Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze "ciepło grające" kable na świecie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

E tam ,

A ja mam Lambo...

Kurcze , Cybant nie wiedziałem ,że jesteś Chińczykiem !!!

Jak na Chińczyka to muszę przyznać ,że dobrze piszesz po polsku.

Szacun ;)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Kurcze , Cybant nie wiedziałem ,że jesteś Chińczykiem !!!

Jak na Chińczyka to muszę przyznać ,że dobrze piszesz po polsku.

Szacun ;)

Nacjonalista jesteś :)))))

E tam ,

A ja mam Lambo...

Aventador?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

albo awariatar

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• 2 miesiące później...

Znam. Ale jestem niewiarygodny, a jak już coś mówię, to jak sam napisałeś kłamię, więc najlepiej posłuchaj sam.

Ten nasz Sly, to dobry guy.

Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego forum, user Sly trzydzieści, forum to rozterkami swymi zadręcza. Ciągle wpisuje! Każdego wątku przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To pisałem ja – Milimetr, audiofil drugiej klasy. Niech żyje nam Sly sto lat!

To jeszcze ja – Milimetr, bo w zeszłym tygodniu nie pisałem, bo byłem chory. Mam zwolnienie.

Niech żyje nam Sly sto lat!

Edytowane przez Milimetr

Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego forum, user Sly trzydzieści, forum to rozterkami swymi zadręcza. Ciągle wpisuje! Każdego wątku przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To pisałem ja – Milimetr, audiofil drugiej klasy. Niech żyje nam Sly sto lat!

To jeszcze ja – Milimetr, bo w zeszłym tygodniu nie pisałem, bo byłem chory. Mam zwolnienie.

hahahahah! się uśmiałem :D

post tygodnia! ;))

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Dzięki milimetr! Doceniam wenę twórczą i znajomość "Misia". Tekst fajny.

Łubu dubu, łubu dubu niech nam żyje kierownik naszego klubu!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Doskonałe, no po prostu wyborne.

• 1 rok później...

Jakie polecacie kable głośnikowe z zakresu 20-25 tys ( cena nowych ), które mają piękne barwy i grają analogowo, gładko i muzykalnie.

Szukaj używanych nie nowych. Polecam XLO Limited Edition.

To graniczy z cudem Tomek ;)

----------------------------------------------------

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To graniczy z cudem Tomek ;)

Aż tak ciężko je dostać? Ciężej niż KS 3035? To dowodzi faktu, że te kable są dobre, skoro nikt ich nie chce sprzedać.

Aż tak ciężko je dostać? Ciężej niż KS 3035? To dowodzi faktu, że te kable są dobre, skoro nikt ich nie chce sprzedać.

Kosztowały krocie jako nowe i rzeczywiście dużo ich nie ma na rynku.

Po przygodach z XLR tego modelu sam szukałem glosnikowych ale w sumie znalazłem tylko jedną parę o dł. 1,2m, ideał dla kogoś z monoblokami. Poza tym jednym przypadkiem ich nie widziałem.

----------------------------------------------------

Ponieważ kolega sly30 szybciutko zbanował mnie w temacie "Topowe kable zasilające ?" to w tym wątku śpieszę donieść:

NIKT NIGDY NIE UDOWODNIŁ, ŻE SŁYSZY KABLE SIECIOWE, INTERKONEKTY, GŁOŚNIKOWE ITP. (oczywiście mowa o przewodach spełniających pewne podstawowe kryteria elektryczne).

NIE DAJCIE SIĘ NABIERAĆ NA TE GŁUPOTY O GRAJĄCYCH KABLACH. JESTEŚCIE PO PROSTU OSZUKIWANI.

Do poczytania pierwsze lepsze linki z googla:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nawet jeżeli występują pewne różnice między kablami to są one na tyle małe, że nikt nigdy nie udowodnił, że je słyszy. A skoro ich nie słychać to po co dawać oszustom 2000 zł za kabel, który działa dokładnie tak samo jak kosztujący 10 zł?

Chcecie mieć dobre stereo? Kupcie sensowny wzmacniacz tranzystorowy o wysokich parametrach jakościowych możliwych do zweryfikowania pomiarami (ale niezbyt drogi), sensowne źródło cyfrowe (polecam komputer) o wysokich parametrach sygnału wyjściowego (również mierzalnych), zwykłe przewody o niskiej rezystancji i pojemności, a wszystko co wam zostanie przeznaczcie na świetne kolumny. Oczywiście również bez czarów i magii, a o wysokiej jakości mierzalnej. Dodatkowo warto powalczyć z akustyką pokoju lub ewentualnie korekcja akustyki programową. I cieszcie się po prostu muzyką.

