Skocz do zawartości
IGNORED

Jatki na forum :)

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

mnie się podoba SACD i jakos nic sie nie dzieje

ARTON problem z tym ze ty ciagniesz od rana do wieczora o kinie domowym a nie o stereo

Kina nie oglądałem od wielu miesięcy a muzyki słucham. Czy powinienem pisać w zakładce kino? Prześledź ostatnie moje wpisy.

Kina nie oglądałem od wielu miesięcy a muzyki słucham. Czy powinienem pisać w zakładce kino? Prześledź ostatnie moje wpisy.

piszesz o stereo czy wielokanałowym ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Zakładka "dla początkujących" to znakomity pomysł. Przez pierwszy rok na forum można by było zakładać nowe wątki tylko tam i na Bocznicy.

A Ci początkujący to niby kto ?

Mam nieraz takie wrażenie że niektórzy wyżej sr**ą niż dupę mają, przepraszam za słownictwo, ale przebywanie na forum od jego narodzin wcale nie powoduje nagłego przyrostu wiedzy, w tym czy innym temacie.

Są i tacy Forumowicze co maja długi staż, a wpisy Ich są okazjonalne, ale są i tacy, co niemal na siłę, chcą aby wielokrotnie powtarzane kłamstwo zamieniło się w prawdę.

Ten początkujący, a więc nowo zalogowany user może mieć więcej mądrego do powiedzenia, niż "stary" zasiedziały i często zgorzkniały licznymi przemianami na forum, user.

il Dottore - "nie piję" do Ciebie.

Ten początkujący, a więc nowo zalogowany user może mieć więcej mądrego do powiedzenia, niż "stary" zasiedziały i często zgorzkniały licznymi przemianami na forum, user.

Celna uwaga!

Wasze typy? (tych zgorzkniałych:))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

piszesz o stereo czy wielokanałowym ?

Piszę o SACD. Ostatnio o stereo ale SACD to też multichannel. Jeden wątek jest na stereo. Wcześniej był w HiEnd to został przetransferowany na bocznicę.

Piszę o SACD. Ostatnio o stereo ale SACD to też multichannel. Jeden wątek jest na stereo. Wcześniej był w HiEnd to został przetransferowany na bocznicę.

OK ale pisanie o SACD ze jest lepsze tylko dlatego ze wielokanałowy słychac lepiej :) w dodatku prawie ze obojetne na czym by nie grało zawsze sprowokuje

to tak jak bys pisał ze korektorem z dupowatych kolumn robisz hiendowe

Zrobcie zakladke SACD. I bedziemy mieli komplet zakladek ze mi monitora nie wystraczy.

Nie głupi pomysł, będą się tam naparzać Arton, rochu i discomaniak wspomagani przez neomammuta i racjonalizowani przez misiomora:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A Ci początkujący to niby kto ?

Mam nieraz takie wrażenie że niektórzy wyżej sr**ą niż dupę mają, przepraszam za słownictwo, ale przebywanie na forum od jego narodzin wcale nie powoduje nagłego przyrostu wiedzy, w tym czy innym temacie.

Są i tacy Forumowicze co maja długi staż, a wpisy Ich są okazjonalne, ale są i tacy, co niemal na siłę, chcą aby wielokrotnie powtarzane kłamstwo zamieniło się w prawdę.

il Dottore - "nie piję" do Ciebie.

Posłuchaj, mi nie chodzi o blokowanie komukolwiek możliwości wypowiedzi i dyskusji, tylko o to, żeby ktoś 10 s. po rejestracji nie zaśmiecał zakładki STEREO kolejnym tematem w stylu: "elo, ziomy, co poradzicie...".

Bo to właśnie dlatego STEREO wygląda dziś, jak wygląda.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Użytkownicy+

Problem w tym, że dotej pory po ostatnich zmianach forum tematy i ich przynależność nie został uporządkowana do końca.

Problem udzielania się dystrybutorów sprzętu w dyskusjach na temat doboru urządzeń audio uważam za skandal.

Ta sprawa nie jest rozwiązana i oznacza całkowity brak etyki ze strony moderatorów lub ich mocnej zależności.

Zgadzam się. To skandal, że prawie nikt z rodzimych producentów i dystrybutorów nie pisze na forum. To wstyd, że takie spotkania jak u Climaxa w Łodzi, są rzadkimi wydarzeniami. O spotkaniach na odsłuchach Reymio i innych, można przeczytać tylko dzięki niektórym forumowiczom, bo żaden z organizatorów nie ma odwagi tu pisać. Rozmawiałem z kilkoma z nich i konkluzja jest jedna - pisząc na forum, można tylko stracić. Co da producentowi czy sprzedawcy, wdawanie się w kłótnie z forumowiczem ? NIC, jak mu udowodni swoje racje, to NIC nie zyskuje. Próby pomocy, czy jakiejkolwiek innej działalności, kończą się nagonką na człowieka. Chore teorie spiskowe, zżerają wszystko ... Wszyscy wszystkich, o coś podejrzewają. Już trudno coś komuś doradzić, bo zaraz jest podejrzenie o układ ze sprzedawcą. Chora wyobraźnia działa, a prawda jest taka, że czas poświęcony dla forum, nijak ma się do wirtualnych profitów.

