Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa Fadel Art Hotline IEC co może z nią konkurować?

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem że po wpięciu listwy Fadel Art Hotline IEC wszystko jest spokojniejsze, można to nazwać ciszą pomiędzy rozchodzącymi się dźwiękami. Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma doświadczenie z tą listwą i miał okazje porównać ją z innymi. Listwa to już ostatnia zmiana jaką chcę u siebie wprowadzić.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Miałem kiedyś,w cenach z drugiej ręki bardzo dobra rzecz.

Warto poeksperymentować z kablem sieciowym (chyba,że jest na stałe),można wtedy jeszcze trochę wycisnąć :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Czy ktoś testował te wysokie modele listw Furutecha TP609 i najwyższy model TP309?

Pewnie mało kto ;).

Cena ponad 10tys.zł(309),plus dobra sieciówka,robi się niezła kwota,ciekaw jestem :).

Szkoda,że tylko cztery gniazda.

P.S.

A tego ktoś słuchał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czy ktoś testował te wysokie modele listw Furutecha TP609 i najwyższy model TP309?

Sly, w Twoim systemie tylko Acoustic Revive RTP Ultimate i kabel Power Reference - koniec poszukiwan:).Od Furutecha to moze byc gniazdko w scianie.

marslo

Pewnie mało kto ;).

Cena ponad 10tys.zł(309),plus dobra sieciówka,robi się niezła kwota,ciekaw jestem :).

Szkoda,że tylko cztery gniazda.

P.S.

A tego ktoś słuchał:

Ukryta Zawartość

NIe tylko sluchalem , od ponad roku gra w moim systemie. Zanim ja kupilem chcialem posluchac topowego Gigawata i Furutecha.

Od Furutecha odwiodl mnie znajomy Japonczyk z Audiogonu, ktory stwierdzil , ze najpierw jest Acoustic Revive, potem dlugo, dlugo nic i potem inne Furutechy itp. Od Gigawata zas W. Pacula ,ktory stwierdzil ze jak sie chce budowac system hiend bez kompromisow, pozostaje Acoustic Revive. Po roku do zestawu dodalem topowe gniazdo Furutecha , o ktorym pisze W. Pacula w tym tescie, no i to bylo najlepiej wydane kilkaset zl w zeszlym roku:)

pzdr

marslo

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Sly, w Twoim systemie tylko Acoustic Revive RTP Ultimate i kabel Power Reference - koniec poszukiwan:).Od Furutecha to moze byc gniazdko w scianie.

marslo

NIe tylko sluchalem , od ponad roku gra w moim systemie. Zanim ja kupilem chcialem posluchac topowego Gigawata i Furutecha.

Od Furutecha odwiodl mnie znajomy Japonczyk z Audiogonu, ktory stwierdzil , ze najpierw jest Acoustic Revive, potem dlugo, dlugo nic i potem inne Furutechy itp. Od Gigawata zas W. Pacula ,ktory stwierdzil ze jak sie chce budowac system hiend bez kompromisow, pozostaje Acoustic Revive. Po roku do zestawu dodalem topowe gniazdo Furutecha , o ktorym pisze W. Pacula w tym tescie, no i to bylo najlepiej wydane kilkaset zl w zeszlym roku:)

pzdr

marslo

Głupoty ;-) Jak Acoustic Revive to tylko RGC-24 :-) Do tego Furutech Tp 609 + Power Reference III i nie chce mi się szukać nic innego - Gigawatty, Neele i inne testowałem u siebie swego czasu.....Za Furutecha TP 609 dałem 2800 zł w 2008r., teraz 5750 zł nie dałbym choćby mnie żywcem smażyli....bez jaj są granice dymania za puste listwy....to nie jest tyle warte, choć się sprawdza....Gniazdka w ścianie już nie dorzucałem, bo nie ma sensu...jak wymieniłem swoje 15-sto letnie na Sonusolivę spryskaną Pacułowym McKenickiem nie było różnicy i tyle :-) Te całe Furutechy, Gargantue, Shunyaty co mam w systemie to daje swoje, nawet więcej niż sygnałowe kable...tak, tak , hi hi - nie żartuję ! ale nie jest warte to tej kasy i tyle.....kupowałem w dobrym czasie jak dolar nisko stał, bo teraz to by mnie zemdliło jakby mnie strzygli na taka kasę....a fuj ! :-)

Sam jestem ciekaw modelu TP609 słyszałem tylko opinie jednej osoby która wymieniła Hydre6 na TP609

Bo to dobra listwa jest - prostota jest najlepsza jak czysta wódeczka :-)

Obudowa tej "listwy" to lite srebro ? :-)

