Skocz do zawartości
IGNORED

Ignorancja i głupota!

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

A tak w ogóle to o co chodzi.

Niech ci, co słuchają kabli, zajmą się słuchaniem kabli. Ci, co ich nie słyszą, niech ich nie słuchają.

Tu już ostatnio parę osób pogrzało - co ma audiofilizm z "wiedzą" wspólnego? Co to za wiedza tajemna?

Ano właśnie. Tworzenie muzyki to pryszcz, ale należyte jej odtworzenie w warunkach domowych wymaga co najmniej habilitacji:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

No może;), niemniej jednak bynajmniej aczkolwiek nobilitacji. Tak to mankamenty pacyfikują w kategoriach moralnych człowieka..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie mogę już znieść głupoty i debilizmu większości forumowiczów! Obraz nędzy i rozpaczy! Niestety, zakładka STEREO jest jednym wielkim śmietnikiem naciągarstwa, ludzkiej głupoty, braku tolerancji (wszelkiego rodzaju) i pozerstwa. Patrząc na sam styl wypowiedzi, na samą interpunkcję, nie mówiąc już o jakichkolwiek zasadach współistnienia społeczeństwa, których już nie ma....

Dlaczego ludzie przestali dbać o swój wizerunek? Dlaczego przestali kultywować wszelkie tradycje? Dlaczego można dzisiaj komuś, dosłownie, opierdzielić twarz na czerwono, na ulicy w biały dzień i nikt nie zareaguje? Dlaczego ludzie zaczęli widzieć tylko swój czubek nosa? I, w końcu, dlaczego nikt nie chce, bezinteresownie, komuś pomagać?

Czy ktoś może mi powiedzieć, dlaczego zwracanie uwagi to dzisiaj to samo, co walenie komuś kijem po głowie?

Czy Was to czasem nie wkur....?!?!?!

Przedstawiony przez ciebie tutaj problem nie dotyczy (niestety) tylko tego forum , jest on wszechobecny wszędzie na całym świecie .

Zwróćcie uwagę ,że ludzie nie potrafią ze sobą rozmawiać czy to w sklepie czy w rodzinie czy na tym forum .I nie chodzi o błędy językowe , te mówione i te pisane ale o naszą mentalność .Rywalizujemy ze sobą zamiast współpracować tak w rodzinie jak i w pracy .Nie cieszy nas fakt ,że mój wujek z ciotką lub sąsiedzi kupili większy ,lepszy telewizor lub samochód lecz myślimy , co zrobić aby kupić jeszcze większy , znamienitrzy wspomniany w przykładzie telewizor czy samochód a jak już nie jesteśmy w stanie im dorównać (dogonić),to zwyczajnie im zazdrościmy zamiast się cieszyć razem z nim ich radością .

Również mąż z żoną rozmawiają o wszystkim (pogodzie ,polityce ,zajmują się plotkami) i o niczym ,bo nie potrafią ze sobą rozmawiać o tym co ich naprawdę trapi , kłócą się i ubliżają sobie nawzajem .Problem ten dotyczy również ich dzieci ,które w ważnych dla nich sprawach często szukają oparcia i rady wśród swoich niedoświadczonych rówieśników a nie wśród najbliższych im osób ,tj.rodziców.

Bolączką jest również brak szacunku i kultury ,który (którą) wynosi się z domu .Chamstwo zaczyna się niewinnie od zwracania się do własnych rodziców po imieniu i negowania ich autorytetu , który się uzewnętrznia i nasila w dalszym dorosłym życiu w relacjach międzyludzkich .Jak dla mnie jest ,to początek rozkładu podstawowej komórki społecznej jaką jest rodzina .Wszechobecny brak szacunku , miłości ,przyjaźni ,lojalności ,honoru ,uczciwości ,bezinteresowności i wszelakiej cnoty ,świat stacza się ku gorszemu .Kapitalizm wyzwolił w nas ducha rywalizacji i konsumpcjonizmu ,bezczelności i chamstwa , dokąd nas to zaprowadzi ????

