Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki sens ma demokracja?

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

To się nie odnosi tylko do soób, które ze swoich odmienności uczyniły zawód, ale do każdego przypadku który wymieniłem powyżej.

I rzecz w tym, że społeczeństwo takiej gwarancji nie daje.

To jest problem.

Bo w normalnych krajach dziwadła są ignorowane.

a w seksmisji robili sobie z tego jaja

a tu się tak porobiło

swoją drogą przykłąd Belgii pokazuje że jak jest Król to nawet dwa lata bez rządu nic nie zmienia

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Pietrzak to stary pierdoła o mentalności PRLowskiego oficera politycznego. Żałosny pajac własnymi rekami zniszczył swój wizerunek.

Jestem Europejczykiem.

Polonia amerykańska oczekuje podobnego bełkotu

tam sami felietoniści

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14383-0-40679700-1318665059_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

powiedz cóż śmiesznego jest w tym klipie?

A miało być śmiesznie, prawda bywa gorzka...

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

powiedz gdzie jest prawda w tym klipie...w wnioskach,porównaniach czy w samym Pietrzaku tuż za wątrobą.

Nie widzę kłamstwa lub manipulacji (od czego roi się wszelakich mediach) jak zauważyłeś oświeć mnie.

Właśnie, wnioski - sam byłem świadkiem jak skutecznie działa straszenie Kaczyńskim, zwłaszcza po "wizycie" u Lisa i medialnej "obróbce".

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

dzisiaj slyszalem od pewnej osoby takie zdanie: przeciez teraz nie jest demokracja tylko jest kapitalizm, jakiez proste a zarazem genialne, jesli sie tak dokladnie zastanowic...

chwilowy brak działalności w audio.

a w temacie Lisa

"- Wywiad z szefem głównej partii opozycyjnej nie sprowadza się do rejestrowania wypowiedzi polityka, do czego wystarczyłby mikrofon, ale wymaga dociekania tego, czego indagowany nie mówi, lub nie chce powiedzieć - oświadczyła Rada Etyki Mediów w sprawie skargi dotyczącej wywiadu Tomasza Lisa z prezesem PiS Jarosławem Kaczyńskim na antenie TVP2."

niestety dla Ciebie w demokracji tak to działa....mógł skorzystać z Trwam

Pietrzak, wielka pierdoła...

Chciał być prezydentem. Ja akurat uważam, że w demokracji każdy może chcieć być prezydentem ale tzw. środowisko wyśmiało go...

Facet przeżył traumę również z powodu wyniku, społeczeństwo go odrzuciło ...

Potem zwyczajnie zszedł na psy. To co w zatęchłej komunie było miodem na serce, obecnie jest anachronizmem a wręcz szkodnictwem.

Pietrzak ujawnił swój wąski światopogląd w momencie jak życie pokazało gdzie jego miejsce. Stał się jakiś dziwnie zawistny. Taki wieczny bojownik... ;)

Nawet moja kochana Trojka jest stronnicza.

Wkleiłem linka,ponieważ nie wszyscy słyszeli,a warto sobie wyrobić zdanie na podstawie nie jednego,ale wielu głosów.Panu Kubie nie robię i nie zamierzam robić reklamy.Każdy ma swój rozum...

dzisiaj slyszalem od pewnej osoby takie zdanie: przeciez teraz nie jest demokracja tylko jest kapitalizm, jakiez proste a zarazem genialne, jesli sie tak dokladnie zastanowic...

W swietle tego co sie dzieje w Polsce czy wiekszosci krajow trudno sie nie zgodzic z tym spostrzezeniem. Co prawda w Szwajcarii jest kapitalizm i jest demokracja na trzy czwarte powiedzmy to jedna jaskolka wiosny nie wrozy. Co wiecej, w Szwajcarii tez bogaci maja znacznie wiecej do powiedznia niz biedni mimo referendalnego systemu a zroznicowanie poziomu materialnego ludnosci rosnie. Dzisiejsza Szwajcaria to nie ta sama co kiedys.

wojciech,

jestes chyba dosc inteligentny aby wiedziec jak mozna zaprowadzic system referendalny w kraju o czterdziestu milionach mieszkanoco jak i trzystu milionach. Tak samo jak przy osmiu milionach czy jednym.

A tak ogolnie to niektorzy nadal myla wybranie kogos w wyborach z demokracja. W PRlu, ZSRR, KRLD czy na Kubie tez byly (i sa) wybory. I jaka zgodnosc wyborcow w pogladach!!! Tylko wybrani robia co chca.

pozdrawiam,

Co prawda w Szwajcarii jest kapitalizm i jest demokracja na trzy czwarte powiedzmy to jedna jaskolka wiosny nie wrozy. Co wiecej, w Szwajcarii tez bogaci maja znacznie wiecej do powiedznia niz biedni mimo referendalnego systemu a zroznicowanie poziomu materialnego ludnosci rosnie. Dzisiejsza Szwajcaria to nie ta sama co kiedys.

Ty tu przykladu Szwajcarii nie podawaj ,

to jest kraj ktory pierze brudne pieniadze z calego swiata i stad jego bogactwo!

Wszystko oczywiscie legalnie ! :))

• 2 lata później...

Potęga demokracji bezpośredniej:

Ukryta Zawartość

Politycy już liczyli ile zarobią na szwindlach, a tu dupa :)

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Co tam pomysł, ważne że ludzie mogli zadecydować, przede wszystkim Krakowianie (a nie cała Polska) bo wbrew pozorom wiedzą co jest dobre dla ich regionu.

Wybieranie debili w sejmie z listy to jeszcze nie cała demokracja, a co najwyżej jej namiastka.

A tu jeszcze jeden przykład że demokracja nie jest aż tak bezużyteczna:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.