Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacze Tomanek - wymiana opinii, doświadczeń, sugestie itp. Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Ciężko przewidzieć. Mogę dać 10 metrów, myślę że wielkiego problemu być nie powinno.

Ale te 10 m to trochę dużo :D To jest właśnie to, że najlepiej jakby gniazdko było blisko, a jest daleko :-))) Z drugiej strony na samych bateriach non-stop jechać nie można....

Na samych bateriach po paru tygodniach koszt zasilenia przekroczy koszt samego rezonatora....zasilanie bateryjne to raczej przydaje się do eksperymentów w usytuowaniu urządzenia, jak już jest miejsce to raczej trzeba pomysleć o zasilaczu...

Na samych bateriach po paru tygodniach koszt zasilenia przekroczy koszt samego rezonatora....zasilanie bateryjne to raczej przydaje się do eksperymentów w usytuowaniu urządzenia, jak już jest miejsce to raczej trzeba pomysleć o zasilaczu...

Dokładnie, dlatego może znajdę dla rezonatora inne, bliższe gniazdkom miejsce, więc potem będę się martwił długością :)

Czy ja dobrze doczytałem, że zasilanie z baterii to 9V DC, a z zasilacza 12V DC?

Pytam bo chyba zasilaczy 12V DC to ci u mnie dostatek. Nooooo, chyba że tutaj też potrzbny taki Tomanek za 6 stówek :).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Może być jakikolwiek 9VDC-20VDC a nawet lekko więcej, nie musi być nawet stabilizowany. 22mA prądu to z całą pewnością nawet najmniejszy z siebie wykrzesa:)

We wszelkich źródłach internetowych podają, iż najlepiej jak jest to ok. 1,5 metra od podłogi. Myślę,jednak, że można poeksperymentować.

Czy urządzenie musi być jakoś specjalnie umiejscowione np. na wysokości ok. 2m od podłogi ?

Co najmniej 1,5 m - to podobno ważne.

Może być jakikolwiek 9VDC-20VDC a nawet lekko więcej, nie musi być nawet stabilizowany. 22mA prądu to z całą pewnością nawet najmniejszy z siebie wykrzesa:)

http://www.speedlink.com/index.php?sid=95982586a81dab7452ade9132a48f83d&n=1&un=1&syssel=&show=459&p=1&pnum=SL-6940-SBK&act_lang=pl&PHPSESSID=138f00dc5c0d140f9671df34245eed13 - mam taki uniwersalny do netbooka, może być ? :)

http://aukcje.nk.pl/zasilacz-40w-hp-mini-sony-vaio-asus-eee-dell-acer-i2298300646.html

Impulsowy...........będzie działać, ale po co dodatkowe źródło śmieci w instalacji?:))

Ma ferryt na kablu :D ale kabel i tak za krótki :-))

Edytowane przez zyzio

Do 3 osób, które już dopełniły formalności jutro wyślę urządzenia (kurierem), z czwartą spotkam się osobiście w sobotę, gdyż okazało się, że jest z Lublina:)

Jeśli ktoś jest jeszcze zdecydowany-proszę o kontakt.

Pozdrawiam

Przelew poszedł. Wieczorem wyslę dane do wysyłki.

Czy dostanę fakturę VAT?

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Panowie,

Mam egzemplarz rezonatora Tomanka :)

Oparłem o ścianę na półce, 1,6m od podłogi, podłączyłem i .... i sobie stoi, bo muzy dzisiaj raczej nie dam rady włączyć ;)

Może jutro, albo we wtorek posłucham, skupię się i zobaczymy ile w tym prawdy, ile autosugestii, a ile ściemy. Na razie luzik.

Co do snu, to na pewno mi się będzie dzisiaj dobrze spało, bo ... w lodówce 7 Pereł Export na mecz i jutrzejszego kaca:D

Zatem ewentualne wrażenia z wpływu na nasz sen, samopoczucie, a co za tym idzie - wpływ na odbiór dźwięków ze sprzętu - co najmniej za tydzień pewnie.

No chyba, żebym nagle opromieniał ;)

Jeśli to zadziała, to ja zamawiam też pełną, obudowaną wersję.

A Pan Tomanek ?

Szczerze porządny gość !

Bardzo dobre wrażenie, szczery, konkretny i mający pojęcie o robieniu interesów.

Wróżę mu świetlaną przyszłość w audio, jeśli jego postawa wobec klientów z czasem nie ulegnie pogorszeniu. A mam wrażenie, że nie ulegnie ... oby.

