Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  246 członków

Cayin Klub
IGNORED

Klub miłośników i sympatyków produktów Cayin / Spark.

Rekomendowane odpowiedzi

A co sądzicie o CDT-17A MK2 Diamond Edition http://www.cattylink.com/cdt17amk2.html Niestety nie ma o nim informacji w zadnym lidzkim języku. Znalazłem tylko dwa testy po chińsku i z pomocą tłumacza google próbowałem to jakoś rozkminic :) wyszło jak wyszło ale z kontekstu wypowiedzi testerów wynika że to na prawdę dobry odtwarzacz. Ciekawe jest to że już fabrycznie siedzą cztery dobre lampi 6922 Amperex oraz jedna Tung-Sol. Link do testu http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=pl&prev=search&rurl=translate.google.pl&sl=zh-TW&u=http://www.hd.club.tw/thread-192759-1-1.html&usg=ALkJrhj4uQwWaOfpaWwiaka7jKntoRxonA

Przeglądając ofertę Cayin na Europę odnoszę wrażenie że ktoś tu wali w ....... To co jest tu dostępne i do tego za dość chore pieniądze np CS24-CD http://cayin.com/?product=cayin-cs-24cd to nic innego jak wariacje w okół dość taniego CDT-15A MK2 który jest wyceniany na 655$ http://www.cattylink.com/cdt15amk2.html No a model CD-11T http://cayin.com/?product=cayin-cd-11t-3 to już żenada 1298 Euro! To podstawowa odtwarzarka CD którą Chińczyk ceni sobie 413$ http://www.cattylink.com/cd11t.html

Edytowane przez dlmtb

Mam tego tego CD od kilku miesięcy w wersji Dimond Edition. Bardzo dobre USB ma również. Łączy 2 w 1 CD i DAC. Ma osobne zlampizowane xlr i RCA. Na obu są Amperexy. Tam na marginesie będzie do sprzedania :)

A ja zapytać chciałem o małe lampy 12AU7 i 12AX7. Nie o konkretne modele, bo już przeczytałem odpowiednie wątki wzdłuż i wszerz. Miałem też pożyczone (do CS-55A) na dwa tygodnie różne lampy. 12AX7 miałem tylko Psvane. Z 12AU7 Sylvanie (szare anody) i Raytheon (czarne anody), obie brandowane logo Baldwin. Bardziej wciągający dźwięk był z Rytheona. Sylvania miała detaliczny dźwięk, ale brakowało basu. Fajna do bluesa. Teraz pytanie - podajcie proszę namiary na sprawdzonych sprzedawców NOSów. Jeden konkretny link z ebay, jaki się pojawił w którymś z wątków, jest na sprzedawcę (Niemcy) wege-high-fidelity. Na naszym allegro jest bardzo ubogo, szczególnie amerykańskie na czarnych anodach. Jak już coś ciekawego (jest sprzedawca który ma tego sporo) to około 100% emisji (bez podania wartości prądów) i cena wysoka. Może być informacja na priv, jeśli nie chcecie upubliczniać.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 2 tygodnie później...

Panowie dopisuję się do klubu ale nie jak zdecydowana większość tu obecnych posiadaczy wzmacniaczy ale jako świeżo upieczony właściciel odtwarzacza CDT-17a MK2 Diamond Edition. Oczywiście jak znakomita większość sprzętu Cayin również i on wspiera się lampami przy reprodukcji dźwięku. Tu galeria zdjęć

MK2 jest następcą CTD-17a który zbierał bardzo pochlebne recenzje. Niestety ale przedstawiciel Cayin na Niemcy i chyba główny importer na Europę nie zdecydował się na jego następcę chyba ze względu na koszty. W to miejsce oferuje dość tanie modele jak CD-11T oraz CS-24CD czyli CDT-15A MK2 za horrendalne pieniądze !

Odtwarzacz mam od wczoraj więc chyba nie ma co opisywać jak gra bo choćby same lampy powinny pochodzić jakieś 100h. Niemniej jednak powiem wam że po raz pierwszy po podłączeniu nowego sprzętu nie wiedziałem jak scharakteryzować zmiany jakie wniósł do systemu. Niby bas, średnica czy wysokie minimalnie lepsze niż z mojego Audiolaba 8200CD to dopiero po chwili zacząłem dostrzegać co różnicuje te dwa odtwarzacze. Najlepszym przykładem będzie przywołanie takiej oto sytuacji. Jesteśmy na szkolnej akademii na którą to okoliczność szkolne kółko recytatorskie przygotowało interpretację np. fragmentu Pana Tadeusza "Gra Wojskiego na Rogu" Na scenę wychodzi gimnazjalistka i pięknie recytuje nam ten znany kawałek. Wszyscy są pod wrażeniem, biją brawo ale to nie koniec. Teraz wychodzi na scenę Piotr Machalica lub Henryk Talar i recytuje ten sam fragment. Słyszycie te niuanse, zawieszenia głosu, zatrzymania. Przekaz zdaje się płynąc, niemalże jesteście tam przy Wojskim i widzicie go oczami wyobraźni. Czujecie atmosferę polowania, odgłosy, zapach lasu. Tak to pokrótce można opisać to co daje CDT-17a MK2 DE w porównaniu do Audiolaba w moim systemie :)

