Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

w takim razie fenomenem jest żona jacm :)

o to zdecydowanie :)

moja nie-żona kable słyszała, była po szkole muzycznej i łatwo wyczuwała różnice. Niestety mogłem kupować tylko tanio i białe;p, zbuntowałem się. Obecnie się nie tłumaczę, kupuję i tyle. Obecna mi się z butów też nie tłumaczy ;)

Ja ostatnio kable zmieniłem, włączyłem muze i akurat zadzwoniła z roboty z pytaniem co na obiad kupić. Pogadaliśmy chwilę i ona mówi - chyba kable zmieniłeś dopiero co, bo coś lepiej gra słyszę.

to z pewnością były podstawki antywibracyjne

Edytowane przez numik

W Soundgarden jest Hegel CDP4A mk2 do wyjecia za rownowartosc 5,5 tys PLN czyli 3x taniej niz w PL

https://swsg.no/lyd-og-bilde/stereo/cd-spiller/hegel-cdp4amk2-cd-spiller-solv

Edytowane przez marboch

Hegel H80 | Chord Hugo 2 | Dynaudio Excite X14

Panowie a co kobieta ma do moje sprzetu kupuje co chce i tyle ja nie wnikam ile i co na siebie wydaje, kazdy ma z nas rowne szanse :)

Kompromis to podstawa ja nigdy nie tlumaczylem sie z niczego co kupilem i na odwrot.

-=SLAYER RUL3Z =-

W Soundgarden jest Hegel CDP4A mk2 do wyjecia za rownowartosc 5,5 tys PLN czyli 3x taniej niz w PL

A jak jest z wywozem takich rzeczy, płaci się cło i podatek?

Mam znajomego w No. Jeśli tak to biorę od razu CD.

Wisi już chyba z miesiąc, albo dwa.

A jak jest z wywozem takich rzeczy, płaci się cło i podatek?

Mam znajomego w No. Jeśli tak to biorę od razu CD.

Zalezy kto to wiezie ;)

Panowie a co kobieta ma do moje sprzetu kupuje co chce i tyle ja nie wnikam ile i co na siebie wydaje, kazdy ma z nas rowne szanse :)

Kompromis to podstawa ja nigdy nie tlumaczylem sie z niczego co kupilem i na odwrot.

To chyba mało tematów czytałeś. Połowa zaklada temat, pyta o kolumny z naciskiem - żeby żonie się podobały. Brzmienie schodzi na drugi plan.

?👈

Ja ostatnio kable zmieniłem, włączyłem muze i akurat zadzwoniła z roboty z pytaniem co na obiad kupić. Pogadaliśmy chwilę i ona mówi - chyba kable zmieniłeś dopiero co, bo coś lepiej gra słyszę.

Heh dobre, widać mikrofon też masz dobry w telefonie .

Problem w tym, że jest srebrny. Czarne jak się pojawiają na SH to sługo nie wiszą

A może kable telefoniczne na światłowody zmienili?

Mogło tak być, że lepiej słyszy :)

w ketrzynie-zartujesz chopie nawet nie moga dokonczyc na czas tej smiesznej mini obwodnicy:D

Edytowane przez FIRMA

Wisi już chyba z miesiąc, albo dwa.

Konkretnie to od 25go listopada czyli dzisiaj mija 4-ty dzien promocji.

Oczywiscie, przy kupnie w NO nalezy teoretycznie zaplacic clo i podatek.

Hegel H80 | Chord Hugo 2 | Dynaudio Excite X14

w ketrzynie-zartujesz chopie nawet nie moga dokonczyc na czas tej smiesznej mini obwodnicy:D

Ja to myślałem czasami żeby otworzyć nowy wątek, bardziej coś w rodzaju legendy do tych wszystkich klubów.

Mam znajomego, który mnie cały czas nęka co oznaczają skróty:

AS

NO

SH

IHMO

itd.

Konkretnie to od 25go listopada czyli dzisiaj mija 4-ty dzien promocji.

Oczywiscie, przy kupnie w NO nalezy teoretycznie zaplacic clo i podatek.

Ano właśnie. I koło się zamyka.

Równie dobrze można poszperać w amerykańskich sklepach (tam wszystko bez vatu)

Tyle, że napięcie inne.

Równie dobrze można poszperać w amerykańskich sklepach (tam wszystko bez vatu)

Tyle, że napięcie inne.

ale jest podatek stanowy. Faktem, iz mozna zrobic zwrot podatku (Tax refund) ale z naliczonej kwoty zwrotu zabierają ok. 35% zabierają tytułem opłaty manipulacyjnej....

Przesiadłem się właśnie na dzielonkę H20/P20. Do sprzedaży mam H300, kupiony w Polsce, 3 lata, stan idealny, karton , pilot, kabel, dowód zakupu. Cena 9,5 tysiąca, chętnych proszę o prywatny kontakt.

