Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

tez sie nie spodziewałem takich wahań, myślałem ze plynie prąd staly i bez względu na kable o równym napieciu

Myślałeś, że w gniazdku mamy prąd stały? :)

natomiast przy zmianie wszystkich kabli i bezpieczników niech wniesie to 3-5% to możliwe ze będzie to słyszalne.

5% czego? Szerszej o 3 cm w bok sceny czy głębszej w tył? 3% konturowego basu? Uważaj żeby Ci się wtedy o 3% nie rozjechały wysokie.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdzie jest napisane i w jakim zakresie ( 5 , 10 % ) ta listwa "stabilizuje prąd" ?

Ukryta Zawartość

tez sie nie spodziewałem takich wahań

Mam licznik cyfrowy,patrzę czasami jak palę faję (licznik na zewnątrz pomieszczeń) i wahania są 0,5-max1v,było czasem że spadki były do ok 10v-,ale jak była burza,wiatr mało dachu nie zerwał,światło nawet wariowało(migawka) ale to druty kołysały się jak skakanka,ale normalnie nie ma takich problemów.

Gracjan idziesz w sobotę do burza?

Zadzwońcie do mnie,ale cienko to widzę,"kobiałka" wraca o 17,a ja na 19 znowu na noc-a będę do 17 z malutką ,to na 20min bez sensu jest "zawitać"

Pojeb..ny mam grafik na marzec.

Zadzwonię może ja-i się określę.

pozdrawiam

219, 240V odkształcone, zasyfione, sieć elektroenergetetyczna, powszechna, śmietnikowa, w każdej nanosekundzie mniej lub bardziej. Kupujemy drewniane pudełko, wyjmujemy z galanterią metrowego pytona o właściwościach wybitnie przewodzących wyżej wymieniony sygnał, wpinamy i sytuacja stabilizuje się, nawet kopara opada. Gra to siedem, może osiem klas lepiej.

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

Już znowu mnie wku..łeś,:)

Ja jestem (RACJONALISTA) i wpisy typu"ja słyszę-ale testowi się nie poddam,bo mnie to nie potrzebne" świadczą tylko o jednym(strach) bo faktycznie gó..no słychać.(niuanse) ha ha

A twoje porównanie-na nagrywarce -czy na czym to robiłeś,było śmieszniejsze od modyfikacji NADA.

Zresztą wątek jest-jak cię wyśmiali. :)

RJ-45 ethernet jeszcze wymień na "debilnofilski" i będziesz miał Nirwanę.

Czym ? Prawdą ?

Nie miałeś , nie masz a z góry zakładasz i wystawiasz wnioski .

Nie do pominięcia jest fakt że wcześniej jako ManiekN274 ( czy jakoś tak ) słyszałeś wpływ kabli i nawet doradzałeś w wyborze a teraz jako Gracjan już ich wpływu nie słyszysz.

Ba! Nawet pisałeś że wzmacniacze grają tak samo .

Kij z tym . Szkoda czasu .

Widzę że moderacja wyczyściła to co o mnie pisałeś .

Super - MODERACJO - to wszytko za takie zachowanie na forum ?

Juz wystarczy, muda44 już mnie uświadomił ze nie stabilizuje.

Napięcia Ci nie wyrówna ale dobre kable działają jak filtr . I wystarczy ten metr czy więcej .

Filtr który działa w 2 strony filtrując to co idzie do sprzętu a także to co z niego wychodzi i zakłóca inne elementy systemu .

Filtr który działa w 2 strony filtrując to co idzie do sprzętu a także to co z niego wychodzi i zakłóca inne elementy systemu .

Buehehehehe :D

Szkoda, że laski nie robią :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Napięcia Ci nie wyrówna ale dobre kable działają jak filtr . I wystarczy ten metr czy więcej .

Mógłbyś przestać wypisywać głupoty ? Szlag człowieka trafia jak czyta te voodoo bzdety wypisywane przez ludzi bez jakiegokolwiek wykształcenia kierunkowego.

Zobacz sobie profesjonalne filtry. Tam wartości indukcyjności to przynajmniej pojedyncze milihenry a pojemności maja dziesiątki i setki nF ( kabel przy tym to jak zwykły kawał drutu ) a i tak służą one do redukcji zakłóceń od urządzenia a nie do urządzenia i to w zakresie dużo większych częstotliwości niż się audiofilom wydaje .

