Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Reasumujac, H80 zostaje w domu :) w planach zmiana DACa i w bardzo dalekich planach zmiana kolumn na nieco wieksze (z lepiej zdefiniowanym basem).

Jeśli większe Dynki do H80 to tylko seria X. Z innymi nie będzie tak kolorowo. Nie słuchałem ale czytałem że H80 gra świetnie z AP Tempo VI. Gdybym zestawił swój H80 z serią X to może grałoby to do dziś. Seria X jest bardzo przyjazna dla wzmacniaczy nie mających dużej rezerwy, a tak jest z H80.

sprzęt się nie dopasowuje bo nie ma takich zdolności (urządzenie nie jest istotą aby się dopasowywać:)

to Ty raczej dopasowałeś się do odbioru tego brzmienia

Niestety zarówno temperatura Tranów i lamp ma wpływ na dźwięk z tym że dochodzą do siebie szybciej niz w opisywanym przypadku , ponadto prąd w danym dniu też potrafi wiele zepsuć . Zgadza się ucho się przyzwyczaja po jakimś czasie , ale tu o innych zmianach pisze kolega i ja musiałbyś sam doświadczyć póki tego sam nie usłyszałem też tak myślałem że ludzie piszą o zwyczajnym przyzwyczajenia ucha do nowego dźwięku .

Edytowane przez jacm

sprzęt się nie dopasowuje bo nie ma takich zdolności (urządzenie nie jest istotą aby się dopasowywać:)

to Ty raczej dopasowałeś się do odbioru tego brzmienia

sorry, bzdury ... po pierwsze "dopasowanie" to znaczenie przenośne.

Jak ktoś tak odwraca kota ogonem, naprawdę, można tylko współczuć....

(Nie lepiej zająć się czymś pożytecznym, niż udawać, że się słucha muzyki w domu?) ... Hegel na pewno nie jest dla początkujących ...

Edytowane przez macson

Dopasowanie to przenosnia, wzmak jesli nowy po prostu sie wygrzewa i tyle, nic sie nie dopasuje bo niby jak by mialby to zrobic, jesli juz to sluchacz tylko to moze :)

Sam czekam na obnizke h360..

-=SLAYER RUL3Z =-

Czy H360 gra choć trochę lampowo, pytam osoby które słuchały i miały u siebie w zestawie jakiś lampowiec PP w podobnej cenie co H360.

Tylko na niskim poziomie głośności. Choć dalej mu do barwy h100 bo ta jest najbliżej lampy. Powyżej pewnego poziomu głośności H360 forsuje już typowo tranzystorowe granie.

No tak, ale u mnie gra lampa trochę tranzystorowo więc kolega jest w błędzie :)

Jeśli bardziej " tranzystorowo" od Hegla 160 to definitywnie coś z nią nie tak ;)

Oczywiście że mniej od H160, jednak to dźwięk bardzo czysty i krystaliczny choć jednak z dodatkiem tego co w lampie cieszy. A Hegla miło wspominam stąd to pytanie.

Witam.

Pozwolę sobie dołączyc do klubu jak że posiadam h80 i kef ls50 Wszystko spiete TQ graphite.

Proszę o pomoc z hegloskim dac-em. Czasem przy uruchamianiu komputera dać przestaje działać poprawnie Jak by był problem ze sterownikami. Dźwięk jest przestrowany , slychac bardzo wyrazne trzaski. Przyznam że jest to irytujące.

Wydaje mu się że problemem jest komputer choć jednocześnie posiadam audiolab 8200cd i nigdy nie miałem z dackim problemów.

Wszystko podłączone pod usb.

Pozdrawiam

Witam.

Pozwolę sobie dołączyc do klubu jak że posiadam h80 i kef ls50 Wszystko spiete TQ graphite.

Proszę o pomoc z hegloskim dac-em. Czasem przy uruchamianiu komputera dać przestaje działać poprawnie Jak by był problem ze sterownikami. Dźwięk jest przestrowany , slychac bardzo wyrazne trzaski. Przyznam że jest to irytujące.

Wydaje mu się że problemem jest komputer choć jednocześnie posiadam audiolab 8200cd i nigdy nie miałem z dackim problemów.

Wszystko podłączone pod usb.

Pozdrawiam

Z czego grasz, po czym i z czym? Konkretnie jak wygląda tor cyfrowy.

Witam, pytam na tym forum ponieważ posiadam H300 z torem analogowym, kolumny KEF R900 podłączone Chord odyssey 4 po Bi-ampingu, mam zamiar uruchomić tor cyfrowy gdzie źródłem będzie odtwarzacz sieciowy CA 851N (już zdecydowane). Może któryś z forumowiczów korzysta już z tego źródła.Proszę o podpowiedź jakim IC je podłączyć? Punktem wyjściowym ma być bardzo dobra dynamika i bogaty bas.

Źródłem jest Pc widows 7 . Podpiete kablem usb do Hegla H80.

Brak jeszcze programu itd. ale juz napisze, ze w takich przypadkach najpierw pozycz sobie od kogos innego laptopa i sprawdz jak chodzi na innym sprzecie. Pozniej mozesz sobie przeinstalowac windowsa, itd. Standardowa sciezka eliminacji problemow.

Źródłem jest Pc widows 7 . Podpiete kablem usb do Hegla H80.

Miałem kiedyś podobny problem z HD2. Upierdliwym rozwiązaniem na tej platformie było wpinanie usb ponownie. Poobserwuj start systemu bez wpiętego usb. Dodam że po zmianie platformy na os x problemów nie było.

http://www.lydogbilde.no/nyheter/high-end-2016/forsterker-for-stilbevisste

Mohican to jak widac z nazwy ostatni odtwarzacz CD jaki firma ma zamiar zaprezentowac, zawiera DAC bazujacy na HD30.

Edytowane przez marboch

Hegel H80 | Chord Hugo 2 | Dynaudio Excite X14

Z tego podrzuconego przeze mnie linku tak nie wynika. Wzmacniacz jest bazowany na H360, ale o mocy podobnej do H80 - nigdzie, z tego co widze, nie jest wspomniane, ze ma zastapic H80 - szczegolnie przy cenie okolo 25 tys koron norweskich.

Hegel H80 | Chord Hugo 2 | Dynaudio Excite X14

Z tego podrzuconego przeze mnie linku tak nie wynika. Wzmacniacz jest bazowany na H360, ale o mocy podobnej do H80 - nigdzie, z tego co widze, nie jest wspomniane, ze ma zastapic H80 - szczegolnie przy cenie okolo 25 tys koron norweskich.

H80 jest wersją light H300. Röst to odchudzona wersja H360 więc samo się to nasuwa :) a że cena poszła w górę - normalne :) (dodatkowo wzmacniacz słuchawkowy i inne bajery). Pewnie nie będzie on oficjalnie zastępował H80 ale wiele osób tak to odbierze

Witam, chciałbym dołączyć do klubu, co sądzicie o tej aukcji, ile jest warty ten H200 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=6172802329

Myślę,że jest dokładnie tyle wart ile będzie wynosić cena końcowa.

l'enfant sauvage

Witam, chciałbym dołączyć do klubu, co sądzicie o tej aukcji, ile jest warty ten H200 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=6172802329

Ostanie aukcje H200 kończyły się ok 6000-6200

Ten na aukcji pewnie pójdzie wiecej ok 6350 ;p

Jak chcesz h200 jak nowke sztuke z gwarancją jest za 7900, poekspozycyjna w Krk.

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.