Nie, raczej qrwa "lata badań" i marketingowej gadki, którą kupuje audiosyfilijskie nasienie na całym świecie :-)

TP 309 to już obecnie jakiś odjazd w nadprzestrzeń cenową, coś w sam raz dla Ciebie sly, uwielbiasz takie kwoty za 4-ro gniazdkową listewkę z proszkiem w środku :-))))

Głupoty ;-) Acoustic Revive to tylko RGC-24 :-) Do tego Furutech Tp 609 + Power Reference III i nie chce mi się szukać nic innego - Gigawatty, Neele i inne testowałem u siebie swego czasu.....Za Furutecha TP 609 dałem 2800 zł w 2008r., teraz 5750 zł nie dałbym choćby mnie żywcem smażyli....bez jaj są granice dymania za puste listwy....to nie jest tyle warte choć się sprawdza....Gniazdka w ścianie już nie dorzucałem, bo nie ma sensu...jak wymieniłem swoje 15-sto letnie na Sonusolivę spryskaną Pacułowym McKenickiem nie było różnicy i tyle :-)

Arek , u Ciebie nie zagralo, taki masz system.

Przyjedz, posluchamy z listwa i bez. A co do gniazdka, wepniemy do zywklego , a potem do topowego Furutecha. Pryskac tym McKenickiem nie bedziemy, nie trzeba.

Jestem pewien , ze bedzisz musial szczekac , gadanie nie wystarczy:).

Jak dziala Acoustic Revive? Ujme to tak: Wyobrazcie sobie piekna, powiedzmy, 40 latke 7 o rano, wlasnie wstala. Czaisz?

A teraz wyobraz ja sobie w wieczornej gustownej kreacji, z delikatnym makijazem i bizuteria. Spojrzysz - czujesz klase na odleglosc.

No to teraz juz wiesz jak dziala Acoustic Revive z Power Reference:)

marslo

Konto w trakcie usuwania

Przyjedz, posluchamy z listwa i bez. A co do gniazdka, wepniemy do zywklego , a potem do topowego Furutecha. Pryskac tym McKenickiem nie bedziemy, nie trzeba.

Jak dziala Acoustic Revive? Ujme to tak: Wyobrazcie sobie piekna, powiedzmy, 40 latke 7 o rano, wlasnie wstala. Czaisz?

A teraz wyobraz ja sobie w wieczornej gustownej kreacji, z delikatnym makijazem i bizuteria. Spojrzysz - czujesz klase na odleglosc.

marslo

Zagrał RGC-24 i to wystarczy :-) Ile tego cholerstwa można szukać i ile tej kasiory wydawać na gadżety ? Kolumny mi znikają, jest powietrze w całym pokoju, słucha się przyjemnie, barwa jest w sam raz, sybilanty nie męczą - trzeba kurde w końcu słuchać....a nie co chwilę coś zmieniać....jak już wchodzisz w nagranie emocjonalnie to cholewcia wiesz, że jest dobrze....po co co chwilę marudzić i wywalać kolejne tysiaki tak naprawdę na bzdety ? :-)))))

Zagrał RGC-24 i to wystarczy :-) Ile tego cholerstwa można szukać i ile tej kasiory wydawać na gadżety ? Kolumny mi znikają, jest powietrze w całym pokoju, słucha się przyjemnie, barwa jest w sam raz, sybilanty nie męczą - trzeba kurde w końcu słuchać....a nie co chwilę coś zmieniać....jak już wchodzisz w nagranie emocjonalnie to cholewcia wiesz, że jest dobrze....po co co chwilę marudzić i wywalać kolejne tysiaki tak naprawdę na bzdety ? :-)))))

Mam urlop , a tu na forum bryndza. Wiedzialem ,ze na Ciebie mozna liczyc:)

Nie chcesz, nie wydawaj, Twoja kasa, Twoj cyrk.

A jakby co wpadnij posluchac, chcialbym uslyszec jak szczekasz:)

marslo

Konto w trakcie usuwania

marslo

pzdr

marslo

Kto dystrybuuje,chyba nie Audio System?

marslo

Topowe gniazdko Furutecha ma tedeo...nic nowego nie usłyszał...jedynie elektryk się pośmiał, ale docenił porządne mocowanie tego gniazdka....zaciski ma niespotykane - nic się nie poluzuje....

Tak ogólnie w tym wszystkim to liczą się pętle masy maści wszelakiej i walka z nimi....walka z ładunkami elektrostatycznymi i tymi paskudami EMI/RFI...walka z czymś jeszcze czego dokładnie pewnie nie znamy, a może kiedyś poznamy.....tylko o to chodzi...na pewno można z tym sensownie walczyć za małą kasę też....na razie nie wiem jak, ale na pewno można.....wiem, że własnie topowe zasilanie pozwala mniej wydawać na kable sygnałowe...takie są moje doświadczenia.....nie sieje sieć, sygnałowe mogą być gorsze, a dalej gra.....

niestety u Pacuły połaczenie Acoustic Revive z Power Reference nie przetrwało zbyt długo w nastepnym tescie zasilania -do listwy Acoustic dołozył Acrolinka 9300 i uznał ze to jest jedyne bezkompromisowe zasilanie a pc3evo niewiele mu ustepuje :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

U mnie tak "słodzi" Gigawatt :-)

To w kontekście tej kobitki z "klasą" a wzmaka mam włączonego bezpośredni do ściany w gniazdo Sonus Oliva.

Przecież masz też gniazdko Furutecha - przyznaj się :-)

niestety u Pacuły połaczenie Acoustic Revive z Power Reference nie przetrwało zbyt długo w nastepnym tescie zasilania -do listwy Acoustic dołozył Acrolinka 9300 i uznał ze to jest jedyne bezkompromisowe zasilanie a pc3evo niewiele mu ustepuje :)

U Pacuł-Miszcza każda mowa zabawka jest the best :-) Uwielbia zmiany i doszukiwanie się mega różnic we wszystkim, a im coś droższe to tym bardziej spektakularne, a jak jeszcze wygląda to już orgazm od samego patrzenia Miszcz przeżywa :-)

Mam ale na drugiej ścianie pod K.D. :-)

To kurna masz top hi-end kinowy :-)

Mam urlop , a tu na forum bryndza. Wiedzialem ,ze na Ciebie mozna liczyc:)

Nie chcesz, nie wydawaj, Twoja kasa, Twoj cyrk.

A jakby co wpadnij posluchac, chcialbym uslyszec jak szczekasz:)

marslo

Ja szczekam u siebie z zadowolenia, wyć już nie muszę :-)))

Topowe gniazdko Furutecha ma tedeo...nic nowego nie usłyszał...jedynie elektryk się pośmiał, ale docenił porządne mocowanie tego gniazdka....zaciski ma niespotykane - nic się nie poluzuje....

Tak ogólnie w tym wszystkim to liczą się pętle masy maści wszelakiej i walka z nimi....walka z ładunkami elektrostatycznymi i tymi paskudami EMI/RFI...walka z czymś jeszcze czego dokładnie pewnie nie znamy, a może kiedyś poznamy.....tylko o to chodzi...na pewno można z tym sensownie walczyć za małą kasę też....na razie nie wiem jak, ale na pewno można.....wiem, że własnie topowe zasilanie pozwala mniej wydawać na kable sygnałowe...takie są moje doświadczenia.....nie sieje sieć, sygnałowe mogą być gorsze, a dalej gra.....

Sadze, ze u mnie ten pozytywny wplyw uziomow gniazdka i listwy jest tak zauwazalny, gdzy mam SET'a ktory w sposob naturalny generuje niewielki przydzwiek , dodatkowo podkreslany przez wysoko skuteczne kolumny.

Byc moze w bardzo czarnych tlach dobrych tranzyzstorow z kolumnami pasywnymi ten efekt jest mniejszy.

marslo

Konto w trakcie usuwania

zyzio

nautilus chyba oddał dystrybucje Acoustic wiec nastepnych rewolucyjnych zmian sie nie doczekamy u Pacuły

Jak już chcecie wydawać kasiorę to fajny jest też Nordost Harmonizer....miałem, oddałem, bo nie musiałem go mieć, ale coś tam słyszałem in plus.....

zyzio

nautilus chyba oddał dystrybucje Acoustic wiec nastepnych rewolucyjnych zmian sie nie doczekamy u Pacuły

Audiosystem miał Acoustic Revive, a teraz kto ma to nie wiem.

U Pacuł-Miszcza każda mowa zabawka jest the best :-) Uwielbia zmiany i doszukiwanie się mega różnic we wszystkim, a im coś droższe to tym bardziej spektakularne, a jak jeszcze wygląda to już orgazm od samego patrzenia Miszcz przeżywa :-)

To kurna masz top hi-end kinowy :-)

Ja szczekam u siebie z zadowolenia, wyć już nie muszę :-)))

Dzisiaj mam taki dzien na ksztaltowanie wyobrazni. Przyjezdzasz, sluchamy , potym Ty szczekasz, wyjesz , skomlisz, ja to nagrawyma i puszczamy na tym forum jako komentarz do listwy Acoustic Revive:) Bezcenne:)

marslo

Konto w trakcie usuwania

Sadze, ze u mnie ten pozytywny wplyw uziomow gniazdka i listwy jest tak zauwazalny, gdzy mam SET'a ktory w sposob naturalny generuje niewielki przydzwiek , dodatkowo podkreslany przez wysoko skuteczne kolumny.

Byc moze w bardzo czarnych tlach dobrych tranzyzstorow z kolumnami pasywnymi ten efekt jest mniejszy.

marslo

Ty masz mega-skuteczne kolumny, więc się nie dziw, że wychwytują najdrobniejszy szumek....ja nie ma tak skutecznych kolumn, ale też po zastosowaniu drogiego zasilania "czarne tło stało się czarniejsze"....to na bank....nie ma o czym mówić.....dało to nazwijmy to czystość niespotykaną wcześniej......no i poprawiła sie dynamika w skali mikro, makro, wszystko w sumie...oczywiście w skali audiofilskiej...ale jest to ważne na ogólną przyjemność z odsłuchu...nie przeczę......

No i jeszcze czysty styk jest ważny....przez lata mam takie swoje typy co daje najwięcej....wiatraczek Furutecha Destat też na mojej liście stoi wysoko....choć cenę wymyślił Japończyk w jakimś chorym transie :-)))) mówię głośno o cenach, powtarzam się, bo one są totalnie absurdalne....naprawdę....czuję się dymany bez jakichkolwiek granic przyzwoitości....

Jak już chcecie wydawać kasiorę to fajny jest też Nordost Harmonizer....miałem, oddałem, bo nie musiałem go mieć, ale coś tam słyszałem in plus.....

Audiosystem miał Acoustic Revive, a teraz kto ma to nie wiem.

na stronie Acoustic dystrybutorem na Polske jest nautilus

Dzieki Tadeo za podrzucenie super pomyslu, warto czytac to forum:)

marslo

ogólnie wiadomo ze" czarne bedziej bardziej czarne " mimo ze tego nie potwierdzaja zadne wymierne testy monitorów

Opublikowano · Ukryte przez palton, 23 Lutego 2012 - Wpis nie na temat. trolling.
Ukryte przez palton, 23 Lutego 2012 - Wpis nie na temat. trolling.

Lol, Jak bardzo kijowy zasilacz musi być we wzmacniaczu żeby listwa miała znaczenie ?

A tak bardziej merytorycznie:

Czy ktoś może wytłumaczyć na jakiej zasadzie (tak precyzyjniej) działają te listwy

że dźwięk jest lepszy ? co poprawiają w prądzie 50Hz ?

Ktoś może wkleić fotki rozebranych listw ?

Sam jestem ciekaw modelu TP609 słyszałem tylko opinie jednej osoby która wymieniła Hydre6 na TP609

Korzystam z TP609 od ponad jednego roku i jestem bardzo zadowolony.

Inna sprawa, że zawsze traktowałem zasilanie po macoszemu i moja poprzednia listwa to był produkt Audnionova....

Po zmianie na TP609 różnica była natychmiast słyszalna. Więcej detali, lepsze kontury... piekniejszy dźwięk.

Myślę, że ta różnica jest głównie efektem kiepskiej jakości poprzedniej listwy, która w porównaniu do obecnej ewidentnie zamulała dźwięk.

Wykonanie jest również rewelacyjne.

TP609 podpinałem do ściany różnymi kablami wysokiej jakości ale tutaj już takiej różnicy jak przy zmianie samej listwy nie było.

Korzystam z TP609 od ponad jednego roku i jestem bardzo zadowolony.

Inna sprawa, że zawsze traktowałem zasilanie po macoszemu i moja poprzednia listwa to był produkt Audnionova....

Po zmianie na TP609 różnica była natychmiast słyszalna. Więcej detali, lepsze kontury... piekniejszy dźwięk.

Myślę, że ta różnica jest głównie efektem kiepskiej jakości poprzedniej listwy, która w porównaniu do obecnej ewidentnie zamulała dźwięk.

Wykonanie jest również rewelacyjne.

TP609 podpinałem do ściany różnymi kablami wysokiej jakości ale tutaj już takiej różnicy jak przy zmianie samej listwy nie było.

Mam w tej chwili TP80e i chodzi mi po głowie właśnie TP609, Panowie z RCM Hi-Fi twierdzą ze 609 jest co najmniej o klasę lepsza, najlepiej będzie chyba wypożyczyć i porównać, dodam tylko że TP80e to moja pierwsza listwa i nie mam doświadczenia w tej materii

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.