Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ja być może zamienię X.3 na ten nowy kabel w wersji na złotych Futurechach. Na razie testuję na rodowanych, ale do CD jednak preferuję złoto.

Edytowane przez tomkly

Wszyscy wiedzą, że to Electraglide.

?!!!

:)

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tak Electraglide Epiphany X.3. Po wakacjach będziemy robić odsłuchy na różnych wtykach. Z definicji odrzucam Neotecha więc pozostają złote Futurechy, Oyaide oraz Wattgate.

Gość passer

(Konto usunięte)

E tam, tu chodzi o słowo zamienię.

Wszyscy wiedzą, że dla Tomka do teraz nie było lepszego kabla do źródła od x.3. :)

Edytowane przez passer

IEGO sa wysmienite sonicznie

jakosc wykonania troszke odstaje od czolowki ale jak nie bedzie sie 100x rozkrecac i skrecac to w sumie bez roznicy

IEGO sa wysmienite sonicznie

jakosc wykonania troszke odstaje od czolowki ale jak nie bedzie sie 100x rozkrecac i skrecac to w sumie bez roznicy

Potwierdzam , jeśli zależy Ci na dynamice, neutralności i wybitnej stereofonii oraz basie to polecam IEGO Pure Silver - rodowane wtyki z czystego srebra. Pure Silver dają energie w wyższych zakresach i mogą nie pasować do chudo lub chłodno brzmiących systemów. Jeśli zależy na lekkim ale muzykalnym dociepleniu i homogenicznym brzmieniu przy mniejszej szczegółowości i dynamice - wtyki z rodem na miedzi , te wtyki nie maja zimnego klinicznego brzmienia przypisywanego rodowi.

W temacie watku testowalem ostatnio kable zasilajace angielskiej firmy Sablon Audio, dwa najwyzsze modele tj Gran Corona i topowy Reserva. To sa wybitne kable w swojej cenie, ale wykonanie odbiega od najdrozszych marek. Jako wtyki stosowane sa najnowsze berylowe Oyaide z serii P/C 004, drugie od gory i kosztujace w detalu calkiem sporo bo prawie 1,5 k pln za komplet. Sonicznie najwyzsza polka: Gran Corona bardzo muzykalna a Reserva o niesamowicie czystym i precyzyjnym dzwieku, ale nieco odchudzonej srednicy.

Gdyby sygnatura Reserva byla zblizona do GC to bym ja zatrzymal zamiast Acro 7300 do lampiego. Na margineseie u mnie 7300 pasuje lepiej do lampiego B7, niz 9500, tak na moj gust.

Jednak w moim systemie Reserva daje dzwiek zbyt ofensywny, ktory powoduje zmeczenie po dluzszym odsluchu. Jej wpiecie to najpierw wielkie WOW i w wielu systemach bedzie sie swietnie spisywac, niekoniecznie z tubami. Wiem , ze u kolegow z forum tez zrobil wielkie wrazenie skutkujace zamowieniami.

Teraz moj egzemplarz idzie do testu do W. Paculy.

Szczerze polecam odsluch.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Firma jest na rynku już wiele lat i sukcesów nie widać. Nie wiem dlaczego, ale jakoś tak bez echa przeszyły jej produkty. Nie wiem jak to spisuje się w systemach, ale na pewno w przyszłości będzie problem z ewentualną odsprzedażą.

Jest na rynku wiele lat, ale produkty sa ciagle udoskonalane. Ostatnio na WBF pojawily sie opinie kilku bardzo zadowolonych uzytkownikow, ktorzy kupili te nowe modele, szczegolnie Reserva ma swietne opinie. I to nie tylko z UK.

Konto w trakcie usuwania

Firma jest na rynku już wiele lat i sukcesów nie widać. Nie wiem dlaczego, ale jakoś tak bez echa przeszyły jej produkty. Nie wiem jak to spisuje się w systemach, ale na pewno w przyszłości będzie problem z ewentualną odsprzedażą.

po czym wnosisz ?

pewnie po tym, że nie przeczytałeś o niej w kolorowym świerszczyku

po czym wnosisz ?

pewnie po tym, że nie przeczytałeś o niej w kolorowym świerszczyku

Trochę masz racji. Kable nie znane na naszym rynku, nie polecane na zachodzie, w zasadzie nie obecne na forach audio, poza nielicznymi wpisami. Nigdzie nie napisałem, że są złe, ale fakt jest taki, że firma nie odnosi sukcesów na rynku kabli, jakoś ich produkty się nie przebiły i na pewno będzie w przyszłości kłopot z odsprzedażą. Takie okrutne są prawa rynku. Jest tyle uznanych firm kablarskich, że trudno przebić się z kolejnej.

Tak. Przy czym jak dla mnie jest lepszy, bardziej nasycony.

Dla mnie kable AFMR sa przereklamowane a dzwiek jest jakis taki szaro-bury.

Za te pieniadze , za ktore sa oferowane w sprzedazy to kpina z ludzi.