Jestem przekonany, że jatki są naszą przywarą narodową. Mogę być tym oburzony, jak co niektórzy koledzy, ale przecież widzimy, że wszyscy to robimy nawet, jeśli nie chcemy. Ja wyjątkiem nie jestem. Autor wątku jest oburzony, a sam nie raz, choćby grzecznie, na pewno komuś dokopał :)

Nic dodać, nic ująć ...

Zakładanie nowych i powtarzających się do znudzenia tematów niestety nie podlega żadnej kontroli i nad tym jak najbardziej ubolewam. Niestety moderacja na AS jest typu post factum.

Moderatorów jest kilku, a tematów dziesiątki ... Nie ma innego sposobu, niż zgłaszanie takich spraw. A jakiego typu są forumowicze AS (oczywiście nie wszyscy) ? Nie robią nic, ani przed, ani po fakcie ... wolą smęcić, jak to jest źle.

Jestem zdecydowanie ZA zakładką - DLA POCZĄTKUJĄCYCH.

Paltoniku - nie przesadzaj, dystrybutorów i sklepikarzy u nas na forum dostatek - ich wpisy mają jeden cel - większą sprzedaż poprzez reklamę i promowanie siebie na forum, co wcale nie można im brać za złe, ale jak najbardziej ich wpisy należy weryfikować poprzez odsłuch własny, a nie marne 10 % rabatu dla klubowiczów :-)))) A i owszem drugiego dna na forum dostatek i bynajmniej nie są to chore urojenia - jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości w tym względzie to z pewnością udający Greka moderator :D

Jest jeszcze problem jawnej i ukrytej branży i mamy obraz tego "prawie nikt" :-))))

Moderatorów jest kilku, a tematów dziesiątki ... Nie ma innego sposobu, niż zgłaszanie takich spraw. A jakiego typu są forumowicze AS (oczywiście nie wszyscy) ? Nie robią nic, ani przed, ani po fakcie ... wolą smęcić, jak to jest źle.

Jak sobie Moderator nie radzi, to czas pomyśleć o nowym.

1. Polacy nienawidzą osób mających inne zdanie niż oni sami - jest tu taka silna tendencja do unifikacji poglądów

2. Ogólny brak kultury (a już zwłaszcza tej wysokiej) i dobrych wzorców kulturowych - wzmacniany jeszcze przez ogłupiającą działalność mediów

3. Internet daje poczucie anonimowości i bezkarności - zwiększa więc radykalizację poglądów

4. Polacy mają najniższy na świecie stopień zaufania do siebie - to widać w pyskówkach na forum

4. Istnieje też "kompleks polski" - poczucie że każdy chce mnie oszukać, okraść i wyciągnąć ode mnie pieniądze. Wywodzi się to z biedy lat przed- w trakcie i - powojennych oraz silnie zakorzenionej mentalności chłopskiej naszego społeczeństwa. Od 200 lat najważniejsze w Polsce jest : nie zostać oszukany przez handlarza . To też widać, słuchać i czuć w każdym wątku.

1. Polacy nienawidzą osób mających inne zdanie niż oni sami - jest tu taka silna tendencja do unifikacji poglądów

Jest to bardziej spowodowane dobrze rozumianą kreatywnością - wyścigiem szczurów, w którym wielu jeszcze bierze udział.

Takie czasy nastały, asertywny wygrywa w tym biegu.

2. Ogólny brak kultury (a już zwłaszcza tej wysokiej) i dobrych wzorców kulturowych - wzmacniany jeszcze przez ogłupiającą działalność mediów

Buraka cukrowego może nie dostanę od Was, ale to prawda co powiedział jeden z polityków.

Oglądajcie dalej telenowele i tym podobne tańce z gwiazdami - ogólnie - TV, a głupieć zaczniecie.

3. Internet daje poczucie anonimowości i bezkarności - zwiększa więc radykalizację poglądów

Chyba dobrze, bo w cztery oczy, nie każdy adwersarz byłby taki wylewny, czasami tylko za dużo chamstwa się widzi, ale patrz ad.2

4. Polacy mają najniższy na świecie stopień zaufania do siebie - to widać w pyskówkach na forum

???

4. Istnieje też "kompleks polski" - poczucie że każdy chce mnie oszukać, okraść i wyciągnąć ode mnie pieniądze. Wywodzi się to z biedy lat przed- w trakcie i - powojennych oraz silnie zakorzenionej mentalności chłopskiej naszego społeczeństwa. Od 200 lat najważniejsze w Polsce jest : nie zostać oszukany przez handlarza . To też widać, słuchać i czuć w każdym wątku.

To nie wywodzi się z biedy, tylko własnych doświadczeń.

Jak raz się sparzysz, to później na zimne dmuchasz.

Zaprzecza to powiedzeniu - mądry Polak po szkodzie, zawsze musi być ten pierwszy raz.

I po tym "sparzeniu się" cała reszta to krętacze i złodzieje.

=> Palton

A portal aukcyjny na High Fidelity ty już odwiedził ? :-)

zyzio to juz kolejna edycja wyprzedaży , nie wiem jak wczesniej to przegapiłeś

tak jest w kazdej prasie branzowej i zwykle to ciezki kawałek chleba

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.