Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega w żaden sposób nie narusza netykiety, a z jego wpisami można się zgadzać bądź nie. Można też włączyć ignora, jeśli komuś bardzo przeszkadzają. Ja zawsze czytam z zainteresowaniem.

Wpisy 747 ja również czytam z zainteresowaniem. Sądzę że takich osób jest tu więcej ale boją się ujawnić. To właśnie chamskie napaści niektórych osób powinny być ignorowane a ich autorzy banowani. Wręcz uwielbiacie wysyłać innych do lekarza, a może to sami powinniście jako pierwsi go odwiedzić?

jak to masz w zwyczaju

Musiałbym być skończonym idiotą, żeby jednocześnie podawać publicznie że nie jestem audiofilem, równocześnie działając w tym wymiarze, oceniać produkty, przerzucać sprzęty etc.

Byłem związany kiedyś z środowiskiem, które przerzuciło tony sprzętu, delikatnie już kiedyś o tym wspominałem, osobiście jednak trwale wtedy zarówno jak i teraz interesowałem się tylko i wyłącznie techniką, po bardzo wielu już latach takiego działania posiadam wątpliwą jak widać przyjemność posiadania dość stabilnej jak się okazuje wiedzy, jej konstatacja i synteza spowodowała zainteresowanie jej rozwojem, na poziomie, moim zdaniem jeszcze nie analizowanym, obecnie tylko to rozwijam i tylko na tym polu działam, już ok 15 lat.

Jeśli między czasie coś dzieje się ważnego w branży, mam narzędzia do wiarygodnego pozyskania niezbędnych informacji w tym zakresie od innych osób.

Czymś nowym jest na przykład PC audio, które zmuszony jestem analizować wstępnie samodzielnie z powodu bardzo wielu sprzeczności i niejasności, wiele zjawisk rzeczywistych z tego zakresu odczytałem, co daje mi konieczny spokój, gdyż nikt nie lubi stanu niepewności w okolicach wiedzy, którą się zajmuje.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Wręcz uwielbiacie wysyłać innych do lekarza, a może to sami powinniście jako pierwsi go odwiedzić?

Chochla, ta ostatnia uwaga to raczej nie do mnie, mam nadzieję. Nie przypominam sobie, żebym w swojej 7-letniej historii pisania na forum kogoś wysyłał do doktora;-)

Wpisy 747 ja również czytam z zainteresowaniem. Sądzę że takich osób jest tu więcej ale boją się ujawnić. To właśnie chamskie napaści niektórych osób powinny być ignorowane a ich autorzy banowani. Wręcz uwielbiacie wysyłać innych do lekarza, a może to sami powinniście jako pierwsi go odwiedzić?

Jak kiedyś w domu rozrabiałem,to mama mnie chochlą nawet przyłożyła po plecach)

Co sadzisz o moich wpisach?

Zaznaczam,ze u lekarza byłem)

pozdr.

Chochla, ta ostatnia uwaga to raczej nie do mnie, mam nadzieję. Nie przypominam sobie, żebym w swojej 7-letniej historii pisania na forum kogoś wysyłał do doktora;-)

Przychodzi zezowaty pacjent do zezowatego doktora,a lekarz zaraz zaraz nie dwóch na raz,a pacjent ja nie do pana,ja do kolegi

Co sadzisz o moich wpisach?

Zaznaczam,ze u lekarza byłem)

pozdr.

Lubię Pana wpisy gdyż w bardzo dowcipnej formie rozwiewają wiele mitów narosłych wokół naszego hobby.. Jest Pan niewątpliwie osobowością tutaj i dzięki Panu forum to nabiera dużo lokalnego kolorytu :) Osądy Pana są jednymi z najtrzeźwiejszych a to jest bardzo cenne, gdyż ma się wrażenie, że większość jest na jakimś audiofilskim nieprzemijającym haju.