Ten Twój metrowy kabelek choćby wyglądał jak pyton niczego nie odfitruje.

Caly czas wyskakujecie z fizyka pomiarami i wykresami. Byc moze jestem w bledzie i jesli tak to mnie oswieccie ale da sie zmierzyc temperature barwy wzmacniacza? Niektore graja cieplej niektore zimniej niektore maja lepszy bas lub bardziej szczegolowa gore. To tez bzdura? Jesli nie to co na to fizyka?

Mógłbyś przestać wypisywać głupoty ?

Jeżeli coś piszę to znaczy że to sprawdziłem w niejednym systemie i z różnymi klockami .

Rozumiem że masz sprzęt wysokiej klasy , masz dobrze zrobioną akustykę w pomieszczeniu gdzie stoi sprzęt AUDIO i masz dobry i wrażliwy słuch a przy tym wszystkim robiłeś próby na różnych sieciówkach ?

Czy tylko teoretyzujesz ?

Szlag człowieka trafia jak czyta te voodoo bzdety wypisywane przez ludzi bez jakiegokolwiek wykształcenia kierunkowego.

Jestem elektronikiem , szkołę skończyłem z wyróżnieniem a od lat pracuję w zawodzie w jednej z największych na świecie firm motoryzacyjnych gdzie dokonałem pewnych usprawnień maszyn zaprojektowanych przez wielką i uznaną na świecie firmę a związane właśnie z " kabelkami " .

I co to zmienia do tematu jak bym był prawnikiem czy lekarzem ?

Zobacz sobie profesjonalne filtry. Tam wartości indukcyjności to przynajmniej pojedyncze milihenry a pojemności maja dziesiątki i setki nF

Już widzę taki filtr z tymi milihenrami wstawiony w listwie do zasilania dużej końcówki pracującej w klasie A ;)

Czyli teoretyzujesz .

kilka nF pojemnosci, super filtr z kabla, serio ludzie którzy nie maja pojecia o elektronice powinni przestac pisac glupoty

Ludzie którzy jadą na budżetowych klockach Sony nie powinni brać dyskusji w tematach które nie dotyczą ich sprzętu ;)

Tu na forum był pacjent, który uwierzył:) kupił jakiś X polecany kabelek w celu pozbycia się brumu. Oczywiście potem założył temat, że nic to nie dało słyszący głowa w piasek no jak to możliwe, że nie działa :D

Muda - daj spokój, głusi są niereformowalni.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Tu na forum był pacjent, który uwierzył:) kupił jakiś X polecany kabelek w celu pozbycia się brumu. Oczywiście potem założył temat, że nic to nie dało słyszący głowa w piasek no jak to możliwe, że nie działa :D

Są pewne sytuacje gdzie lepszy kabel zasilający może pomóc .

Podam jeden przykład.

Ktoś ma lampową końcówkę z dużą impedancją wejściową .

Półkę niżej stoi preamp lampowy też z dużą impedancją wyjściową który steruje tą końcówką .

Obydwa klamoty są spięte kablem ze słabym ekranem lub bez ekranu jak choćby DNM RESON .

Puszczenie w pobliżu takiego interkonektu zwykłego kabla zasilającego powiedzmy tą końcówkę bez porządnego ekranu na bank spowoduje powstanie brumienia .

I w tym przypadku porządnie za ekranowana sieciówka może pomóc .

Muda - daj spokój, głusi są niereformowalni.

Właśnie odpuszczam ;)

Jakby to takie proste było. Lappa mialem, beldeny, supre, helukable 2 i pisalem już że nic dobrego nie wnoszą brzmieniowo, nie ma takiej poprawy jakości dźwięku jak się podłączy przewód dużo lepszej jakosci dedykowany do audio. Inna sprawa że na słabych sprzętach nic nie słychać i zawsze dźwięk jest słaby bez względu na okablowanie.

a co ma zrobić ktoś, kto np. słucha sobie muzyki na topowym sprzęcie z lat 90-tych, kiedy rzeczą normalną był przewód zasilający motnowany na stałe?

ma sobie "dać spokój z tym hobby"?, w łeb sobie strzelić albo się wynosić z forum, bo "nie jest prawdziwnym ałdjofilem"? czy rozkręcać sprzęt?

