Skocz do zawartości
IGNORED

Oszust super sprzedawca - AUDIOBAZAR- allegro?

manioslawa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was koledzy,

Piszę z takim problemem a nóż widelec ktos ma kontakt z tym człowiekiem albo podobnie jak ja się naciął na niego.

Kupiłem od niego zestaw Luxmana , oczywiście żeby było taniej poza allegro ale wszystkie maile itd są także zwykła umowa ustna .

Wpłaciłem pieniądze, najpierw zwodzono mnie że wyśle z opóźnieniem itd potem że odda pieniądze bo się opóźni jeszcze bardziej i tym sposobem mija dobry miesiąc a nie ma ani kasy ani sprzętu. I pomyśleć że to super sprzedawca ! Nick tego użytkownika to AUDIOBAZAR

Może ktoś ma do niego jakiś kontakt bo te numery które są w o mnie milczą , no i dziesiątki maili też nic nie dają??

Będę wdzięczny za pomoc

także zwykła umowa ustna .

Wg prawa cywilnego uwoma ustna to taka sama umowa jak umowa pisemna, tyle tylko, że obarczona trudnościami dowodowymi. Jeśli jednak jesteś w stanie udowodnić, że warunki umowy ustnej zostały naruszone to można dochodzić odszkodowania/satysfakcji przed sądem w taki sam sposób, jak w przypadku każdej innej umowy. Zawiadomienie na policji też można złożyć.

Powrót po dłuższej przerwie...

no są wyraźne maile gdzie umawiamy się na sprzedaż , podawane są dane do przelewu itd w sumie wszystko.

Także nie ma wątpliwości z dowodami kwestia tylko powędrować na policję.

Piszę tu bo może ktoś ma kontakt do gościa lub miał już z nim styczność

Niestety jeden negatyw i neutral dotyczy podobnej sytuacji...pewnie nie raz stosował podobne numery poza Allegro...nieuczciwy...., trzeba zawiadomić prokuraturę o popełnieniu przestępstwa, niech się wezmą za niego, bo źle to wygląda, coś mi się zdaje, że to niezły cwaniaczek, ziółko że hej....

Kilka razy kupowałem to i owo od niego, zawsze było ok. Parokrotnie dzwoniłem do niego celem konsultacji(w sprawie urządzen NADa), zawsze wydawał się miły, rzeczowy, poważny. Zasłyszane o nim opinie od innych kupujących również są bardzo pozytywne. Telefon miałem ten, który podany jest w necie.

Idź na policję z wydrukowanymi mailami, oczywiście z nagłówkami, niestety sprawa będzie się ciągnąć. Sąd w takiej sprawie pewnie zarządzi zwrot kosztów poszkodowanemu, jednak trzeba tego pilnować (oszust nie zawsze wywiązuje się).

To?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Masz maile, idź na Policję i zgłoś sprawę, ale przedtem jeszcze zadzwoń do Audiobazar i powiadom o tym, że zgłaszasz sprawę na Policję. Może to podziała.

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

To?

Ukryta Zawartość

Masz maile, idź na Policję i zgłoś sprawę, ale przedtem jeszcze zadzwoń do Audiobazar i powiadom o tym, że zgłaszasz sprawę na Policję. Może to podziała.

tak dokładnie to , próbowałem dzownic na oba numery ale niestety oba milczą jedynie mailem poinformowałem go że sprawa idzie na policję , czy poskutkuje okaże się .

Na allegro jest kilka razy dziennie bo śledze logowania

Ukryta Zawartość

Sprzedawcy z allegro - załatwiajcie te sprawy między sobą lub w sądzie a nie na forum. Bo to trochę wygląda jak podkopywanie konkurencji.

Masz cenną nauczkę na przyszłość - że nie warto oszczędzać paru złotych - a przez allegro dostałbyś zwrot kosztów ...

Sprzedawcy z allegro - załatwiajcie te sprawy między sobą lub w sądzie a nie na forum. Bo to trochę wygląda jak podkopywanie konkurencji.

