Skocz do zawartości
IGNORED

Klub marki Audia Flight

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 20.06.2021 o 21:58, ostrowek63 napisał:

Witam. Jeśli można chciałbym dołączyć klubu z moim przedwzmacniaczem FLS1 i dedykowaną kartą dac board. 

No witaj, też jestem posiadaczem tego pre. Z jaką końcówką go używasz?

Obecnie Mcintosh mc452 Audie FLS1 mam z dac board i na razie zostaje co do reszty mich zabawek mam takie zbiegowisko w głowie że globusa dostaję. Audiofilia nerwosa czy jakoś tak to się nazywa.

28 minut temu, ostrowek63 napisał:

Obecnie Mcintosh mc452 Audie FLS1 mam z dac board i na razie zostaje co do reszty mich zabawek mam takie zbiegowisko w głowie że globusa dostaję. Audiofilia nerwosa czy jakoś tak to się nazywa.

Też mam z kartą DAC, której używam i kartą phono z której nie korzystam, bo pre zewnętrzne mam lepsze. Ten DAC jest całkiem dobry i spokojnie moim zdaniem gra na poziomie daców zewnętrznych do około 10k, ale ostatnio miałem okazję porównywać z dosyć wysokim modelem Lampizatora i słychać było wyraźnie, że można lepiej.

Gość adamnl

(Konto usunięte)
14 godzin temu, Arek80 napisał:

Też mam z kartą DAC, której używam i kartą phono z której nie korzystam, bo pre zewnętrzne mam lepsze. Ten DAC jest całkiem dobry i spokojnie moim zdaniem gra na poziomie daców zewnętrznych do około 10k

Witaj Arku

Czy to o tym dac piszesz?

Mam między innymi CD Three S. Ta karta nie kosztuje majątek. Zastanawiam się, czy ją w takim razie nabyć. 

402255C1-948B-4BA8-BA2C-088901107EC3.jpeg

7 minut temu, adamnl napisał:

Witaj Arku

Czy to o tym dac piszesz?

Mam między innymi CD Three S. Ta karta nie kosztuje majątek. Zastanawiam się, czy ją w takim razie nabyć. 

402255C1-948B-4BA8-BA2C-088901107EC3.jpeg

Tak, o tym DAC piszę. Pytanie tylko w jakim modelu będzie grała, bo zdecydowanie najlepiej wypada to właśnie w przedwzmacniaczu FLS1, ponieważ ma tam do dyspozycji dedykowane zasilanie dla karty DAC i to robi ponoć dużą różnicę vs np nawet wysokie integry fls10, bo tam już zasilanie współdzieli z którymi też gra bardzo dobrze, ale jednak nie tak jak z FLS1. Miałem nie dawno w domu Lampizatora nowego Amber za wcale nie małą kasę i sory, ale nie miał podejścia do DACa Audi i nie było to tylko moje zdanie, bo kilka osób słuchało. Natomiast Lampizator Atlantic zagrał znów wyraźnie lepiej, ale też kosztuje tyle co Audia razem ze wzmacniaczem. Na pewno jest to DAC bardzo przestrzennie grający i tu nawet Atlanticowi nie ustąpił, ale słychać było bardziej cyfrowe granie niż z Lampiego. Natomiast moim zdaniem to świetny dac do tego stopnia, że od kiedy go mam myślę o upgradzie toru gramofonowego, bo różnica oczywiście jest na jego korzyść ale już nie tak ogromna jak była kiedyś. 

Gość adamnl

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Arek80 napisał:

Pytanie tylko w jakim modelu będzie grała

FL CD Three S

Jak myślisz, czy warto?

Słucham muzyki 50% z CD. 
reszta z Quobuz. Do tego mam dac w Node2i, na liniowym. Jestem rozczarowany/dac poziomem detaliczności, „nasycenia”, za bardzo „przymula”. Pomyślałem by node użyć jako transport.

Dziękuję z góry.

5 minut temu, adamnl napisał:

FL CD Three S

Jak myślisz, czy warto?

Słucham muzyki 50% z CD. 
reszta z Quobuz. Do tego mam dac w Node2i, na liniowym. Jestem rozczarowany/dac poziomem detaliczności, „nasycenia”, za bardzo „przymula”. Pomyślałem by node użyć jako transport.

Dziękuję z góry.

Z całą pewnością będzie lepiej niż z Node2i, bo tam dac jest symboliczny. Pytanie też za ile możesz tę kartę kupić, bo jako nowa to wcale tak tania nie jest, bo chyba z 8 tys pln. Używki jeśli się trafi w ogóle to około 4k. 

5 godzin temu, adamnl napisał:

Już znalazłem odpowiedź😊

Arek o Dacu pisał/1850 euro kosztuje

Ja o cyfrowym wejściu w CD/360 euro

88135C60-0E11-41E7-98B7-116B819473FB.png

Ale to ma sens, bo w odtwarzaczu cd masz przecież wybudowanego DACa, więc wystarczy dodać wyjście cyfrowe i można powiedzieć, że używając noda jako transport do wybudowanego w Audię DACa będziesz miał podobną jakość, a na pewno charakter dźwięku do tego z CD. Jestem natomiast pewien, że z CD będzie jednak minimalnie, ale jednak lepiej. Jeśli jednak dźwięk z tego odtwarzacza Ci pasuje to nie zastanawiałbym się nawet

Gość adamnl

(Konto usunięte)

Dziękuję Arku

Niewiele płyt CD mam, kilkanaście, w tym większość  to świetnie zrealizowane ECM i Blue Note. Mam też kilka na skrzypce/Vivaldi/Rachel Podger.

