Skocz do zawartości
IGNORED

Gmail oficjalnie bedzie nas szpiegowal, jaka alternatywa dla gmaila?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Google z poczta Gmail juz od 1 marca sobie bedzie szpiegowalo nas nie zwazalo na nasze zdanie i nie liczylo sie z ochrona danych osobowych wiec musimy zmienic poczte,

Poszukuje alternatywnej poczy z ktorej bede korzystal zamiast gmaila

Oczywiscie nie szukam kodowanej super bezpiecznej poczty a zwyczajnej ogolnej ktora najlepiej nie nalezy do hamerykanskiej firmy bo hamerykanom zbyt zalezy nad kontrola spoleczenstwa, po prostu cos podobnego do google ale bez takiej polityki jak google, co mozecie polecic?

chwilowy brak działalności w audio.

Google z poczta Gmail ...

już dużo wcześniej szpiegował, zapisując IP, odwiedzane strony, ilość wejść i takie tam pierdoły.

Z Gmail`a również zrezygnowałem, właśnie z tego powodu.

Oni twierdzą że, chcą się dostosować do klienta, dlatego muszą poznać jego zainteresowania i przyzwyczajenia.

Poczytaj na Wiki, która z wyszukiwarek, a nie ma ich wszystkich sklasyfikowanych, jest bezpieczna pod tym względem.

Co do poczty, to każda inna, bedąca na naszych polskich stronach informatycznych bedzie bezpieczniejsza.

Mam tu na mysli pocztę mailową np. z portalu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - przesyłane wiadomości są chyba na nich kodowane, ale pewności nie mam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Google z poczta Gmail juz od 1 marca sobie bedzie szpiegowalo nas nie zwazalo na nasze zdanie i nie liczylo sie z ochrona danych osobowych wiec musimy zmienic poczte,

Poszukuje alternatywnej poczy z ktorej bede korzystal zamiast gmaila

Oczywiscie nie szukam kodowanej super bezpiecznej poczty a zwyczajnej ogolnej ktora najlepiej nie nalezy do hamerykanskiej firmy bo hamerykanom zbyt zalezy nad kontrola spoleczenstwa, po prostu cos podobnego do google ale bez takiej polityki jak google, co mozecie polecic?

Wystarczy się wylogować z konta GMAIL i nie będą Cie już szpiegowali. Doczytaj trochę info o tej zmianie.

o2.pl

Nie wiem, czy jest "odpowiednia", ale działa :-)

Mi to rybka, czy jest szpiegowana. Co mi mogą zrobić?

Nic, nie jesteś Bondem. Ale to jest metoda małych kroczków, dziś takie dane, jutro więcej, pojutrze jeszcze więcej.

A za tydzień się obudzisz z ręką w nocniku.

A później np. nie ubezpieczą Cię, bo w rodzinie były przypadki raka, nie dostaniesz pracy bo.... coś tam, itd, itd.

I wtedy na płacz będzie za późno.

W Polsce świadomość społeczna stoi bardzo nisko, jedyne co można podać na usprawiedliwienie iż nikt nie stara się jej podnosić, a wręcz odwrotnie.

Dlatego warto mówić nie takim praktykom - póki jeszcze jest wybór.......

o2.pl

Nie wiem, czy jest "odpowiednia", ale działa :-)

Mi to rybka, czy jest szpiegowana. Co mi mogą zrobić?

Za siedzenie w kiblu też nic nie mogą zrobić, ale wątpię abyś był zadowolony gdyby internetowe kamery zapisywały to, co tam robisz gdzieś na jakikmś serwerze. W sumie też mozna wytłumaczyć taką potrzebę, bo np. firmy produkujące papier toaletowy będą miały statystyczne dane kto ile razy i jaki papier preferuje. Czyli znowu dobro klienta najważniejsze...

Za siedzenie w kiblu też nic nie mogą zrobić, ale wątpię abyś był zadowolony gdyby internetowe kamery zapisywały to, co tam robisz gdzieś na jakikmś serwerze. W sumie też mozna wytłumaczyć taką potrzebę, bo np. firmy produkujące papier toaletowy będą miały statystyczne dane kto ile razy i jaki papier preferuje. Czyli znowu dobro klienta najważniejsze...

A w komunie papieru toaletowego nie było. Niektórzy twierdzą że w komunie też wszystkich podglądali. To jak to jest tym dobrem klienta?

Ok podaliscie glownie polskie poczty ja mysle nad czyms zagranicznym ale nie hamerykanskim, bo podejrzewam ze szpiegowanie bedzie narastalo acty i te inne sprawy beda szly coraz dalej a jak wiemy PO ze swoimi dzialaniamy calkowicie idzie za hamerykanskimi metodami wiec w PL i naszej poczcie mozna sie niedlugo spodziewac podobnej polityki bo PO cos glupiego podpisze, takze najlepiej poczta z innych regionow, moze w rosji cos maja dobrego?

A w komunie papieru toaletowego nie było. Niektórzy twierdzą że w komunie też wszystkich podglądali. To jak to jest tym dobrem klienta?

Komuna rozwiązała ten problem - brakiem papieru. Tym samym musiałes kupować gazety, żebyś był dobrze wytresowany. A na gazetach wiecej się zarabiało.

Poza tym, był dobry przykłąd kibli w ZSRR - praktycznie bez drzwi - wszystko było widać.

A jeden kibel na pietrze, to nie było potrzeba kamer.. indywidualnych. Zresztą, po prostu kamer nie byo, jak i papieru toaletowego :)

Jeszcze o szpiegowaniu w sieci, i jak sprawdzić, które strony są zainteresowane naszymi odwiedzinami.

Ukryta Zawartość

Wtyczka Collusion jest do pobrania w FF.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

a powiedzccie mi gdzie moge jeszcze zalozyc meila zeby byc pewnym ze hamerykanie nie kontroluja tego panstwa oraz nie bylo jakis niekorzystnych praw, nie bede przesylal szyfrowanych wiadomosci itp, raczej do celow dzialalnosci w sieci ale tez zeby jakis krzaczkow nie bylo...

bo ruscy chyba nie sa zbyt pewni ich polityka moze byc rowniez niekorzystna, i chyba nie wolno tam przesylac szyfrowanych wiadomosci (mimo ze nie zamierzam tego robic ale jakies ograniczenia sa a to = moga tez szpiegowac)

Znajomy informatyk od bezpieczeństwa generalnie polecał ruskie skrzynki - dla prywatnych użytkowników, którzy chcą uniknąć wścibskości USA i EU.

Coś ten Collusion się nie instaluje u mnie, może czegoś nie zauważyłem. Używam za to Ghostery - różni się czymś od tego pierwszego?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

a nie moglibyscie wyjsc na ulice z haslem ..chcemy wolnosci .precz z facybokiem.

prosze nie smiecic...

no ok ale jakie skrzynki maja w szwajcarii, jakies linki znasz?

mysle nad rosyjskim meilem ale wstrzymam sie jeszcze

• 1 miesiąc później...

WItam,

czy jest możliwość pobrania poczty przez skrzynkę mail.ru z gmaila?

Jako zatwardziały miłośnik konspiracji i prywatności chcę zmienić skrzynkę na ruską ale chcę mieć stare wiadomości z googla....

No i czy da się zmienić interfejs na inny język...

a może po drodze do przesyłu jakąś hinduską pocztę podczep, czyli podajesz meil.ru on zasysany jest przez serwer poczty google i potem podawany dalej do hinduskiej i można na końcu polskiego tlena podczepić sądzę że system szpiegowski zostanie oszukany :)

Focal + Naim

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.