Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Przytocz mi Kolego konkretną treść do przeczytania na forum, bardzo proszę, niech pomoże jeszcze ktoś, jeśli jest nieusatysfakcjonowany moimi treściami.

Niech ten ktoś konkretnie napisze ile kasy zamurował w ścianie, w stosunku do wartości listwy i kabli AC jakich używa.

Najdziwniejsze jest to 747, ze od 9 lat jak jestem na forum AS nie napisałeś ŻADNEGO konkretu który dotyczyłby

systemu jaki posiadasz ani tego jakie urządzenia audio miałeś w swoim domu i przetestowałeś w swoim życiu.

Ponoć masz kolegę dystrybutora ( tak napisałeś na forum ) i to u niego słuchasz klocków jak tylko ma czas dla Ciebie.

Chyba większego ośmieszenia nie zaserwował nikt na tym forum. Tolerancja , wiesz co ona oznacza w stosunku

do Ciebie ?

Gość vasa

(Konto usunięte)

Najdziwniejsze jest to 747, ze od 9 lat jak jestem na forum AS nie napisałeś ŻADNEGO konkretu

I to jest najprawdziwsza prawda !

Tym dziwniejsza jest konstatacja że w tym wątku wpisy kolegi 747 budzą moje najmniejsze zdumienie.

• Użytkownicy+

Najdziwniejsze jest to 747, ze od 9 lat jak jestem na forum AS nie napisałeś ŻADNEGO konkretu który dotyczyłby

systemu jaki posiadasz ani tego jakie urządzenia audio miałeś w swoim domu i przetestowałeś w swoim życiu.

O ile się nie mylę, to 747 pisał, że posiada magnetofony szpulowe. Temat dotyczy jednak kabli sieciowych, tutaj rzeczywiście nie przypominam sobie żadnej wzmianki.

Zadnej wzmianki na temat systemu, kabli, warunkow odsluchowych - slucha u jakiegos kolegi, prosze mi podac przyklad forum gdziekolwiek na swiecie, gdzie cos takiego jest tolerowane, prosze o 1en przyklad podobnego uzytkownika, wiem, ze nie ma

747 napisz chociaz czym kolega u ktorego sluchasz ma okablowany system, moze bedzie na temat i konkretnie

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

747 to gawędziarz jaki mało. Co ciekawe powtarza ciagle że nie ma z kim rozmawiac w zakładce Hi End ale ciagle tu wraca i bajdurzy. Gosciowi nalezy sie ban dozywotni

Jaka dystrybucja?chyba masz jakies zwidy,jeszcze nigdy nie sprzedalem ani jednego kabla na jakims portalu,co najwyzej wsrod znajomych.

Zreszta rzadko mieszam kablami,wole zmienic jakis klocek,to chyba bardziej na zdrowie wychodzi:_)))

Przepraszam pomyliłem się widocznie,ale wybacz zwidów jeszcze nie mam)

pozdr.

Czy uważacie ,że kable Pana od grajpudeł są hajendem?

Teraz firma nosi nazwę avatar audio ,a topowe kable zasilajace kosztują 7800 pln-czy to uczciwa cena i czy to hajend jest?

Ci polscy konstruktorzy mają duże parcie na czyjeś portfele-takie mam przypuszczenia.

Można to łatwo sprawdzić co te kable swym graniem prezentują,ale czy warto?

Próbowałeś Valhalle do końcówek mocy i pre?

Jak wypadły?

wszedzie ja zapialem :-)

powiem tak - to bardzo uniwersalny kabel majacy taki sam charakter niezaleznie od odbiornika

to czy ona sie podoba czy nie to juz inna sprawa ale sprawdza sie wszedzie. za kazdym razem jednak bedzie niosla swoja "valhallowatosc"

jest specyficzna ale nie bez przyczyny uznawana jest za "klasyka"

zwarty ale mocny bas. przestrzen wypchnieta daleko za glosniki. szeroka scena. dobra rozdzielczosc. ale ma tendencje to "osuszania". sprawdza sie tylko ze zlotymi wtyczkami.(probowalem rodu ale to juz dla specjalnie zainteresowanych)

raczej przyspieszy niz zwolni i raczej rozjasni niz przyciemni

Jak już testować to Valhallę II. Starej do Jarka systemu nie warto. Ale u nas Valhalli II nikt nie ma.

sam czekam jak bede mial chwile czasu

pozycze od lokalnego dystrybutora bo maja ich sporo

ponoc sa duzo lepsze od jedynki

im dłuższy odcinek tym będzie to bardziej słyszalne.

ale taki odcinek 3,4m to juz bylo przegiecie.

z 1,2 to tez tak troche bez sensu jak sie sluchalo 1,8m.

taki niedosyt jest

ale kabel jest interesujacy

Kolumny zwane, zresztą bardzo adekwatnie "Grajpudłami" dziwnym produktem są/były..

Ale High-Endowe podejście szefa do "odtwarzania" muzyki z laptoka jest ciekawe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czy uważacie ,że kable Pana od grajpudeł są hajendem?

Niestety nie miałem okazji ich mieć u siebie w systemie... Ale była bardzo pozytywna recenzja w Sat-AV, przy czym nie pamiętam czy cyfrówki czy RCA.

A słuchaliście niższych kabli z nowych serii nordost? Heimdall 2? Frey 2? Tyr 2?

Tak. Obiektywnie są różnice w stosunku do wersji Mk I, przy czym ja w przeciwieństwie do wielu moich kolegów nie oceniam zmian jako przełomowych. Jak chodzi o specyfikę brzmienia, to powiedzmy najmniej Nordostowy jest Frey. Idzie w kierunku większej plastyczności i ma relatywnie najbardziej wypełnioną z wszystkich kabli Nordosta średnicę.

