Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód?

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

raczej nie

optymista....v8 6,4L HEMI przejazd przez warszawę po za godzinami szczytu bagatela 22 litry w trybie "ECO" który wyłącza połowę silnika, w trybie normalnym prawie 30.

22l na 6.4 to super wynik. Małe spalanie.

?👈

Jest pewna różnica między nieświadomym i niezamierzonym błędem projektowym a perfidnym oszustwem mającym na celu zwiększenie konkurencyjności.

oszustwo w przeciwieństwie do błędu nikogo nie zabiło.

22l na 6.4 to super wynik. Małe spalanie.

czy ja wiem masz wtedy jakieś 50% mocy .. 2xx konna czterocylindrowa benzyna spali mniej... dużo mniej.

BTW: a BMW ile chlapie w mieście ?

• Moderatorzy

Niezłe eco;-) Ale ja miałem na myśli bardziej normalny samochód czyli Superba 2.0 TSI czy Passata 2.0 TFSI.

no to w mieście 12 :)

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Jako wieśniak chciałbym by było mnie stać na 6 litrowy Hemi albo nasz europejski AMG. Liczyłbym się też ze słowami bo nie lubię chamstwa:)

Gdzie Ty widzisz obrazę a nawet chamstwo??Czy dzisiaj słowo "wieśniak" to już obraza??

Wieśniactwo to zaszczyt i szczęście ogromne. Mieszczuchy nie dość że są skazani na zgiełk i trochę syf to jeszcze na dodatek bywa nie są tego faktu świadomi.

Kto bogatszy to się tam wybuduję gdzie ma ochotę,to ten akurat też ma szczęście.

Nikogo nie obrażam, sam też jestem...

Fox733 kup sobie na niedziele v8 bądź v12 ponieważ wiek ropy się kończy,kiedyś latanie i tania jazda pozostanie przywilejem jedynie bogatszych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W garażu stoi(z braku na paliwo) G65 AMG od Brabusa :)

Wiem,pokazywałeś już zdjęcie.

Ja jak dorobię to kupuję tanio Beeme serii 7,niech czasami zwija asfalt i wozi komfortowo na codzień, na inne v12 nie mam.

.

Wiem,pokazywałeś już zdjęcie.

Trochę kiepskie bo fotografowi rence siem trzęsły:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

BTW: a BMW ile chlapie w mieście ?

20, bez dotykania gazu.

Gdzie Ty widzisz obrazę a nawet chamstwo??Czy dzisiaj słowo "wieśniak" to już obraza??

Wiesniaka jeszcze mozna zrozumiec, ale jak ktos pochodzi z PGRu to masakra :-D

?👈

Odmówić sobie mogą pacierz, gdybym był nabył szwindelwagena to miałbym prawo domagać się rekompensaty. W końcu moje auto traci na wartości i zostałem byłem oszukany.

Zaniemówisz...

Generalnie mam w dupie, ile moje auto wypierdzi.

Byle fabryczunia w Staniątkach Zjednoczonych wysmradza mnóstwo więcej w minutę.

Jak wiesz.

Wczoraj polazłem (pobiegłem, bo permanentny brak czasu, k**wa mać) do typa, sprzedającego VW.

Sprzedane! - usłyszałem...

Trza będzie brać from de sekond chend, czy cuś?

Coraz bardziej mi się olkxgagen podoba:-)

To setkę na ustanie wibracji:)

"kierowcy", psiakość!:-)

żeby nie dublować:

Ukryta Zawartość

.

Obniżało moc i spalanie oraz emitowało mało szkodliwych substancji (głównie tlenków azotu). A po diagnostyce silnik dostawał kopa i właściciel był zadowolony, bo ma żwawe auto i stacja diagnostyczna, bo samochód przechodził badania. Idylla trwała aż do czasu, kiedy odkryto szwindel. A odkrył go niejaki Daniel Carder, i to półtora roku temu. A całą aferę obecnie nakręciły koncerny motoryzacyjne z USA, które zaczęły masowo tracić klientów.

Ukryta Zawartość

Przewałka nie została wykryta przez żadną stację diagnostyczną tylko przez Center for Alternative Fuels, Engines & Emissions West Virginia University w maju 2014 roku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z dzisiejszego ranka news z radia: rząd Szwajcarii zakazał sprzedaży samochodów VW! :)

Nie powiem, mam Schadenfreude! ;)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja się dziwie że tam było można diesla kupić :P przecież ten kraj ekstremalnie dba o zdrowie i środowisko, jedyny kraj w EU który poważnie potraktował promieniowanie elektromagnetyczne (wzór dal innych).

Ja się tam cieszę za każdym razem jak Niemcom ktoś utrze nosa ale boje sę że tym razem może to za bardzo uderzyć w klientów, każdej marki.

Porównywanie Toyoty do VW .....dobre!. I żeby było jasne nie mam Toyoty. Pozdrawiam

NHTSA przestudiowało wszystkie przypadki i skargi złożone przez właścicieli felernych modeli Toyoty. W 6200 z nich stwierdzono przyczyny zgodne z charakterystycznymi objawami defektu pedału gazu - niekontrolowane przyspieszenie samochodu mimo prób hamowania. Obok 89 ofiar śmiertelnych, stwierdzono także 57 osób rannych.

Przypomnijmy, że w wyniku tej awarii Toyota została zmuszona do serwisowania 8 mln samochodów. W USA japońska marka z tego powodu zapłaciła także karę w wysokości 16,4 mln Dolarów.

W sumie racja, afera z VW to pryszcz na dupie.

Skandal VW przenosi się na Audi. W kolejce Skoda i Seat.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Skandal VW przenosi się na Audi. W kolejce Skoda i Seat.

Ukryta Zawartość

było w dniu afery, Audi na równi z VW ujawniało wersje silnikowe i to w bardziej cywilizowany sposób.

Tu macie swoje ekologiczne benzyny z bezpośrednim wtryskiem.

iau4am1mmfnc.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.