Masz cenną nauczkę na przyszłość - że nie warto oszczędzać paru złotych - a przez allegro dostałbyś zwrot kosztów ...

Z tym zwrotem też nie jest słodko. Najpierw policja musi przyjąć zgłoszenie i wystosować pismo o wszczęciu postępowania. Raz mi się to udało, raz nie. Im też się nie chce. Raz więc allegro oddało.

Jeśli chodzi o sprzedawcę, to też mu nie ufam.

Kupiłem (jeśli to o niego chodzi) Mojego M5 niby 1,5 rocznego i niby z Danii. Miał być niedotykany z kompletem papierów i dowodem zakupu. Przyszedł goły bez gwararancji, dowodu a nawet instrukcji. Bo podobno przeprowadzki itp i dośle jak znajdzie (to bylo prawie rok temu - do dziś nic). Na szczęście działa. Poza tym, że ten typ szybko niszczy pasek do wysuwania szuflady. Nieźle, bo koszt wymiany to 70 zł. Jeśli chodzi o wiek, to mam tylko zapewnienia sprzedawcy. Nerwów też najadłem się sporo. Tak mnie zakręcił, że wpłaciłem z góry. Mieliśmy się najpierw spotkać jakieś 75 km od mojej miejscowości (podobno jechał po towar). Spotkanie nie doszło do skutku. Potem miałem poczekać, bo może pojedzie po towar w ciągu 2-3 dni. Potem że wyśle jutro. Po 3 dniach nic i zero kontaktu. Wpadłem w lekką panikę. Poradziłem sobie wykonując szablon i tak długo wysyłając ponaglające sms (niepamiętam, coś koło 50) aż miał dosyć. Nie zarzekam się, że nic u niego nie kupię. W sumie towar miewa dobry. Ale na pewno już tak nie zaufam.

Jednak miałem 100% rację że gość jest niepewny, mają ogłoszenia w Holandii na marktplaats.nl w jęz. angielskim i "sprzedają" za bardzo niskie kwoty, wiadomo już ocb. Z resztą przypadek firmy Audiobazar był już wcześniej omawiany na tym forum.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

A nie zaciekawiło to potencjalnych kupujących ?

Ostatnio wystawiony komentarz nie 18 paź 2009 21:14:03 CEST

No co Ty? czw 21 lip 2011 15:27:32 CEST

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To?

Ukryta Zawartość

Jak zobaczylem ta aukcje to przypomnialo mi sie ze kupilem od nich DCD-1550AR. Znalazlem w zakonczonych ich aukcje i poprosilem by gosc wstawil ja jeszcze raz. Co do kwoty to tez obnizal mi ja specjalnie tuz przed kupnem, bo umowilismy sie na inna. W sumie wszystko szybko poszlo.

Nawet znalazlem u nich swoj komentarz z listopada 2010r.

Ukryta Zawartość

?👈

Jak zobaczylem ta aukcje to przypomnialo mi sie ze kupilem od nich DCD-1550AR. Znalazlem w zakonczonych ich aukcje i poprosilem by gosc wstawil ja jeszcze raz. Co do kwoty to tez obnizal mi ja specjalnie tuz przed kupnem, bo umowilismy sie na inna. W sumie wszystko szybko poszlo.

Nawet znalazlem u nich swoj komentarz z listopada 2010r.

No widać że gościu ma tych pozytywów, ja sam się nimi sugerowałem no ale co z tego jak teraz takie wianki. Najgorsze jest to że totalnie nie ma z nim kontaktu

No robiłem przelew także wszystkie dane mam, prócz dobrego numeru telefonu poza tym mam wszystko

To chyba warto byłoby ruszyć swoje cztery litery, może wtedy koleś nie byłby już taki cwany. Jednak spotkanie w 4 oczy często sprawia, że ludzie zachowują się całkiem inaczej.

Miałem identyczną sytuację - koleś także zajmował się sprowadzaniem sprzętu z Niemiec i miał firmę sprzedającą na allegro.

Same pozytywy (ponad 300), więc wydawał się w porządku.