Jeśli ktoś ma ochotę na ten CDP4A MkII to proszę na priv.

Promocja zakończona :-(

Edytowane przez iambr

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Jacm! Mam pytanie czy miałeś może kiedyś okazje posłuchać wzmacniacza Copland? Jeśli tak jakbyś się odniósł do porównania z Heglem?

Widze, że jesteś osłuchany i piszesz sensownie dlatego chciałbym poznać Twoją opinię o tych dwóch skandynawskich markach.

Promocja zakończona :-(

Mój Boże :)

Zaraz będzie następna.

Ja posłuchałem trochę płytek z tego CD. Zmieniło się to, że suchości w dźwięku nie ma. Podłączyłem po analogu bo XLRów nie mam. Płynnie wszystko działa i nie zacina.

Wygląd - przedwojenny :)

Mój Boże :)

Zaraz będzie następna.

Ja posłuchałem trochę płytek z tego CD. Zmieniło się to, że suchości w dźwięku nie ma. Podłączyłem po analogu bo XLRów nie mam. Płynnie wszystko działa i nie zacina.

Wygląd - przedwojenny :)

Postaraj sie jeszcze o kabelek xlr -to dziala.serwus

Narzekałem tu na H200 ze suchotnik itd. ma już szczęśliwego nowego właściciela

Kupiłem BAT VK300X i muszę powiedzieć ze Hegel nie jest wart 1/5 BAT-a

Widać po giełdzie ze coraz wiecej Hegla do sprzedania i w coraz niższych cenach

jesli ktoś czerpie przyjemność z słuchania H200 to podziwiam

To zależy co kto lubi.

Wszystko jest co raz taniej na giełdzie. Akurat Hegla jest dużo bo jest go dużo i na giełdzie będzie dużo :)

To dobrze że dobrałeś wzmak do swojego toru i w lampę poszedłeś i wyższy pułap cenowy widocznie potrzebowałeś docieplenia w systemie lampy ECC88 w pre to dość przyjemne granie jedne z bardziej ,, tranzystorowo ,, brzmiących lampek . Jeśli podoba Ci się taki sposób prezentacji to świat Lamp jeszcze przed tobą .

Swego czasu krelle można było kupić bo ludziom sucho grały ku uciesze tych co odkupowali bo wiedzieli jak potrafią zagrać i z czym .

Tyle że wadie tanie nie były a cd Krella 280 jest praktycznie nie do kupienia albo znika z prędkoscią światła .

Edytowane przez jacm

http://www.highfidelity.pl/artykuly/0704/bat.html

Można tylko zobaczyć z czym zestawia sie BAT-a (Krell FBI Accu)

Hegla testowałem z kilkoma zestawami i proszę nigdy nie porównywać tych dwóch urządzeń, to zupełnie inna półka inna klasa dźwięku.......

Ale kazdy ma swój klub wiec nie zamierzam tu Wam przeszkadzać, razdę tylko słuchać i nie brać czegoś bo kosztuje 1/3 ceny nowego.

BAT to inny pomysł na dźwięk - lampa w torze - ale też inna półka cenowa (10 tyś różnicy pomiędzy nimi)

Bardzo fajny wzmacniacz jak ktoś trafi nim w swój gust.

Przesiadłem się właśnie na dzielonkę H20/P20. Do sprzedaży mam H300, kupiony w Polsce, 3 lata, stan idealny, karton , pilot, kabel, dowód zakupu. Cena 9,5 tysiąca, chętnych proszę o prywatny kontakt.

Jak porównujesz dzielonkę do H300?

Akurat Hegla jest dużo bo jest go dużo i na giełdzie będzie dużo :)

.. polskie gazetowe "testy" Hegel ma bardzo dobre i dużo ludzi wierzy w to co napisane ... żeby nie było piszę z autopsji

Edytowane przez krzysiek29

Można tylko zobaczyć z czym zestawia sie BAT-a (Krell FBI Accu)

Już o tym pisaliśmy wcześniej kto wybiera dzwięk Acuu nie będzie wybierał Hegla i odwrotnie osobiście Accu może dla mnie kosztować i 50 zł i 100 000 zł i tak go nie kupię ani nie zmieni się moje słyszenie jego filozofii dzwięku , po prostu mi nie leży . Co do Krella też już było na ten temat to bardzo dobre wzmaki i były dla mnie nr 1 do zakupu do czasu gdy pojawił się Hegel . Jak widzisz ludzie różnie słyszą stąd też tyle różnych filozofi dzwięku i tak diametralnie grających urządzeń .

.. polskie gazetowe "testy" Hegel ma bardzo dobre i dużo ludzi wierzy w to co napisane ... żeby nie było piszę z autopsji

Z gazetami jest problem bo faktycznie opinie są ogólnie co do każdego sprzętu od ok 10 lat tylko optymistyczne .

