Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

ale kocham was kocham muzyke , cieszmy sie tym bo to jest mega fajna zabawa i ta złość nrwrwy i zarazem miłość do niej , to jest nie do opisania bo nas bez niej niema myślę że macie to samo , czy to hegel czy nad w którym sie kochałem kiedyś i powiem wam że nadal mam kilka pieców bada ale juz na garażu bo to jest dobre granie ale niestety nie tak dobre ,i to sie wie po paru nastu odsłuchach , przepraszam nadowców jestem z wami , ale niestety do domu tak naprawdę tylko klar hegel , bo nad jest dobry ale nie aż tak , hegel do mnie rozmawia tłumaczy i rozwiązuję problemy NAD jemu sie nie chcę ...

oj boże nic nie porównywałem nawet nie pamietam , napisz do vintage , czy jakos tak pamietam z wysyąłem im foto z tego marantza bo tego modelu nikt nie miał , kurde nie pamietam cos 16 15 moze 15 15 nie wiem , ale mam napewno firmowe focie w portalu ,jakims juz nie pamietam ma byc vintage , ale ten piecyk grał na kolumnach namco japonia mega mega granie jescz wtedy nie wiedziałem że mam tak dobry sprzęt bo te kolumny potem sie okazało ze były mega drogie . a ja je sprzedałem za bez cen nie wiem 500pln nie pamietam ale tam to grało w pawilonie handlowym w drzewie , siedziałem całymi nocami i słuchałem i słuchałem i słuchałem ,potierzy przychodzili i niby chcieli mnie wyrzucić ale jak juz wszedli bo ja kulturalnie zparzaszam zawsze to wybaczali mi wszystko , bo dębieli jak taki stray klocek może dawać taki dzwięk a pamietacie to to był prawdziwy rodzynkowy analog

no szału niema jak lubisz umcyk umcyk cyk cyk :), nie wiem na jakim etapie jesteś , no to tu szału nie bedzie ,gra bardzo zachowawczo he ale musiałbys to usłyszeć żeby zrozumieć ,nie wytłumacze tego w kazdym razie nie krzyczą , ale robia to tak że piety wygina tak dziwnie nie atakują a zabierają tak że sprzedałbyś troche, kurdę sory do tego dzwięku cza naprawde chyba dojrzeć ja naprawde sie nie chwale bo może to tylko dla mnie wrsion ale ja juz dojrzałem na tyle zeby nie słuchać chałasu , nie że jestem głuchy choc jestem ale po prostu mi sie nie chce słuchać nie naturalnych wybrzmień , nie kozacze mam 40lat mam prawo tak hee ?

-

Freju , h200 + dynaudio s1.4 , jak tam z górą jest ?

nie wiem nie miałem luk77 h200 nie miałem ,mam h200A a to ponoć insza wersja , bez wymuszeń całuski

Czekam więc na GŁĘBSZE recenzje H200a :)

nie rozumiem... to najgłębsza, najbardziej szczera z możliwych ... (Czekamy na recenzję na "Mocarzu" :)

Edytowane przez macson

Witam,

czy ktoś podpowie, czy h80 i h200 różnią się barwowo? Model niższy mam możliwość wypożyczyć, natomiast jeśli chodzi o zakup to h200 są w cenach poniżej 6 tys na alledrogo ale nie mam jak odsłuchać.

Nie wiem, w ogóle, jakie brzmienie można osiągnąć łącząc te wzmaki z Tannoy Precisio 6.2. Obecnie mam marantza pm8005 i sporo muzyki szybko się nudzi i drażni.tylko cos pokroju dire straits mozna sluchac godzinami.

Dzieki za wszelkie sugestie.

Pozdr.

Edytowane przez insaimz

Witam w klubie przez ponad rok posiadałem H80 , a od tygodnia jestem właścicielem H300 i niestety po dzisiejszych odsłuchach nie wiem czy był to dobry krok. Trochę mam za dużo basu , ale zmieniłem też kable głośnikowe z Equilibrium STRING na Cello. Musze sie jeszcze pobawić z kablami zasilającymi i akustyką. Pozdrawiam

H300? Nie będę się mądrzył, ale jeśli to jest sprzęt, który podróżował kilkaset km, a tym bardziej np. z Norwegii, trzeba takiej bestii dać pochodzić kilka miesięcy. H200 chciałem sprzedawać po 2 tygodniach, na szczęście powstrzymałem się ... to kawał fenomenalnego pieca ... (niekoniecznie dla początkujących.)

H300? Nie będę się mądrzył, ale jeśli to jest sprzęt, który podróżował kilkaset km, a tym bardziej np. z Norwegii, trzeba takiej bestii dać pochodzić kilka miesięcy. H200 chciałem sprzedawać po 2 tygodniach, na szczęście powstrzymałem się ... to kawał fenomenalnego pieca ... (niekoniecznie dla początkujących.)