Myślę ,że do upadku naszej cywilizacji .Człowiekowi do szczęścia nie wystarczy wygodniejszy samochód lub większy telewizor ,to co dla nas jest najważniejsze świadomie lub nie niszczymy .Żeby nikt mi nie zarzucił ,nie jestem poplecznikiem komunizmu czy jakiegokolwiek systemu politycznego ,ekonomicznego czy społecznego -żaden się nie sprawdził i był nastawiony na wyzyskiwanie przeciętnego Kowalskiego .Czas abyśmy się ocknęli z tej stworzonej dla mas rzeczywistości ,złudnej i zgubnej !

Piotr

Jak myślicie, ilu z tych ludzi słucha muzyki "poważnej" i jest człowiekami renesansu?

"A man sat at a metro station in Washington DC and started to play the violin; it was a cold January morning. He played six Bach pieces for about 45 minutes. During that time, since it was rush hour, it was calculated that thousands of people went through the station, most of them on their way to work.

Three minutes went by and a middle aged man noticed there was musician playing. He slowed his pace and stopped for a few seconds and then hurried up to meet his schedule.

A minute later, the violinist received his first dollar tip: a woman threw the money in the till and without stopping continued to walk.

A few minutes later, someone leaned against the wall to listen to him, but the man looked at his watch and started to walk again. Clearly he was late for work.

The one who paid the most attention was a 3 year old boy. His mother tagged him along, hurried but the kid stopped to look at the violinist.

Finally the mother pushed hard and the child continued to walk turning his head all the time. This action was repeated by several other children. All the parents, without exception, forced them to move on.

In the 45 minutes the musician played, only 6 people stopped and stayed for a while. About 20 gave him money but continued to walk their normal pace. He collected $32. When he finished playing and silence took over, no one noticed it. No one applauded, nor was there any recognition.

No one knew this but the violinist was Joshua Bell, one of the top musicians in the world. He played one of the most intricate pieces ever written,with a violin worth 3.5 million dollars.

Two days before his playing in the subway, Joshua Bell sold out at a theater in Boston and the seats average $100.

This is a real story. Joshua Bell playing incognito in the metro station

was organized by the Washington Post as part of a social experiment about perception, taste and priorities of people. The outlines were: in a commonplace environment at an inappropriate hour: Do we perceive beauty?

Do we stop to appreciate it? Do we recognize the talent in an unexpected context?

One of the possible conclusions from this experience could be: If we do not have a moment to stop and listen to one of the best musicians in the world playing the best music ever written, how many other things are we missing?"

streści to ktoś ładnie po polsku? Nie mam talentu literackiego, źle się mnie czyta, nie podejmuję się.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przedstawiony przez ciebie tutaj problem nie dotyczy (niestety) tylko tego forum , jest on wszechobecny wszędzie na całym świecie .

Zwróćcie uwagę ,że ludzie nie potrafią ze sobą rozmawiać czy to w sklepie czy w rodzinie czy na tym forum .I nie chodzi o błędy językowe , te mówione i te pisane ale o naszą mentalność .Rywalizujemy ze sobą zamiast współpracować tak w rodzinie jak i w pracy .Nie cieszy nas fakt ,że mój wujek z ciotką lub sąsiedzi kupili większy ,lepszy telewizor lub samochód lecz myślimy , co zrobić aby kupić jeszcze większy , znamienitrzy wspomniany w przykładzie telewizor czy samochód a jak już nie jesteśmy w stanie im dorównać (dogonić),to zwyczajnie im zazdrościmy zamiast się cieszyć razem z nim ich radością .

Również mąż z żoną rozmawiają o wszystkim (pogodzie ,polityce ,zajmują się plotkami) i o niczym ,bo nie potrafią ze sobą rozmawiać o tym co ich naprawdę trapi , kłócą się i ubliżają sobie nawzajem .Problem ten dotyczy również ich dzieci ,które w ważnych dla nich sprawach często szukają oparcia i rady wśród swoich niedoświadczonych rówieśników a nie wśród najbliższych im osób ,tj.rodziców.