Dziurkę się wycina pod lepsze gniazdko sieciowe, wielu tak zrobiło ja także.

W trakcie usuwania konta.

Dziurkę się wycina pod lepsze gniazdko sieciowe, wielu tak zrobiło ja także.

czyli dewastuje się sprzęt i dopiero tworzy się problemy, które się następnie pracowicie rozwiązuje? jak w socjalizmie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie wiem co to za link bo mi się nie chce klikać , chyba chodzi o uziemienie wiec jesli w oryginale nie było to nie podłączamy tego kołka, można założyć gniazdo ósemkę - mniej wycinania.

W trakcie usuwania konta.

Podstawą działań marketingowych garażowych składaczy przewodów zasilających jest przede wszystkim wypisywanie na forach audio jak to gra ich produkt i to dopiero słychać na sprzęcie za 100.000PLN (taki jest target, nie dla wątpiących bidoków), chwytliwa angielska nazwa i koniecznie jakaś optymistyczna, opłacona recenzja w pisemku.

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

Podstawą działań marketingowych garażowych składaczy przewodów zasilających jest przede wszystkim wypisywanie na forach audio jak to gra ich produkt i to dopiero słychać na sprzęcie za 100.000PLN (taki jest target, nie dla wątpiących bidoków), chwytliwa angielska nazwa i koniecznie jakaś optymistyczna, opłacona recenzja w pisemku.

Ja da!!!

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Są pewne sytuacje gdzie lepszy kabel zasilający może pomóc .

Podam jeden przykład.

Ktoś ma lampową końcówkę z dużą impedancją wejściową .

Półkę niżej stoi preamp lampowy też z dużą impedancją wyjściową który steruje tą końcówką .

Obydwa klamoty są spięte kablem ze słabym ekranem lub bez ekranu jak choćby DNM RESON .

Puszczenie w pobliżu takiego interkonektu zwykłego kabla zasilającego powiedzmy tą końcówkę bez porządnego ekranu na bank spowoduje powstanie brumienia .

I w tym przypadku porządnie za ekranowana sieciówka może pomóc .

To w żaden sposób nie tłumaczy twojej wcześniejszej wypowiedzi "kabel sieciowy jako filtr zakłóceń" Druga sprawa cały czas piszesz "zwykły kabel sieciowy" z tym, że ten zwykły też może mieć porządny ekran i w tym przypadku zrobi to samo co każdy inny boa z nawleczonym wężem ogrodowym za pierdylion zł. A rozpisywanie się na temat brzmienia takiego kabla to już czyste herezje.

To w żaden sposób nie tłumaczy twojej wcześniejszej wypowiedzi "kabel sieciowy jako filtr zakłóceń" Druga sprawa cały czas piszesz "zwykły kabel sieciowy" z tym, że ten zwykły też może mieć porządny ekran i w tym przypadku zrobi to samo co każdy inny boa z nawleczonym wężem ogrodowym za pierdylion zł. A rozpisywanie się na temat brzmienia takiego kabla to już czyste herezje.

+1 :))

To tak jakby np. Accuphase czy inny Krell nie wiedział jak zrobic super pytona do swoich cudownych klocków i dawał zwykły kabel sieciowy,ktory psuje dzwiek....

mam pytanie do slyszacych kab;le - pisze zupelnie serio - czy slyszycie rowniez zastosowanie w systemie kondycjonera sieciowego, czy ma to jakis wplyw na dzwiek?

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

i podstawek pod kable żeby uspokoić przekaz?

i krążków dopochwowych pod cd by wykluczyć wibracje?

zwłaszcza na niskim poziomie głośności, bo o ile na nim wibracje nie występują to przeciez wiemy że szkodzom!

i wygrzewarek do kabli?

co to je zwykły kabel?

jaki to kabel jest bez ekranu?

ja tam u siebie slysze roznice, podam przyklad, do pre podlaczam electraglida lub cardassa reference i od razu wiadomo o co chodzi, gluchy by uslyszal, to tyle

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.