parker's Mood

Vector, podziwiam twoją otwartość i pozytywne nastawienie do spotkania w gronie nowych kolegów z AS.

Jest jednak dużo prawdy w tym co napisał Marslo , ale mozliwe że masz świadomość tego że nie wszystkim musi

przypaść do gustu system jaki posiadasz. Też lubię vintage'owe klocki bo są niezwykle muzykalne czego nie można

powiedzieć o większości współczesnych konstrukcji a jeśli już to muszą być naprawdę wybitne rzeczy.

Jestem bardzo ciekaw jak wypadnie ocena brzmienia systemu i samo spotkanie. W każdym bądź razie życzę

Ja nie mam zadnego super cd za 1000. Mam po prostu cd za 1000. Z niego sobie wlasnie leci hi-end.

Nie bedziemy oceniac systemu. No moze nie oficjalnie. Oczywiscie podyskutujemy o jego plusach i minusach bo kazdy system takie ma. Mamy jednak odpowiedziec na pytanie czy na tanich kablach i tanich komponentach moze byc hi-end. Jesli komisja wypowie sie, ze nie, to trzeba zaakceptowac werdykt...., :-) ale jesli powie, ze "tak" to.........hohoho, reperkusje beda nieprzewidywalne.....:-)))

Tutaj marslo masz 100% racji, pisalem juz o tym wczesniej, ale vector chce dostac po pupie, jego sprawa, nawet jezeliby gralo b. dobrze, forma przekazania i obwieszczania o tym jest po prostu smieszna, tak jakby ktos chcial sie mocno dowartosciowac, wisienki pizdenki, tylko jajka ogolic i do piaskownicy

Forma przekazania musi byc taka zeby zaintrygowac.....!..... Nieprawdaż?

Bardzo ładnie się się wypowiedziałeś. Bądż pochwalony.

Jak koncert ? Wszystko OK ? Zauwazyłem że masz również Meridiana 508.24 - czy wymieniałeś w nim laser czy grasz

na tym samym od nowości ? Co prawda ten mój to .20 bitowy ale trochę lepiej brzmi od .24 - zresztą wszystkie płyty

20 bitowe grają zdecydowanie lepiej......Mam świetną płytę która powinna ci przypaść do gustu....Chareene Wade

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Genialny Stefon Harris na wibrafonie.Pozycja must have

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Magnepan

Ok, niech bedzie i taka, zycze powodzenia, w sumie lepiej zeby sie spodobalo, mam nadzaje, ze po wszystkim zdradzisz komponenty?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

We wtorek to ja mam wykłady w Katowicach;-(

A co tam Tomku, znowu asfalt na Gierkówce poprawiocie, "ja"? ;-)

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Tak, chemię kładziemy;-)

To bedzie smród winkszy niż po relacji Szanownej Komisji...:)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

vector, przywrócisz swój dawny (wymowny) awatar?

Niektórzy, pomimo wielu nabitych wpisów, są tu nowi i nie wiedzą o Twoim wkładzie w koloryt tego forum. Czasami trzeba pokazać palcem, co to znaczy prawdziwa muzyka. Obyś triumfował.

vector, przywrócisz swój dawny (wymowny) awatar?

Niektórzy, pomimo wielu nabitych wpisów, są tu nowi i nie wiedzą o Twoim wkładzie w koloryt tego forum. Czasami trzeba pokazać palcem, co to znaczy prawdziwa muzyka. Obyś triumfował.

Kompleksiki zżerają? Przychodzi chęć na dokazywanie paluchem?

Mamy jednak odpowiedziec na pytanie czy na tanich kablach i tanich komponentach moze byc hi-end.

Nie może być dobrego dźwięku na tanich komponentach, kiepskich kablach, kiepskiej jakości wszelkiej maści wtyczkach, kiepskiej jakości prądu, bez dobrej akustyki (choć tutaj to różnie) itd... - wielu się o tym przekonało, dlaczego sceptycy nie mogą po prostu otworzyć oczu i także się przekonać? To właśnie sceptycy powinni pojeździć trochę i posłuchać. Z takich spotkań jak sobie Vector wymarzyłeś nic nie będzie, nie tędy droga..., ale systemu z chęcią posłucham, pogadam :)

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Bo zeby zrbic lampe to trzeba troche sie znac i miec odpowiedni park maszynowy......:-))))

Jaki tam park maszynowy?

Należy znać recepturę i uzywać to najważniejsze odpowiednich materiałow a teraz to nie wolno ich używac i każdy tnie koszty.

Wiecie,ze w diabełkach do 1978 roku uzywano i platyny i złota?

To dawało brzmienie i zywotność lamp a teraz szkoda gadać.

Ruscy szpiedzy ukradli amerykanom recepturę tzn. skład chemiczny natrysku czyli getteru na szkło lampy-i to im nic nie dało,bo

nie zdobyli kolejności czynności jakie powinny być wykonywane przy tym procesie technologicznym.

Vector, a przyjmiesz jeszcze u siebie Loth'a? Tak wciągnęła mnie wasza dyskusja, że nie mogę sobie odmówić... :)

Bracie Polaku musisz zapłacić za odsłuch...........albo stojące,lub wziąć odsługę cateringu na siebie)

Napięcie wzrasta. To dobrze, niech wzrasta. Proszę nie przeszkadzać tomkly - to nie jest Twoje terytorium - to teren sly'a 30-tego.

Parker's Mood

Jaki tam park maszynowy?

Należy znać recepturę i uzywać to najważniejsze odpowiednich materiałow a teraz to nie wolno ich używac i każdy tnie koszty.

Wiecie,ze w diabełkach do 1978 roku uzywano i platyny i złota?

To dawało brzmienie i zywotność lamp a teraz szkoda gadać.

Ruscy szpiedzy ukradli amerykanom recepturę tzn. skład chemiczny natrysku czyli getteru na szkło lampy-i to im nic nie dało,bo

nie zdobyli kolejności czynności jakie powinny być wykonywane przy tym procesie technologicznym.

Bracie Polaku musisz zapłacić za odsłuch...........albo stojące,lub wziąć odsługę cateringu na siebie)

Biorę nawet stojące! :)
  • Pokaż nowe odpowiedzi