Czekam na wrażenia innych i

pozdrawiam

P.S. Gdyby wszyscy sprzedawcy i klienci mieli takie podejście do innych jak Tomanek, to by nam żadnych rezonatorów nie trzeba było :))

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Mój pewnie dotrze w poniedziałek :)

Gdyby wszyscy sprzedawcy i klienci mieli takie podejście do innych jak Tomanek, to by za dobrze było na tym świecie :-)))

Żyjemy w tak trudnych i drapieżnych czasach, że podejście do swojej roboty nazwę je normalnym lub takim jakie powinno byc zaczynamy traktowac jak perełkę ...tak właśnie powinien wygladac kontakt kupujący ( zlecajacy ) -> sprzedawca.

A w tym syfie pogoni za pieniadzem Tomanek to skarb :-) z czego oczywiscie wszyscy się cieszymy !!!

Powodzenia w dalszym rozwoju !!! Tak trzymac

Koledzy Zyzio, Jarkog i Marer otrzymają swoje rezonatory w najbliższy poniedziałek (wczoraj wysłane DPD).

"Polacy, nic się nie stało, Polacy, nic się nie stało" :/

ŻE NA DA :(

...

Co do snu, to na pewno mi się będzie dzisiaj dobrze spało, bo ... w lodówce 7 Pereł Export na mecz i jutrzejszego kaca:D

...

Kac będzie tylko moralny niestety.

Za te 4 lata "wielkiej budowy", za te kilka kilometrów autostrad, za te nowe stadiony, za te niezapłacone miliony za budowę tego wszystkiego, za te honorowe nadzieje...

dziękujemy Wam nażelowana, amatorska kadro ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Padł mi dziś mój dopieszczony philips CD960. Tak więc rezonator przyda się na poprawę samopoczucia chociaż. No zresztą tylko w tym względzie go w zasadzie brałem :). Bo to, że jak człowiek wyciszony i wypoczęty, to zawsze lepiej muza grała, nawet bez rezonatora :).

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Hmmm...

Włączyłem dzisiaj córce film "Żółwik Sammy" przez KD. O rezonatorze zapomniałem, bo cały czas włączony i zasłonięty zdjęciem na półce.

I tak co chwila biegałem przy głośniejszych efektach do "dużego" pokoju, bo jakoś tak ładniej było, niż zawsze. W końcu siadłem i słucham i myślę, co tu jest inaczej.

Dźwięk sporo lepiej oderwany od kolumn i basik z KEFów C7 w kinie jakby o klasę głębszy i lepszy, niż wcześniej. Przestrzeń jakby większa, a dźwięki jakby trochę bardziej mnie otaczały. Dopiero przed chwilą sobie przypomniałem o rezonatorze.

To chyba nie autosugestia, bo o rezonatorze zapomniałem.

Hmmm...

Jak mała wyzdrowieje i wróci do przedszkola, a ja wcześniej wrócę z pracy (może we wtorek) to posłucham cd z jakiejś płyty, której słucham najczęściej.

Edytowane przez whiter1

Jest zatem nadzieja, że nasza praca nie poszła na marne. No zobaczymy, jutro kolejne 3 rezonatory dotrą do swoich właścicieli, będą również wysłane kolejne.

Nie wiem czy jutro sprawdzę, bo mam kanałówkę u dentysty i mogę być oszołomiony bardziej niż po rezonansie Schumanna :D Ale we wtorek już pewnie tak ;-)

Nie daj sobie tylko podać do znieczulenia atrikainy - nazwa firmowa Ubistesin. Nie dość, że okropnie długo trzyma (do 4 h) to jeszcze "dziwne stany" zapewnione :)

Taka moja dobra rada.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Violet,

Dzięki za troskę i radę.

Na pewno nie popełnimy tego błędu, który Ty popełniłeś prze odsłuchami Hegla. Nam chemia nie potrzebna :)

No nie wiem. Sprzętu Hegla słucham ciągle od 6 miesięcy. Ekstaza nie ustępuje :)

Mam też zasilacz od pana Tomanka - i tu występuje zjawisko podobne. Gdzie jest prawda?

Do Zyzia to było w dobrej wierze, bez złośliwości. Naprawdę pax.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Jak jarkog sprawdzi i potwierdzi działanie to też wezmę sztukę.

Edytowane przez kolczas

Jakog bierze to w zasadzie z innych względów niż audio.

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

...

Do Zyzia to było w dobrej wierze, bez złośliwości. Naprawdę pax.

Skoro w dobrej wierze, to pax :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.