>>Chochla, ta ostatnia uwaga to raczej nie do mnie, mam nadzieję. Nie przypominam sobie, żebym w swojej 7-letniej historii pisania na forum kogoś wysyłał do doktora;-)<<

Tomkly, to nie było do Ciebie. Z tego co piszesz jesteś jedną z kulturalniejszych osób na forum:)

Czyli wychodzi na to że to ja jestem tym złym. I fajnie. Aktorzy uważają, że granie dobrego to nuda. Za to "szwarc charakter" to jest wyzwanie... :-)

Czyli wychodzi na to że to ja jestem tym złym. I fajnie. Aktorzy uważają, że granie dobrego to nuda. Za to "szwarc charakter" to jest wyzwanie... :-)

Oj, Sly, chciałbyś być złym, ale Ty jesteś jednym z niewielu właśnie tych cennych "dóbr" tego forum. Bez Ciebie forum to byłoby dosyć miałkie. Tworzysz tu jeszcze z kilkoma (Szymon, Jarek, SA, Marslo...i kilku innych) główny nurt tej zakładki. Bez waszych audiofilskich doświadczeń koryto już byłoby dawno suche.

Cholera a już było tak fajnie. Mogłem się choć przez chwilę poczuć jak ten zły, prawie Belmodno, może Delon... :-) A tak rozwiałeś ten piękny sen... :-)

Edytowane przez sly30

PROŚBA

Dla dobra innych późniejszych użytkowników sieciówek, sprzętów pracujących pod niebezpiecznym napięciem.

Jeśli pożyczacie do testów różne fajne rzeczy audio nie dłubcie nic w nich gdyż dla kolejnych pożyczających może to być niebezpieczne dla życia a nawet przyczyną śmierci!

Miałem okazję pożyczać sieciówkę i rozumiem ciekawość co tam jest w środku ale milusińscy jak nie macie uprawnień SEP , zdolności manualnych i pojęcia nie róbcie tego PROSZĘ!!!

Ostatnio wróciła do mnie sieciówka i jakiś "zdolny" no w sumie idiota! odkręcał we wtyczce przewód uziemiający to że go odkręcił to nic ale skręcił ponownie wtyczkę z odpiętym zupełnie przewodem a innymi niechlujnie przykręconymi co w najlepszym przypadku mogło się skończyć grzaniem a w najgorszym pożarem lub porażeniem śmiertelnym prądem; po prostu RĘCE OPADAJĄ !

Jeszcze żeby coś później powiedział że gmerał ale PO CO?

Panowie, pożyczajcie słuchajcie, przepinajcie, cieszciecie się ale nie zabijajcie nikogo wokół!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

To faktycznie kretyn! Dlatego z zasady nie pożyczam żadnych kabli.

No ale jak Tobie ktoś taki kabel wypożyczy a jeszcze biegunowość pomyli! Też przecież wypożyczasz a nie zawsze nawet super sklep ma czas sprawdzić wszystko po poprzednim kliencie.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Miałem okazję pożyczać sieciówkę i rozumiem ciekawość co tam jest w środku ale milusińscy jak nie macie uprawnień SEP , zdolności manualnych i pojęcia nie róbcie tego PROSZĘ!!!

Ostatnio wróciła do mnie sieciówka i jakiś "zdolny" no w sumie idiota! odkręcał we wtyczce przewód uziemiający to że go odkręcił to nic ale skręcił ponownie wtyczkę z odpiętym zupełnie przewodem a innymi niechlujnie przykręconymi co w najlepszym przypadku mogło się skończyć grzaniem a w najgorszym pożarem lub porażeniem śmiertelnym prądem;

Może po prostu chciał ów domniemany pożyczający sprawdzić ile jest prawdy w powiedzeniu, że elektryka prąd nie tyka ?

Może po prostu chciał ów domniemany pożyczający sprawdzić ile jest prawdy w powiedzeniu, że elektryka prąd nie tyka ?

No ale wyobraź sobie ze trafia to właśnie u Ciebie na sprzęt za długo odkładaną kasę i z niego nagle idzie dym.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

No ale wyobraź sobie ze trafia to właśnie u Ciebie na sprzęt za długo odkładaną kasę i z niego nagle idzie dym.

