Skocz do zawartości
IGNORED

DAC-jakość ponad cenę! Czy super drogie DAC-i grają lepiej?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Też nie mogę pojąć po co on wkleja setki zdjeć, które są wszędzie w necie i te specyfikacje ze stron producenta. Bez sensu. Każdy może sobie wejść na stronę JBL czy Levinsona i to wszystko tam jest. Po co tym zaśmiecać forum!

Może ma udziały w Harman Kardon ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Może ma udziały w Harman Kardon ;)

harman/kardon czy HARMAN ...bo zauważyłem że co niektórzy nie odróżniają firmy od koncernu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Li4vLi4vLi4vLi4vaW1hZ2VzL251bWVyeWhmaW0vMjAxNC0xMS9mb3R5L2hmbTExXzEwMTcuanBnJnc9NzAwJmg9NjAwJnE9NzA=.jpg

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

.:Gerard:. , gdzieś to mam jak grały w Monachium - najważniejsze jak potrafią zagrać w optymalnym set-up'ie.

Może nie umieli ich zestawiać w Monachium, albo ktoś ze zwiedzających/słuchających ma jakieś ewidentne własne preferencje / odchyły od normy :-)

To jest dziwne, że ktoś komu się podobały DD66000 na AS 2012, później pisze, że nowsze i jeszcze lepsze DD67000 mu się nie podobały w Monachium 2015 ...podejrzana sprawa :)

Chyba się przestraszył jeszcze bardziej dośrubowanej neutralności. Bo z prywatnych systemów, osoby które posiadały DD66000 i po latach kupili nowsze DD67000, to są zachwycone że są jeszcze lepsze, od jakże udanych DD66000. Podłączają im m.in. takie wzmacniacze, jak: Accu A-200 / A-70 / P-7100, lub McIntosh MC601 / MC2301 / MC2KW, albo VTL'e od MB-450 Series III po VTL Siegfried Series II, i wiele wiele innych.

A pamiętasz system z IFA 2007 zestawiony przez ekipę niemieckiego „Audio” i „Stereoplaya” ..., jak nie, to możesz zapytać np. pana Marcina, Vertigen'a co i jak grało z dwóch jak i z pięciu :) kolumn DD66000. I dla niego ten system audio w 99%-ach jak na żywo odtworzył dźwięk który chwilę wcześniej został zarejestrowany przy występie kwintetu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

On po kilku latach od tamtej prezentacji sam napisał do mnie z zapytaniem czy to nie przypadkiem Everesty, bo wtedy jak słuchał DD66000, to była nowość i przez tyle lat nie wiedział że słuchał Everestów, które tak bardzo mu się podobały. Nawet wysłał mi zdjęcia z tamtej prezentacji (zrobione telefonem kom.) i powiedział, że jak chcę to mogę te wszystkie jego zdjęcia wkleić do wątku. Unikalne, nigdzie indziej ich w necie nie ma - jak chcecie to mogę z kilkadziesiąt tu wkleić :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Jak brak pomysłu (..)

W rytmie Ci bliskim:

Gdy youtube nie pomaga

Magnepan nie domaga

Mark eN go w nosie ma

Mark eN go w nosie ma

Aha, Yyy, Je e , Aha

Magnepan ni w ząb

Klawesynu nie zna

Yyy, Aha, Je e , Aha

Mirimbę za to zna

Yyy, Je e , AhaAha

I w CD trafo wielkie ma

Yyy, Je e , AhaAha

i Ego...

ten tego,

Każdy widzi

jakie ma..

Yyy, Je e , Aha

aha, aha, aha

Te wyboldowane wersy, to hołd dla twoich wielu wyboldowanych przez Ciebie własnych przemyśleń na tym forum.

Mam nadzieję, że docenisz me starania, by ich ciężar ideologiczny był tożsamy z twoim...

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Tra la la la, tra la la la JBL z tąd wypada

Sly nam o DAC-ach opowiada

Sru tu tu tu, Harman zrobił z dobrych firm kupę luźnego drutu

Tam ta ram, tam ta ram a ja sobie muzę gram.

Sly nie banuj już nie będę, uuuuuuu ale te koszmarne wierszyki zaraźliwe som ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

te koszmarne wierszyki

Takie w zamierzeniu autora być miały...

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Te wyboldowane wersy, to hołd dla twoich wielu wyboldowanych przez Ciebie własnych przemyśleń na tym forum.

