Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  266 członków

Furutech Klub
IGNORED

Klub FURUTECHA

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, ASURA napisał:

Tyle są dźwiękowo w samym surowcu warte w dobrej aplikacji znacznie więcej!

Pociął trochę za krótko i d4 mz.

Otóż nie pociął, tylko zakupił kilka sztuk już dawno temu.

Ten który oprawiałem miał żyły robocze średnicy ok. 6 mm², w każdym bądź razie grubsze niż w Tunami V1.

Ten który został z tego co mi mówił mają mniejszą średnicę żył ok. 3-4mm².

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

6 minut temu, sir.jax napisał:

Otóż nie pociął, tylko zakupił kilka sztuk już dawno temu.

Ten który oprawiałem miał żyły robocze średnicy ok. 6 mm², w każdym bądź razie grubsze niż w Tunami V1.

Ten który został z tego co mi mówił mają mniejszą średnicę żył ok. 3-4mm².

Jeśli w tych cieńszych to ta sama miedź kabel jak i ekran to OK ale coś tam z ekranem w tych cieńszych kombinowali co by nie było za dobrze, znaczy poszli po bandzie i przyoszczędzili

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

5 minut temu, ASURA napisał:

Jeśli w tych cieńszych to ta sama miedź kabel jak i ekran to OK ale coś tam z ekranem w tych cieńszych kombinowali co by nie było za dobrze, znaczy poszli po bandzie i przyoszczędzili

Nie wiem, bo nie widziałem.

Znam kogoś, kto poleca wyprucie zewnętrznej izolacji Tunami wraz z folią miedzianą i żyłą spływową ekranu. Podobno wewnętrzna izolacja jest z domieszkami węgla i działa jak filtr, więc ekran niepotrzebny. 😉

A illuminati to już w ogóle powinen być pozbawiony płaszcza zewnętrznego, ekranu i folii aluminiowej… takie to rzeczy można się dowiedzieć 😊

Nie chcę tu pisać szczegółów, ale gość wymiata z tym wypruwaniem całkiem drogich kabli, zanoszenia do kriogenizacji i takie tam, ogień jak dla mnie.

32 minuty temu, sir.jax napisał:

Nikt nie mówi o jakiś niuansach, a Tobie te Cardasy i IeGo od razu grają jak trzeba?

No przecież pisałem że trzeba wygrzać .

31 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Nie bardzo rozumiem, co miałeś na myśli.

Że złocone czy rodowane mają swój nalot ,choć w większości przypadków,to prawda.

31 minut temu, sir.jax napisał:

Bzdury piszesz.

To żadne stereotypy, fakt słabe wtyki materiałowo nawet w zestawieniu 1:1 słychać, że z nimi coś nie tak, kiedy w ich miejsce zapnie się lepsze.

Viborgi pod rodem, czy złotem też mają Cu i sreberko i co z tego, daleko im do Oyaide i IeGo tu sobie możesz wybrać dowolnie, czy rod, czy złoto.

Przeczytaj co napisałeś 😁

Zaprzeczylrs sam sobie.

6 minut temu, sir.jax napisał:

Znam kogoś, kto poleca wyprucie zewnętrznej izolacji Tunami wraz z folią miedzianą i żyłą spływową ekranu. Podobno wewnętrzna izolacja jest z domieszkami węgla i działa jak filtr, więc ekran niepotrzebny. 😉

A illuminati to już w ogóle powinen być pozbawiony płaszcza zewnętrznego, ekranu i folii aluminiowej… takie to rzeczy można się dowiedzieć 😊

Nie chcę tu pisać szczegółów, ale gość wymiata z tym wypruwaniem całkiem drogich kabli, zanoszenia do kriogenizacji i takie tam, ogień jak dla mnie.

Widzisz ja nie jestem ten gość o którym piszesz  ,wiem mniej więcej tyle samo .

3 minuty temu, tedi02 napisał:

Że złocone czy rodowane mają swój nalot ,choć w większości przypadków,to prawda.

Srebrzone też i to zawsze miałem takie wrażenie, zrobiłem trochę kabli koledze, który wszystkie chciał mieć na wtykach srebrzonych, czy to Furu, czy Wattgate Ag.

Z tym srebrem to też trzeba uważać w zasilaniu nawykach, czy gniazdach, srebro jest świetne do spływu PE, czy połączenia PE z masą obudowy urządzenia i tam to nawet słychać i to całkiem dobrze.