Dlatego kluczową sprawą jest nie czytać i kupować tylko słuchać samemu i kupować na podstawie odsłuchu własnego we własnym domu .

Prasę czytam jako ciekawostkę i ostatnio sporadycznie raczej z ciekawości co właśnie piszą recenzenci o dzwięku urządzenia który sam usłyszałem i tutaj sprawa ma się inaczej jak znajdziesz swój dźwięk . Bo pierwszy raz jak usłyszałem Hegla to żadnych testów jeszcze w gazetach nie było natomiast jak się pojawiły po ich przeczytaniu mógłbym tylko powiedzieć że ktoś opisał dokładnie tak ich dźwięk jak ja je słyszę . Czy to oznacza że ta opinia jest zakłamana ? NIE ona jest w 100 % prawidłowa dla moich preferencji dzwiękowych co nie oznacza że będzie choć w 50 % prawidłowa dla twoich .

Patrz przykład wyżej czytam o wzmakach Accu zachwyty na temat barwy , neutralności których moje ucho wcale nie słyszy czy to znaczy że test jest nietrafiony ? Jest wielu ludzi je za to chwali oni jednak inaczej słyszą niż ja .

Osobiście współczuję recenzentom bo żeby w 100 % neutralnie ocenić sprzęt trzeba wyłączyć swoje własne preferencje , a to jest moim zdaniem całkowicie niemożliwe , dlatego żeby wiedzieć o czym pisze recenzent trzeba mieć duże osłuchanie i punkt odniesienia . Bez tego czytamy że coś ma wspaniałą barwę a po odsłuchu własnym dla jednego jest to za suche dla drugiego wręcz dźwięk jest za tłusty a dopiero dla 3 jest bajka .

Miałem okazję słuchać nie raz sprzętu w gronie przyjaciół i wniosek jest jeden każdy z nas odbierał muzykę dokładnie inaczej . Dlatego każdy potrzebuje nieco innego sprzętu i dźwięku żeby dostosować go do własnego ucha .

Edytowane przez jacm
Gość

(Konto usunięte)

Już o tym pisaliśmy wcześniej kto wybiera dzwięk Acuu nie będzie wybierał Hegla i odwrotnie osobiście Accu może dla mnie kosztować i 50 zł i 100 000 zł i tak go nie kupię ani nie zmieni się moje słyszenie jego filozofii dzwięku , po prostu mi nie leży . Co do Krella też już było na ten temat to bardzo dobre wzmaki i były dla mnie nr 1 do zakupu do czasu gdy pojawił się Hegel . Jak widzisz ludzie różnie słyszą stąd też tyle różnych filozofi dzwięku i tak diametralnie grających urządzeń .

Z gazetami jest problem bo faktycznie opinie są ogólnie co do każdego sprzętu od ok 10 lat tylko optymistyczne .

Dlatego kluczową sprawą jest nie czytać i kupować tylko słuchać samemu i kupować na podstawie odsłuchu własnego we własnym domu .

Prasę czytam jako ciekawostkę i ostatnio sporadycznie raczej z ciekawości co właśnie piszą recenzenci o dzwięku urządzenia który sam usłyszałem i tutaj sprawa ma się inaczej jak znajdziesz swój dźwięk . Bo pierwszy raz jak usłyszałem Hegla to żadnych testów jeszcze w gazetach nie było natomiast jak się pojawiły po ich przeczytaniu mógłbym tylko powiedzieć że ktoś opisał dokładnie tak ich dźwięk jak ja je słyszę . Czy to oznacza że ta opinia jest zakłamana ? NIE ona jest w 100 % prawidłowa dla moich preferencji dzwiękowych co nie oznacza że będzie choć w 50 % prawidłowa dla twoich .

Patrz przykład wyżej czytam o wzmakach Accu zachwyty na temat barwy , neutralności których moje ucho wcale nie słyszy czy to znaczy że test jest nietrafiony ? Jest wielu ludzi je za to chwali oni jednak inaczej słyszą niż ja :)

Osobiście współczuję recenzentom bo żeby w 100 % neutralnie ocenić sprzęt trzeba wyłączyć swoje własne preferencje , a to jest moim zdaniem całkowicie niemożliwe , dlatego żeby wiedzieć o czym pisze recenzent trzeba mieć duże osłuchanie i punkt odniesienia . Bez tego czytamy że coś ma wspaniałą barwę a po odsłuchu własnym dla jednego jest to za suche dla drugiego wręcz dźwięk jest za tłusty a dopiero dla 3 jest bajka .

Miałem okazję słuchać nie raz sprzętu w gronie przyjaciół i wniosek jest jeden każdy z nas odbierał muzykę dokładnie inaczej . Dlatego każdy potrzebuje nieco innego sprzętu i dźwięku żeby dostosować go do własnego ucha .

Amen....

PS. ile można o tym pisać...a ludzie dalej to jest be, tamto wow...a prawda jak zawsze po środku...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.