Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Koledze jak rozumiem chodziło o pewne zjawisko źe cicho jest kupa a grać zaczyna dopiero po przekroczeniu magicznego punktu i w tym kontekście była moja odpowiedź Hegel u mnie nie ma magiczego punktu gra od samego dołu .

Oczywiscie :)

Oczywiscie :)

Punk optymalny na cyferblacie Hegla nie powinien istnieć :)...ale to już chyba wiemy.

Jacm swojego czasu pisał, że można stworzyć taki system włączając w to pomieszczenie, że brakuje skali na wzmaku a dźwięk jest swobodny w odsłuchu. W moim przypadku pomieszczenie jest od początku te same z tym, że kiedyś wzmak pokazywał 70 i był chaos i zmęczenie a na ten moment po "przemeblowaniu" mam wrażenie jakby dźwięk wypełniał przestrzeń nie atakując moich uszu co pozwala na pełną swobodę w odsłuchu. W zasadzie im głośniej tym większe wrażenia. U mnie bariera na ten moment to około 90 na skali. (są oczywiście utwory gdzie dobijam do końca skali np "King's Singers - American Pie"). Mimo wszystko szkoda uszu i można raz na jakiś czas zaszaleć ale równie dobrze można komfortowo słuchać na niskich poziomach głośności i basu nie brakuje.

Punk optymalny na cyferblacie Hegla nie powinien istnieć :)...ale to już chyba wiemy.

Jacm swojego czasu pisał, że można stworzyć taki system włączając w to pomieszczenie, że brakuje skali na wzmaku a dźwięk jest swobodny w odsłuchu. W moim przypadku pomieszczenie jest od początku te same z tym, że kiedyś wzmak pokazywał 70 i był chaos i zmęczenie a na ten moment po "przemeblowaniu" mam wrażenie jakby dźwięk wypełniał przestrzeń nie atakując moich uszu co pozwala na pełną swobodę w odsłuchu. W zasadzie im głośniej tym większe wrażenia. U mnie bariera na ten moment to około 90 na skali. (są oczywiście utwory gdzie dobijam do końca skali np "King's Singers - American Pie"). Mimo wszystko szkoda uszu i można raz na jakiś czas zaszaleć ale równie dobrze można komfortowo słuchać na niskich poziomach głośności i basu nie brakuje.

Coś w tym jest , od tej pory jak pozakładałem panele akustyczne jest ciężko o przester , na początku jest wrażenie jak by sprzęt grał ciszej :) bo się kręci gałą i nic , robi się głośniej ale niema " tzw "ała boli , po prostu jest lepiej i lepiej ,wcześniej na h200a przy vol - 75 już się powoli marszczyło czoło :) teraz przy dobrej realizacji można swobodnie vol - 95 dać , gram na monitorkach proac r1sc może to też dlatego ,wysokie się wygładzają są bardziej czytelne i wokale wyrażne od pierwszej do ostatniej literki :)

Witam,

Czy Dac Hegel HD25 spełni moje oczekiwania? Solidne, nasycone średnie tony, dobrą przejrzystość, klarowne górne rejestry, solidny , zwarty bas. Muzyka jakiej słucham to rock, muzyka elektroniczna . Mam Audio GD NBF 10.32, generalnie ciągle szukam zmiany na lepsze w kwestii poprawy rytmiki, uderzenia, twardości/kontroli basu. Generalnie tylko w tych aspektach Audio GD minimalnie jest słabsze. Poza tym super Dac.

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

Coś w tym jest , od tej pory jak pozakładałem panele akustyczne jest ciężko o przester , na początku jest wrażenie jak by sprzęt grał ciszej :) bo się kręci gałą i nic , robi się głośniej ale niema " tzw "ała boli , po prostu jest lepiej i lepiej ,wcześniej na h200a przy vol - 75 już się powoli marszczyło czoło :) teraz przy dobrej realizacji można swobodnie vol - 95 dać , gram na monitorkach proac r1sc może to też dlatego ,wysokie się wygładzają są bardziej czytelne i wokale wyrażne od pierwszej do ostatniej literki :)

Gratuluję. Dokładnie tak jest, i o to tu chodzi, tylko efekt ten mam przy glośności 30-40.

O który efekt ci chodzi przy vol- 30-40 ? Również gratuluje bo nie każdy do tego dojrzewa , w sensie do akustyki pomieszczenia i walka się wtedy nigdy nie kończy :)

"wysokie się wygładzają są bardziej czytelne i wokale wyrażne od pierwszej do ostatniej literki :)"

Bo hegle takie sa ze jak juz dosiadziesz jednego to jakos dziwnie zostaje na długo ,nie wiedziec czemu :) ale własnie z ta marka jestem można powiedzieć bardzo długo , dłużej zostawał u mnie tylko Nad ale to raczej tylko z finansowej sytuacji , a hegla tez w polskiej dystrybucji raczej bym za te pieniadze nie kupił gra bardzo dobrze ale na tyle dobrze za ile ja za niego dałem jak patrze na ceny sklepowe w PL to ni hu huhu bym go nie kupił zdecydowanie jest za drogi i uwazam po cichu ze za te pieniadze można jescze lepiej grający sprzęt kupić , ale to tylko moje zdanie :) temat dotyczy h200a i hd25

Edytowane przez freju

Wszystko zależy z czego jest przesiadka :) teraz to ja tez tak uważam że to słabe wzmaki bo h100 miałem bardzo krótko ale to nie zmienia faktu że zagrał zdecydowanie lepiej niż mój wtedy Nad c372 :) więc z tym dobry zły nie można generalizować :)

tak, jak dosiadlem dwoch to kazdy z miesiac u mnie zabawil;) takze bardzo dlugo:) h80 i h100. To nie sa zle wzmacniacze ale szalu nie ma.

Możesz opisać w czym jest lepszy Vincent 226 MK2 od Hegla H80 ?

Hehe nie ma jak pozytywne recenzje :)

ja się zastanawiam nad H300 w obecnych cenach, czy jest to dźwiek warty ok 9k.

@freju,

to czemu sprzedałeś I co teraz masz, skoro Hegle takie wspaniałe? :)

Edytowane przez kapelli

Problemy z czytaniem czy co ? ,jest napisane jak byk w poście h200A z hd25 :) co sprzedałem ?

Kolor czarny ma dwie gałki i guzik po środku :)

no i wspaniałe uzupełnienie daca w postaci i nieaudiofilskiej cenie konwerter singxer su-1 , jak za 400$ warte każdego dolca moim zdaniem

Edytowane przez freju

Jacku jak oceniasz H200A względem brzmienia H300 ?

W dużym skrócie bliźej mu do 300 niż 200 wciąż jednak 300 ma odrobine lepiej rozciągnięty i zróżnicowany bas przy nisko schodzacych kolumnach da sie to usłyszeć na większosci monitorow juź niekoniecznie .

Witam.

Malo to może heglowe ale pochwale sie z nowego nabytku. :) Exogal Comet

https://drive.google.com/file/d/0B_WH9HCG80DJQmMzdWc1OWdmMFU/view?usp=sharing

...Trosze zamieszałem z kablami (widoczne na zdjeciu) to chyba z podekscytowania :)

Idę odrazu z zapytaniem. Czy może ktoś ma linki na jakieś strony z możliwościowa pobrania albumow w DSD64 i DSD124?

Pozdrawiam kolegow

Panowie,

Mam pytanie, czy w Cd Hegla da się wyłączyć wyświetlacz?

Pozdr

A próbował faktycznie jak w dacach Hegla na pilocie dłużej przytrzymać przycisk Display?

W HD12 to się sprawdza.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.