Skocz do zawartości
IGNORED

Audiosystem - Audio Physic

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

To super, że Ci się podobają takie chciałeś i takie kupiłeś za dobrą cenę i wszyscy zadowoleni :-) Ja Ci ich nie wciskałem to był Twój wybór. Natomiast dalej utrzymuje, że nikomu ich nie polecam, ale jak ktoś się uprze to czemu mam nie sprzedać ? Jak się klient uprze to jeśli zacznę mu mącić to nic nie kupi i jeszcze będzie niezadowolony z obsługi.

To super, że Ci się podobają takie chciałeś i takie kupiłeś za dobrą cenę i wszyscy zadowoleni :-) Ja Ci ich nie wciskałem to był Twój wybór. Natomiast dalej utrzymuje, że nikomu ich nie polecam, ale jak ktoś się uprze to czemu mam nie sprzedać ? Jak się klient uprze to jeśli zacznę mu mącić to nic nie kupi i jeszcze będzie niezadowolony z obsługi.

A tak z ciekawości, co byś polecił? Jakie kolumny?

a chłopaki z HiFi i Muzyka tak się AP podniecają. Niedawno słuchałem Sonus Faber nie pamietam jaki to model ale cena coś ok. 15tys zł za parę a głośniki wysokotonowiec vify a nisko-średniotonowy pewnie też góra za 500zł/szt. Tak są dziś czasy.

a chłopaki z HiFi i Muzyka tak się AP podniecają. Niedawno słuchałem Sonus Faber nie pamietam jaki to model ale cena coś ok. 15tys zł za parę a głośniki wysokotonowiec vify a nisko-średniotonowy pewnie też góra za 500zł/szt. Tak są dziś czasy.

No i ja się podniecam :) Nie wiem skąd wyobrażenie o niskiej wartości materiałowej AP. Własnej konstrukcji głośniki aluminiowe powlekane ceramiką, odlewane hybrydowe kosze, przyzwoita i dość skomplikowana stolarka. Jakoś jak Xavian leci na głośnikach serii Logic lub TC, nikt na to nie zwraca uwagi. Nie mówię już o tańszych VLM, których głośniki są chyba tańsze od okleiny z metra w hurcie. Czy to przypadkiem nie przesada z tym ebaniem AP? Cały świat się nagle myli? Wszystkich AP przekupiło? Od Rosji po Australię?

zn21 500zł/szt to super przetworniki (patrząc po cenie a ta nic nie znaczy obecnie)

Woodolec a myślisz, że czemu Xavianem nie handluje ? :-)

To napisz, co byś plecił? Tak do 12000 zł.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Są różne szkoły jazdy, różne gusta. Naprawdę dziwię się, że jeszcze ktoś nie wyskoczył, że ProAc z gówna lepiony i kapustę z nieba wołają :)

Tymczasem polskie produkcje na superprzetwornikach skana, gdzie wkład pieniążków wydaje się szczerszy jakoś nie chcą grać lepiej :)

Nigdy AP nie miałem okazji słuchać, dopuszczam do siebie myśl, że mogą mi się nie spodobać, ale wątpię by był to jakiś spisek ogólnoświatowy polegający na przekupstwie, autosugestii czy przekazie podprogowym: "kup te kolumny". Ludzie nie idą i nie wywalają w ciemno kilkunastu tysięcy, a że ktoś uważa, że inne grają lepiej, no cóż. Mnie na przykład wciskano ProAc-a, a wziąłem Vienna Acoustic, które w odczuciu sprzedawcy były totalnymi zamulaczami, stratą pieniędzy. W zasadzie to był na mnie obrażony i zdumiony jak mu zakomunikowałem po dwóch dniach, że się z nimi żenię :) Widzę, że Audiozakupy ma tak samo. Dobrze to i źle. Pasja fajna rzecz, ale tolerancja dla innych wyznań też jest niezbędna :)

Zapewne byłoby lepiej nie brać do sklepu AP, skoro nie podeszły, choćby po to by uniknąć dwuznacznej sytuacji, że się sprzedaje coś czego się nienawidzi, robiąc przy tym kuku wizerunkowe kontrahentowi.

Ciekawe jest to, że z jednej strony branża zarzeka się, jakie to forum dla nich nieistotne, osatnio pracownik jednego dystrybutora przekontwał mnie, że optymistycznie to ma wpływ na promil ich sprzedaży, tylko dziwnym trafem wszyscy to audiostereo obskoczyli i pilnują interesów, do tego podejmując decyzje handlowe w oparciu o subiektywne opinie tu zamieszczane, tak jak audiosystem.

Ostatnio jak się wejdzie na zakładkę "stereo" to co drugi post to branża, niektórzy piszą ciekawie, jak Audiozakupy, ale większość to wpisy typu "serdecznie zaparaszam na odsłuchy, w razie pytań służę pomocą", rzygać już się chce po prostu. A jak do tego dodać branżę zakamuflowaną, to się robi mały dramat.