Nie bardzo jestem sobie w stanie wyobrazić jakim to sposobem mógłby pójść dym ze sprzętu skoro domniemany problem (czyli potencjalne zwarcie) jest w kablu zasilającym przed sprzętem,

no chyba, że twórca rzeczonego kabla zastosował nieziemską technologię i kabel ma cudowne właściwości powodujące samozapłon sprzętu niezależnie od tego czy jest on zasilany czy nie (oprócz zdolności do odzysku 5% energii oczywiście) choć z drugiej strony patrząc to w myśl obowiązujących norm kable zasilające muszą być niepalne a z reguły przy tym to w istniejących instalacjach domowych występuje (znowu w myśl obowiązujących przepisów) tak zwany bezpiecznik co jednoznacznie oznacza, że w przypadku zwarcia w kablu zasilającym powinno nastąpić jego zadziałanie skutkujące odcięciem dopływu energii elektrycznej ale ...

co jeśli ten Twój super kabel zgromadził jeszcze dodatkowe 5% energii które wcześniej odzyskał ?, tego już niestety nie jestem w stanie poddać żadnej sensownej analizie, zatem proszę o pomoc wynalazcę.

zatem proszę o pomoc wynalazcę.

Szanowny kolego znów nie na temat ale w takim razie życzę solidnego zetknięcia z życiem i z posiadaniem życia.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Szanowny kolego znów nie na temat ale w takim razie życzę solidnego zetknięcia z życiem i z posiadaniem życia.

Chcesz przez ten swój post dać mi do zrozumienia, że jestem bytem czysto wirtualnym (deux ex machina) ?

Hmm... to dość intrygująca konstatacja ... swoją drogą.

A ja przypominam,że piszemy w hajendzie,więc skrobnij co nie co lub wklej swojego hajenda wreszcie ,bo wszyscy na to czekają.

A wystarczy pokazać kabelek?

A wystarczy pokazać kabelek?

Twój on jest czy nie to niewazne............poproszę o fotę tj. konsekwencja.)

Cholera a już było tak fajnie. Mogłem się choć przez chwilę poczuć jak ten zły, prawie Belmodno, może Delon... :-) A tak rozwiałeś ten piękny sen... :-)

Belmondo barów mlecznych,czyli szalony kefir)

Tu bedzie 1 recenzja tego kabelka w piwnicy kreconego QSW :_)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ty tak na poważnie, czy tylko na żarty, bo straciłem wątek :-) ?

Pozdrawiam

Pygar

Na powaznie:)sam jestem ciekaw jak to zostanie opisane.
  • 3 tygodnie później...

od paru dni basie sie acoustic zen absolute

moja rekomendacja....

A mówiłem ;) świetny kabel ale nie wszędzie sie wpisze. Co u Ciebie zasila?

----------------------------------------------------

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

AZ Absolute jak wszystko ma też mankamenty. Najsłabszą stroną jest kontrola basu. Można odnieść też wrażenie pewnego dystansu w sensie braku namiętności w stosunku do muzyki. Poza tym pełna dystynkcja, perfekcyjna holografia, referencyjna rozdzielczość, mnóstwo smaczków i niesamowita eteryczność. Raczej do systemów z najwyższej półki. Najlepszy na listwie zasilającej, uszlachetni dźwięk całego systemu. Typ brzmienia kabli głośnikowych z serii Kimber Select.

Edytowane przez tomkly

. Co u Ciebie zasila?

na razie jest pod listwa ale jak znam zycie bedzie testowany po kolei gdzie sie da

zycie jest pelne niespodzianek.bo jesli w konfiguracji z pliniusem harmonix gral u mnie pod dackiem wiec nie juz nic nie zdziwi

mam tu paru znajomych z calkiem grubymi zestawami wiec szykuja sie mile testy na calego ale musze zorganizowac mu sensowniejsze wtylki

• Pokaż nowe odpowiedzi