:

Ukryta Zawartość

Kurcze za mało socjotechniki :)

Mysz wzbudza się od podłoża a to przenosi się na kompa po Bluetoothu i d4 z dobrego dźwięku ;)

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Podejrzewam, że skoro Czarek zainstalował te absorbery i płytę to pewnie nawet w dźwięku tego typu transportu zachodzą pozytywne zmiany. Natomiast znacie moje poglądy na temat stosowania w tej roli laptopa;-)

Edytowane przez tomkly

Zastanawiam się nad tym czy ten "pasjonat muzyki" z laptopa wierzy w to ,że stawiając go na platformach i podkładkach uzyskuje cokolwiek czy to po prostu zwyczajna głupota ?

W komplecie brakuje jeszcze do tego kompa jakiegoś kabla zasilającego np. wspomnianej Valhalli.

Co za audiofilska fantazja ;)

to pewnie nawet w dźwięku tego typu transportu zachodzą pozytywne zmiany.

W głowie te zmiany idą raczej w przeciwnym kierunku.

Zastanawiam się nad tym czy ten "pasjonat muzyki" z laptopa wierzy w to ,że stawiając go na platformach i podkładkach uzyskuje cokolwiek czy to po prostu zwyczajna głupota ?

Po wyjęciu wentylatora ze środka lapka pada procek i mamy audiofilska nirwanę, tfuj ciszę.

Już wcześniej napisałem że to socjotechnika.

No chyba że krążą wewnątrz w koło wtedy meloman jest mocno skołowany

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Podejrzewam, że skoro Czarek zainstalował te absorbery i płytę to pewnie nawet w dźwięku tego typu transportu zachodzą pozytywne zmiany. Natomiast znacie moje poglądy na temat stosowania w tej roli laptopa;-)

Może i zachodzą, ale to i tak nie tędy droga, ale cóż, takie czasy;-(

W komplecie brakuje jeszcze do tego kompa jakiegoś kabla zasilającego np. wspomnianej Valhalli.

Co za audiofilska fantazja ;)

Chociaż używam różnych "akcesoriów" to jednak nie pod lapka...

Zdjęcie wkleiłem, bo normalnie prawie się przewróciłem z audiofilskiego wrażenia jak to zobaczyłem....a grało jak grało;-(

Kolumny zwane, zresztą bardzo adekwatnie "Grajpudłami" dziwnym produktem są/były..

Ukryta Zawartość

Fajowy ołtarzyk :)

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Niewątpliwie jest to mocno kontrowersyjne zestawienie. Można wręcz rzecz że pewien mezalians. Wolałbym zdecydowanie w roli źródła cokolwiek innego. Ale może to taki pomysł na zwrócenie uwagi;-)

Chociaż używam różnych "akcesoriów" to jednak nie pod lapka...

W rzeczy samej, w tym transporcie niewiele można poprawić;-)

W rzeczy samej, w tym transporcie niewiele można poprawić;-)

"transporcie" :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Ukryta Zawartość

Co to za podkladki są i platforma?......chyba też jego firmowe,czyli pewnikiem lipa

Kto to jest Czarek...............jesteś z nim na Ty z tym Czarkiem?

ps.

Czarek to powiedzmy zdrobniale od Cezary

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czarek to powiedzmy zdrobniale od Cezary

Owszem;-) Znamy się kupę lat, to przecież znany audiofil, który przerzucił wcześniej masę świetnych klocków i drutów.

Ukryta Zawartość

Przecież to jest oczywiste, że to nie może grać bez podstawy antywibracyjnej dla myszki ;) Słabo, słabo... ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sebna

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

Owszem;-) Znamy się kupę lat, to przecież znany audiofil, który przerzucił wcześniej masę świetnych klocków i drutów.

Cezariusz gwoli scisłości

Teraz widzę że uszczuplił ofertę i mimo wszystko brakuje mi jego ruchańców-wiesz o czym piszę,skoro go znasz.

Reklamuje i opisuje wprost obłędnie swoje wynalazki............bo to dla mnie są wynalazki człowieka co o audio nie ma pojęcia.

Do swoich kolumn wsadza stare papierzaki saby siemensa i klangfilmu,a cena wprost zabójcza.

Nigdy wyrobów tego Pana sobie nie kupię,bo sa za drogie i jakościowo wątpliwe,a ustroje antywibracyjne to partyzantka w/g mnie.

Tomasz te kable to zapytaj z jakiej chińskiej szpulki ma-ok..............niech ludziska wiedzą,bo powinni to wiedzieć

Co to za podkladki są i platforma?......chyba też jego firmowe,czyli pewnikiem lipa

A skąd mam wiedzieć, nie pytałem. Może to i autorskie rozwiązania, i pewnie cel był zacny - stworzenie laptokowi "optymalnych warunków" tylko, że chyba nie tędy droga do dobrego dźwięku;-)

, tutaj rzeczywiście nie przypominam sobie żadnej wzmianki.

Posiadam kable sieciowe, proszę być spokojny, tylko proszę nie żądać abym wkleił fotkę..!

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomasz te kable to zapytaj z jakiej chińskiej szpulki ma

Całość oferty odwołuje się do stylu retro, więc sądzę, że to są jakieś stare kable z dawnej elektroniki. Na przykład z radiostacji, krótkofalówek, wyposażenie starych studiów nagraniowych, itp. Ale nie mam bladego pojęcia co tam w środku jest a nie sądzę, żeby ktokolwiek taką informację od producenta uzyskał.

to sa dobrze wycenione kolumny,juz to dzisiaj wstawialem:__)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez piotr112
  • Pokaż nowe odpowiedzi