Edytowane przez dlmtb

dlmtb

Gratuluje porządnego cedeka :)

Gdzie kupiłeś? Ja wiem od Cayin PL że dopóki $ nie spadnie to żadnych zamówień nie ma być.....

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Czy ktoś miał możliwość porównania wzmacniaczy mt35 i a 55 ?? Chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu przesiadka na coś ciut bardziej dynamicznego niż El 34 i nie wiem czy w dobrym kierunku szukam?

Gram po rca. Zastanawiam się czy jeżeli nie używam xlr to czy nie warto wyjąć lamp które bez sensu pracują i palą się na tym wejsciu. No i czy to nie ma wpływu na pracę odtwarza ale na logikę nie powinno mieć żadnego.

Gram po rca. Zastanawiam się czy jeżeli nie używam xlr to czy nie warto wyjąć lamp które bez sensu pracują i palą się na tym wejsciu. No i czy to nie ma wpływu na pracę odtwarza ale na logikę nie powinno mieć żadnego.

A jesteś pewien ,że to tak działa?

Najlepiej wsadź w to miejsce tańsze gorsze zamienniki i jak po rca będzi gorzej grało tzn nie możesz ich ruszać

Tego nie wiem. Widziałem zdjęcia w sieci poprzedniej wersji gdzie lampy były wyjęte z części obsługującej wyjścia xlr. A tak w ogóle to nie mam żadnych dodatkowych e88cc żeby podpiąć coś na zastępstwo.

W moim CDT-17a MK2 siedzą takie podobno Amperex-y DSC_3630-1 (2)

Czy to aby na pewno Amperex czy raczej jakiś chiński przemalowaniec? Nie znalazłem w sieci tak wyglądających lam tego producenta.

• 2 tygodnie później...

Już jest!!! Długo wyczekiwany dotarł wczoraj. :)

WP_20150428_007.jpg

Wygrzewa się i pachnie fabryką, ale już mogę potwierdzić to, co pisał do tej pory Grzegorz. To nie jest trochę podrasowany A55, tylko kompletnie inny wzmacniacz.

A55 na KT88 jest w swojej cenie świetny i może konkurować bez obaw z wieloma "mega markami" za podobne i trochę wyższe pieniądze, ale A70T mkII to jak za 11tyś, szok.

Pewnie się niektórzy oburzą(tych wszystkich zapraszamy na odsłuch, pozostałych również :) ), ale ten wzmacniacz gra co najmniej o tyle lepiej, o ile więcej kosztuje.

Wyjęty z kartonu, pachnący fabryką, a robi ogromną różnicę. W dodatku z małymi kolumnami, za 6tysi, które też się wygrzewają.

To jak buduje scenę, z jaką precyzją pokazuje instrumenty i jaki ma bas... A wszystko w kilka godzin grania od wypakowania i na przypadkowych kablach.

Nie przepadam za lampami i przeważnie wybrzydzam wśród tranzystorów, ale te "chincyki trzymają się mocno"... robią różnicę.

Jakość wykonania, design. Trafa w A70, tak na oko, są dwa razy większe niż w A55. W dodatku A70 ma wejście na końcówkę... :)

WP_20150428_006.jpg

Jak się wygrzeje, pomieszamy kabelkami i kolumnami. Zobaczymy co potrafi.

Zapraszamy na odsłuch. Majówka z Cayin...?

pozdrawiam

PS

Czy ten model ma preamp gramofonowy?

Sprzedam VITUS RI100

Gość

(Konto usunięte)

dołączam do klubu z MT-35S, pożyczyłem od Grzegorza, by się przekonać czy gra lepiej niż mój ECI-2 z Canto Grand, no i zostaje:)

W naszej ulubionej "rąbance" też się sprawdza?

Podłączyłeś słuchawkowca?

W naszej ulubionej "rąbance" też się sprawdza?

Podłączyłeś słuchawkowca?

jeszcze nie podlaczalem, prawdopodobnie podlacze na zwyczajnym trojniku. Co do sprawdzania sie, mi z Canto z gramofonem pasuje takie granie, jest fajniej niz z dotychczasowym tranzystorem

Przedwzmacniacze gramofonowe MM są tylko w dwóch modelach Cayina A-55TP oraz CS-55A.