Mam nadzieję, że docenisz me starania, by ich ciężar ideologiczny był tożsamy z twoim

Lemon, musiałeś mieć ciężki dzień albo czas lekarza odwiedzić......

Pisz o markowych Kondo których rzekomo słuchałeś nie w salonie czy sklepie ale u siebe w domu ?!?

Planujesz odwiedzić Szymona ? to weź pampersy ze sobą bo będzie efekciarsko.

To wątek o przetwornikach czy kolumnach ? Bo już się pogubiłem :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pisz o markowych Kondo których rzekomo słuchałeś nie w salonie czy sklepie ale u siebie w domu ?!?

Magnepan,

Ty naprawdę masz wielki problem z czytaniem ze zrozumieniem. I to niestety nie jest twój jedyny problem, jak uważnie poczytać twoje wpisy na forum. Powiem Ci szczerze, że jest mi z tego powodu Cię żal...

Nigdzie nie napisałem, że słuchałem Kondo u siebie w domu.

Co do mojej wizyty u Szymona, to się nie martw. Dorośli i Dojrzali Faceci potrafią się dogadać.

;)

Magnepan,

Ty naprawdę masz wielki problem z czytaniem ze zrozumieniem. I to niestety nie jest twój jedyny problem, jak uważnie poczytać twoje wpisy na forum. Powiem Ci szczerze, że jest mi z tego powodu Cię żal...

Nigdzie nie napisałem, że słuchałem Kondo u siebie w domu.

Co do mojej wizyty u Szymona, to się nie martw. Dorośli i Dojrzali Faceci potrafią się dogadać.

;)

Lemon, jeśli słuchałeś Kondo na AS lub innych wystawach albo u Szemisa to tak jakbyś w ogóle tego nie słuchał.

To jest takie lizanie loda przez papierek więc nie wyskakuj że znasz dźwięk Kondo.

Wielokrotnie słuchałem Kondo na wystawach i to po kilka godzin ale w rezultacie ten dźwięk mnie nie zachwycił.

Nie zabieram też głosu w tej sprawie bo nie wypada się produkować jak czegoś się nie zna do końca.

Czy z Szymonem się dogadasz to czas pokaże ale nie zapomnij o pampersach ( wytłuściłem specjalnie bo lubisz )

(...) jeśli słuchałeś Kondo na AS lub innych wystawach albo u Szemisa to tak jakbyś w ogóle tego nie słuchał. (...)To jest takie lizanie loda przez papierek więc nie wyskakuj że znasz dźwięk Kondo.

Widzisz, ten twój wpis potwierdza moje wcześniejsze przypuszczenia a propos twojej kondycji psychicznej.

Nie pisałem o tym, że słuchałem go u siebie w domu ani o słuchaniu na wystawach czy też u Wojtka.

(...) ale nie zapomnij o pampersach (...)

Jest takie powiedzenie: Głodnemu chleb na myśli.

:D

Nie pisałem o tym, że słuchałem go u siebie w domu ani o słuchaniu na wystawach czy też u Wojtka.

To nie zabieraj głosu w temacie, fantasto.

To nie zabieraj głosu w temacie, fantasto.

Proszę, nie mierz wszystkich swoją miarą...

Słuchałem kondo w kontrolowanych warunkach przez dni parę, to napisałem we wcześniejszych postach i jest to prawda.

Twoje liczne "iluminacje" tego faktu nie zmienią. Życzę Ci miłego dnia i zakończmy już.

Słuchałem kondo w kontrolowanych warunkach przez dni parę, to napisałem we wcześniejszych postach i jest to prawda.

Już na zakończenie personalnych dywagacji możesz wyjaśnić powyższy wpis ?

Wielokrotnie słuchałem Kondo na wystawach i to po kilka godzin ale w rezultacie ten dźwięk mnie nie zachwycił.

A gdzie kolega sluchal wielokrotnie? Kondo Kagura tez kolega sluchal wielokrotnie?

------------------------------------------------

Sly no i jak gra ten AN5, wygrzal sie juz, mozsz cos wiecej powiedziec?

Po co? Przecież ty i tak wiesz lepiej jak on gra... :-)

Nic takiego nie napisalem ;) napisalem tylko ze uwazam ze bedzie sporo lepszy od Kaliope i tego jestem pewny. Chodzi mi o te aspekty w ktorym jest lepszy od Kaliope. Ale skoro zaczynasz pisac o tym DAC-u a pozniej mowisz ze nie napiszesz nic na jego temat na forum, to wydaje mi sie to groteskowe i nie powazne poprostu ;)

No chyba ze AN5 zdeklasowalo Kaliope i nie chcesz sie do tego przyznac wtedy to cie jak najbardziej rozumiem :)

Bzdury. Sporo już napisałem. A więcej za kilka dni.

