Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet jeśli przyjmie (nie wiem), zdecydowanie polecam zastosować lepszy DAC. Jak dla mnie nawet w wyższych modelach (H80,H160) DAC jest tylko dodatkiem. Można posłuchać Wimpa, ale jak podepnie się średniej klasy odtwarzacz z DAC to zagra lepiej..

H70 przyjmie ale to dość słaby przetwornik.

Tak jak pisze ps39 coś lepszego nawet używka będzie lepiej bo H70 zacny wzmak.

A tak nawiasem Hegel planuje coś nowego ?

A i na allegor widziałem nowe z gwarancją H300 po 13 i 14 kzł - o co chodzi ?

Było o tym kilka pacierzy temu. Hegel wprowadza w sierpniu nowy wzmacniacz H360:

http://www.ljudkallarn.com/forstarkare/stereoforstarkare/hegel-h360

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Witam

Potrzebuje informacji czy Hegel H80 będzie odpowiedni do głośników elektrostatycznych Magneplanar MG12? Głośniki te ponoć lubią dużo prądu. Troche martwie się jak na małej głośności zagra Hegel. Z tego co czytałem na waszym forum lepiej gra trochę głośniej. MG 12 słyszałem podłączone do Atolla i nawet na małej głośnosci było nieźle. Zamierzam kupić zestaw stereo do pokoju 20-30 metrów.Grana będzie muzyka rockowa ale też inne gatunki muzyki. W przyszłości w planie jest też jakiś winyl. Wzmacniaczem chyba na pewno będzie H80.

Będę wdzięczny za jakieś rady lub wskazówki.

Magneplanar MG12 to są zestawy magnetostatyczne ;)

Producent zaleca wzmacniacz 100, 200 W przy 8 ohm

Edytowane przez Kazik II

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

witam do sprzedania dac hegel hd25 2miesieczny , pilot pudełko papiery ,gwarancja norweska ,są pytania pisz na priv , wysyłka w cenie 6500zł

w h200A są kondy od h 300 porównania nie mam , ponoć lepszy h200 A iile w tym prawdy nie wiem z tego o wyczytałem lepszy jest z wersją A" Edytowane przez freju

Hegel H80 w Izraelu. Tu potrzebny jest translator:

http://www.dtown.co.il/articles/3601.html

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Dobry wieczór, albo dzień dobry w kubie użytkowników Hegla.

Pukam do Was z konkretnym zapytaniem. Do osób które miały możliwość słuchania wzmacniaczy H80 i H100 w tej samej konfiguracji, czyli nic nie zmieniano, nawet akustyki a zmieniał się tylko element jeden czyli wzmacniacz.

Chodzi konkretnie o to w który wzmacniacz jaśniej, dobitniej prezentuje górę pasma i wyższą średnicę. Jeśli by założyć teoretycznie ;) że któryś faworyzuje górkę to który ? Oczywiście pozostają aspekty, ostrzej, detaliczniej z powietrzem audiofilskim albo go mniej, ale generalnie o którym wzmaku można by powiedzieć, że góra pasma może mi za bardzo błysnąć złotym ząbkiem,albo natarczywym kłem ;). Mam ofertę na oba wzmaki w tej samej cenie, oczywiście H80 jest roczny a H100 chyba 3 czy 5 letni.

Obawy mam takie aby mnie góra za mocno ekspresyjna nie wciągnęła i nie zabiła ;)

Dziękuju bordo.

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Kolumny łatwe do sterowania, skuteczne i szybko grające z energicznym dołem, czyli Minas Anor w pełnej krasie. Generalnie rozchodzi mi się o to który gra łagodniejszą góra, nawet kosztem detaliczności i czytelności.

Aaaaaa i jeszcze takie zagadnienie jak do Was zajrzałem. Który z Hegli H80 czy H100 gra bliższą sceną dźwiękową. Który bardziej przybliża wokale, solistów ? Nie zależy mi jakoś specjalnie na budowie sceny za głośnikami gdzieś tam hen, hen :)

ps.

czy DAC w H80 i H100 to ten sam układ, ta sama klasa ?

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.