Bolączką jest również brak szacunku i kultury ,który (którą) wynosi się z domu .Chamstwo zaczyna się niewinnie od zwracania się do własnych rodziców po imieniu i negowania ich autorytetu , który się uzewnętrznia i nasila w dalszym dorosłym życiu w relacjach międzyludzkich .Jak dla mnie jest ,to początek rozkładu podstawowej komórki społecznej jaką jest rodzina .Wszechobecny brak szacunku , miłości ,przyjaźni ,lojalności ,honoru ,uczciwości ,bezinteresowności i wszelakiej cnoty ,świat stacza się ku gorszemu .Kapitalizm wyzwolił w nas ducha rywalizacji i konsumpcjonizmu ,bezczelności i chamstwa , dokąd nas to zaprowadzi ????

Myślę ,że do upadku naszej cywilizacji .Człowiekowi do szczęścia nie wystarczy wygodniejszy samochód lub większy telewizor ,to co dla nas jest najważniejsze świadomie lub nie niszczymy .Żeby nikt mi nie zarzucił ,nie jestem poplecznikiem komunizmu czy jakiegokolwiek systemu politycznego ,ekonomicznego czy społecznego -żaden się nie sprawdził i był nastawiony na wyzyskiwanie przeciętnego Kowalskiego .Czas abyśmy się ocknęli z tej stworzonej dla mas rzeczywistości ,złudnej i zgubnej !

Sad but true.....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Dużo jest tego chamstwa, oj dużo....

Aha, ale jeszcze gorsze jest buractwo. A wiecie jak zrobić ćwikłę? Wrzucić granat do BMW.

Użytkownik jar1 edytował ten post wczoraj, 22:57

Tu masz przykład jak można rozmawiać z innymi.Każdy sądzi według siebie.Głosi stare porzekadło.

Witam, ilość tematów na forum wzrasta, dyskusje typu, pieniądze a brzmienie, zestaw do 5 tysia nie zagra itd... Kretynizm do kwadratu, w audio nie ma kompromisów, ale nie ma też ustalonego schematu, to nie jest kwestia tego, że ktoś jest w temacie nowy, ale braku myślenia i głupoty.... Piewcy DVD-Audio uważają, że najlepiej ten format gra na odtwarzaczach DVD, mają oczywiście rację. DVD zostało tak pomyślane, żeby słychać było wyraźną różnicę pomiędzy starym formatem CD a nowym, grającym zdecydowanie lepiej, przecież to nowy format! Sporo ludzi się na to nabiera :)

Boże, spóźnię się do pracy...., ale tak mi ładnie przygrywa VHS, dokładniej kopia zrobiona z LP, że chyba posiedzę w domu....., eeee... hehe

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość rydz

(Konto usunięte)

to nie jest kwestia tego, że ktoś jest w temacie nowy, ale braku myślenia i głupoty....

<<Dokładnie tak jest,toczy się w zakładce stereo w jednym z tematów pogawędka:))

Zebyś nie wiem jak napisał i ile razy że tu,tu i tu,popełniłeś błąd w swoim myśleniu i tym co napisałeś

i tak twoja uwaga do niego nie dotrze,mało tego za chwilę znajdzie się następny który swoim wpisem

napisze to samo co poprzedni,chyba mało kto już potrafi zrozumieć to co czyta i pisze:(

Brak tolerancji. Dla kogoś wyznacznikiem jakości jest DVD-Audio? Ok, jego sprawa. CD, LP - noł problema. KAŻDY ma prawo do własnej nirwany.

Ale nie tu. Tu usłyszy od znawców: gówno słyszałeś, gówno wiesz, masz gówniany sprzęt. I najlepiej nie pisz już więcej, chyba że posypiesz głowę popiołem i uznasz, że ci, co na audio "zęby zjedli" mają jedną jedyną rację. A własne zdanie możesz sobie do butów wsadzić.

I to jest problem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.