Miałem na odsłuchach te Sablon Audio Reserva i GC. W tej cenie ta nowa seria kabli gra fenomenalnie z Amplifonem i Audiomeca. Takiej dynamiki, ilości powietrza, a wszczególności jakści i kontroli basu jeszcze nie słyszałem. U mnie Reserva na Amplim a GC na Audiomeca "pozamiatała" Shunyata King Cobra V1i i Anaconda VX. Oczywiście są też drobne mankamety tych kabli tz. obrobinę mniej nasycona średnica, ale podejrzewam, że to można skorygować na Amplim miedzianymi GM'kami. Myślę że ta nowa poprawiona seria kabli może namieszać wśród "tuzów kablarskich" u których za taki poziom trzeba płacić 20 kzł. Polecam wszystkim wypróbować, choć to wszystko i tak zależy od pozostałych komponentów systemu (u kolegi z AS już takiej różnicy do Anacond Helix VX i Helix Alpha nie było, ale grało to z kompletnie inną elektroniką).

Pozdrawiam Artur

Edytowane przez artuku

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

O Jezu. Co znowu wymysliliscie. Sablon Audio to taka sama lipa jak te np. polskie cuda kablarskie. Miałem kiedys te kabelki - slabizna straszna.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

O Jezu. Co znowu wymysliliscie. Sablon Audio to taka sama lipa jak te np. polskie cuda kablarskie. Miałem kiedys te kabelki - slabizna straszna.

Jakie miałeś modele na odsłuchu, bo te nowe jak niektórzy twierdzą to ponoć jest już bajka?

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Dart

kim ty w ogole jesteś by mi tu sapać ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Panantela i Gran Corona. Słabiutkie kabelki. Dart to dobrze ze jesteś moim fanem. Czytaj z uwagą i się ucz. Przyda ci się ta nauka.

Edytowane przez babatular

Miałem na odsłuchach te Sablon Audio Reserva i GC. W tej cenie ta nowa seria kabli gra fenomenalnie z Amplifonem i Audiomeca. Takiej dynamiki, ilości powietrza, a wszczególności jakści i kontroli basu jeszcze nie słyszałem. U mnie Reserva na Amplim a GC na Audiomeca "pozamiatała" Shunyata King Cobra V1i i Anaconda VX. Oczywiście są też drobne mankamety tych kabli tz. obrobinę mniej nasycona średnica, ale podejrzewam, że to można skorygować na Amplim miedzianymi GM'kami. Myślę że ta nowa poprawiona seria kabli może namieszać wśród "tuzów kablarskich" u których za taki poziom trzeba płacić 20 kzł. Polecam wszystkim wypróbować, choć to wszystko i tak zależy od pozostałych komponentów systemu (u kolegi z AS już takiej różnicy do Anacond Helix VX i Helix Alpha nie było, ale grało to z kompletnie inną elektroniką).

Pozdrawiam Artur

Miałem przyjemność "słuchania" tych kabli u Artura. Fakt, u niego świetnie się wpisały w tor. Wniosły sporo dobrego.

U mnie nie wniosły tak dużych pozytywnych efektów, było dobrze (piszę zwłaszcza o Corona Reserva) ale w moim odczuciu, w moim systemie Shunyaty Anaconda Helix Vx i Helix Alpha sprawdzają się lepiej. Nie wspominam nawet o King Cobra V1i, która u mnie wypada fenomenalnie.

Co do wykonania i budowy to sam fakt, że producent na dzień dobry sięga po wtyki z serii 004 od Oyaide stawia go w dogodnej pozycji wobec sporej grupy konkurencji.

Moim zdaniem, pomimo, że nie jestem zwolennikiem kabelków typu "One Man Show" warto te kabelki sprawdzić u siebie.

wrzoda na dupie miałeś a nie te kable

słabizną jest ogólny twój poziom rozwoju co udowadniasz każdym wpisem

Panu w te upały proponuję szklankę zimnej wody. Z takim forumowym dorobkiem, taki sposób rozmowy nie wróży wiele dobrego.

----------------------------------------------------

dziękuję - przyda się

Ty lubisz być jawnie okłamywany ? bo jestem przekonany , że baba to sablona tylko na zdjęciu widział

Pomimo, że z babatular w wielu kwestiach się nie zgadzam to nie mam powodu aby nie wierzyć, że u niego te kable zagrały słabo. W audio nie ma gotowych recept na sukces.

W audio nie ma gotowych recept na sukces.

oczywiście - mamy pełną zgodę

problem jedynie w tym , że baba ich u siebie nie miał :) , ale napisać, że są słabe można bo przecież nie pochodzą od producenta gdzie mamy "bicie" na kabelkach rzędu kilkuset procent

Edytowane przez dart_magic

oczywiście - mamy pełną zgodę

problem jedynie w tym , że baba ich u siebie nie miał :) , ale napisać, że są słabe można bo przecież nie pochodzą od producenta gdzie mamy "bicie" na kabelkach rzędu kilkuset procent

Widzisz, przekonania nie mają tu nic do rzeczy, zwłaszcza osób o 20 postach w ciągu 3lat. Sorry.

Pomimo, że z babatular w wielu kwestiach się nie zgadzam to nie mam powodu aby nie wierzyć, że u niego te kable zagrały słabo. W audio nie ma gotowych recept na sukces.

Jak nie ma? Dwie stówki w budżecie i porada u pewnego Pana w W-wie i....jest the best.... :-)

Jak nie ma? Dwie stówki w budżecie i porada u pewnego Pana w W-wie i....jest the best.... :-)

Pewnie Sylwek.

"Dwie stówki" w tysiącach GBP, wizyta u Wojtka Sz.i system złożymy ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi