Skocz do zawartości
IGNORED

Międzynarodowy spisek przeciwko Syrii.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

W Syrii dzieje się źle.Giną ludzie(średnia to 20 osób dziennie),giną dzieci i dziennikarze.A na Forum cisza!Forumowi obrońcy prawa do samostanowienia narodów milczą!Ogłupiały naród syryjski żyjący dotąd w dobrobycie i wolności podjudzony przez Mosad,CIA i zgniły Zachód podniósł rękę na swego dobroczyńcę.Podniósł rękę i przez to zmusił go to wytoczenia czołgów na ulice i wypuszczenia snajperów przeciwko ludności.Czemu nikt nie broni Baszira tak jak wczesniej Mubaraka czy Kaddafiego?Czy aby nie dzieje mu sie krzywda?Trzeba podnieść wrzask medialny aby broń Boże nie doszło do międzynarodowej interwencji.Bo to sprzeczne z prawem!Syria ma prawo do samostanowienia.Nawet za cenę tysięcy zabitych.Obe ręce precz od Baszira!

tyle ze za tamtych ani rosja ani chiny specjalnie nie protestowaly.tu jest problem.

a generalnie umierajacy ludzie to zaden argument.Z 20 dziennie szybko mozna zrobic 2000.

Cokolwiek się tam nie wydarzy, prędzej, czy później władzę przejmie tam bractwo muzułmańskie.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

W Polsce więcej ludzi zabił mróz w tym roku niż Baszir wytłukł Syryjczyków... I jakoś nikt nie domaga się międzynarodowej interwencji przeciw reżimowi Tuska.

Baszir jest be, jest krwawym dyktatorem, ponieważ ma poparcie Chin i Rosji. Gdyby dawał d*** Wujowi Samowi, to mógłby mordować swoich w najlepsze przy aprobacie całego "cywilizowanego świata".

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Tzn. o ile jest mniej ofiar polskiej zimy, niż ofiar Baszira?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Źle się dzieje.

Ale z naszego, egoistycznego punktu widzenia przedstawiciela cywilizacji zachodniej lepiej aby pozostał status quo.

Vide Irak, Afganistan, Libia, Tunezja, Egipt.

Niestety dla naszych interesów lepsza dyktatura niż islamskie państwo.

Demokracja w krajach arabskich nie ma szans.

Jak oni sami się nie będą za gardło trzymali, to być może czeka nas druga odsiecz wiedeńska :(

Thorogood

Niekoniecznie.W Tunezji spokój,w Libii drobne incydenty.W pełną demokrację też nie wierzę ale jakaś umiarkowana,cywilizowana dyktatura?Czemu nie?Obecna rewolucja w krajach islamskich jest robiona nie przez islamistów ale raczej świeckich.Przez młodych,wykształconych,wychowanych na internecie.Ale oczywiście ryzyko przejęcia władzy przez islamistów istnieje.Może jednak warto podjąć ryzyko?

sraty taty. Zachowaj takie złudzenia robione przez medialny matrix.

W Polsce od listopada do połowy lutego zmarło z zimna około 80 osób. Około 50 uległo zatruciu czadem. Taki jest obraz gospodarczego sukcesu Polski. A nie jesteśmy przecież południowymi Włochami które zimę widza raz na sto lat tylko krajem w którym zima i mrozy przychodzą co roku i nie sa klęską zywiołową.

Arku

Co Ty z tymi zamarzniętymi?Co roku ludzie zamarzają w zimie,w USA też.A ilu spośród nich to alkoholicy,degeneraci i wszelki margines?Znaczna część spośród nich to zwykłe ofiary wódy.

• Moderatorzy

egipt, libia, tunezja się zmakdonaldyzowały i zeuropeizowały dzięki turystom i licznym przedsięwzięciom międzynarodowym.

im kraj z tego regionu bardziej zamknięty i niezjeżdzony przez turystów tym większe ryzyko że w wypadku rewolty docelowo zwyciężą islamiści.

z drugiej strony to nie możemy sami sobie przyznawać roli podmiotu wprowadzającego własne porządki wszędzie gdzie zrobi się bajzel.

to prawie jakby np wojska iranu wkroczyły do nas z bratnią pomocą z tytułu zawieruchy typu acta czy 11 list i (tak jak my wprowadzamy u nich demokrację) wprowadzili nam szariat

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

stench

A dlaczego Ty odmawiasz im prawa do pozbycia się dyktatorów-bandytów tylko dlatego,że mogą władzę przejąć islamiści i nam może to być niewygodne?

• Moderatorzy

wojciechu , ja jedynie uważam , że chodzi o rope , wpływy usa i dominację dolara w rozliczeniach przy sprzedaży ropy.

i może bezpieczeństwo izraela

setki ofiar w syrii, czy światopogląd rządzących są całkowicie bez znaczenia .

Arku

Co Ty z tymi zamarzniętymi?Co roku ludzie zamarzają w zimie,w USA też.A ilu spośród nich to alkoholicy,degeneraci i wszelki margines?Znaczna część spośród nich to zwykłe ofiary wódy.

A to ze opluliście ilDottore ni esprawdzjac nawet o czym napisał.

Zwykłe ofiary wódy to były w PRLu i solidaruchy pruli wtedy japy jak to rezim dręczy polaków bo zamarzło kilkanaści eosób.

Dzis to sa zwykłe ofiary nedzy i rozwarstwienia społecznego w ilości takiej jak w całej zachodniej Europie.

Kiedy dzis zamarznac miałby jakis pijak to państwo powinno mu dawać ciepły koc, dach nad głową i zapomogę żeby mógł dalej pić i zasilać budżet coraz wyższą akcyzą z akloholu.

Co Ty wiesz o tych zamarzniętych?Ja już paru widziałem z racji zawodu.I byli to alkoholicy.To śmieszne porównywanie z ilością zabitych w Syrii.To zwykła demagogia.

egipt, libia, tunezja się zmakdonaldyzowały i zeuropeizowały dzięki turystom i licznym przedsięwzięciom międzynarodowym.

im kraj z tego regionu bardziej zamknięty i niezjeżdzony przez turystów tym większe ryzyko że w wypadku rewolty docelowo zwyciężą islamiści.

z drugiej strony to nie możemy sami sobie przyznawać roli podmiotu wprowadzającego własne porządki wszędzie gdzie zrobi się bajzel.

to prawie jakby np wojska iranu wkroczyły do nas z bratnią pomocą z tytułu zawieruchy typu acta czy 11 list i (tak jak my wprowadzamy u nich demokrację) wprowadzili nam szariat

Znowu czuć, radzę wywietrzyć.

Myślę, że nikt nie bagatelizuje tutaj tragedii ludzi w Syrii, czy w innych krajach, w których ostatnio wydarzył się przewrót. Inną kwestią jest jednak to, co wydarzy się tam w perspektywie czasu, a prędzej czy później dojdzie tam do władzy najsilniejsza siła polityczna na Bliskim Wschodzie, czyli bractwo muzułmańskie. Czytałem badania opinii społecznej przeprowadzone w Egipcie zaraz po obaleniu Mubaraka - większość z badanych chce tam szariatu - prawa koranicznego, nienawidzi Zachodu i tym podobne - nie chcą równouprawnienia, demokracji, koniec końców wolności.. Wszystkie te kraje podzielą los Iranu - zamienią się z lajtowej "tyranii" wspieranej przez USA w ekstremistyczne państwo islamskie.

Następna w kolejce jest Turcja, w której wojsko (ostoja europejskiego profilu państwa) powoli i systematycznie pozbawiane jest wpływu na władzę.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Arku

Słuchajcie, słuchajcie!

Kto zmarł w zimie, ten jest alkoholik i degenerat! Weźcie to sobie do serca!

Porządni ludzie, niepijący, absolutnie nie zamarzają w Polsce! Nigdy! Rząd Jaśnie Oświeconego Donalda pochyli się nad ich losem i dokładnie sprawdzi ich ACTA.

Dodajmy do tego liczbę ofiar wypadków drogowych, spowodowanych żenującą infrastrukturą w tym dzikim kraju i otrzymamy hekatombę, jakiej nawet sam Baszir by się nie powstydził. No ale przecież Pan Minister Transportu oświecił nas głupich niedawno swą wiekopomną wypowiedzią, że "drogi w piłkę nie grają"...

Czym różni się polski zomowiec (przepraszam: Bohaterski Funkcjonariusz Oddziałów Prewencji) kopiący w głowę (jest nagranie!!!) niewinnego uczestnika pokojowego Marszu Niepodległości od siepaczy Baszira? Moim zdaniem - niczym.

Tu i tu reżim próbuje utrzymać się rozpaczliwie przy władzy przy pomocy aparatu przymusu. Tu i tu giną ludzie, bo rząd postanowił ich wykończyć. Jaka jest różnica między śmiercią od kuli a śmiercią z głodu i zimna czy przepracowania w wieku, w którym pracować się już nie powinno? Śmierć od kuli jest szybsza. W tym kontekście Baszir jawi się jako przywódca wręcz humanitarny, jeśli odnieść go do Tuska.

A że Tusk i Komoruski wolą JAWNIE mordować ludzi w Iraku czy Afganistanie, niż w Polsce... jaka to różnica? Mordują ludzi tak czy owak.

Tylko co ci biedni Afgańczycy czy Irakijczycy im zrobili, to już naprawdę nie wiem... We wsi Nangar Khel ludzie w POLSKICH MUNDURACH wymordowali kobiety w ciąży i małe dzieci!!! Nigdy w historii polskiego oręża nasz mundur nie został w podobny sposób splamiony krwią niewinnych. Tak skończyła polska armia. A ty o Baszirze? Człowieku - otwórz oczy!

/.../

Normalna reakcja frustrata,któremu nie wyszło na emigracji.

Nie wyszło? Co miało niby nie wyjść? Człowieku, ja wygrałem los na loterii! :)

Pytanie testowe: kto z nas dwóch będzie zasuwał do 67 roku życia? :)

Napisz jeszcze coś o zmywaku! :))) I już będzie poziom rynsztoka czyli onetu.

Wal śmiało, chętnie się pośmieję.

Jaka jest różnica między śmiercią od kuli a śmiercią z głodu i zimna czy przepracowania w wieku, w którym pracować się już nie powinno?

Jest poważna - w odbiorze społecznym. 7 górników zastrzelonych przez zomowców przed dziesięcioleciami jest do dzisiaj przedmiotem ostrych kontrowersji. To że codziennie porównywalna liczba ginie na drogach nikogo nie rusza.

Poza tym, to od jakiego wieku nie powinno się pracować?

Aktywność wpływa korzystnie na ogólną formę. Chyba jeszcze za czasów PRLu czytałem relacje z badań, z których wynikało, że nieproporcjonalnie wielu emerytów umiera około 2 lat po przejściu na emeryturę - wielu z (w uproszczeniu) z nieróbstwa.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Taki dziadek to nich sobie idzie na ryby, żeby utrzymać się w formie, tak jak to robi mój ojciec.

Nie wyobrażam sobie mojego staruszka, żeby w swym obecnym wieku jeszcze miał tyrać...

Przecież nie ma co się oszukiwać: fizjologia to fizjologia. Wyobrażasz sobie budowę czy zakład produkcyjny z półślepymi, półgłuchymi i zniedołężniałymi robotnikami? Ile osób zginie w wypadkach? Już pomijam zdrowie fizyczne ale neuronów też z wiekiem ubywa... wystarczy posłuchać Bartoszewskiego.

Tacy ludzie powinni korzystać z emerytury w sposób GODNY, bo swoje już w życiu zrobili, a nie tyrać na chleb!

• Moderatorzy

Znowu czuć, radzę wywietrzyć.

gratuluję , dodałeś kolejny wartościowy wpis i poprawiłeś jednocześnie swoją statystykę postów

Czasami jak się czyta niektóre wpisy,to jakby sam Tusku je malował........swoim pijarem.Napadacie na każdego,kto inne zdanie ma.Do jakiej to dyskusji ma prowadzić?Niemożność znalezienia pracy,załamanie psychiczne po utracie domu,mieszkania itd.prowadzi wiele osób do biedy a w konsekwencji do alkoholizmu i pewnie zamarznięcia ale przyczyny takiej sytuacji są nieistotne.Alkoholik i kropka.Zamarzł.Ludzie,ktorzy tak uogólniają nie mają widać zielonego pojęcia o biedzie i zwykłym ludzkim nieszczęściu a zamarzających w altankach działkowych nazywają-pijakami.NIGDY NIE MÓW NIGDY.Nie jest nigdzie napisane,że kiedyś zapuka do twoich drzwi-KOMORNIK.Co wtedy zostanie?Altanka.

Znałem takiego,który zamarzł w altance....zaczadzony.Trzeźwy.

Czasami jak się czyta niektóre wpisy,to jakby sam Tusku je malował........swoim pijarem.Napadacie na każdego,kto inne zdanie ma.Do jakiej to dyskusji ma prowadzić?Niemożność znalezienia pracy,załamanie psychiczne po utracie domu,mieszkania itd.prowadzi wiele osób do biedy a w konsekwencji do alkoholizmu i pewnie zamarznięcia ale przyczyny takiej sytuacji są nieistotne.Alkoholik i kropka.Zamarzł.Ludzie,ktorzy tak uogólniają nie mają widać zielonego pojęcia o biedzie i zwykłym ludzkim nieszczęściu a zamarzających w altankach działkowych nazywają-pijakami.NIGDY NIE MÓW NIGDY.Nie jest nigdzie napisane,że kiedyś zapuka do twoich drzwi-KOMORNIK.Co wtedy zostanie?Altanka.

Znałem takiego,który zamarzł w altance....zaczadzony.Trzeźwy.

Każdy ma prawo zamarznąć na ulicy. Jak takiego zobaczysz, nie wołaj premiera tylko SAM coś zrób - zaproś go do domu, daj parę złotych itp. Łatwo bić się w cudze piersi.

gratuluję , dodałeś kolejny wartościowy wpis i poprawiłeś jednocześnie swoją statystykę postów

Twoje wpisy nie zasługują nawet na odpowiedź.

dokladnie jakies brednie w niedziele.zapraszani aloholicy do osrodkow nie ida bo tam nie wolno pic.Zostaj gdzie lubia i robia co lubia.zapraszani na terapie uciekaja bo maja swoje zycie.A tu patrzecie jeden doktorek zz okien samochodu wzruszyl sie zamarzajacymi a drugi wzrruszyl sie ich historia.Ja tez sie wzruszylem jak poczytałem te idiotyzmy.napiszcie do obamy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.