Też mam taką nadzieję, że będzie lepiej. :)

Witam w klubie przez ponad rok posiadałem H80 , a od tygodnia jestem właścicielem H300 i niestety po dzisiejszych odsłuchach nie wiem czy był to dobry krok. Trochę mam za dużo basu , ale zmieniłem też kable głośnikowe z Equilibrium STRING na Cello. Musze sie jeszcze pobawić z kablami zasilającymi i akustyką. Pozdrawiam

Miałem H80 ,a teraz mam H300. H300 na pewno nie ma za dużo basu, jest go tyle ile trzeba , z lepszą jego fakturą, szybszy i lepiej kontrolowany. Na H80 zremasteryzowane płyty Marillion w niektórych utworach miały za dużo basu, był on przesterowany. Na H300 jest już ok. Zły bas to też kwestia źródła i często kolumn , które zbyt blisko stoją ściany.

Zły bas to też kwestia źródła i często kolumn , które zbyt blisko stoją ściany.

Pierwsze wrażenie po zamianie było pozytywne, tylko wczoraj coś mi nie grało.

H300 napędza AP Tempo VI , odtwarzam głownie gęste pliki z Coctail Audio X30 i pliki dsd z kompa przez DAC L.K.S. (wkrótce będzie zamiana na OPA301)

Pierwsze wrażenie po zamianie było pozytywne, tylko wczoraj coś mi nie grało.

H300 napędza AP Tempo VI , odtwarzam głownie gęste pliki z Coctail Audio X30 i pliki dsd z kompa przez DAC L.K.S. (wkrótce będzie zamiana na OPA301)

Ja też korzystam z LKS z OPA301, ale kolumny to AMPHION 7L.

Witam,

czy ktoś podpowie, czy h80 i h200 różnią się barwowo? Model niższy mam możliwość wypożyczyć, natomiast jeśli chodzi o zakup to h200 są w cenach poniżej 6 tys na alledrogo ale nie mam jak odsłuchać.

Nie wiem, w ogóle, jakie brzmienie można osiągnąć łącząc te wzmaki z Tannoy Precisio 6.2. Obecnie mam marantza pm8005 i sporo muzyki szybko się nudzi i drażni.tylko cos pokroju dire straits mozna sluchac godzinami.

Pozdr.

Cześć, poszukaj mojej opinii w tym wątku klubowym gdzieś z przed 1,5-2 lat temu. Miałem oba na dłuższym odsłuchu i muszę powiedzieć że te wzmacniacze są kompletnie inne.

Cześć, poszukaj mojej opinii w tym wątku klubowym gdzieś z przed 1,5-2 lat temu. Miałem oba na dłuższym odsłuchu i muszę powiedzieć że te wzmacniacze są kompletnie inne.

Dzieki

Witam,

Pozdr.

Jak długo masz już tego Marantza? Ja mam z tej serii SA8005 zauważyłem że wygrzewał się co najmniej 3 - 6 miesięcy. Sam wzmacniacz lubi też porządne źródła.

Jak długo masz już tego Marantza? Ja mam z tej serii SA8005 zauważyłem że wygrzewał się co najmniej 3 - 6 miesięcy. Sam wzmacniacz lubi też porządne źródła.

Od Stycznia 2015. Myślę, że już na pewno swoje godziny przegrał i dalej się nie będzie wygrzewał.

Swoją h80 posiadam od marca,rozważam zmianę pieca i bardzo jestem ciekaw h300.Zmian dźwiękowych i zgrania w moim całym systemie.Jak tylko znajdę chwilę czasu to wypożyczę na odsłuch i zobaczymy co on pokaże.

Miałem H80 ,a teraz mam H300. H300 na pewno nie ma za dużo basu, jest go tyle ile trzeba , z lepszą jego fakturą, szybszy i lepiej kontrolowany. Na H80 zremasteryzowane płyty Marillion w niektórych utworach miały za dużo basu, był on przesterowany. Na H300 jest już ok. Zły bas to też kwestia źródła i często kolumn , które zbyt blisko stoją ściany.

Czasami w swojej h80 to mam wrażenie że potrafi zlać trochę basem.Przyczyną z pewnością są niełatwe kolumny do napędzenia

(86db 4 omy)

Witam,

Jakiś czas temu mocno zainteresowałem się modelami h200,h200A,H300.Pisałem ze sprzedającymi na temat ich zalet dźwiękowych itp.Sprzedawcy chętnie chcieli mi użyczać sprzęt na odsłuch,kwestia tylko ustalenia szczegółów. Sądzę że Ty także bez problemu powinieneś się z kimś dogadać i odsłuchać h200.

Swoją h80 posiadam od marca,rozważam zmianę pieca i bardzo jestem ciekaw h300.Zmian dźwiękowych i zgrania w moim całym systemie.Jak tylko znajdę chwilę czasu to wypożyczę na odsłuch i zobaczymy co on pokaże.

