Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY SYSTEM FINANSOWY - NOWA EKONOMIA - PROGRAM OBFITOŚCI

ARTON55

Rekomendowane odpowiedzi

Mało jeszcze wiesz. Niewiedza nie boli.

Znaczy Arton z wiedzą którą posiadasz musisz na mocnych dawkach morfiny jechać:)

To wiele wyjaśnia...

pozdrawiam

Szwajcaria może udzielić bezwarunkowego dochodu dla wszystkich -04.10.2013

Currency_images_large_swiss_franc.jpg

Szwajcarzy żądają zasadniczej zmiany w konstytucji, naciskają na wprowadzenie gwarantowanego dochodu dla każdego. RT współpracuje z RUPTLY wideo i tą śledzi hitorię.RT 's Peter Oliver jest w Bernie, gdzie zwolennicy podstawowej idei bezwarunkowego dochodu dla wszystkich zebrali się na wiecu. RT LIVE

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Zarejestruj się w temperaturze pokojowej! http:/ / www.youtube.com / subscription_c ... Polub nas na Facebooku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Śledź nas na Twitterzehttp://twitter.com/RT_com Śledź nas na Instagram

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) / rt Śledź nas na Google+http://plus.google.com/+RT RT (Russia Today) jest globalną sieć nadawanie wiadomości z Moskwy i Waszyngtonu Studios. RT to pierwszy kanał informacyjny do przełamania 1000000000 odniesienia YouTube odsłon.

Szwajcaria zagłosuje, czy każdy obywatel ma dostawać 2,5 tys. franków

z14725353Q,Dziecko-bawi-sie-w-monetach-wysypanych-przed-siedz.jpg

W Szwajcarii odbędzie się referendum na temat wprowadzenia bezwarunkowego dochodu podstawowego 2,5 tys. franków (8,5 tys. zł) miesięcznie dla każdego obywatela. Ma być to krok, który zapobiegnie rosnącym nierównościom finansowym, które nasiliły się w kraju od czasu kryzysu.

Wprowadzenie bezwarunkowego dochodu podstawowego wysokości 2,5 tys. franków ma zapewnić finansowe bezpieczeństwo mieszkańcom Szwajcarii. Pomysłodawcy zebrali już wymagane 100 tys. podpisów, które niezbędne jest do ogłoszenia referendum.

Wczoraj wysypali z ciężarówki 8 milionów monet przed budynkiem parlamentu w Bernie. Symbolicznie, po jednej dla każdego mieszkańca Szwajcarii.

Tyle Szwajcaria .

a co na świecie. podobne rozwiązanie proponuje Premier Cypru i to już od początku 2014 roku..wNiemczech jest w parlamencie dyskusja i w Parlamencie Europejskim też jest taka inicjatywa i tu jest mowa o wszystkich mieszkańcach UE. / z tym ,że dotyczy to tylko osób dorosłych i obywateli tego terytorium /

Tak , bezawarunkowy dochód dla wszystkich .. to jeden z podstawowych Programów Prosperity NESARA

to jest te 10 milionów dla każdego mieszakńca Ziemi.

Oczekujemy na Światowy Reset Walut..

Jak zaistnieje już fakt walorów pieniężnych w pokryciu w złocie .. to daje stabilną wartość każdego pieniądza , a szczególnie przywrócenie wartości walut tam gdzie sztucznie dotychczas te waluty mają zaniżoną wartość.. Irak,Wietnam, i inne ( Polska waluta też) .To wspólny przelicznik spowoduje ,że każda osoba na świecie otrzyma swoje osobiste konto Bezwarunkowy Dochód i co miesiąc przez 10 lat będzie im dopisywana do konta kwota ,część z 10 milionów. /Ponieważ będzie ten proces rozłożony w czasie bo nie wszystkie kraje natychmiast rozpoczną procedurę zakładania KONT BEZWARUNKOWEGO DOCHODU.W każdym razie ta kwota będzie jednakowa dla wszystkich /.

Najprawdopodobniej mamy wszystko gotowe ,ale są zależności .. i decyzja kiedy nastąpi ten proces nie należy od nas nikogo na ziemi .. to jest decyzja Nieba .Cieżko przełknąć tym co cały czas bawili się w dzielenie dobrobytu, że to nie oni będą dobroczyńcami ,stąd też wszystkie ich inicjatywy i propozycje nie są prawdziwe i nie mają szans zaistnieć.

Dwie sprawy są tutaj istotne ..

Każdemu na Ziemi należy się dobrobyt i jest to bezdyskusyjne.. będziemy musieli pozbyć się zachowń i nawyków myślowych ,niskich wibracji: podziału na biednych i bogatych,podziału na zasługujączych i nie zasługujących..np tych paskudnych nierobów, albo tych co niezasłużenie biorą wysokie zapłaty..... .

