Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt XLR

psilo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Noszę się z zamiarem zakupu interkonektu XLR.

System:

Linn Akurate DS

Krell s300i

Focal Electra 1038 BE

Przewód głośnikowy: Furutech u2T

Aktualnie używam interkonekt TaraLabs Vector 1 RCA. W przyszłości Krella zastąpi prawdopodobnie Pass X250.5 + XP-10. Ale to dopiero za kilka miesięcy.

Proszę kolegów o jakieś propozycje. Budżet do 3 T PLN. Używane wchodzą również w grę.

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/90734-interkonekt-xlr/

To na razie słuchaj na tym co masz. nie ma sensu nic teraz zmieniać bo Pass zagra wyraźnie inaczej niż aktualny Krell.

To jest prawda.

Akurat Krell S300i nie jest właściwym reprezentantem brzmienia tej marki ale faktem jest źe Pass zagra inaczej.

Ogólnie wyższy model Passa zagra spokojniej i wolniej niź równie wysoki model Krella.

Krell bedzie szybszy, z mocniejszym, lepszym basem.

Tak więc jeśli to ma być Pass to będzie potrzebował kabla szybkiego z podkreślonymi skrajami pasma albo inaczej to ujmując nie moźe to być kabel z wyciętymi skrajami pasma.

https://www.audiostereo.pl/topic/90734-interkonekt-xlr/#findComment-2373200

Kup najpierw Passa, po co się bawić w zabawę z kablami dwa razy ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/90734-interkonekt-xlr/#findComment-2373552

Witam,

Noszę się z zamiarem zakupu interkonektu XLR.

System:

Linn Akurate DS

Krell s300i

Focal Electra 1038 BE

Przewód głośnikowy: Furutech u2T

Aktualnie używam interkonekt TaraLabs Vector 1 RCA. W przyszłości Krella zastąpi prawdopodobnie Pass X250.5 + XP-10. Ale to dopiero za kilka miesięcy.

Proszę kolegów o jakieś propozycje. Budżet do 3 T PLN. Używane wchodzą również w grę.

Pozdrawiam!

A ja polecam Van den Hula The Rock Hybrid 3T albo jeszcze lepiej ( niestety również drożej ) The Mountain Hybrid 3T.Kable gładkie ale dynamiczne,bardzo rzetelnie kreślona scena i bogactwo szczegółów które nie powoduje żadnego rozjaśnienia.Może nie są tak efektowne jak wysokie MITy ale cena wielokrotnie niższa.Różnica między modelem Rock a Mountain ( co można stwierdzić jedynie przy bezpośrednim porównaniu ) sprowadza się do większej kultury brzmienia i większej swobody w prezentacji detali na korzyść tego drugiego.Niemniej jednak,oba modele prezentują dźwięk bardzo wysokiej próby.Nad wyraz spójne,dobrze wyważone względem siebie części pasma i analogowe brzmienie.Taki best buy , oczywiście w swojej kategorii cenowej. Taka jest moja opinia.

https://www.audiostereo.pl/topic/90734-interkonekt-xlr/#findComment-2375797

A ja polecam Van den Hula The Rock Hybrid 3T albo jeszcze lepiej ( niestety również drożej ) The Mountain Hybrid 3T.Kable gładkie ale dynamiczne,bardzo rzetelnie kreślona scena i bogactwo szczegółów które nie powoduje żadnego rozjaśnienia.Może nie są tak efektowne jak wysokie MITy ale cena wielokrotnie niższa.Różnica między modelem Rock a Mountain ( co można stwierdzić jedynie przy bezpośrednim porównaniu ) sprowadza się do większej kultury brzmienia i większej swobody w prezentacji detali na korzyść tego drugiego.Niemniej jednak,oba modele prezentują dźwięk bardzo wysokiej próby.Nad wyraz spójne,dobrze wyważone względem siebie części pasma i analogowe brzmienie.Taki best buy , oczywiście w swojej kategorii cenowej. Taka jest moja opinia.

Byłem ciekaw jakie są te kable bo ta nowa technologia 3T wydaje się ciekawa a ceny są dość rozsądne.Co prawda filozofia brzmieniowa tej firmy to zamulacze ale być może teraz się to zmieniło. Skoro jest tak jak piszesz to faktycznie może to być dobry zakup w tej cenie.

Rozumiem że słuchałeś obu tych kabli tak? A na jakim systemie ich słuchałeś?

https://www.audiostereo.pl/topic/90734-interkonekt-xlr/#findComment-2375812

Byłem ciekaw jakie są te kable bo ta nowa technologia 3T wydaje się ciekawa a ceny są dość rozsądne.Co prawda filozofia brzmieniowa tej firmy to zamulacze ale być może teraz się to zmieniło. Skoro jest tak jak piszesz to faktycznie może to być dobry zakup w tej cenie.

Rozumiem że słuchałeś obu tych kabli tak? A na jakim systemie ich słuchałeś?

System w info o mnie tj. ARC Ref CD 7 + Unison Research S9 + Focal Alto Utopia Be. Sam byłem ciekaw serii 3T ponieważ na co dzień używam VdH Silver IC Mk III.Mówiąc poważnie , w bezpośrednim odsłuchu Silver Mk III jest kablem bezwzględnie i każdej dziedzinie lepszym od Mountain Hybrid 3T. Podobnie zresztą w całej rozciągłości deklasuje Fadela Coherence II. Na pytanie czy trzykrotna różnica w cenie względem Mountain jest uzasadniona odpowiem że nie wiem . . . Przyjemności obcowania z piękną muzyką nie potrafię i może nie chcę przeliczać na pieniądze. Niemniej jednak żeby grało 3 x lepiej . . .

Idąc dalej , kabli słuchałem bardzo uważnie i z czystej ciekawości. Mój znajomy ( który wypożyczył kable )kupił zresztą Mountain do systemu Jadis między CD Audio Aero i preamp Jadisa.Pomiędzy wzmacniaczem i preampem gra Jadis PGI-1J i nic innego tam zagrać dobrze nie chciało

Okablowania szukał długo.Długo " ćwiczył " Siltecha z półki średniej/wyższej , Transparenta , Tare Labs , Fadel , Kimbera i dalej już nie pamiętam .Trwało to przeszło rok. Wybrał Van den Hula i sobie chwali co niniejszym czynię i ja.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/90734-interkonekt-xlr/#findComment-2375900

Probowalem najwyzszego VdH platinium. Ok nowa seria nie muli tak jak poprzednie ale nadal jest pewna mgielka w przekazie i minimalnyi brak zaangazowania muzycznego. Jesli juz szukac czegos na Walicow to zdecydowanie w tej cenie polecam Ramzesa. Osobiscie mam go od ponad roku w moim systemie i zdecydowanie lepiej od niego gra tylko najwyzszy Acrolink oraz topowe Siltechy. Ramzes gra jak muzykalny Nordost z najwyzszej polki.

https://www.audiostereo.pl/topic/90734-interkonekt-xlr/#findComment-2375941

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.