Edytowane przez Studio16Hertz

Przedwzmacniacze gramofonowe MM są tylko w dwóch modelach Cayina A-55TP oraz CS-55A.

A-55TP gra świetnie... bez dwu zdań - sprawdzone organoleptycznie, nie wiem jak gra CS-55A a mógłby być Świętym Gralem z powodu DACa i możliwości odtwarzania gigantycznych zasobów z komputera

Sprzedam VITUS RI100

• 2 tygodnie później...

A-55TP gra świetnie... bez dwu zdań - sprawdzone organoleptycznie, nie wiem jak gra CS-55A a mógłby być Świętym Gralem z powodu DACa i możliwości odtwarzania gigantycznych zasobów z komputera

Jeśli A-55TP się podobał, a wierzę że tak, miałem go w domu, to kieruj się w stronę A70T mkII, CS-55A to raczej krok w bok, inne granie.

A tak wyglądają oba ;P

post-44158-0-57952500-1437737732_thumb.jpg

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

http://psvanetube.com/wordpress/store/products/6ca7-tii-aka-el34-quad-or-pair/

Czy ktoś kiedyś sprawdzał czy te lampy wejdą do mt35 bo sa one troche szersze niż te fabryczne?

Jeśli nawet wejdą to bedą one bardzo blisko siebie i czy to im nie zaszkodzi?

http://psvanetube.com/wordpress/store/products/6ca7-tii-aka-el34-quad-or-pair/

Czy ktoś kiedyś sprawdzał czy te lampy wejdą do mt35 bo sa one troche szersze niż te fabryczne?

Skąd pomysł na wymianę

Po roku coś bym juz zmienił.

Jestem na etapie szukania i tr lampy sa polecane bardzo często.

Miałem nadzieje ze fabryczne lampy mocy padną ale niestety po roku męczenia po pare godzin dziennie trzymają sie dzielnie choć sa całe czarne z jakiegoś nalotu od wewnątrz. Grają dalej chyba dobrze wiec pomysł z wymiana to troche taka fanaberia z mojej strony.

Używałem 6CA7-Z Treasure Gold

http://sklep.lampyelektronowe.pl/?400,6ca7-z-treasure-gold-fabrycznie-dobrana-kwadra

Ta lampa brzmi bardzo dobrze ,powiem genialnie a sprawdzałem wiele lamp mocy w MT35 ,lampy mieszczą się bez problemu rozstaw podstawek jest szeroki a te lampy dedykowane sa do MT35 S ,podaje to instrukcja obsługi także lecz atrapa na lampy nie wchodzi ,zbyt mała jest . Z opini sklepu w Kielcach lampy te sa ponoc awaryjne ,zreszta ktoś na aukcji sprzedawał 3 sztuki ,jedna zapewne padła ,lecz dzwiek doprawdy bardzo dobry ,szybka ,zwarta i świetna gęsta średnica pasma .

Lamp Psvane 6CA7 nie znam i nie miałem ich w swoich rękach ,czy one będą podobne do 6CA7 Shunguang tego nie wiadomo .Najlepiej byłoby wypozyczyć na odsłuch . Niektóre modele lamp sklep w lampami w Kielcach wypożycza ale czy te sa do wypożyczeń trzeba by zadzwonić i zapytać. Kompletnie żadnych rewelacji nie miałem z lamp 6CA7 Electro Harmonix ani bas szybki ani srednicy wypełnionej , średnia lampa .

Panie Grzegorzu czy to czasem nie sa te lampy które kiedyś były puszczane u Pana? Takie czarne?? Uwiodły mnie one choć dzisiaj pomimo opini sąsiadów i te seryjne sa całkiem calkiem

Używałem 6CA7-Z Treasure Gold

http://sklep.lampyelektronowe.pl/?400,6ca7-z-treasure-gold-fabrycznie-dobrana-kwadra

Ta lampa brzmi bardzo dobrze ,powiem genialnie a sprawdzałem wiele lamp mocy w MT35

Dokładnie tak jest ... lampa 6ca7 Treasure Gold niesamowicie dociąża i kontroluje bas w MT 35 . Niestety nie miałem okazji ale podejrzewam że z PS Vane 6ca7 nie bedzie gorzej a może i lepiej ?

Takie czarne?? Uwiodły mnie one choć dzisiaj pomimo opini sąsiadów i te seryjne sa całkiem calkiem

Te czarne 6ca7 niestety czy się świecą czy nie wyglądają podobnie ... Do seryjnych mocy EL 34 zastosowanych w Cayin MT 35 ... przepaść .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.