Druga bardzo ciekawa sprawa, to umorzenie zadłużenia , i osobistych i wszekich innych. Mieszkanie jak spłaca,ktoś raty kredytu, to już ma je na własność i nie musi już nic spłacać.

W skali świata ,poszcególne regiony otrzymają pomoc z Programów Pomocowych , kraje będą miały umorzone zadłużenia i wyrównane poziomy "stopy życiowej" .. / tutaj mamy okazję jeszcze ponarzekać na Rostkowskiego .. i jego zadłużanie .. ale przecież wiemy ,że wszystko to będzie anulowane.. Ta ekipa wie dobrze o tym co się dzieje i co jest planowane ,bo w 2011 roku dołączyli do Porozumiena Monaco 2011. To ta grupa państw ..dziś około 180, plus kraje BRICS ,nadają ton przygortowaniu zmian.. Nie ma takiej siły na ziemi ,która by zaincjowała wojnę światową,i nadal uciskala ludzi w strachu i biedzie.. To już jest przeszłość.

Szykują się potężne zmiany i ogrom zaskoczy wszystkich , oczywiście te zmiany są tylko na lepsze .. czyli jak mamy jakieś żale czy uwagi ,czy oczekiwania... możemy sobie odpuścić.. przestać walczyć , bo nie tą drogą pójdziemy ..

Cash Bern: Swiss may grant unconditional income for all

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No OK - każdy na planecie dostanie pieniądze za nic. I każdy będzie bogaty.

Mam tylko jedno pytanie - ile kromek chleba będzie można kupić za ten gwarantowany miesięczny dochód po miesiącu od pierwszej wypłaty?

Bo jak każdy będzie miał pieniądze, czyli zwiększy sie popyt, to jest oczywiste, że przy stałej podaży pewnych dóbr ceny pójdą w górę jak rakieta!

Przecież każdy będzie bogaczem. Bogacz musi jeździć Rollsem a biedny Rolls-Royce więcej niż te 3000 szt na rok nie naklepie, choćby i robili na 3 zmiany... :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Widać wyprali ci mózg. Pieniądze po prostu ci się należą za to, że jesteś Ziemianinem i tu żyjesz. To wynika z boskiego prawa do życia i faktu, że jeszcze tymczasowo pieniądze będą istnieć. Po prostu nie da się ich od razu zlikwidować. Przykład z Roysem to zwykła demagogia, Chyba nie jest potrzebny ci do życia?

Do życia też nie potrzeba specjalnie dużo pieniędzy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Przykład z Roysem to zwykła demagogia, Chyba nie jest potrzebny ci do życia?

To nie demagogia tylko czysta ekonomia. Popyt i podaż. Tak to działa.

Był taki jeden, obiecywał Polakom (nawet nie wszyskim Ziemianom) 100 milionów... bo to nam się nalezy za bycie Polakami! :)

Staraj się, może i o Tobie ktoś film nakręci.

"Arton55 - człowiek z obietnicy"

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Brak ci wyobraźni. Rozumiem, że tylko faty przekonają. No to zobaczymy.

Źle mnie nie zrozum. Ja nie mam nic przeciw temu. Tyle że prawa ekonomii są wównie uniwersalne jak prawa fizyki. By zapobiec dewaluacji owych wypłat, na każdym rogu musiałby stać automat Obcych produkujący natychmiast wszystko o czymkolwiek zamarzymy.

A i tak pewno dzień i noc byłaby do niego kolejka.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Demagogią, a nawet komunizmem w najczystszej postaci jest to co wklejasz ART.

Nie ma pieniędzy i wszyscy posiadają tyle ile im potrzeba aby żyć.

Idziesz do sklepu i bierzesz tyle pieczywa ile zjesz, to samo z chabaniną, bo ona również będzie spadać jak manna z nieba.

A może już będziemy na takim szczeblu rozwoju, że będziemy się odżywiać światłem ?

Nic się nie zmieni poza tym , że nie będziesz musiał pracować. Niewolnicy w Ameryce też nie wieżyli , że nadejdzie wolność. Pieniędzy nagle nie przybędzie bo będa wypłacane jak dzisiejsze wypłaty. Więc w czym problem?

Niewolnicy w Ameryce też nie wieżyli , że nadejdzie wolność

A to jest logiczny argument! :)

Dawniej - faktycznie - zapieprzali na polach bawełny jak małe samochodziki a dziś już kilka pokoleń korzysta z socjalu, nie musi pracować, a i tak kasa im spada jak manna z nieba!

Wciąż i wciąż! :) CZYLI MOŻNA!!!

Może Obama to kosmita i już wdraża program Arona55 w USA?

