Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  246 członków

Cayin Klub
IGNORED

Klub miłośników i sympatyków produktów Cayin / Spark.

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, net napisał:

Mam osobę zainteresowaną zakupem, a cholera nie mogę odszukać instrukcji do A-55TP

Pozbywasz się Cayin ? 

W A-55TP dla lamp KT88 z tego co pamiętam ustawienie prądu spoczynkowego wg. producenta to 0,3 do 0,35 V  ( mam 0,32 by lampy się mniej zużywały).

Jak wygląda ustawienie dla lamp Tungsol 6550 ?

Edytowane przez net
2 godziny temu, net napisał:

W A-55TP dla lamp KT88 z tego co pamiętam ustawienie prądu spoczynkowego wg. producenta to 0,3 do 0,35 V  ( mam 0,32 by lampy się mniej zużywały).

Jak wygląda ustawienie dla lamp Tungsol 6550 ?

Ja ustawione mam na 0,38V.

W dniu 24.04.2024 o 10:21, net napisał:

Tak. Przesiadłem się na tranzystor .... ale taki już z trochę wyższej półki.

Tzn... ? producent, model ....

• 3 tygodnie później...

Witajcie, melduję się w klubie ze wzmacniaczem Cayin A55TP. Wzmacniacz gra z Vienna Acoustics Mozart(pierwsza wersja) Sprzęt jest ze mną od dzisiaj i już wiem że zostanie ze mną na bardzo długo, połączenie VA+Cayin - cos znakomitego - w końcu mam wzmacniacz, który porządnie prowadzi te kolumny. Wcześniej miałem Fezz’a Silver Luna - po przesiadce na Cayina poprawił się dosłownie każdy aspekt brzmienia - bas rewelacja, w końcu porządna podstawa w niskich rejestrach, scena szersza, więcej szczegółów, powietrza, mniej krzykliwosci. W moim odczuciu wzmacniacz gra bardzo przyjemnym , niemęczącym dźwiękiem, zupełnie dalekim od tego jak niektórzy opisują charakterystykę brzmienia lamp KT88 czyli zimne, tranzystorowe. Tutaj jest miękko z dozą ciepełka. Wracając jeszcze do basu - Cayin odzywa się basem już przy niskich poziomach głośności, Silver Luna tutaj wypadała blado - przy niskich poziomach basu jak na lekarstwo, dopiero przy głośniejszym graniu odzywał się dół, ale potrafił się pogubić, nie był zaakcentowany, w głośniejszych momentach w nagraniu zakrzyczany przez średnicę i górę. Jestem ponadto bardzo zaskoczony faktem, że pre phono wbudowane w tym wzmacniaczu na prawdę daje radę - dół i góra bardzo dobre, może jedynie w moim przypadku przydałoby się odrobinę więcej dolnej średnicy, ale już teraz jest bardzo przyjemnie 🙂 Także chyba wreszcie koniec poszukiwań na dłuższy czas 🙂serdecznie pozdrawiam 🙂 

To ja jeszcze raz napiszę, że cieszę się z zadowolenia nowego nabywcy 🙂

Lampy zgodnie z obietnicą będę trzymał (powiedzmy 2 miesiące).

Niech służy i cieszy uszy muzyką
👍

W dniu 16.05.2024 o 00:13, Peff1802 napisał:

W moim odczuciu wzmacniacz gra bardzo przyjemnym , niemęczącym dźwiękiem, zupełnie dalekim od tego jak niektórzy opisują charakterystykę brzmienia lamp KT88 czyli zimne, tranzystorowe. Tutaj jest miękko z dozą ciepełka.

Potwierdzam. Mam takie same odczucia muzyczne w moim Cayin A55TP.

• 8 miesięcy później...
W dniu 5.03.2012 o 09:59, lord_vader napisał:

Klub został założony celem bliższego poznania produktów tej zacnej lecz mało znanej w naszym kraju firmy produkującej sprzęt audio.

Co ja tutaj robię? Przystąpiłem do klubu po zakupie urządzenia nie stacjonarnego, ale z grupy portable audio.

Posiadam dongla R2R Cayin Ru-6. Jest to chyba najgorzej mierzące się urządzenie tego typu w historii, natomiast jeśli chodzi o właściwości soniczne, to wielu lokuje je na topie i skłonny jestem się z tym zgodzić. W życiu mi tak z telefonu nie grało, a już zaliczyłem 3 dongle przed Cayinem.

W ogóle coraz więcej ostatnich zakupów (Singxer SU-6, kabel DigiCoax od Audio-gd) zaczyna mnie przekonywać do Chi-Fi.

Nie ma co pogardzać! Trzeba słuchać i porównywać.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 godziny temu, il Dottore napisał:

W ogóle coraz więcej ostatnich zakupów (Singxer SU-6, kabel DigiCoax od Audio-gd) zaczyna mnie przekonywać do Chi-Fi.

Nie ma co pogardzać! Trzeba słuchać i porównywać.

U siebie i koniecznie ze swoimi klockami aby wyciągać słuszne wnioski - pozytywne lub negatywne ale własne!

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

• 3 tygodnie później...

Witam. Posiadam Cayin CS 150a, na lampach KT 150, ktoś ma , chciałem zamieniać na tranzystor ale nie wiem który. Na razie został Cayin. Napędza Harbeth 40.1. Pytanie które 6sn7 robią za odwracacze fazy bo numeracja idzie od lewego v1 do góry V2 drugi też od góry V3 i V 4..Ja mam włożone dwie Marconi od góry i dwie na dole GE i tak zastanawiam się czy dobrze , czy może nie powinno być dwie po lewej takie same i dwie pop prawej takie same . W ogóle jak oceniacie ten wzmak na tle innych może musical fidelity lub Rega, Accu, Mcintosh tranzystorowych. Pozdrawiam 

Edytowane przez Trismus
  • 4 tygodnie później...
Godzinę temu, Ghotti napisał:

Ktoś może posiada 170i ? 🙂 

Mam takowy☺️.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

• 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.