Udało mi się wynegocjować z nim tańszy zakup (preamp + końcówka mocy)poza allegro. Kasę przelałem i od tego momentu moje telefony, smsy i maile pozostawały bez odpowiedzi.

Po tygodniu dzwonienia i pisania wkurzyłam się. Sięgnąłem po książkę telefoniczną jaka jest w necie i zacząłem dzwonić po całej rodzinie delikwenta (mieszkał w miejscowości w której jest około 10tyś osób i miał nazwisko, które w książce tel powtarzało się z 20 razy). Każdy osoba, która odbierała mówiła, że to straszny krętacz i im też jest winien pieniądze :/

Drugim krokiem był portal nasza klasa - pisałem do znajomych kolesia (znalazłem go mimo ukrytego profilu) z zapytaniem czy jest on oszustem, bo zapłaciłem mu kasę za sprzęt i od tego momentu cisza. Po 1 dniu koleś do mnie oddzwonił, tłumaczył się gęsto, że "był za granicą" (dobra ściema) i wysyła towar - co też na szczęście zrobił.

Miałem identyczną sytuację - koleś także zajmował się sprowadzaniem sprzętu z Niemiec i miał firmę sprzedającą na allegro.

Same pozytywy (ponad 300), więc wydawał się w porządku.

Udało mi się wynegocjować z nim tańszy zakup (preamp + końcówka mocy)poza allegro. Kasę przelałem i od tego momentu moje telefony, smsy i maile pozostawały bez odpowiedzi.

Po tygodniu dzwonienia i pisania wkurzyłam się. Sięgnąłem po książkę telefoniczną jaka jest w necie i zacząłem dzwonić po całej rodzinie delikwenta (mieszkał w miejscowości w której jest około 10tyś osób i miał nazwisko, które w książce tel powtarzało się z 20 razy). Każdy osoba, która odbierała mówiła, że to straszny krętacz i im też jest winien pieniądze :/

Drugim krokiem był portal nasza klasa - pisałem do znajomych kolesia (znalazłem go mimo ukrytego profilu) z zapytaniem czy jest on oszustem, bo zapłaciłem mu kasę za sprzęt i od tego momentu cisza. Po 1 dniu koleś do mnie oddzwonił, tłumaczył się gęsto, że "był za granicą" (dobra ściema) i wysyła towar - co też na szczęście zrobił.

W tych książkach gdzie szukałem niestety nie ma typa .

Gościu się nazywa Jarosław Sylwestrzak myśle że to nie musi być tajemnicą bo na takie nazwisko wpłacałem pieniadze

proponuje nastepujace zagranie

ma aukcje wiec wygrywasz jadna z nich i walisz mu negatywa rozkładajac nastepne aukcje

ma przyzwoite konto wiec powinno mu byc szkoda

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

proponuje nastepujace zagranie

ma aukcje wiec wygrywasz jadna z nich i walisz mu negatywa rozkładajac nastepne aukcje

ma przyzwoite konto wiec powinno mu byc szkoda

Facet chyba jednak tutaj też zagląda bo dzisiaj sprawdzam stan konta a tu piękny ZWROT WPŁATY .

Dziękuję Panowie za pomoc aż nie do wiary że tak szybko zadziałało a od miesiąca nie było nic kontaktu ani mowy o zworcie

Tak to cwaniaczek coś co się jakoś da sprzedać normalnie sprzedaje na allegro a szans poza allegro i myśli że błyszczy i że sprzedaje dobry towar .... na policję zgłoś cwaniaczka a jak ciężko bedzie odzyskać kasę po procesie to wyslij na nieformalna że 3 karkow niech go trochę poobijaja i wyciagna kasę.

chwilowy brak działalności w audio.

Miałem podobne problemy z nieuczciwym sprzedawcą , ponad 2 m-c ani towaru ani kasy.Więc nie wiele się zastanawiając licytowałem jego wszystkie aukcje przez dwa dni, i nagle e-mail iż "przeprasza, iż był chory" itp.itd. firma wieloosobowa ;) i towar kurierem na trzeci dzień, oraz zapytanie czy towary które wylicytowałem to reflektuję czy też dziękuję :) .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.