Ktoś złośliwy powiedziałby, że na obecne dolce vita potomków niewolników z delty Missisipi nie pracuje Federacja Galaktyczna, tylko biali Amerykanie ale co ci złośliwcy wiedzą?

Gość stary bej

(Konto usunięte)

a dziś już kilka pokoleń korzysta z socjalu, nie musi pracować, a i tak kasa im spada jak manna z nieba!

Wciąż i wciąż! :) CZYLI MOŻNA!!!

Jeśli o takie pieniądze chodzi, to pełna zgoda.

Wracając z porannych zakupów widziałem dość pokaźną grupę takich dostających kasę za darmo.

Chcieli chyba sobie jednak dorobić bo ciągle grzebali w pojemnikach, a może szukali części do statku kosmicznego ;-)

a może szukali części do statku kosmicznego ;-)

Za te części do statku , Wielki Plus , Dziękuję panie Bej ! (dawno się tak nie uśmiałem ! )

Piotr

Panie Bej .... dowcipniś z Pana. Ode mnie też plusik za te śmietnikowe części zamienne do statków kosmicznych!

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Powiem inaczej. Spytajcie się Belki gdzie jet polskie 100 ton złota? Merkel swojego też nie może odebrać. Dla czego? Bo go nie ma. Z moich informacji wynika, że najwięksi złodzieje zostali okradzeni i te fundusze czekają na uruchomienie programu obfitości.

Zawsze podziwiałem okradanych z humorem.

Ponoć głupota nie boli.

Powiem inaczej. Spytajcie się Belki gdzie jet polskie 100 ton złota? Merkel swojego też nie może odebrać. Dla czego? Bo go nie ma. Z moich informacji wynika, że najwięksi złodzieje zostali okradzeni i te fundusze czekają na uruchomienie programu obfitości.

Zawsze podziwiałem okradanych z humorem.

Ponoć głupota nie boli.

Plusik Arton za optymizm !

Piotr

Nic się nie zmieni poza tym , że nie będziesz musiał pracować. Niewolnicy w Ameryce też nie wieżyli , że nadejdzie wolność. Pieniędzy nagle nie przybędzie bo będa wypłacane jak dzisiejsze wypłaty. Więc w czym problem?

Jeszcze raz zapytam: nie będę musiał pracować, a pieniądze będą mi wpłacać na konto z samej radości że jestem człowiekiem?

Jesli tak kochany Artonku, to natychmiast się do Ciebie zapisuję.

Ps.

Jak myslisz, w tym roku jeszcze dadzą radę?

W.

Tak jak z ujawnieniem. Kiedy nikt nie wie. Ważne, że fundusz dla nas został ustalony i jest dobrze zabezpieczony. To najważniejsze. Koniec niewolnictwa.

To się nazywa boskie życie.

Tak jak z ujawnieniem. Kiedy nikt nie wie. Ważne, że fundusz dla nas został ustalony i jest dobrze zabezpieczony. To najważniejsze. Koniec niewolnictwa.

A skąd ta pewność, że fundusz jest dobrze zabezpieczony ? Ja tam mam obawy, że znowu ukradną moje pieniądze, tak jak kiedyś zrobili to ze złotem :(

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Bo Rambo czuwa.

czyli jedyna ostoja to bajkowe opowieści ?

To zupełnie jak "nagroda w niebie" -, znamy to :).

Mówi się o następnym Wielkim Drukarzu zielonych w FED - Janet Yellen. Tak się zastanawiam .... czy zawsze musi być to pochodzenie ....? Czy to konieczne .... wydaje się że tak!

Mówi się o następnym Wielkim Drukarzu zielonych w FED - Janet Yellen. Tak się zastanawiam .... czy zawsze musi być to pochodzenie ....? Czy to konieczne .... wydaje się że tak!

Jeleń, to Jeleń. Co za różnica jakiego pochodzenia?:-)

Jeleń, to Jeleń. Co za różnica jakiego pochodzenia?:-)

jeleń jak jeleń, ważne że "swój"

Taniej energii może być wkrótce pod dostatkiem. Zimna fuzja działa! Choć technologia nie taka znowu zimna... :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo slabe te argumenty prosperity.

Czlowiek nie bedzie jadl pieniedzy.

Musi zjesc normalne jedzenie.

Ktos to jedzenie bedzie musial wyprodukowac (praca) i nam sprzedawac (praca).

Skoro bedziemy wszyscy bogaci, to po pierwsze zaden z nas nie bedzie chcial pracowac.

Po drugie zechcemy jedzenia najwyzszej jakosci.

Kto to bedzie realizowal ?

UFO-ki sie tym zajma ?

U nas tez sa jakies inicjatywy, choc bardziej przyziemne, nie tak kosmiczne

dobry.org.pl

www.grawkryzys.pl/index.html

nawigatorzy-jutra.pl

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.