Skocz do zawartości
IGNORED

Accuklon P-7100

Rekomendowane odpowiedzi

-Board nie posiada błędów (skanowany Drc)

Nie wiem gdzie będziesz robił prototypy, ale najpierw sprawdź jakie ma prototypownia minimalne parametry w CAM. Jak dla mnie jest kilkaset "Stop mask errors"

Wyjdzie ktos przed orkiestrę i sprobuje zagrac na tym klonie?

Na tym czyli na jakim? Masz na myśli klona na chińskich pcb?

Jeśli tak, to ja składam dwie sztuki.

Na tym czyli na jakim? Masz na myśli klona na chińskich pcb?

Jeśli tak, to ja składam dwie sztuki.

Składaj jak najszybciej, trzeba będzie go porównać z innymi klonami ;)

Wojny klonów się szykują ? :)

Ależ gdzie tam, to już było niedawno przeca.

Teraz wszyscy czekają na "nową nadzieję" ;)

Miłego.

Irek.N.

ps. sorki, nic złego na myśli...kibicuję mocno.

Przypuszczam że nic z tego nie będzie , te pcb zbytnio nie różnią się od tych co robił Tomek które był BEEEE a teraz prawie to samo i jest super .

Wszystkie konstrukcyjne nieżyty tez na nich są , sprzężenie zwrotne tak samo jak ja zrobiłem rozdzielone i wzięte z jednej i drugiej szyny zbiorczej .

Zamiast zrobić upgrade który opisałem wywalanie kasy na pcb .

Tomka od początku grały dobrze, to Twoje po poprawce zaczęły grać jak Tomkowe, ale i tak coś z nimi nie tak bo zaczęły oscylować i trza było dodatkowo kombinować z ich ustabilizowaniem.

Edytowane przez adik82

Grzesiek, nie wiem czy coś będzie, czy nie będzie. Mogę Ci natomiast powiedzieć co jest:

-po pierwsze jakość wykonania pcb to tak od końca: Tomka, Twoja długo długo nic i na końcu pierwsze miejsce chinol (niestety).

A jak kupisz komplet w wersji podstawowej (same pcb), to wyniesie on niecałe 300 złotych.

Tomkowe PCB miały kilka małych błędów, ale do problematycznych nie należały. Kolega kilka razy rozkręcał i składał wzmak od Tomka i wszystko od kopa działało :)

Większość naszych płytkarni niestety się nie umywa do Chińskich, a jak chce się mieć wszystko dobrze wykonane, to trzeba zapłacić górę pieniędzy. Kolega zamawiał 4 warstwową PCB w kraju otoczonym wielkim murem i bardzo jest zadowolony z jakości.

..... bardzo jest zadowolony z jakości.

O tak, wszystko mają na miejscu, a np u nas wysyłają do zewnętrznych firm na złocenie i trwa to wieki. A efekt końcowy i tak mizerny co do kosztów wykonania.

Po za tym góra dwa tygodnie i płytki są w domu bez jakichkolwiek ale co do jakości.

Edytowane przez adik82

PCB od Tomka miałem posiadały masę błędów nie jestem w temacie ale Grześka płytki zawsze były OK.Jeżeli chodzi o Chinoli to sorry ale onie mają 64 warstwową technologię nie wiem co u nas ale to inna liga.Gdzieś widziałem od P7100 jak są zrobione złocone frezowane etc.

Edytowane przez Olkowski

Chinole to cwane i skrupulatne bestie . Od dawna wszystkie prototypy u nich zamawiam . Jednak kiedyś jak te pcb do moich 7100 zamawiałem to jeszcze nie było tak tych chińskich fabryk na płytki , przynajmniej nikt nie wiedział gdzie co i jak .

Ja tam bardziej wole się skupić na przekonstruowaniu tych układów tak żeby wymiatały . Jeszcze się okaże co lepiej zagra .

• 1 miesiąc później...

Nic się w wątku nie dzieje, każdy siedzi cicho ;)

Dla tych, którzy chcieli by poprawić bas w swoich klonach, polecam wymianę kondów.

Miałem założone 2x Nippon 68000 uf i wymieniłem na Rify 2x 47000uf.

O ile przez pierwsze kilka dni miałem wrażenie, że efekt to czyste placebo lub nawet z tendencją do delikatnej przewagi nipponów, to po ok. tygodniu od zamiany jest kolosalna różnica na basie oczywiście na korzyść Rify!

Rifa ma dużo niższe ESR co jak się okazało jest bardzo istotne w tej sytuacji.

Po tej zamianie nie narzekam już na nic :)

Sprzedam komplet płytek do P-7100 od Tomka . W komplecie parowane trany wyjściowe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-7486-0-92427100-1468134515_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzedam komplet płytek do P-7100 od Tomka . W komplecie parowane trany wyjściowe

Napisz na priva cenę.

Edytowane przez bendix101
  • 1 miesiąc później...

Jestem zainteresowany klonem a-450.Czy ma ktoś ten egzemplarz na sprzedaż.Oferty na priv

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich w tą czwartkową noc :).

Niedawno narodził się pomysł w mej głowie by zrobić własną wersję P7100. Docelowo robię mostek dla siebie, powstała mała seria płytek wyłącznie dla mnie.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niedawno narodził się pomysł w mej głowie by zrobić własną wersję P7100.

Witam kolegę jestem żywo zainteresowany projektem i bardzo chętnie go u siebie posłucham.

Gościłem kiedyś kolege z końcówką Jaskiniowca. To byla bardzo solidna robota ktora wymagała tylko dopieszczenia: odpowiednie kondensatory, okablowanie wewnętrzne i mod o którym pisal sam Jaskiniowiec. Jeśli zagra to lepiej niż poprzednio slyszana przeze mnie wersja P7100 to chętnie wejdę w ten projekt. A juz w tym momencie widzę, iz szanse są spore duzo lepsze elementy niż w tamtej maszynie przemawiają na korzyść poza tym chyba uklad ścieżek zblizony bardziej do oryginału ;)

Teraz kilka słów do kolegów sceptyków.

P7100 jest maszyną hi-endową wymagającą najlepszych elementów w torze mam na myśli kable(zasilające, rca lub xlr, ciemnedynamiczne głośnikowe np harmonix exquisite) ciemno grający preamp taki jak c2810 ktory mam w tej chwili u siebie. Dobre kolumny i gwarantuję, że zrobi się gorąco :)

Hiendowego zestawu niestety nie opędzi sie za przysłowiowe 5pln. Ten klocek wymaga inwestycji w tor bo sam z siebie nie zagra.

Pozdrawiam Sławek

• Pokaż nowe odpowiedzi