Bzdury w czym?

Czekam na recenzje bez cynizmu i ironii z mojej strony, chce znac twoja opinie. ;)

Na marginesie, bedzie recenzja twojego Kaliope w 6moonsach, poczytamy i pewnie poogladamy golizne ;) Ja go jak wiesz nie sluchalem, tylko widzialem konstrukcje ktora tak srednio mi sie podoba, ale byc moze myle sie i to jest wymiatacz ponad DCS Vivaldi, kto wie? ;)

Bzdury w czym?

Czekam na recenzje bez cynizmu i ironii z mojej strony, chce znac twoja opinie. ;)

Na marginesie, bedzie recenzja twojego Kaliope w 6moonsach, poczytamy i pewnie poogladamy golizne ;) Ja go jak wiesz nie sluchalem, tylko widzialem konstrukcje ktora tak srednio mi sie podoba, ale byc moze myle sie i to jest wymiatacz ponad DCS Vivaldi, kto wie? ;)

to jest super...

----------------------------------------------------

Nie wiem co jest wymiataczem, a co nie. Miałem Vivaldiego, ale sam DAC i był OK, ale u mnie Gryphon zagrał lepiej. Gdyby dCS zagrał lepiej to bym go kupił. Nie miałbym problemu z kolorem, bo dCS ma srebrne wersje, a Gryphon nie. Do Kalliope musiałem dołożyć panel maskujący w kolorze srebrnym, żeby pasował do reszty systemu.

Gdyby dCS zagrał lepiej to bym go kupił.

A czemu nie sprobowales calego stacka? Przeciez ogolnie wiadomym jest to ze gra dopiero calosc czyli 4 czesc.

to jest super...

Ja nie wiem jak gra Kaliope jeszcze raz powtorze, znam tylko recenzje Sly ze to najlepszy DAC jaki slyszal na tej planecie.

Na pewno najlepszy z tych, które miałem u siebie. Jak pojawi się coś lepszego to go wymienię. Ślubu z nim nie brałem. Na dziś nie widzę nic lepszego ale rynek się rozwija i na pewno z czasem pojawi się coś jeszcze lepszego. Rozważam też opcję 2 DAC-ów w systemie. Jeden taki bardziej wyrównany, ze świetnym basem i wysoką rozdzielczością do muzy pop, rock, ambient i electroniki, a drugi lampowy z dopaloną średnicą do muzy, która preferuje takie dopalone brzmienie DAC-a np jazz, vocal, małe składy, lekka symfonika.

Stasiu, czekamy na Twój creme de la cream DAC - najlepszy ze wszystkich i jak na razie tylko czekamy bo brakuje

pomysłu czy części ( przepr. podzespołów ) ? A może to będzie DAC mix - najepsze rozwiązania z najlepszych dacków ?

Na pewno najlepszy z tych, które miałem u siebie. Jak pojawi się coś lepszego to go wymienię. Ślubu z nim nie brałem.

A czemu nie posluchasz stacka Vivaldiego? Uwazasz ze nie ma szans do Kaliope?

A może to będzie DAC mix - najepsze rozwiązania z najlepszych dacków ?

Tak MIX bedzie laczyl wszystkie aspekty grania rozdzielczosc, wielka muzykalnosc i absolutna harmonie na kazdym nawet najtrudniekszym materiale PCM

jak na razie tylko czekamy bo brakuje

pomysłu czy części ( przepr. podzespołów ) ?

Caly czas sa nowe pomysly jak i sprowadzam bardzo nowoczesne czesci z USA Japonii Niemiec, ktore nikt jeszcze nie montowal w audio.

Caly czas sa nowe pomysly jak i sprowadzam bardzo nowoczesne czesci z USA Japonii Niemiec, ktore nikt jeszcze nie montowal w audio.

Stasiu, Ty to umiesz podgrzewać atmosferę:))

Być może cały Stack Vivaldi będzie jeszcze lepszy ale mnie nie jest potrzebny. Mam swój transport CD, który nie ma wejścia na zegar. Czyli zegar nie wykorzystam, transportu dCS też nie. Pozostaje sam DAC i ewentualnie upsampler ale wtedy musiałby by byc też zegar. Dla mnie nie ma to sensu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.