Swoją ścieżką, to można sobie wyobrazić na tym przykładzie jaka jest sytuacja pism branżowych w starciu z takim obrażalskim dystrybutorem. Źle piszesz - nie dostaniesz sprzętu do testów i nie wykupimy reklamy. No i potem odchodzi to mega-klakierstwo. Ostatnio prawie każda recenzja w jednym z miesięczników kończy się obowiązkowo wyrażeniem rozdzierającego serce żalu, że już nadchodzi ten dzień, kiedy ten wspaniały sprzęt trzeba zwrócić dystrybutorowi...

Swoją ścieżką, to można sobie wyobrazić na tym przykładzie jaka jest sytuacja pism branżowych w starciu z takim obrażalskim dystrybutorem. Źle piszesz - nie dostaniesz sprzętu do testów i nie wykupimy reklamy. No i potem odchodzi to mega-klakierstwo. Ostatnio prawie każda recenzja w jednym z miesięczników kończy się obowiązkowo wyrażeniem rozdzierającego serce żalu, że już nadchodzi ten dzień, kiedy ten wspaniały sprzęt trzeba zwrócić dystrybutorowi...

Ba, daleko szukać nie trzeba - w zakładce artykuły - Fr@ntz ubolewa, ze przed świętami będzie musiał odejmować sobie od ust by zakupić kabelek usb za 2690 zł :-)))) Oczywiście dystrybutorem jest umiłowane przez niego - Moje Audio :D

Mi Fr@ntz ostatnio pogroził palcem, gdy toczyłem utarczkę słowną (na kulturalnym poziomie) z ludźmi jednego dystrybutora z wielkimi tradycjami naganiactwa i ambasadorstwa marki na tym forum, usunął wszystkie niewygodne dla nich wpisy i zagroził odpoczynkiem od forum.

Mi Fr@ntz ostatnio pogroził palcem, gdy toczyłem utarczkę słowną (na kulturalnym poziomie) z ludźmi jednego dystrybutora z wielkimi tradycjami naganiactwa i ambasadorstwa marki na tym forum, usunął wszystkie niewygodne dla nich wpisy i zagroził odpoczynkiem od forum.

Ten wątek też by zamknął i wyrzucił do kosza albo i w kosmos, ale przestraszył się rewolucji na forum i jeszcze dobitniejszego wydźwięku....zresztą ten człowiek mnie nienawidzi, czuć to przez druty...ostatnio dał mi wolne na 5 dni za nic :-)

Jestem wyjątkowo niewygodna personą na tak skomercjalizowanym do szpiku kości forum....ale powoli prawda dociera do ludzi.....nawet tych najbardziej naiwnych....

Zyziu, a przy tym Personą o wyjątkowo wysokim przekonaniu o zbawiennej roli, jaką pełnisz na tym forum dla nas, nieświadomych niczego i wpadających w sidła komercji.

O Dżejms... chciałoby się rzecz, ale podziw dla twej niezłomnej postawy odebrał mi głos. narażasz się dla nas na bany, to takie szlachetne.

Zyziu, a przy tym Personą o wyjątkowo wysokim przekonaniu o zbawiennej roli, jaką pełnisz na tym forum dla nas, nieświadomych niczego i wpadających w sidła komercji.

O Dżejms... chciałoby się rzecz, ale podziw dla twej niezłomnej postawy odebrał mi głos. narażasz się dla nas na bany, to takie szlachetne.

Wszystkich nie zbawię, zawsze pozostaną naiwni :-) Tak więc za proroka - wybawiciela się nie uważam :-) Za to ponad wszystko cenię dystans i zdrowe spojrzenie na pewne sytuacje :-) A tak już mówiąc wprost - takie tanie sarkazmy wsadź sobie w tyłek :-)

Trzeba wywazyc pewnie kwestie i pojsc jednak na pewien kompromis; z jednej strony rozumiem forum audiostereo i jego rynkowe podejscie (nie jest to organizacja non-profit tylko biznes) - musi sie przeciez z czegos utrzymac, prawda? Tym niemniej jego charakter i uzytecznosc MUSI pozostac na takim poziomie - aby jego uzytkownicy chetnie z niego korzystali. O tym musza bezwglednie pamietac, ze to my tworzymy cala jego zawartosc merytoryczna i to my generujemy caly ten ruch, ktory przeklada sie na kase.

Z drugiej strony wszystkie nachalne ruchy kazdy inteligentny forumowicz sam wychwyci i wyciagnie wnioski

Odnosnie dystrybutorow to z pewnoscia wiedza albo powinni wiedziec jak w takim specyficznym swiatku jak audio wazny jest w dzisiejszej rzeczywistosci internet i moc takich narzedzi jak miedzy innymi audiostero, gdzie tak naprawde kszaltuja sie i to w duzej mierze decyzje zakupowe.

Niby to wszystko 'oczywistosci' ale warto o nich pamietac:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.