10 minut temu, sir.jax napisał:

Ale jak ktoś rozumie co robi to bardzo ciekawe rzeczy można osiągnąć

Jak działa włókno węglowe jako ekran?j

Nie ma charakteru metalu ot taki NCF 50 Furutecha

51 minut temu, tedi02 napisał:

Bardzo audiofilskie podejście, szybciej oddałem niż zamówiłem ,a gdzie wygrzewanie ? Bo jak ktoś napisze iż akcesoria furutecha Ncf ,trzeba wygrzewać 500 godz i zagrają pełna gębą w nowiu księżyca to jest ok .  Ludzie kochani ,po tylu godzinach nawet się nie pamięta jak na starcie. grało ,poza tym trzeba pamiętać iż ludzki słuch się przyzwyczaja do dźwięku . 

Wiadomo, że po ułożeniu (wygrzaniu) dźwięk się zmienia, ale jak coś daję nowego to musi mnie to już zadowolić na starcie, potem będzie tylko lepiej, lecz jak zakładam wtyk i brzmi to beznadziejnie to wiadomo, że z g... bata nie ukręci i nie będę czekał 200 godz. bo i tak guzik to da... zakładając wtyki Wattage i Furu o których wspomniałem wcześniej byłem od razu zadowolony i później było tylko lepiej!

Ot takie "audiofilskie takie moje podejście"

2 minuty temu, ASURA napisał:

Ale jak ktoś rozumie co robi to bardzo ciekawe rzeczy można osiągnąć

Nie ma charakteru metalu ot taki NCF 50 Furutecha

Cha , widzisz jesteś w dużym błędzie ,ncf  to szare nijakie przestrzenne granie a węgiel ? A uziemiony czy nie ? 

1 godzinę temu, sir.jax napisał:

Może to jest to co w V2 dociążenie wchodzi na cały przekaz muzyczny i stąd ta „barwa”

Oczywiscie ze tak. 

Jak pisalem, mi było trzeba trochę dociazenia dlatego v2 pasuje.

2 godziny temu, sir.jax napisał:

Dla mnie V1 na PC OCC jest lepszy

Napisalbym ze się lepiej wpasował w system.

20 godzin temu, adamek_68 napisał:

nie ma mowy o zawężonej scenie

Akurat z tcs31 przyjechal do mnie kolega ktoremu cos nie pasowalo w tym kablu. Mielismy podobne wrazenie w moim pokoju w moim systemie.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Teraz, adamek_68 napisał:

Wiadomo, że po ułożeniu (wygrzaniu) dźwięk się zmienia, ale jak coś daję nowego to musi mnie to już zadowolić na starcie, potem będzie tylko lepiej, lecz jak zakładam wtyk i brzmi to beznadziejnie to wiadomo, że z g... bata nie ukręci i nie będę czekał 200 godz. bo i tak guzik to da... zakładając wtyki Wattage i Furu o których wspomniałem wcześniej byłem od razu zadowolony i później było tylko lepiej!

Ot takie "audiofilskie takie moje podejście"

Widzisz ja nie jestem już przywiązany do żadnej firmy ,na szczęście . Jesteś chyba jedyny któremu ncf od razu zagrał , poczytaj spostrzeżenia innych . Przerabiałem ,kupiłem ,jak się pojawiły na rynku  ,dalej mam dostęp do większości wtyków ,gniazd dostępnych na rynku dzięki koledze 😉Oyaide topowe poza konkurencją ,  miedź furukawy poza konkurencją kiedyś była ale jej już nie ma .Co mamy ? 7N od neotecha  ,co robimy ? Polerujemy rod który jest kiepskim przewodnikiem ale ma jedyna zaletę w postaci twardości ,ważnej przy częstym wyjmowaniu ,wkładaniu  do czystej błyszczącej miedzi .I tyle .Szybko sprzedajemy 50 NCF

1 minutę temu, Mikelas76 napisał:

Oczywiscie ze tak. 

Jak pisalem, mi było trzeba trochę dociazenia dlatego v2 pasuje.

Napisalbym ze się lepiej wpasował w system.

Michał no tak jest, jednak V1 to jednak Furukawa, wielu bardziej ceni V1 niż V2 na białych 004.

Z twoim Shanlingiem w zestawie, V 2ka pewno lepiej Ci leży.

Mam dostęp do tych Furukawy sprzed 15lat, bo gość ma jeszcze 3 szt, jedną może odsprzedać, jednak za 1,5m bez wtyków chce 2tys. 

Mam jakis wewnetrzny opor przed wydaniem wydanie ma kabel takiej ilosci monet. Wolalbym chyba zainwetowac to w inny element toru.