Tutaj też pewnie będę zbanowany dlatego pozdrawiam! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez olekbiker

Na tym poziomie to niech kolega ograniczy swoje porady do zakladki Start.

Jak ktos nie slyszy roznic w kablach, to albo z jego sluchem jest cos nie tak, albo ma sprzet ze zakladki start.

Tertium non datur.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Czy kolega marsio mógłby przytoczyć wynik badań ABX lub innych podobnych, w których NAUKOWO udowodnił, że słyszy różnicę w przewodach? Czy jednak powtarza jak papuga co usłyszał od sprzedawców kabelków, a że nie zdaje sobie sprawy jak działa mózg i nasz słuch to wydaje mu się, że słyszy kable?

Pisze o doswiadczeniach wlasnych i bardzo wielu audiofili na swiecie, opisanych na tym forum, na WBF, CA czy audioshark.org, gdzie rowniez jestem zarejestrowany.

Testy ABX i im podobne nie maja w audio zadnego znaczenia, bo nie da sie skalibrowac odbiornika w sposob powtarzalny i jednoznaczny.

W audio obowiazuje zasada , ze mozemy uslyszec wszystko co sie da zmierzyc, ale nie mozemy zmierzyc wszystkiego co do sie uslyszec.

Kolega niech pozostanie szczesliwy z kablami za 10 pln i da nam porozmawiac o tym , co slyszymy.

Widze , ze niedostatki sluchu ida u kolegi w parze z niedostatkami kultury osobistej. Szczerze wspolczuje.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

NIE DAJCIE SIĘ NABIERAĆ NA TE GŁUPOTY O GRAJĄCYCH KABLACH. JESTEŚCIE PO PROSTU OSZUKIWANI.

"Wtedy Bóg rzekł: Niechaj się stanie światłość! I stała się światłość".

Amen.

Testy ABX i im podobne nie maja w audio zadnego znaczenia, bo nie da sie skalibrowac odbiornika w sposob powtarzalny i jednoznaczny.

Właśnie tak.

Gdyby jaki psycholog miał dostatecznie otwartą głowę, mógłby badać ludzi na podstawie audio-testów ABX, bo wyłącznie do tego one się nadają.

A poza to tak, jakby twierdzić, że nie ma różnic smakowych między winami i nie ma win gorszych i lepszych, bo w "ślepych" (z obowiązkową opaską na oczach) testach ludzie wskazują częściej na wino z kartonu jako na lepsze (przy drugiej próbie) a nawet nie są w stanie wykryć, że... dostali to samo wino z kartonu. To naprawdę temat dla psychologów czy fizjologów.

Chyba, że wyznajemy zasadę: nieważne co się pije, byle sponiewierało

Edytowane przez absinth3

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Na tym poziomie to niech kolega ograniczy swoje porady do zakladki Start.

Jak ktos nie slyszy roznic w kablach, to albo z jego sluchem jest cos nie tak, albo ma sprzet ze zakladki start.

Tertium non datur.

Trzecia możliwość jest taka, że nie ulega złudzeniom. I ta trzecia jest prawdziwa.

W życiu audiofila są trzy etapy:

- pierwszy - początek - audiofil nie wie jeszcze, że jest audiofilem,zaczyna się interesowac sprzętem, nie wierzy w kable i inne takie

- drugi - audiofil dowiaduje się, że aby sie stać audiofilem trzeba słyszeć kable i inne takie. Początkowo z trudem, ale powolutku daje sie przekonać i spędza miesiace, lata na słuchaniu ton sprzętu i ton kabli

- trzeci - audiofil zaczyna odczuwać rodzaj dyskomfortu, dochodzi do wniosku, że cała ta zabawa jest bez sensu, ze stracił mnóstwo czasu na bzdury i zaczyna z powrotem słuchać muzyki

Niestety do trzeciego etapu dochodzi niewielu, wiekszość zatrzymuje sie na drugim.

Edytowane przez havr

O pieniądzach zapomniałeś! I oszukiwaniu przez manufaktury. A potem trzeba ze stratą sprzedawać. Koszmar! To spisek! Tak. I zmowa tych no... naganiaczy. Wzmacniają. Tak wzmacniają oszustów. A przecież nikt naukowo nie udowodnił, że wszystko nie gra tak samo...więc gra. Nuuudno....., przewidywalnie....bez polotu....I tak im kiedyś prąd odłączą i skończą się fanaberie... Radio mono wystarczy. Nic więcej do słuchania muzyki nie potrzeba. Gra tak samo. Jedno wielkie oszustwo. I nawet Olekbiker nie słyszy. To znaczy słyszy tak samo. Jak ty. I tak ma zostać. Tak jest dobrze, najlepiej. Lepiej być nie może :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Pokaż nowe odpowiedzi