Większe zakupy dopiero w PL w sierpniu. Brzmienie CD jest o pół frakcji bardziej otwarte, „czystsze”, spokojne, muzykalne - mniej agresywne. 
Na cały weekend będę miał Qutesta Chorda. Osłucham się i zadecyduję, czy zamówić moduł do CD.

Mój zestaw brzmi u mnie niesamowicie. To w dużej części zasługa monitorów i akustyki. Gdyby tylko choć trochę z wyglądu przypominał Gato😊 i głośność precyzyjniej ustawiał, to byłaby bajka. 

Pozdrawiam. 

• 3 tygodnie później...
W dniu 11.07.2021 o 17:57, Sandrok napisał:

Witam. Czy ktoś wie czym różniła się Audia One MK1 od wersji MK3 i jak rozpoznać?

Hej, z tego co mi wiadomo podstawowa różnica dotyczyła zmian w zasilaniu ale szczegółów nie znam.

Rozpoznać można po numerze seryjnym, podobno na stronie producenta jest gdzieś info na ten temat.

Pozdrawiam,

• 5 miesięcy później...

Przymierzam się kupna Audi Flight FL Tree S w związku z czym mam pytanie do użytkowników aktualnych i byłych tego modelu o to czy występują jakieś typowe niedoróbki/usterki np. niektóre "brumią" itp. i na co ewentualnie zwrócić uwagę kupując używany egzemplarz.

3 godziny temu, payong napisał:

Przymierzam się kupna Audi Flight FL Tree S w związku z czym mam pytanie do użytkowników aktualnych i byłych tego modelu o to czy występują jakieś typowe niedoróbki/usterki np. niektóre "brumią" itp. i na co ewentualnie zwrócić uwagę kupując używany egzemplarz.

Miałem wypożyczony Fl3s , to była nówka i trafo było głośne , poza tym w głośnikach  był mały przydźwięk.

Wcześniej miałem Audię Fl3 pierwszą wersję i była cisza.

5 godzin temu, payong napisał:

Miałem AF3S nic nie brumiło, cisza w głośnikach. Jedyna uwaga użytkowa to nie załączać trybu direct końcówka mocy przy wybranym wyjściu-strasznie wali po głośnikach.

5 godzin temu, payong napisał:

Tzn. przy zmianie wejścia?

Przy zmianie wejścia jest OK. Chodzi mi o to, że jedno wejście (już nie pamiętam dokładnie które) możesz skonfigurować jako bezpośrednio wejście na końcówkę mocy z pominięciem regulacji głośności. W momencie jak uruchamiasz tą opcję na  pilocie nie możesz mieć tego wyjścia aktywnego, bo jak mi trzasnęło to myślałem, że to koniec. Trzeba wybrać  inne wejście, uruchomić direct in i potem sobie przełączyć.

12 godzin temu, payong napisał:

@izapat

Dziękuję za spostrzeżenia. A czy ten przydźwięk występował bez podłączenia urządzeń zewnętrznych?

Wszystko było podłączone.

Wczoraj kupiłem AF3S i stałem się mam nadzieję pełnoprawnym członkiem klubu AUDIA 🙂

Jutro będę testował brzmienie w moim systemie z różnymi kablami zasilającymi (5 rodzajów z różnych półek cenowych).

Ostatnio miałem sprzęt DIY. Różnice są na korzyść AUDI - testowałem prawie tydzień przed zakupem, chociaż nie jest to skok bardzo duży. Kolejny mały kroczek w pogoni za króliczkiem, kto wie czy nie ostatni ze względu na wiek i co za tym idzie degradację zmysłów 🙂

W tym tygodniu u mnie również zawitał AF Tree tylko starsza wersja bez tego /uśmiechu/ na froncie. Bardzo fajne granie.góra,średnica jedynie dół taki troszeczke jakby podbity ale ogólnie bardzo fajnie.Z moimi dynkami dobrze się spasował. Nie mogę tylko rozgryść pilota ,nie mam do niego instrukcji jak się go programuje.🙂

MarcinGD                            Gość od którego właśnie go kupiłem ma też CD do komletu,twierdzi że również będzie go sprzedawał ,uważasz że warto? Jak narazie gram na Atoll CD100  - będzie przeskok jakościowy?

MarcinGD                            Gość od którego właśnie go kupiłem ma też CD do komletu,twierdzi że również będzie go sprzedawał ,uważasz że warto? Jak narazie gram na Atoll CD100  - będzie przeskok jakościowy?

Coś pokręciłem🙂                                                                               A więc czekam na okazję bo wzmacniacz gra naprawdę fajnie a porównuje go do mojego Coplanda

Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza Audia flight three s, moje pytanie do użytkowników jakie propozycje zgrabnych kolumn polecacie?, z mojego doświadczenia z Davis Acoustics Balthus 50 jest kiepsko.  

Z monitorami xavian 125 junior było całkiem fajnie, ale szukam czegoś lepszego

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.