1 minutę temu, sir.jax napisał:

Z twoim Shanlingiem w zestawie, V 2ka pewno lepiej Ci leży.

Ona lezala lepiej wczesniej z pre lampowym. Po prostu nie potrzebuje kolejnego neutralnego a nawet jasnego elementu. Tak jest ok. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Szybko sprzedajemy 50 NCF

Chyba Ty jesteś jedyny, któremu te wtyki nie zagrały. Ja testowałem kabel Tiglona na tych i nie mogę złego słowa powiedzieć. Poza ceną, ale to inna kwestia.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

1 minutę temu, tedi02 napisał:

miedź furukawy poza konkurencją kiedyś była ale jej już nie ma .Co mamy ? 7N

Firukawa nadal jest producentem miedzi, ale już nie PC OCC, stąd właśnie we wtykach IeGo jest nadal miedź Furukawy i nie jest to ta sprzed 15lat OCC. Po prostu miedź tyle, że z fabryki Furukawy.

Wszyscy jak mówimy Furukawa, to kojarzy nam się z tą miedzią OCC sprzed lat, tej już dawno nie ma, ale normalna OFC i lepszej czystości nadal jest produkowana pod nazwą Cu Furukawy.

Jak dla mnie szkoda czasu i kasy na Viborgi i tanie Furutecha.

zdecydowanie. Szkoda z jednej strony, bo viborgi sa swietnie wykonane. Moim zdaniem lepiej niz furu 28/38

6 minut temu, Mikelas76 napisał:

Mam jakis wewnetrzny opor przed wydaniem wydanie ma kabel takiej ilosci monet. Wolalbym chyba zainwetowac to w inny element toru.

Kurde, no ja też zwłaszcza , że goły bez wtyków. Ale jak miałem u siebie do zrobienia, to do dzisiaj mi siedzi we łbie, równiejszy od V1 i V2, było słychać, że to japoniec i to ten japoniec.

Poźniej podobne wrażenie na mnie zrobił też SAEK na Furukawie sprzed lat, nie znam lepszych kabli.

13 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Chyba Ty jesteś jedyny, któremu te wtyki nie zagrały. Ja testowałem kabel Tiglona na tych i nie mogę złego słowa powiedzieć. Poza ceną, ale to inna kwestia.

Żartujesz że mnie ? Zobacz na ogłoszenia ile ncf jest w ofercie,Nie myl kabla z wtykami .

13 minut temu, sir.jax napisał:

Firukawa nadal jest producentem miedzi, ale już nie PC OCC, stąd właśnie we wtykach IeGo jest nadal miedź Furukawy i nie jest to ta sprzed 15lat OCC. Po prostu miedź tyle, że z fabryki Furukawy.

Wszyscy jak mówimy Furukawa, to kojarzy nam się z tą miedzią OCC sprzed lat, tej już dawno nie ma, ale normalna OFC i lepszej czystości nadal jest produkowana pod nazwą Cu Furukawy.

To masz ,rację ,tej starej już niestety nie ma.

16 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Jemu pasują tylko zeszlifowane neotechy...

29 minut temu, tedi02 napisał:

Szybko sprzedajemy 50 NCF

To jeszcze latka poczekasz, mam w systemie super wygrzane przez 6 lat

Byłbym zapomniał, obrabiałem je Cryo… za tym coś Ci przy weryfikacji umknęło bo Furu robi fabrycznie Cryo i owszem ale…

11 minut temu, adamek_68 napisał:

Ale nie polerowane😉

16 minut temu, tedi02 napisał:
29 minut temu, sir.jax napisał:

To masz ,rację ,tej starej już niestety nie ma.

Kto nie ma ten nie ma, sam sobie zrobiłem zapasik dla siebie ale lenia mam obecnie bo system mz. nawet bez starej Furukawy całkiem fajnie gra. Więcej Tary Labs by się w pewnych miejscach systemu chciało, to też 7N i na dodatek drut o korzystniejszym elektrycznie współczynniku kształtu profilu

17 minut temu, adamek_68 napisał:

Widzę że jesteś zatwardziałym zwolennikiem furutecha , to jak brzmią ,mniej ważne 😁 chyba że jeszcze spłacasz kredyt za nie 😁

8 minut temu, ASURA napisał:

To jeszcze latka poczekasz, mam w systemie super wygrzane przez 6 lat

Byłbym zapomniał, obrabiałem je Cryo… za tym coś Ci przy weryfikacji umknęło bo Furu robi fabrycznie Cryo i owszem ale…

Ale nie polerowane😉

Dobre 😁 masz duże ego kolego , 🤣  pisałem o materiałach ekranach , błysnąłeś? Za kilka lat może ,może jak będziesz pilnienie słuchał ....Wtyk , kabel ,średnica  ekran,jaki ekran ,kierunek ekranu  ,.... Oświeć mnie 🤣

33 minuty temu, tedi02 napisał:
48 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Żartujesz że mnie ? Zobacz na ogłoszenia ile ncf jest w ofercie,Nie myl kabla z wtykami .