Z h80 byłem bardzo zadowolony, ale po dzisiejszych odsłuchach h300 chyba już nie żałuję wymiany. Wszystko jakby ożyło zaczyna mi się podobać. I o dziwo wbrew zaleceniom kolumny przesunąłem bliżej ściany na około 50 cm, a wczoraj były około 1m od. Czekam jeszcze na sieciówki i ustroje hybrydowe.

Z h80 byłem bardzo zadowolony, ale po dzisiejszych odsłuchach h300 chyba już nie żałuję wymiany. Wszystko jakby ożyło zaczyna mi się podobać. I o dziwo wbrew zaleceniom kolumny przesunąłem bliżej ściany na około 50 cm, a wczoraj były około 1m od. Czekam jeszcze na sieciówki i ustroje hybrydowe.

To super bo już zacząłem wątpić w tego mocarza ;-)

W heglu 80 granie mi odpowiada jest on dla mnie muzykalny,odtwarza niesamowicie naturalne dźwięki instrumentów w których można się zakochać.Z biegiem czasu osłuchując się z całym zestawem zacząłem ciągle czuć niedosyt.Brakuję mi w dźwiękach większego pazura,wykopu i powietrza.Twierdze że kolumny nie są do końca dobrze wysterowane i przydałoby się im zagrać z większą dynamiką.Wiem że przesiadka na h300 byłaby dużą poprawą w moim systemie,ale zanim to sprawdzę muszę dokonać ostatnich czynności akustyczno-adaptacyjnych.Jest to dla mnie sprawą kluczową w dążeniu do dobrego dźwięku.

Edytowane przez Yeung

Z h80 byłem bardzo zadowolony, ale po dzisiejszych odsłuchach h300 chyba już nie żałuję wymiany. Wszystko jakby ożyło zaczyna mi się podobać.

W jak dużym pomieszczeniu grasz na H300 ? Jest więcej góry niż w H80 ?

W jak dużym pomieszczeniu grasz na H300 ? Jest więcej góry niż w H80 ?

Pomieszczenie 36m2, jeżeli chodzi o górę podoba mi się :) , ale bardziej rzuca się szersza i głębsza scena i jest bardziej dynamiczny. Wraz ze zwiększeniem głośności nie traci na szczegółowości i czystości. To tyle po tygodniu mogę powiedzieć.

Pomieszczenie 36m2, jeżeli chodzi o górę podoba mi się :) , ale bardziej rzuca się szersza i głębsza scena i jest bardziej dynamiczny. Wraz ze zwiększeniem głośności nie traci na szczegółowości i czystości. To tyle po tygodniu mogę powiedzieć.

H80 to nie do tak dużych pomieszczeń. H300 z kolei w małych by nie rozwinął skrzydeł.

Hegla trzeba rozkręcić i nie widzę 300setki w 10 czy 15 m.kw kanciapach no chyba że są jakieś arcytrudne monitory.

Ja będę go testował w 19 m ,choć przyznam szczerze że przydałoby się jeszcze tak delikatnie mówiąc parę metrów ;-)

Z tego co pamiętam w odniesieniu do H200 i H80 to odczuwalny poziom głośności na powiedzmy 30, 50 na obu wzmacniaczach był podobny. H80 porostu tracił kontrole szybciej. Za to H200 można było bez problemu mocniej rozkręcić i dawała radę i to jeszcze jak :).

Zastanawiam sie nad kupnem Hegel H160 lub H300 aby napedzic Dynaudio Audience 72. W sieci znalazlem sprzeczne opinie ... dla niektorych H160 gra lepiej, a dla innych H300. Czy ktos z Was mial mozliwosc porownania tych dwoch wzmacniaczy?

Zastanawiam sie nad kupnem Hegel H160 lub H300 aby napedzic Dynaudio Audience 72. W sieci znalazlem sprzeczne opinie ... dla niektorych H160 gra lepiej, a dla innych H300. Czy ktos z Was mial mozliwosc porownania tych dwoch wzmacniaczy?

Moim zdaniem nie na wiele zda się czyjaś opinia . Bo warunki w których będzie grał, rodzaj muzyki, pozostały sprzęt będzie mieć znaczenie. W sieci piszą ,że H160 jest lepszy od H300 ,ale raczej dotyczy to całości wzmacniacza. Czyli jeśli będziemy grać z wewnętrznego DAC'a to raczej H160 wygra. Jest w nim lepszy DAC'a. By wykorzystać w pełni H300 to trzeba nastawić się na zewnętrze źródło dźwięku. Jeśli DAC to minimum H20. Moim zdaniem nie warto kupować wzmacniacza Hegla ze względu na jego DAC'a. Przy wyborze pomiędzy H160, a H300 trzeba chłodno skalkulować koszty i korzyści.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.