Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab 8000SE BALTLAB Epoca 1v.3

Jacki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów audiostereo

Potrzebuję fachowej porady, który z tych dwóch wzmacniaczy będzie najlepszym-trafnym rozwiązaniem Audiolab 8000SE czy BALTLAB Epoca 1v.3?

Posiadam kolumny B&W CDM1 oraz gramofon micro seiki,słucham głównie płyt winylowych, muzyka różna lecz bez jazzu.

Będę wdzięczny za podpowiedzi.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/86007-audiolab-8000se-baltlab-epoca-1v3/

Do B&W zdecydowanie polecam Audiolaba, jednak jeśli masz możliwość to zdecydowanie proponuję odsłuch.

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Do B&W zdecydowanie polecam Audiolaba, jednak jeśli masz możliwość to zdecydowanie proponuję odsłuch.

W przypadku pytań służę pomocą

Chodzi właśnie o to ze nie mam możliwości odsłuchu.Nie chciał bym kupić na wyrost tylko coś odpowiedniego, tym bardziej że różnice w cenie są znaczne.Pozdrawiam

Oba wzmacniacze mają parę zalet i mnóstwo wad :)

Na Twoim miejscu wypróbowałbym audiolab 8000S stara seria made in england (z tyłu gniazda metalowe) i zobaczysz jak gra godny sprzęt za parę stówek z tymi kolumnami.

8000Se sobie odpuść, bo to zmarnowana kasa.

Nie zwracaj uwagi na q21-to sklepikarz, ukrywa między wierszami zachętę do kontaktu z nim i węszy możliwość biznesu.

>>>proplayer

Już to kiedyś gdzieś pisałem. Na jakiej podstawie większość ludzi gloryfikuje angielskiego 8000S ? Nigdy nie ujawnił się ktokolwiek kto porównywał by chińczyka z angolem. Nikt jeszcze nigdzie nie podał jakiejkolwiek innej różnicy w budowie poza zmianą zacisków na plastikowe. Takie pieprzenie w bambus bo angol jest kul a chinol be. Sam mam angola ale tylko dlatego że się taki trafił i powinienem być szczęśliwy że z powodu powtarzanego wiecznie stereotypu kiedyś będę go mógł sprzedać jako wspaniały oryginalny Audiolab "made in England".

audiolab 8000a

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

kichanadeta

8000a w czystej ,niestuningowanej formie do B&W to niedobry pomysł,ale po niewielkich przeróbkach ,jak najbardziej tak.

Na początek należy wyrzucić wzmak operacyjny Texasa i w to miejsce LM833.

Efekt wyśmienity,jeszcze lepiej AD797,ale wymaga stoliczka i połączenia,bo układ mono.

Miałem oba, został Baltlab, ale Audiolab chyba bardziej uniwersalny, super wzmacniacz w tej cenie. Audiolab był Made in England.

Jakie jest twoje odczucie co brzmi zacniej Baltlab czy Audiolab 8000? jak się czyta recenzje to jedno i drugie chwalą ale przecież musi być między nimi różnica na korzyść jednego.

Pozdrawiam

Panowie! a może jakaś inna propozycja z waszej strony, do wydania mam max 2tys ale chciałbym sensownie.Przyglądam się też musical fidelity elektra i electrocompaniet.

Gość slawkoski

(Konto usunięte)

Panowie, czytam wasze opinie i widzę, że jedni tak, drudzy tak, ale poza określeniem "bardziej uniwersalny" nie mogę znaleźć żadnego uzasadnienia. Napiszcie chociaż po zdaniu, dwóch, dlaczego ten a nie inny lepszy - bo barwa, bo brzmienie, szybkość, uzupełni braki CM1... nic nie wiadomo.

Proplayer - nie czepiaj się Q21. Z racji zawodu ma większe doświadczenie i możliwości odsłuchu niż większość z nas, a nie jest nachalny.

Pozdrawiam

Jakie jest twoje odczucie co brzmi zacniej Baltlab czy Audiolab 8000? jak się czyta recenzje to jedno i drugie chwalą ale przecież musi być między nimi różnica na korzyść jednego.

Pozdrawiam

Panowie! a może jakaś inna propozycja z waszej strony, do wydania mam max 2tys ale chciałbym sensownie.Przyglądam się też musical fidelity elektra i electrocompaniet.

Weż jeszcze pod uwagę wzmacniacze Quad,ale te stare made in England,nie chińskie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.