Strasznie jesteś pretensjonalny. Albo nie pij już, albo nie pisz. 

1 minutę temu, staropolanka2000 napisał:

Strasznie jesteś pretensjonalny. Albo nie pij już, albo nie pisz. 

Kolejny z kredytem na ncf ?  Kolego ,to towarzystwo wzajemnej adoracji?

Nawet nie odpowiedziałeś na pytanie .

14 minut temu, tedi02 napisał:

Dobre 😁 masz duże ego kolego , 🤣  pisałem o materiałach ekranach , błysnąłeś? Za kilka lat może ,może jak będziesz pilnienie słuchał ....Wtyk , kabel ,średnica  ekran,jaki ekran ,kierunek ekranu  ,.... Oświeć mnie 🤣

Za free? wymagasz tego od byłej "Braanży" Odrób lekcje posiedź parę tysięcy godzin przez ponad 25 lat czytając różne prace naukowe i może doznasz małego olśnienia. Zasygnalizowałem Ci tylko o węglu to mnie wyśmiałeś. Widać że nawet nie czujesz kierunku i jesteś typowym przedstawicielem wymieniaczy i kabli z sobą i na tym może skończmy rozmowę

Tak 50NCF Furutecha z pudełka może być dla wielu zmieniaczy wtyczek nie teges fakt ale na szczęście niektórzy coś z tym jeszcze potrafią zrobić i niech tak zostanie…

3 minuty temu, ASURA napisał:

od byłej "Braanży"

Coś nie pykło?

Rynek nie przyjął podstawki/klęcznika pod listwy!

Pytam poważnie, pamiętam jak w Korisie chłopacy testowali Twoją pierwszą wersję „klęcznika”.

Chyba Mariusz (Marslo) jeszcze ma u siebie z tego co kojarzę.

10 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Odpowiadam. 

Tak, żartuję sobie z Ciebie. Bo się napinasz niepotrzebnie.

To tylko kable i wtyki.

Tak odbierasz😁 to tylko kable i wtyki  ,jak pisałem , staram się być obiektywny.A trochę tego miałem .

6 minut temu, tedi02 napisał:

.A trochę tego miałem .

Nieważne ile miałeś i za ile. Napinasz się i obrażasz, traktujesz z góry. Daj na luz. Spostrzeżeniami się tu wymieniamy. 

10 minut temu, ASURA napisał:

Za free? wymagasz tego od byłej "Braanży" Odrób lekcje posiedź parę tysięcy godzin przez ponad 25 lat czytając różne prace naukowe i może doznasz małego olśnienia. Zasygnalizowałem Ci tylko o węglu to mnie wyśmiałeś. Widać że nawet nie czujesz kierunku i jesteś typowym przedstawicielem wymieniaczy i kabli z sobą i na tym może skończmy rozmowę

Tak 50NCF Furutecha z pudełka może być dla wielu zmieniaczy wtyczek nie teges fakt ale na szczęście niektórzy coś z tym jeszcze potrafią zrobić i niech tak zostanie…

To że branża ,NIC NIE ZNACZY🤣A BYLA ,akurat nie o wiedzy.Kolego ,ja cię nie wyśmiewałem ,sam to z siebie zrobiłes , Ja zasygnalizowałem dalszy wpływ ekranu węglowego.  Zupełnie inaczej się spisuje jako pasywny ,a zdecydowanie. Lepiej jak jest uziemiony. Daje świetna głębię sceny , rozdzielczość. Kable przestałem daaaawno wymieniać ,sam potrafię  poskrecac.😁Efekt? Jak ktoś słyszał ,,znienawidzone,,kable Sulka ,to podobny styl .I nie pisz mi o nowych ,z pudełka 😉 pozdr.

1 minutę temu, staropolanka2000 napisał:

Nieważne ile miałeś i za ile. Napinasz się i obrażasz, traktujesz z góry. Daj na luz. Spostrzeżeniami się tu wymieniamy. 

Kolego ,siebie cytujesz 😁  kto się tu obraża 😉 chyba ktoś mnie chciał.... No właśnie spostrzeżeniami ,a co ja piszę ? 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.